- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
kmarci25 #40181 üzenetére
Köszönöm a linket!
Jót tett az amúgy is gyors rendszernek, film indításakor már nincs foglaltság jelző. Egyből bedobja a filmet.
Ha már lúd, legyen kövér alapon, kapott 300 MB-ot cache-nek (3 GB-ból telik rá), amúgy a negyedik példát csináltam meg annyi módosítással, hogy 133 helyett 300 MB-ot állítottam be.
Induláskor ~ 370 MB, film nézés közben 750 MB a memória fogyasztás.
-
tamasgal
senior tag
Bocsánat utolsó kép! A sárgával bekeretezett részeket belülről szigetelő szalaggal leragasztottam. A kék keret a borda helye a nyilak pedig a levegő irányát jelzik.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Az megoldható valahogy, hogy a tv boxnak (libreelec van rajta) ne változzon az IP címe fix legyen ? Idegesítő mikor yatse mobil alkalmazással vezérelném de mindig újra kell kerestetni mert változott az ip címe.
-
hentes555
senior tag
válasz
Csicsóka #40189 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek
Csicsóka, esetleg ha nagyon ráérsz majd egyszer, tudnál olyan OSMC img-et készíteni, amin alapból fent van az X11?
Még lehet más is van aki használná, csak olyan béna mint saját magam, hogy nem csináltam még ilyet sosem és nem tudom magamtól fel tudnám-e tenni
Ebben a Tanix Maxban RTL8723BS nevű chip van, megpróbálom akkor majd ezt is amit írtál, hátha sikerül
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #40183 üzenetére
Igen, Debian vonalra állás a terv, mint az OSMC, de az szerintem még nem mostanában lesz.
A CE-t is fel lehetne szabadítani rab igájából, mint az LE-t, csak értelme nincs, mert nem jobb mint az LE. -
Csicsóka
őstag
válasz
hentes555 #40174 üzenetére
Hiába van ext4-en az LE, csomagkezelő nincs, így nem telepíthető rá csak úgy bármi. Nem tudtam ráhegeszteni a dpkg-t a számtalan teljesíthetetlen függőség miatt, amit az LE beágyazott mivolta okozott.
Mért nincs Wifi, benne van az Armbian-ban (debian stretch) az összes Amlogic Wifi modul?
Mediatek Ampak, csomó Realtek, AC-s isbcmdhd rtl8188EU rtl8192CU rtl8723BS rtl8822BU
mt7601u rtl8189ES rtl8192DU rtl8812AU ssv6051
qca9377 rtl8189FS rtl8192EU rtl8821AU wifi_dummy.koAnnyi kell a használatához, hogy be kell írni az /etc/modules-be, mert az udev nem tölti be.
Pld. Realtek 8189es ami rengeteg boxban van.aml_nftl_dev
# MEGOGO Wifi
8189esHa a modul betöltődött, már lesz is wlan0.
Most hegesztek a megogo-ból egy lan/wifi router/tűzfal/SMB/NFS/ server cuccot. A 8189es és a 8812au (AC) megy AP (hotspot) módban is, kap egy 8 dB-es antennát és hajrá.OSMC-re lehet tenni X-et és Chromium-ot, már linkeltem itt korábban.
Ha a modul betöltődött, már lesz is wlan0.
-
-
kmarci25
veterán
-
tamasgal
senior tag
Jobb minőségű képek a mod-ról: Katt
-
tamasgal
senior tag
Beépítettem egy kis ventilátort az X96-ba! Idegesített volna ha szét kell farigcsálnom a dobozát ezért addig variáltam míg bele tudtam passzírozni. A wifi antennát át kell rakni máshová (én kukáztam, semmi szükségem rá) és a 40mm-es kis ventit meg kell szabadítani a burkolatától és pont befér a helyére, rögzíteni meleg ragasztóval lehet. Az USB-aljzatra rá kell forrasztani a kábelt, így bekapcsolásnál elindul a venti, kikapcsoláskor megáll! Hangja egyáltalán nincs lévén 12V-os és az USB csak 5V-al eteti. A procira kis alu bordát raktam Artic MX-2 pasztával. Az eredmény: eddig 85 fokos proci terheléstől függően 45 és 55 fok közé hűlt
Ventilátor: Katt
Borda: Katt
Képek:
Bocs, nem tudom miért elforulva jelennek meg a képek!
-
darvinya
titán
Bele futottam egy problémába.
CE 8.9.0.2 alatt fullHD filmeket állandóan puffereli, emiatt lejátszás megáll addig.
Legrosszabb mikor puffer után 1-3 percig hang sincs, s ezt pillanat stop/lejátszás sem segít.
Filmet x264-esek és 5GB+ -osak. -
Márton
nagyúr
Coowell V5 S905x stickhez létezik távirányító?
Ugye nincs rajta infra érzékelő, ezért kérdem. -
hentes555
senior tag
válasz
Csicsóka #40172 üzenetére
Szia!
Elég fura kérdésem lenne: Erre a mix nevű rendszeredre X11-et lehet telepíteni? Egyfajta minimál linuxként szeretném használni, mert amiket próbáltam armbiant azok sok el sem indult vagy ha igen akkor nem volt wifi és bluetooth, sajnos ilyenekhez hogy drivert készítsek nem nagyon értek. De azt tudom, hogy mikor az OSMC-t próbáltam az ment szépen penről, volt táv, wifi minden.
Ezért kérdezném ezt az X11-es dolgot, mert ha lehet rá tenni, akkor azzal szívesen kipróbálnám, hátha beválik. Leginkább két dolog lenne fontos: neten böngészés és Libreoffice, ennyire lenne használva, amikor itthon tanulok, PC nélkül. -
Rosep
senior tag
Megjött a Sencor (S905X) lejátszó. Most a régi HDMI kábellal dugtam az erősítőre. Viszont a beállításoknál nem ajánlja fel a 4K-t. Gondolom közvetlenül a TV-re kéne dugni, meg 2.0-s kábel is kellene hozzá?
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #40165 üzenetére
Az. Az egész bót csak olvasható tömörített fájlrendszer, a /storage kivételével.
-
djnice
veterán
Sikerült valakinek 720p alatti felbontásokat hozzáadni a whitelist-hez? Hiába bővítem ki a sort a guisettings.xml-ben, a Kodi alatt ez nem látszik.
-
dlor
tag
sziasztok Pici gondom adódott ezzel a verzióval LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012l_8.2.3.1_mix_ext4_rev2
Nem frissül a pontos idő és az időjárás ( net megy ) -
korcsi
veterán
Ugyanolyan beállításokkal (rendszer sd-n, adatok nand-on) ext4 vs SquashFS.
Videó (nem a filmes médiatár) nézetben használom az LE-t
Sok anyag van benne (~1500)
Megnyitás elsőre SquashFS: ~13, ext4 ~2 másodperc,.
Köszönjük még egyszer!!!
-
Csicsóka
őstag
válasz
wwenigma #40151 üzenetére
Nagyon régen, változatlan exports beállítással használok különféle vasakon (x86, ARM) NFS servert, ami csak ennyi:
root@s905-server ~ # cat /etc/exports
# /etc/exports: the access control list for filesystems which may be exported
# to NFS clients. See exports(5).
#
# Example for NFSv2 and NFSv3:
# /srv/homes hostname1(rw,sync,no_subtree_check) hostname2(ro,sync,no_subtree_check)
#
# Example for NFSv4:
# /srv/nfs4 gss/krb5i(rw,sync,fsid=0,crossmnt,no_subtree_check)
# /srv/nfs4/homes gss/krb5i(rw,sync,no_subtree_check)
#
/ext *(rw,sync,no_subtree_check)Soha nem volt vele probléma. Nem tudom mi okozza nálad ezt a hibát. NAS topikban, ha van, lenne érdemes körül nézni.
-
blakey
titán
S905X-en problémás a CE 8.90.3, S905/D és S912-n jobban működik. Okát még keresik. Sajnos sok a probléma ami megoldásra vár.
-
Hyena
senior tag
Nálam működik jól a 8. 90.3 beleneztem pár 4k filmbe és full HD film mintakba.
A lejátszó 2db beelink s912 készülék egyiken sincs hiba.
Az alapértelmezett skint használom kevés addonnal.
A menüben a navigáció gyors, akadozast nem tapasztaltam, a kép minőség szép, a filmekben a tekerés /ugrás reszponziv,a tavkapcsolo is jól működik.
Cimborám próbálta egy s905x készüléken is de a helyzet ott már nem egy leanyalom mivel ott akadozas és fagyas volt tapasztalható, egyes filmeknél szetesik csikozodik a kép. (ő nem az alap skint használja) -
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #40142 üzenetére
Gondoltam adok neki még egy esélyt, mivel az előbb nem volt időm hosszabb tesztre. Nos, az RSS ugyan úgy szaggat, de már csak az elején olyan 10 - 15 mp-ig.
Van egy telefonnal készített 4K-s demó videó (kodi demó oldaláról van), amit már az előző verzió sem tudott rendesen lejátszani, de ez még egy lapáttal rátett, diavetítés lett belőle, néha ~20 - 30 mp szünetekkel tűzdelve (konkrétan álló kép, már azt hittem, hogy lefagyott, de egyszer csak elindult).
Amit az egyik fórumtárs készített (Norbit, Rihanna, Oblivion, a zöld oldalsó csíkos), x265-ös videó részletek is megfeküdték a gyomrát. Ugyan azt produkálja, mint a 8.2-es felirattal (láthatóan akad a kép).
Van két kijelző kalibrációs BD iso-m (HDMV-2d, AVCHD-2d), egyiket sem sikerült elindítani, még a menüig sem jutott. Kilépni sem sikerült (nem fagyott le, csak a foglaltság jelző a képernyőn maradt), csak a kikapcsolás maradt.
Csak, hogy pozitív is legyen, a fájlkezelőben iszonyat gyorsan megnyitja az iso fájlokat. A 3D-s iso-kal is jól boldogul (persze 2D-ben).
Így, hogy már hozzá szoktam a gyorsasághoz (köszönhető Csicsókának!), nem mondanám, hogy nagyon gyors (viszonyítva a 8.2.2.3 Ext4-es verzióhoz, ugyan úgy class 4-es kártyán), vannak akadások, döccenések.
-
kmarci25
veterán
Na az a jó, hogy ha már fenn volt a 8.90.3 hiába rakom vissza a 8.90.2-őt, a netflix addon megy. Visszaraktam egy LE-t, de azzal sem sikerült életre keltenem. Asszem clean install-lal felteszem majd a 8.90.2-őt.
Olyan mintha az inputstream-mel lenne baja, de az HBO addon megy, csak a netflix nem. Az a baj, hogy a netflix-et használom többet. -
gabby123
tag
Sziasztok.
Valaki tudna linkelni stock romot x96w boxhoz.
Én nem találtam.. sehol.Csak olyant ami bluetooth os az nem jó.
Jó lenne img vagy zip formátumú.
Köszi a segítséget.
Üdv tgabby -
ztsoft
őstag
Nekem sem jött be az új 8.90.3 S912-n. Már az indulás után feltűnt, az Aeon Nox 5 kinézetnél az RSS hír szalag rendesen szagatt (nem hiszem, hogy a gyenge, class 4-es kártya miatt lenne), nem folyamatos a mozgás. Filmnél pedig olyan érzésem volt, mintha darabos lenne a mozgás (a legapróbbtól, a komolyabb gyors mozgás ig).
Én maradok a 8.2.2.3 Ext4-es verziónál, eddig verhetetlen.
-
tkomlosi
aktív tag
hát én vissza is raktam a 8.90.2 verziót.
kb. 20 perc használat a 8.90.3 verzióval:
az esturay mod v18 skinnel (ezt használom) a filmek és sorozatok librarybe belépve azonnal kifagy és pár perc után ujraindul.titan skinnel is random újraindulgat.
lehet, hogy ez a skineknek köszönhető, de a visszatett korábbi verzióban nincsenek ilyen gondok.
M8S II
-
djnice
veterán
Valaki megnézné, hogy bekerült-e az automatikus resoulution downscaling-hez szükséges Whitelist (Settings->System->Display->Whitelist) a 8.90.3-ba?
-
tkomlosi
aktív tag
sziasztok.
ha csak a live tv-t és max full hd videókat nézek, akkor van jelentősége, hogy s905 vagy s905x?
coreelecben még mindegyik támgatott rendesen nem?köszi
-
Beni2360
félisten
-
Hyena
senior tag
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases
Most mar tenyleg megjelent...
-
sepsi0
őstag
válasz
sugarforce #40131 üzenetére
Amit írsz abban igazad van.
Villanyszerelők mifelénk, már nem csinálnak ilyet, erre van emberük és drágán dolgoznak.
Megfontolom, köszönöm a sok tanácsot... Tudom igazatok van, maradjak a hdmi-él. -
sugarforce
addikt
válasz
sepsi0 #40130 üzenetére
A lan kabel joval vastagabb, mint pl a delock vekonyitott kabelei, nagyjabol 2szer olyan vastag. De ezer mas ceg gyart par mm vastag hdmi kabeleket.
Raadasul mindket vegere kell 1-1 eszkoz, aminek meg aram is kell, igy szerintem semmivel nem vagy elolrebb a sima hdmi kabelhez kepest, sot tobb a hiba lehetoseg, plusz 2 eszkozon atmegy a jeled, mielott a megjelenitohoz erne.
Ha vesni akarsz, keress egy villanyszerelot, szerintem bevesi neked par ezer ft-ert, akinek megfelelo eszkozei vannak erre. Sot ha szegeden vagy a kornyeken elsz, akkor meg tudom is ajanlani. -
sepsi0
őstag
válasz
sugarforce #40128 üzenetére
A lan kábel harmad olyan széles és vastag, mint a flat hdmi kábel.
De ha van ötlet mivel lehet kivésni házilag a beton panel falakat, szívesen veszem az ötleteket. Van itthon gyémánt korong meg sarokcsiszoló.
A lan kábel még a tapéta alatt is elfér. Vékony és aránylag keskeny. -
-
djnice
veterán
Valaki végre reális áron adja el a Mede8er-t
[link] -
-
blakey
titán
Még hivatalosan nincs kint, azért, mert akadnak hibák, tehát tesztelésre jó. És itt egy CE 8.90.3 tesztlink annak aki tesztelné.
-
djnice
veterán
LE / CE alá lehet vhogy tenni NFS szervert? A külső HDD-t kellene megosztanom vele, mert a beépített SMB elég lassúnak tűnik.
-
Hyena
senior tag
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/archive/8.90.3.zip
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/archive/8.90.3.tar.gz
megjelent a coreelec 8.90.3 ... (source code)
-
Hyena
senior tag
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/archive/8.90.3.zip
megjelent a coreelec 8.90.3
-
Tommee
aktív tag
Steam LINK megy valakinél Android alatt?
Nálam(Tanix TX3 mini) csak fekete kép és más semmi, miután indítanám. Párosítás rendben. -
kmarci25
veterán
válasz
hunaqua #40115 üzenetére
Május 31-i poszt adamg-től:
8.90.3 is planned for some time this week, there is always active development behind the scenes, the team speaks daily on Slack. Releases should be expected between 2-4 weeks
Illetve egy másik 2 napja:
There is a couple of bugs that we are ironing out before doing a release, I know you are all eager but none of us want to give you a buggy release so just have some patience.Szóval türelem.
-
hunaqua
addikt
Mit lehet tudni az új CE-ről,mikorra várható?
-
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #40106 üzenetére
OK, feldobok délután egy 7-es LE-t. A pendrive milyen legyen, FAT32 vagy NTFS?
Egyébként amit említettem x86 gépet KODI-val, arra SATA csatlakozón volt rákötve a HDD a gépre, mégis ugyanezt produkálta.
Tehát ami közös a két esetben: az "erősítő" és a TV. Minden más változott azóta, a hiba mégis maradt. -
tamasgal
senior tag
válasz
darvinya #40107 üzenetére
Igen, ezeket nyilván ki kell bontani és kódolni is de attól ez csak helyrajzi kérdés. Az erősítőben ugyan ez zajlik csak nem szoftveresen és ezután kerül az anyag a dac(ok)-ra. Ezért az én véleményem az, hogy ha jó minőségű a szoftver ami a konverziót végzi akkor a PCM-es továbbításon nem fog múlni a hang minősége.
-
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #40103 üzenetére
Bocs, hogy visszakérdezek, de hogy jön ide a "klasszikus" sztereó erősítő?
A fórumtárs azzal kezdte, hogy a sztereó erősítőjére PCM-ben megy optikán a jel. Innentől kezdve mindegy, hogy a "klasszikus" sztereó erősítőben nincs dac.
Szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest