- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
parandroid #19 üzenetére
Találtam egyet 570-ért. Az majdnem MSRP+ÁFA. Hogy aztán kapok e egy üzenetet, hogy bocs, de már eladtuk másnak 3x, az már egy másik kérdés.
-
parandroid
félisten
válasz
Kisgépkezelő #18 üzenetére
Most lehet, hogy érdemes lenne kivárni, megindult némi mozgolódás azonnal, ahogy nézem, 9070-ek, és 5070-ek is all time low áron vannak. Mindfactory mindstar ajánlatait is pörgesd át!
p
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
parandroid #17 üzenetére
Én most a teszteket elnézve inkább berendeltem egy 9070-et. Ár/teljesítményben is jobb egy kicsit, fogyasztás/teljesítményben meg főleg.
-
parandroid
félisten
válasz
Kisgépkezelő #16 üzenetére
Jaja, most néztem én is: [link]. Ezen az áron nyerőnek tűnik a széria, én venném, ha belépő gamer gép kellene.
p
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
370-ért már szállítanak raktárról 16-ost, vagy legalábbis ezt igérik. Az egész kulturált ár.
-
Bár már kaptál válaszokat, megpróbálok normálisan összefoglalva én is egyet letenni ide. Szóval...
Már volt egy vitám egy másik témában hasonló ügyben, így onnan tudok áthozni részeket.
A 'kevés a 8GB RAM a FullHD-re' állítást csak egyetlen példával tudták prezentálni ott, egyetlen játék maximális felbontásában, DLSS mellett. De ugye, egy alsó kategóriás (mert ennél gyengébb VGA-t játékra már nem gyártanak, így ez lett manapság az alsó kategória (régen voltak x30-as megoldások is, amik tényleg alsó kategóriásoknak készültek, manapság viszont ezt a kategóriát megszüntették a CPU-ba integrált erősebb GPU-knak köszönhetően, ezért mondható mostanság, hogy ez lett a mai alsó kategória) - de a régi középkategóriánál sem volt elvárás, lásd későbbi zárójeles megjegyzésem a 3060-ról) VGA-nál ez nem szempont, hiszen aki ilyent vesz, az tisztában van vele, hogy kompromisszumokat kell kötni (hiszen a legtöbb játéknál nem a kevés RAM lesz a fő korlátozó tényező, hanem maga a GPU). Az, hogy nem 'minden Ultrán' beállításokkal játszik, az alap (mondom ezt 3060 tulajként, hiszen látom, hogy lassan nálam is egyes játékoknál még a High esetén is vannak lassulások, pedig ennek van 12GB RAM-ja is). Akinek meg ez kevés, az inkább 9070/5070 magasságokban érdemesebb nézelődnie, nem a 16GB-os RAM-os gyengébb GPU-s megoldásoknál - az sokkal jövőállóbb (ha már szeretik ezt hangoztatni a nagy memória mennyiségű megoldásoknál).
A többi általad felhozott dologra nem reagálok - se a sértegetésekre, se az általánosságban említett "out of vram" dologra, mert itt egy konkrét kártya konkrét kiszereléséről vitázunk, nem általánosságban a jelenségről, ami magasabb felbontásokban sokkal gyakoribb (vagyis ott tényleg élő) probléma, mint alacsonyabban. Az meg, hogy mit hol mennyiért kapsz meg, ismét egy másik kérdés. Az 1-2 generációval ezelőtti kifutó termékek (vagyis már gyártásban nem lévő, csak raktárakban még itt-ott fellelhető) árait sem érdemes/nem releváns előhozni, hiszen akkor ennyi erővel fel lehetne említeni a használtpiaci árakat is, de mégsem teszi ezt szinte senki. -
ripla
addikt
Nekem egy 20 gigás RX 7900 XT van a gépben, egy Ryzen 9-essel meg 64 giga rammal, de ha bekapcsolom a Ray Tracinget, pl. Avowed alatt 4k-ban, érezhetően döcögősebb lesz a játék. Kikapcsolva viszont szintén 4k-ban megvan a stabil 60 FPS, túl sokat mondjuk nem is ad hozzá az RT, szóval itt ebben a játékban felesleges is. Menne feljebb is, de a tévé nem tud csak 60-at, szóval gondolom akkor mindegy.
Szóval nem tudom mire elég 8 vagy 12 giga RAM, de még a 20 is kevésnek tűnik. Vagy nem tudnak optimalizálni, ez is simán előfordulhat. -
-
parandroid
félisten
A 6600 már rég kifutott, a 7600 addig tart, amíg nem jön a 9060, utána az is el fog tűnni, szóval épp készletsöprés van. Nem mellesleg nagyon valószínű, hogy a 9060XT miatt a 7700/7800 szériát is el fogják tüntetni (ahogy eltűntek a 7900-ek is). Ez még csak nem is AMD specifikus, nvidia ugyanígy 'bezúzta' a maradék 40-es szériás cuccokat.
Szóval, de a 9060, és az 5060 az napokon belül belépő kategória lesz, régebbiekből már csak azt kapod, ami kisker készleten ragadt itt-ott.
Amúgy meg a fortnite/minecraft vonalra fhd 60Hz-en mi a búbánatnak kellene 8GB-nál több RAM? Akinek meg kell, az veszi a 16GB-os verziót.
Az árak meg botrányosak, de ha belegondolunk, a 7600/7600XT fiaskó után még ezzel is jól jár(ha)tunk.
p
-
NandoXXL
senior tag
Nem fogunk linkelni, minden hüle arra költi a pénzét amire akarja pl. 8GB
. Aki meg értelemes az utána tud 'olvasni' a témának. 'stutters' 'out of vram'
Kijelentő módban ennyi blődséget ide böfizni, minimum egy titán rangot érne
#3TeeBee73 kedves dem..s fórumtársam belépő vga 40-60e 6400/6500 fölötte kb. 100e ig 6600/7600
ez meg egy 300$ msrp plusz áfás kártyaszóval a szellemi kapicitást emlegetned mások estében több mint öngól
-
-
Gyuri27
félisten
Persze. Lehetne optimalizálni a játékot is, a motort is az os-t is. Lehetne egy bizonyos standard (pl aktuális konzol) és akkor az tudná amit ahogy kell.
De ennek hiányában olcsóbb szart kiadni majd az user vesz olyan hardvert ami erőből megoldja.
Majd sirunk, hogy haldoklik a pc és a játékipar.
Régi motoros vagy. Nem újkeletű ez már. Csak most még meg is van fejelve minden fos ficsörrel és ai-val (tegyem a ganyéra). -
TeeBee73
veterán
Mindenki azt sikítja, kevés a 8GB. Igaz, olyan játékok alatt nézik Ultra/QHD beállításokkal, ahol a GPU 8-10FPS-t tud kisajtolni, de az nem számít. A VRAM kevés. (Meg a tesztelők szellemi kapacitása, a High/Medium beállításokat hírből sem ismerik.) Belépő kártyáktól várnak Ultra grafikát. Én anno, örültem a 30FPS-nek a 286 16MHz/1MB RAM/Trident 8900D/512kB kombóval, 320*200-on Wolfenstein, és X-Wing alatt. (A Tie-Fighter miatt lett 2MB-ra bővítve a memória.
)
-
Gyuri27
félisten
válasz
parandroid #1 üzenetére
Ott tartunk, hogy a 27 centi a kisebb.
Külsőre tetszetősek. Teszten kellene látni, hogy mizu.
Azt nem tudom mennyire van kőbevésve a 8 giga de egy 12 gigás 320-330-ért jobban megérős lenne.Azért érdekes, hogy tudtak, engedték 6xxx szériánál is a 10-12 gigát.
Szóval akkor lenne ez népkártya ha 10-12 giga rammal jönne jó áron. De mint mostanában vga fronton az amd kihagyja a ziccereket is.
-
parandroid
félisten
Már csak az árazást nem kéne elrontani, és a 6600 után végre megint lehet életképes népkártya. Mondjuk 9060 8GB 300 EUR-ért, 9060XT 16GB 400 EUR induláshoz versenyképes is lenne.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Jövedelem
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther - Garancia 2026.06
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged