Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kokokka #85987 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. A Tanix TX3 gyári ROMján lévő Netflix fut szépen, csak éppen a tabletes felületet néha nehéz kezelni. Illetve valamiért a felület, borítók, filmek leírása angol. Az androidját magyarra állítottam, de az sincs rá hatással.
Ugyanaz a NF előfizetés a másik tévén (androidos Sony) magyarul beszél.Még egy kérdés: HBO GO fut valakinek Tanix TX3 gyári androidon? Nekem el se indul, azt mondja nincs internet kapcsolat. Pedig van vezetékes, még a wifi-t is bekapcsoltam, csatlakoztam vele, ugyanaz.
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Tegnap próbálgattam egy Mecool KM2-es boxot.
Már bootoláskor is alapból HDR képmódba kapcsolja a TV-t, és úgy is marad.
Hogyan lehet kikapcsolni a HDR képmódot?
Írtátok korábban, hogy android alatt a kijelzőfelbontások menüben van egy HDR menüpont, ahol lehet a HDR always ON / Adaptive módot állítani. Nos nekem ott ilyen nincs.
Megnézné más is, akinek Mecool KM2-es boxa van? -
cocka
veterán
Na ez poén. A windózos gépeken a secpol-os LAN védelmi hülyeségek ki vannak kapcsolva, saját LAN-omban mit védjem a gépeket egymástól. LOL
Ha valaki nem vágná mik ezek:
Windóz gomb + R a billentyűzeten, secpol.msc, Helyi házirend, Biztonsági beállítások:
Felhasználói fiókok felügyelete: Minden rendszergazda rendszergazdai engedélyezéses módban fut: Letiltva
Felhasználói fiókok felügyelete: Rendszergazdai engedélyezéses mód a beépített rendszergazdai fiókhoz: Letiltva
Fiókok: Az üres jelszó használatának konzolbejelentkezésekre korlátozása a helyi fiókoknál: Letiltva
+ UAC tiltvaAnomália:
1. Az Androidon keresztül rálátok a teljes PC megosztásra, sajnos még az admin megosztásokra is. (Total Commanderben)
2. Ugyanazon boxon futó CoreELEC-kel nem látok rá a PC-s megosztásokra, sőt semmilyen megosztásra.3. A PC-ről nem látom a futó Android megosztásait, ha egyáltalán meg van osztva bármi is vagy hogy lehet ott mappákat SMB-re megosztani?
4. Ugyanazon PC-ről látom a CoreELEC alapmegosztásait.Főleg a 3. megoldása érdekelne.
-
Hali!
Próbáltam visszakeresni, összefoglalót is láttam, de nem teljesen vagyok képbe a dologgal.
Visszaállítottam gyári állapotra a CE-t, és nem működik a távirányító. Remote.conf-ot már találtam hozzá, de hogyan tovább?
Gép gyökerébe be kellene másolni ha jól értem, de azt én hogyan tudom megtenni? SD kártyáról gyökérbe nem enged másolni. Valaki el tudja mondani szájbarágósan?2/16GB-os X96 9.2.7-es CE-vel.
-
kokokka
addikt
válasz
DoItYourself #85984 üzenetére
-
Imi1981
veterán
válasz
Ez link a mecool km6 deluxe - ra készített netflix fut a slimbox atv-n is csak slimboxon csak néhány filmet /sorozatot indít el sajnos. Szóval igazából használhatatlan.
-
kokokka
addikt
válasz
Mivel tök sok mindent próbálgattam már nem emlékszem biztosan, de nekem úgy rémlik hogy az benne volt a SlimBox-ban. Ez a fehér NF ikon, a piros ikonos amit leszedtem el sem indult.
-
®abstract®
őstag
válasz
DoItYourself #85975 üzenetére
kiprobaltam a slimboxtv atv verziot,de volt benne hiba,nem is egy.en a piite verziot hasznalom,ez jobb szerintem.ezt ajanlom.
-
kokokka
addikt
válasz
SunMount3r #85979 üzenetére
És ezt szerinted ki nem tudja? Arra írtam, hogy nem lehet Slimboxra Netflix-et tenni. Lehet, de nincs értelme.
-
kokokka
addikt
válasz
Fent van a Netflix és mindent lehet nézni rajta. A minőség már más kérdés. Sosem nézem rajta, mert egyszerűen szörnyű.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Azt írják a Freaktabon, hogy a gigbites Tanix TX3-hoz a QZ jelzésű ATV firmware kell.
Imi1981: kösz, ez nem valami bíztató. A TX3 gyári Androidján fut a Netflix, de az ugye a standard variáns, nem igazán kényelmes a használata. Mondjuk én keveset használom, a nejem a célcsoport.
-
Imi1981
veterán
Van olyan ami telepíthető de csak néhány film /sorozat megy vele a legtöbb nem megy (90 %-a nem megy) . Hbo go sem megy rajta. Nem hivatalos atv rom.
-
DoItYourself
Topikgazda
Sziasztok,
Slimbox Android TV (ATV) rendszeren tényleg nem telepíthető a Netflix app?
Tanix TX3-on (S905X3 4/32G geekbuying-os, gigabites verzió) használja valaki a Slimbox ATV-t? Kétféle verzió tölthető le a TX3-hoz: BZ vagy QZ revízió.
-
Wasquez
senior tag
válasz
®abstract® #85950 üzenetére
Van a készülékben wifi US meg CN, és valóban Auto modban van, majd kipróbálom az átállítást, gondolom, US kell!?
Néztem speedtest.net en tesztet, és azt látom, hogy lefelé 15 Mbps felfelé meg 50Mbps. -
kokokka
addikt
válasz
castiels #85970 üzenetére
Azért mert egy ATV, főleg egy CE rendszer az emberek nagy százalékának olyan kihívást jelent, amit sokan át sem tudnak lépni. Itt most nem arra reagáltam amit írsz hanem arra, hogy ha ezt kutga édesanyja használja, akkor a fentiek miatt tényleg minden tiszteletet megérdemel.
-
Beni2360
félisten
válasz
kemperlama #85965 üzenetére
" A router is kepes SMB/NFS megosztasra. Arra radugtam USB3 porton a vinyot " Na én amikor megkaptam az 1 GB netet az új modemmel próbaképen rádugtam egy 2.5" HDD-t hát sírtam, lassabb volt mint a betárcsázásos netemnél volt anno.
-
kemperlama
csendes tag
válasz
SunMount3r #85599 üzenetére
Szia SunMount3r, Beni2360,
Telefonon is mertem egyet, ott nyilvan toredeke a sebesseg: 35 Mbps jott ki hozzavetolegesen (eljen a collision avoidance).
Ez lehet mar szuk keresztmetszet? Valamiert a Minix csak ennyit tud kipreselni, az RPi2-nel semmi problema nem jott elo.
Kicsit tanacstalan vagyok. Jelenti ez azt, hogy ez egyszeuen csak nem erre valo?
Idokozben viszont egy masik beallitassal is probalkoztam, egyelore talan mukodik is. A router is kepes SMB/NFS megosztasra. Arra radugtam USB3 porton a vinyot es igy jobbnak tunik a helyzet.
Nyilvan nem ez a valasz a kerdesre, de lehet igy marad.
udv,
kemperlama
-
castiels
addikt
-
blakey
titán
válasz
vargalex #85957 üzenetére
Én is feltehetném azt a kérdést, hogy minek legyen bekapcsolva, ha pl. napokig nem használom? Engem nem érdekel a fogyasztás viszont az érdekel, hogy minden rendeltetésszerűén működjön. Az autóm sem fogyaszt sokat mégsem jár folyamatosan a motor.
(oké, tudom, hogy nem ua. de mégis) Ez a téma többször előjön, de érdemes figyelembe venni, hogy mindenki másképp csinálja, én pl. Logitech Harmony-t használok, CEC így kilőve viszont az aktivitások miatt az eszközöket ki- és bekapcsolja. Nálam pl. fontos, hogy ez a része jól működjön.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Technoman #85953 üzenetére
Köszi
Azt tudom, hogy ott kell csak arra voltam kíváncsi, hogy ebben a formában működne-e. Van egy Sony 55XH9096 TV-m azon egyszerű dolgom van mert 99%-ban akkor kapcsolom be a TV-t amikor Filmet néznék az X96-on. De van egy Philips is anyu szobájában ott egy picit másabb a helyzet mert a TV-re rá van kötve egy VodafoneTV és anyum azt szokta nézni :D, ott nem lenne jó ha TV bekapcs és elindulna az X96Max
-
Technoman
őstag
Ez így van.
Nálam a cca 6 éves Panámmal (TX-48AS640) tök jól működött. Ha kikapcsoltam, a TV kikapcs, ha bekapcsoltam, a TV bekapcs, mint a vaj
De, a most vásárolt csúcsabb 4K/HDR/anyámkinját is tudó Sony-nál (KD65-XH9096), már nem mindig úgy dolgozik, ahogy én szeretném.Megjegyzés: Nem tudom, hogy ezeknek az anomáliáknak van-e ahhoz közük, hogy azóta új gépre/gépekre váltottam (előtte Minix U1-em volt, most Minix U9 és egy Alis X96 Max + -om van, de csak most váltottam az új gen.-es CE-re, azelőtt 9.2x-em volt, de azzal is csinálja a fentieket a Sony.)
-
-
csubyy
tag
válasz
Wasquez #85947 üzenetére
Az elmúlt pár évben sok-sok box megfordult nálam és több problémás is akadt. Hidd el, hogy ebben a témában nem lehet mindenre és mindenkire érvényes dolgot kijelenteni, hiszen számtalanszor van, hogy két azonos típusú box sem viselkedik egyformán. Nagy a szórás közöttük. A wifi technológia használata is tele van buktatókkal és az oprendszerek, driverek, firmwerek sem tökéletesek. A hibát kiszűrni csak próbálgatással tudod, amihez türelem kell és amit lehet, hogy neked még be kell szerezned.
-
interstate76
addikt
válasz
Wasquez #85949 üzenetére
Mindenki más, wifivel kapcsolatos tapasztalata indifferens a számodra. Más hely, más távolság, másik router, más zavaró tényezők hatótávon belül, más anyagú falak stb.
Sztem annyit tudsz csinálni, hogy kipróbálod a kütyüt a router közelében. Ha ott repeszt a wifi, akkor a jelenlegi helyén ennyit tud és kész. Ha ott is nagyon lassú, akkor lehet problémákat keresni.
-
®abstract®
őstag
válasz
Wasquez #85949 üzenetére
a savszelesseg,Hz kiosztas,csatornak auto modban vannak.
azt meg megprobalhatod,hogy a wifi regio kodot az eszkozbe atvaltod.ha nincs ilyen akkor,realtek szabvanyu usb wifi adaptert hatha felismeri a tvbox od.
ha ez sem jo akkor pedig a tvbox tipus alapjan mas forumok olvasasa itt [link]
mas otletem nincs
jah,de! ha sehogy se jo akkor veszel 1 jobb tv boxot -
Wasquez
senior tag
válasz
®abstract® #85948 üzenetére
Milyen beállításokat módosítottál a routeredben?
Nekem az kicsit furcsa lenne, mondjuk, ha minden más eszköz rendesen működik, a routerrel, csak a tv box meg a dokkoló nem.
Azt el tudom fogadni, hogy gagyi a wifi adapter, és ezért nem működik, de ehhez kellene x92-tulaj, aki ezt megerősíti!
Kábelezni nem tudom, messze vannak egymáshoz képest, és nincs hová tenni a kábelt, ahol nem lesz botlódrót belőle. -
®abstract®
őstag
válasz
Wasquez #85945 üzenetére
Biztos vagy benne hogy a router beállításaid a legoptimálisabb a k?
Már csak azért kérdem mert én átnéztem a beállításaim ot és utána x96 Max plus készüléken 350-360 as le és 180 -200 mb os feltöltési sebességet látok sebesség teszten,de működés közben használatkor mégis valamikor a sebességhez képest kicsit várni kell az adatok betöltésére
A másik az hogy szerintem a bluetooth wifi modul ami a készülékben van egy olcsó fajta tehát,pillanatnyi rövid használatakor biztos hogy jó de rövid használat után felmegy 80 fokra készülék hőfok!
Szóval inkább vettem egy 5M S,cat6 os lan kábelt és összekötöttem a routerrel és stabilabb állandó a kapcsolat -
Wasquez
senior tag
Ezért érdekelne az, hogy mik a személyes tapasztalatok!
Eddig egy olyan hozzászólás volt, amiből az derült ki, hogy van akinek megy rendesen a tv box!
Kinek milyen, van e többeknek hasonló problémája, mint nekem, vagy csak én vagyok béna!
Az általánosságokkal nem jutok közelebb a megoldáshoz, hogy a kábeles az stabilabb, meg a wifi sok mindentől függ, stb, meg interferencia, meg sok készülék ugyanazon a sávon!
Ezek olyan nesze semmi fogd meg jól.
Nekem valami furcsa ezen, és nem a hálózat többi tagja lesz a probléma forrása feltehetőleg, mert azok mennek rendesen. -
Wasquez
senior tag
válasz
AiRLAC #85942 üzenetére
Nekiállok előszedek egy 15m hosszú kábelt, áthúzgálom a lakáson és kiderül, hogy azon működik jól, vagy az, hogy sem! Nem tudom, hogy mennyiben jutok közelebb, ahhoz, hogy a wifi egy rakat szr!?
Szórakozok itt vele, majd valaki leírja, hogy ez a készülék ezért meg ezért rossz és másoknak sem megy!
Azt szeretném megtudni, hogy vannak e másoknak is hasonló problémái, kínai olcsó kütyük, ha ennyit tudnak, akkor elengedem a dolgot, és nem feszítgetek ki légkábeleket a lakásban!
Nem tudom, hogy van e ilyen hosszú egyáltalán itthon!? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok Amlogic S905X3-as készülékem van
Működhet azon opció, hogyha a készüléket bekapcsolom akkor kapcsoljon be a TV és erősítő illetve ha kikapcsolom a készüléket akkor kapcsoljon ki a TV és erősítő? Ugyanakkor ha csak a TV-t kapcsolom be, akkor Ő maga ne induljon el?
-
Wasquez
senior tag
válasz
AiRLAC #85932 üzenetére
Ez nem hálózat beállítás kérdése szerintem!?
Minden eszközöm megfelelően működik, kivéve az androidot futtató kütyük, kivéve a mobiltelefonokat.
Úgy emlékeztem, hogy valaki írt olyat, hogy az androidokon a fájlátvitel nem az igazi, és nem nagyon lehet ezzel mihez kezdeni.
A hdd dokkolóm azt csinálja, hogy nekilendül a másolásnak, ha a router közelében van 7-9MB/sec, aztán szépen elindul lefelé, és 0.5 körülire leherved elég gyorsan, és ott is marad.
Erre nem tudok semmi tesztet feltenni.
A TV box-on kipróbáltam ez az ipefr3 tesztet, hát egyszer láttam, 7 MB/s értéket, de inkább 2-0 között tud valamit kezdeni.
Engem az érdekelne, hogy mi az igazság abból, hogy ezek ezt tudják, és másnak sem működik!? Vagy ez nem igaz, mert másoknál jól működik a wifi-n keresztül az adatátvitel, és nekem nem jó a készülékem, vagy a hálózatom! Mondom, hogy ez egy régebbi, 17-körüli Zeepin X92, x912-es kütyü. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Akinek van beelink gt king vagy gt king pro és basznál vele coreelec alatt bluetooth fülest annak stabil akadás mentes a kapcsolat? X96 max plus-on sajnos több fülessel próbálva is sokszor akadozott a hang. Nem egyből hanem film negyede vagy közepétől és időközönként de idegesítő volt. Van egy mecool km6 deluxe és egy apple tv 4 hd azokon tökéletesek ugyan azok a fülesek szóval tuti az x96 max plus ce párossal van gond.
Tervezek venni egy erős és kicsit minőségibb ce képes boxot és a beelink gt king pro-t néztem ki. Tetszik (bár a színe nem) a hardvere és, hogy bivalyerős és évekig gyors lehet. Később venném nem most. -
blakey
titán
Tegnap a legújabb Nightlyt telepítettem, frissítettem a PKC-t, stb és 1 napja jónak tűnik, minden megfelelően működik, szóval te már valószínűleg a javított verziókat próbáltad, mert korábban volt olyan időszak amikor jó volt aztán megint félre sikerült valamelyik frissítés, de mostani állapot szerint megint jó.
-
ERPY
őstag
válasz
Elemental #85933 üzenetére
Valamelyik nap mikor feljöttem ide, akkor olvasom hogy baj van vele. Meg is ilyedtem, hogy bakker, rossz lett. Viszont előző napokban sokat moziztam, szabin vagyok. Gyorsan kipróbáltam, amiket hibának írtatok, nálam okés volt. Így kezdődött az egész. Még 3 box van a mozi szobán kívül azokon még nem mátrix van, de ugyanúgy működik mind a négy, plex fut nasról.
-
-
blakey
titán
válasz
Wasquez #85930 üzenetére
4 box van nálam, ebből három 866Mbps linksebességre képes, a negyedik 433Mbps-re, az első három simán tud 500 Mbps feletti sebességet, a negyedik meg 200-250Mbps-t. Tehát a kérdésedre a válasz, igen, tudnak normális sebességet is. Csinálj egy iperf3 tesztet, akkor látni fogod, hogy mire képes.
-
Wasquez
senior tag
válasz
®abstract® #85919 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy működik e, hanem az, hogy nagyon lassúak, 1MB/s-ot tud, de ha közelebb viszem a routerhez, akkor sem tud sokkal többet max 4.
Azért kérdezem, hogy valami szarul van e beállítva, mert ennél a sebességnél az n-es 2009-es laptop adaptere is sokkal jobban működik messzebbről!
A vezetékes persze, hogy stabilabb, de nem tudom összekábelezni egyenlőre őket. -
Wasquez
senior tag
válasz
SunMount3r #85920 üzenetére
A dokkolóban biztosan nincs 5GHz, a TV box is már vagy 4 éves, van abban 5GHz-s adapter ?
-
blakey
titán
válasz
Elemental #85925 üzenetére
Nekem is megy, sőt, tökéletes CE 9.2-n.
Egyszer biztos jó lesz Matrix alatt is, de nekem egyelőre nem jó, nem felel meg, 2 hónapot szenvedtem, egyszer jó volt a kikapcsolás, aztán valamelyik frissítés betett neki, CE vagy PKC, nem tudom, az elmúlt napokban kijött 1-2 frissítés mindkét oldalon így lehet, hogy már alakul a dolog, de nekem elég volt. -
Elemental
addikt
Ez érdekes.
Nálam x96 max plus. 19.2-Matrix_rc3. Szűz telepítés, és lefagy ennél mindig. Lehet, hogy valami plex szerver, vagy pkc beállítás miatt? Jó lenne látni a beállításaidatblakey: Amúgy nekem az újraindítás megy, már ha arra gondolsz, amit a bal felső menüben lehet kiválasztani, vagy ha yatse appal indítom újra az is megy fagyás nélkül.
-
Elemental
addikt
Megtennéd, hogy kipróbálod azt, hogy rámész egy filmre, három vonal, majd megnézettként megjelölés, vagy nem látottként megjelölés? Nekem ilyenkor mindig annyira lefagy, hogy csak áramtalanítás segít. Három skinnel próbáltam, Estuary, Eystuary mod v2, Estuary mod v3, mind ugyanaz.
19.2-Matrix_rc3-on vagy? -
blakey
titán
CE alatt pkc van, nem? - nem, a PlexKodiConnect egy külön kiegészítő, amit a PKC repóból kell telepíteni. Te mivel kevered, mert egyértelmű, hogy nem tudom miről írunk?
-
Wasquez
senior tag
Az összes androidos wifi-s kütyünek ilyen rettenetes az adatátviteli képessége wifin keresztül?
NAS -ról szeretnék másolni rá, de 1MB/s a max, amit el tud érni.
Van wifis dokkolóm is, abban is valami android van, az is egy rettenet sebességben, még ha odaviszem közvetlenül a wifi mellé, akkor is! -
Elemental
addikt
válasz
blakey #85902 üzenetére
Változtattam pár beállítást a pkc-n. Most ilyen a kapcsolat fül:
A plex companion engedélyezését kilőhetem, vagy kell valamire?
A szinkronizáció fül alatt a Lejátszási mód az Direct paths, vagy Addon(default)?
Az útvonalaknál ez jó?
A Lejátszás fül alatt az Előnyben részesített lejátszási mód mi legyen? Try diect path, Direct stream, Direct play?
-
aldebaran
addikt
válasz
interstate76 #85898 üzenetére
Esetleg másik skin?
-
-
Elemental
addikt
válasz
blakey #85900 üzenetére
918+ 8g rammal.
A pkc beállításokkal el lehet tolni a dolgot? Nézegettem, de végül nem állítottam el semmit. A plex beállítások is alapon vannak, egyedül az átkódolás alatt a "Videó adatfolyam átkódolásának letiltása", amit bepipáltam.
Amúgy pkc esetében a plex lesz a média kiszolgáló, vagy a plex csak az adatbázist adja, és sima smb kapcsolat van?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Asztali Konfig - z97 - 4770K - Sapphire RX580 8GB- 8 GB DDR3
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest