Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz Alien! #45895 üzenetére
És ez nálad át is váltja a tv-t 3D módba? Nem kell táv?
Továbbá én 4k-3D anyagot is lejátszanék, 3840x1080/szem minőségben.
Mivel a hdmi-n ilyen szabvány nincs, ezért simán kiválasztom a tv-n hogy half top-bottom a formátum.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
dugesz77
őstag
válasz Alien! #44177 üzenetére
Azt még nem próbáltam de mindjárt meglesem. De szerencsére szinte napi szinten kalapálja a rendszert gondolom megoldja. Van pár előnye az biztos (osmc-re épül, integrált torrent+Tvheadend+ aml-remote). Nálam a képpel sincs gond, sőt..
Hátránya ,hogy aki nem ismeri a kodi menürendszerét az elakad az elején ha nem tudja hol lehet angolra/magyarra állítani.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
válasz Alien! #42493 üzenetére
Hát igen igazad van, mostanáig vacakoltam 10 db filmmel. Valamelyik elindult a h-ou kiegészítéssel,de végül csak az általad megadott htab beszúrásával indult 1 kivételével. De azt is összehoztam. a felvilágosítást.
A jó pap holtig tanul.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Alien! #42491 üzenetére
Akkor nem értetted amit írtam, mindegyikben benne, de nem mindegyiket indítja el. Amelyiket elindítja azt átneveztem egy sima névre.mkv és lás csodát átvált.
Te jól kódolod a filmeket.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Alien! #42486 üzenetére
De minden film címében benne van, hogy milyen 3 D - sbs.-fou. (TAB)
Sajnos több éves tapasztalat, hogy ha el van cseszve akkor nem vált mivel a rendszer nem tud olvasni csak érzékelni a benne levő utasításokat.
A cikkben szépen le van írva miképpen kellene kódolni. És nem az elnevezésen múlik.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Alien! #39258 üzenetére
M8S Pro+-hoz nincs "megfelelő" dtb így azon nem is fog működni normálisan, LE7 idejében az a chip nem volt támogatott és a késői LE8-asokban lett támogatott így pl. korai LE8-cal sem működik megfelelően.
MXIII-on nálam jó volt a 3D, sajnos nem emlékszem melyik verzióval, már több, mint 1 éve nincs nálam.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Alien! #39256 üzenetére
Normálisan kezeli a 3D-t, de megfelelő dtb hiányában nehézkes lesz, M8S Pro+-on nem jó, már többször írtam, nem támogatott többek között a Wifi de nekem is voltak lejátszási gondjaim. MXIII-on emlékeim szerint nagyon jól működött és nekem a Realtekes dtb kellett.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ztsoft
őstag
válasz Alien! #38906 üzenetére
Nem is eltüntetni, de csökkenteni mindenképp szeretném (amit CE alatt láttam, az már egy színvonalon volt a Plazmán látottal, szellemkép tekintetében). Van egy gyári 3D-s természetfilm BD-n, hát, nem estem hasra tőle (tudom, a gyári lemezek is lehet rossz minőségűek, ez az).
(#38907) blakey
Ha ez az a verzió, amiben a feliratok miatti akadást javították, meg a GPU frekvenciáját emelték, akkor ezt még az elején próbáltam egy frissítéssel, de nem tetszett, újabb hibák jöttek elő (megtaláltam, az a LibreELEC-S912.arm-8.2.4-S912-Subtitles-fix verzió volt). Ahogy olvasgatom a fórumon, ez sem mentes a hibáktól, főleg a túlhúzás riaszt.(#38908) dlor
BD 3D iso esetén nincs mit engedélyezni, nincs olyan opció (frame packed). Alapból auto-ra van téve, de van mikor nem vált át magától, kézzel kell átkapcsolni. A lejátszónál meg Előnyben részesített mód van megadva, a rendszernél meg a A film szerinti.(#38913) DoItYourself
Én maradok egyelőre LE8-on, talán majd később ha napi szinten használható lesz a CE akkor váltok rá.
Meg az S912-es box-osok kényszerből.[ Szerkesztve ]
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
dlor
tag
válasz Alien! #38873 üzenetére
lb620 tehát elég alap. A 3d mozinagyítás nem megy, ha már 3d-ben van a film. Ha már összeállt a 3d, akkor már menü gombnál is az van hogy" ez a funkció most nem elérhető". Ki kell lépni a 3dből mert csak a 3d beállítást engedi mélység, nézőpont + bal/jobb felcserélés . Ha mozinagyításra rakom előtte, akkor is visszaugrik az eredeti, nagyítás nélküli megjelenítésre.
-
blakey
titán
válasz Alien! #38559 üzenetére
Átírod 8080-ra és jó lesz, a távoli vezérléshez kell, valamiért rosszul van benne.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Alien! #31675 üzenetére
Pár hete transmissiont üzemeltem be otthon, a NAS-on. Port nyitás helyett, lustaságból bekapcsoltam a szolgáltatói telekomos routerben az UPnP protokollt, működött is a tr, de belelassult tőle a hálózatom. Először föl se tűnt, csak pár nap múlva, hogy egy weboldal betöltésére is hosszú másodperceket kellett várni, és egyre több lett az időtúllépés, stb. Kikapcsoltam az UPnP-t, beállítottam a port forwardot, és levontam a tanulságot.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
válasz Alien! #31678 üzenetére
Normális router nem 25e és nem csak annyi előnyöd lenne, hogy gyorsabb, stabilabb a kapvsolat.
-
blakey
titán
válasz Alien! #31675 üzenetére
Egy normális routert kéne venni.
-
blakey
titán
válasz Alien! #31411 üzenetére
Wifin, USB-ről próbáltad? Ott milyen a lejátszás?
-
hunaqua
addikt
válasz Alien! #31411 üzenetére
Teljesen egyszerű,azt mondod,hogy a haveroknak csinálod,és minden S905X Nálad sz@r.Akkor ha a hóna alá csapja a haver,és haza visz ,akkor ott mi a helyzet?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz Alien! #31406 üzenetére
''router és a kábel a gyanús"
..akkor sz@r lenne az S905 is
Soha semmi gondom nem volt ,igaz saját routert használok az 1000 Digi mellé.
A Gigabites S905 és S912 simán megy a z UHD.val is. Az S905X és S905W pedig tökéletes a Gigabites usb kártyával....tényleg nincs esetleg próbára USB Gigabit kártyád? Azzal mit csinálna?
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
blakey
titán
válasz Alien! #31401 üzenetére
Ha Androidról is rossz akkor nem kártya hiba, ugye az nem kártyáról indul. Kábelezést nézd át, próbálj ki a szolgáltatói eszközön egy másik portot, ha van, esetleg Wifin is kipróbálhatod, hátha a lejátszóval nincs gond, bár akkor még ott a harveres rész ami esetleg hibás lehet.
(#31403) hunaqua
Nem egyértelmű, állítólag az összes boxszal ami S905X volt így viselkedett. [link][ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Alien! #31395 üzenetére
Milyen beállításokat használsz? Mert számomra sajnos kezd egyértelmű lenni, hogy a felhasználók nagy része hibásan használja az eszközeit, annak ellenére, hogy a leírásaik alapján minden tuti náluk aztán később derülnek ki az érdekességek.
(#31399) TCr
A router ami valójában HGW az nem feltétlenül egy minőségi eszköz és akkor sincs köze az 1000-es nethez a belső hálózati lejátszásnak, belső hálózatban kell keresni a problémát. Az S905-ös boxok amik neki voltak azok gigabitesek voltak, elmondása szerint.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Alien! #31395 üzenetére
Próbáltam 2 különböző 100M-es boxot, mindkettő hibátlanul vitte a BD50-eket, nem volt gond, sőt, az UHD anyagokat is olyan 55-60Mbps-ig. Lehet, hogy valamelyik kábellel van a baj esetleg az érintkezések nem túl stabilak vagy a szolgáltatói eszköz nincs a helyzet magaslatán. Van advancedsetting.xml-ben beállítva puffer méret, cache, stb? Hátha az előtöltés segítene, esetleg NFS-t is kipróbálhatnád.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz Alien! #31383 üzenetére
A logika ott bukik meg, hogy a belső hálózatnak semmi köze az előfizetéshez, lehet az 60MB is akkor is jónak kell lennie, a kábelek minimum CAT5E jelölésüek legyenek.
-
TCr
veterán
válasz Alien! #31377 üzenetére
Többször olvastam már, hogy mivel az S905X-ben csak 100-as LAN van, így UHD filmekhez venni kell USB-s gigabit stick-et.
Nálam ZyXEL NAS van SMB megosztásokkal, Mini M8S II S905X, LE8.xyz.
Nálam is egy Beelink MiniMX III-at váltott.Tegnap gond nélkül megnéztem az alábbi filmet, nincs gigabit USB stick-em:
RUNTiME.......: 02h 23m
SiZE..........: 42.7 Gb
ViDEO.CODEC...: HEVC / Main 10@L5.1@High / HDR
BiTRATE.......: 44100 kbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Egyik fórumtárs letesztelgette nemrég, 90 Mbps-ig fel tudott menni akadás-, bufferelésmentesen tesztvideókkal.
Nem lehetséges, hogy csak néhány márka / típusú box-szal vannak ilyen jellegű gondok?
Pl. az említett Mecool márka?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
blakey
titán
válasz Alien! #12496 üzenetére
Annyi billentyű tanítható amennyi a gyári távon van, vegyél légegeret és minden probléma megoldódik, semmilyen táv nem lesz olyan kényelmes.
-
vargalex
Topikgazda
Keresésnél nincs olyan adatforgalom, ami miatt a gigabit akkora előnyt élvezne. Inkább a szervereknek nagy a válaszidejük. így ez platformfüggetlen.
Illetve, mivel a keresés/lejátszás külső szervereket szólít meg, így csak megfelelően nagy sebességű net előfizetés esetén van előnye a gigabit kapcsolatnak. Persze a belső hálózat az más téma.
Ettől függetlenül én is vezetékes kapcsolatot javaslok.Alex
-
w.miki
veterán
Te milyen kiegészítőkkel használod? Nézel vele online filmeket is? Melyik kiegészítővel?
Akkor nálad a net miatt gyors?Nálam több rendszeren is lassú. Az Mk808b plus-on, S4 mini-n, LG Spirit-en... (5MB net, wifin elosztva)
Több eszközön próbáltam, de nehezen boldogulok.
Olyan is van, hogy a Kodi fogja magát is kilép.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
interstate76
addikt
Jól összefoglaltad. A médiaplayeri hiányosságok nem meglepőek, android alatt szerintem mindegyik box hasonlókkal küszködik, OpeneELEC alatt jobb a helyzet. Viszont még mindig nem tudom, hogy erre a típusra telepíthető-e micro SD kártyás verzió (nem volt időm foglalkozni vele, ill. nem is médiaplayernek vettük, szóval nem is élvez prioritást a dolog).
Multitask: azt vettem észre, hogy a [Home] gombot használva kilövi az alkalmazásokat. Ami egy bénaság, de kikerülhető, ha a tőle jobbra lévő gombot nyomod meg, ami listázza a legutóbbi alkalmazásokat, és utóbbiak közül választasz egyet, majd utána nyomod meg a [Home] gombot. Kodival nem próbáltam, Flud-nál működik.
Bekapcsolásra csak infrás táv használható, ha jól tudom. Légegereket nem vágom, évekkel ezelőtt próbáltam egyet, aztán ment a Hardverapróra (vagy egy rokonomhoz került, már nem is tudom ).
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest