Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #41298 üzenetére
Még annyi, hogy újraindítás után, ha lefutott az adatbázis frissítse (ha be van kapcsolva, ha nincs akkor ~30 mp) után ki lehet kapcsolni a naplózást. Meg valahova feltölteni.
Most én is megcsináltam, szépen látszanak a kérések, mennyi ideig tartott, meg az eredmények is.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41293 üzenetére
Rendben, akkor közelítsük meg máshonnan. Be kell kapcsolni a hibakeresési naplózást.
Beállítások->Rendszer->Naplózás itt elsőnek a Komponens-specifikus naplózás engedélyezése bekapcsolni, majd a Komponens-specifikus naplózás megadása itt (hasonlóan, mint Whitelist-nél) kijelölni az Adatbázist, a többit törölni (ne legyen sok felesleges bejegyzés), majd menteni (OK).
Már csak a Naplózás engedélyezése van hátra, majd újra indítani, és reménykedni, hogy sikerül elcsípni a bűnöst (mivel ez is a Kodi-val együtt indul).
-
blakey
titán
válasz
csibuka85 #41295 üzenetére
A Zidoo Realtek, van USB 3.0, van saját lejátszója és Zidoo által fejlesztett Kodi fork. Minixen csak az általuk fejlesztett XBMC for Minix (Kodi fork) van, áruházból bármi telepíthető. Amlgic előnye, hogy CE-vel sokkal jobb lejátszód lesz, Androidra bármikor átválthatsz, menüből.
Nem tudom, hogy a felhasználási szokásodnak megfelelőt választottál-e vagy sem. Első körben egy olcsóbb eszközzel próbálkoztam volna, de ha nem felel meg akkor visszaküldheted. Szerintem jó lesz az U9-H.(#41296) tothl
Most már mindenben jobb és az LE-t már nem fejleszti a régi csapat, a CE-t fejlesztik. Most már érdemes használni. Csakis friss telepítés ajánlott. -
tothl
addikt
Sziasztok !
Mivel jobb az a CE, mint az LE ?
Nekem LE van az S912 boxomon és egész jól működik.... -
csibuka85
őstag
válasz
blakey #41290 üzenetére
Szias mester még egy kérdés , berendeltem a MINIX U9-H-t az ipontól. A Zidoo X9S is van egy kollégánál itt ph-n 40K-ért. Teljesítményben és hardverben vanvalami különbség ? A Zidoo-n is van KODI vagy ott a saját lejátszóját használja ? A Kettő között vaciláltam sokáig , hogy melyiket érdemes , melyik felé billenjen a mérleg.
Tecnoman : Az nagyon jó akkor. U1 is jó amúgy. Jókat olvastam róla. Ez a POSTERES dolog nagyon tetszik és az is hogy minden testreszabható benne.
-
Technoman
őstag
válasz
csibuka85 #41275 üzenetére
Nekem a régi U1-es Minixem van, LE-n (8.2.3.1.) használom és imáÁÁdom.
Nekem minden filmem (cca 400) és sorozatom (cca20) katalogizálva van. Úgy szabod testre, ahogy akarod. Itt egy jó kis cikk a témával kapcsolatban. Ebből sokat lehet tanulni. Én már az .nfo fájlokat is szoktam bátran szerkeszteni, így állítva elő egy még jobb, testreszabhatóbb Jukeboxot.
A Dune Pro-val nekem az volt a gondom, hogy nem találtam meg benne a CEC-et. Az nekem fontos.
Ja, 2x4TB-s WD My Book vinyókkal használom a kis édest. -
blakey
titán
válasz
ztsoft #41291 üzenetére
A várakozási idő mindig 10 másodperc volt, most is, ráadásul van amikor beolvassa az adatbázist. Valami "bug" van, erre kéne rájönni. Az üzenet meg konkrétan csak ennél a verziónál jelenik meg, ez is valamilyen "bug" része lehet, lehet, hogy gyorsabban indul, mint ahogy a korábbi verzókban volt. Jarvis-szal, Kryptonnal nincs ilyen gond, de most már lenne létjogosultsága a Leiának így szépen átállnék.
-
ztsoft
őstag
-
blakey
titán
válasz
hunaqua #41287 üzenetére
Igen, ezt fel kell vésni valahova, 2018.07.17-től az S912 nagyon jól működik CE8.90.5-tel, nem találtam olyan anyagot amit ne vitt volna, de majd ma.
A Leia és MySQL nincs barátságban, ezt még meg kell oldani, a következő a szitu, advancedsettings.xml-ben szépen be van állítva, utolsó Leia amivel ezelőtt jól működött az talán a CE 8.90.2 volt, most azt csinálja, hogy úgy indul, mintha valóban működne, de üres lesz minden könyvtár viszont ha nyomok egy OK-t a Zenékre akkor elkezd dolgozni és 3 másodperc múlva mindenhol betöltődik és jól működik. A korábban említett és tegnap újra ellenörzött plusz táblák benne vannak az adatbázisban, tehát az nem gond, itt valami más lesz a hiba. Esetleg számít, hogy advancedsettings-ben videodatabase van elől vagy sem?
-
Dolphine
addikt
válasz
Igen, ugyanilyet szeretnék.
Ősszel költözünk feleségemmel egy felújított házba, ott lesz majd.
Nekem is szimpatikusnak tűnt elsőre is a box, viszont az S912 SOC sokáig nem volt ajánlott. Kíváncsi vagyok, hogy mi a helyzet most vele.
A posterek a KODI egyik sajátossága. Ahhoz a lejátszóhoz ragaszkodom. -
Melorin
addikt
M8S II boxom van, LE van rajta.
A kérdésem az, hogy rá lehet venni vajon, hogy Bluetooth-on keresztül FOGADJA a zenéket a telefonról? Jelenleg csak a kimenetét lehet Bluetoothra állítani, tehát a telefonon szól a film, de nekem fordítva kéne.Próbáltam a Spotify plugint feltenni LE-re de ha azon bekapcsolom azt a funkciót, hogy a Box játsza le a telefonon vagy böngészőből elindított zenét, hajlamos lefagyni a Box. Még akkor is amikor nem is a Spotify-t hallgatom hanem szimplán egy filmet nézek a boxon. Beletekerek a filmbe és beáll a kép, csak a hang megy tovább. Ilyenkor csak a táp khúzása segít életrekelteni a boxot.
-
hunaqua
addikt
Akkor már bátran elmondható,hogy az S912 is Ajánlott! A Gigabit Lan (amin az van) pedig az UHD tartalmakhoz elengedhetetlen,és nem kell adapter. A torrent képessége pedig ,erejéből adódóan veri az S905X-et..
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Csicsóka #41265 üzenetére
Persze, ezt mind értem. Azt vetettem fel, hogy a squashfs-ben a /storage alatt nincs-e egy ilyen placeholder file, ami ugye a mount után az eredeti rendszert nem zavarná (hiszen a második partíció üres, éppen ekkor kerül formázásra), de ext4-re alakítás esetén már igen...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Olyan KODI van rajta amit direkt ehhez a lejátszóhoz módosítottak. És mivel KODI ezért persze lesz olyan poszter nézet, amilyet emlegettél (vagy legalábbis hasonló biztosan).
Ha majd túl vagy a kipróbálgatáson írhatnál róla ide vagy a Média lejátszós topic-ba, hogy mennyire vagy elégedett.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #41283 üzenetére
Be van kapcsolva, Adam szerint nincs gond, túl hamar indulna a szolgáltatás. Ilyet soha nem írt ki egyik verziónál sem, ua. a beállítások, majd holnap megnézem.
S912-n a CE 8.90.5-tel már nem találok olyan fájlt amit ne vinne, gyakorlatilag az összes tesztanyagot szépen és hibátlanul viszi. A lejátszás közbeni infosáv megjelenésekor megjelenő röccenések vannak jelen, de már kevésbé zavaró. Jó lesz az S912 is. -
blakey
titán
Azt kéne megfejteni, hogy miért dobja fel "Távoli kommunikációs kiszolgáló elindítása meghiúsult" feliratot, majd eltűnik, valamit hamarabb indít és még nincs net?
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41278 üzenetére
Van lehetőség a pnpMyAdmin-ban SQL parancs futtatására is. Kiválasztod azt az adatbázist, amit módosítani akarsz, majd felül (vízszintesen) van olyan, hogy "SQL", azt kiválasztod, a szövegmezőbe meg beírod a következő két kódot (biztos össze is lehetne fűzni, de most nem fog az agyam), majd "Go".
ALTER TABLE settings ADD TonemapMethod integer;
ALTER TABLE settings ADD TonemapParam float;
A kép alapján jónak néz ki.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41272 üzenetére
Nálad mi a verziószáma a DB-nek? Mert automatikusan módosítja, ha nem megfelelő, [link], 5301. sor, ha kisebb, mint 110, akkor a következő két mezőt adja a settings táblához, TonemapMethod típusa: integer (INT), TonemapParam típusa: float.
Még azt is megnézheted, hogy a settings táblában szerepel-e az említett két tábla (gondolom valamilyen webes szerkesztőt használsz a MySQL-hez).
-
csibuka85
őstag
válasz
Dolphine #41274 üzenetére
Igen , ne haragudj. Neked szántam. Bocsi csak kicsit fáradt vagyok már így este. Ugyanilyet szeretnél majd venni Te is ? DUNE HD 4 PRO sajnos drága azt azért nem vennék meg ennek jobb a hardvere. Remélem a KODI az telepítve van rá és nem kell érte külön fizetni. Még annyit , hogy remélem a POSTER vagy nem tudom minek hívjam azt ahogy a filmeknek kiteszi a borítóját olyan beállítás van benne.
-
csibuka85
őstag
válasz
blakey #41272 üzenetére
Egy Minix NEO U9-H-t , remélem hogy nem kell visszavinnem , mert nem tetszik vagy valamit esetleg nem tudna.
Itt nagyon jókat írnak róla: [link]
blakey fórimtárs is mondta hogy ajánlott. Megmondom őszintén hogy van itt PH-N egy Zidoo X9S is amit nézegettem , csak a tesztekben azt írták hogy 50 hz-en játsza le a 2160p-s videókat.
-
blakey
titán
CE 8.90.5, S912 boxon.
Hosszabb tesztet is megejtettem, azt kell mondanom, hogy most már nagyon jól használható, gyakorlatilag mindent visz és szépen, a Leia is egyre jobb, már-már használható, jó újítások vannak benne, pl. beállítható, hogy az epizódokat, filmeket, sorozatokat egymás után játsza le (külön kiválasztható akár több is), nem kell "Lejátszás innen"-t választani vagy csak simán bekapcsolni a folyamatos lejátszást. A MySQL működik, de nem megbízható így megpróbálnám a 2 plusz táblát létrehozni, ebben kéne a segítség, hogy melyikhez pontosan mit kéne beírni, neten nem találok semmit, SQL-t meg nem ismerem.
Ilyen a tábla: -
csibuka85
őstag
válasz
mayday00 #41267 üzenetére
Köszönöm Szépen , akkor nem lehet olyan rossz. Neten is jókat írnak róla. Igaz a 200mbps-es filmeket már nem viszi , de úgysincsen még akkor bitrátájú film , de a 140 mbps-es filmet gond nélkül elviszi. Gondolom a 7.1 es hangot simán átviszi. Ilyen lehetőség van rajta ? Ez nagyon tetszik ! Szeretném ha hasonló dolog lenne rajta ez a kategorizálás. Mondjuk ezt egy EGREAT A10 ből vettem ami nem olcsó lejátszó.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #41263 üzenetére
azért olyan témában amihez nem nagyon értek magyarul mégiscsak jobban érthető és néha a kedves fórumlakók a szájba rágást is eszközölik.
Persze, az elején (tavaly november óta van ilyen box-om) nekem is jól jött az itt található összefoglaló (nagy köszönet érte), meg a sok hasznos hozzászólás.
Mivel 92 óta használom a wint, linuxon megbuktam
Én 99 óta ismerem a számítógépet (előtette valamikor 7.-ben vagy 8.-ban láttam, de nem nyúlhattam hozzá), egy 386-ossal kezdtem DOS-szal majd 486-os, P2-es, P4-es, de már 2009-ben szabadulni akartam a Windows-tól, elegem volt belőle.
Na a lényeg, hogy megy és most fogom a fülest párosítani és lesznek sok kis fülesek.
Csak vigyázz! Nehogy tapsifüles legyen.
-
Csicsóka
őstag
válasz
vargalex #41258 üzenetére
A squashfs-ben a /storage egy üres könyvtár, oda mountolja a 2. partíciót, még az initrd fázisban a rendszer.
Ráadásul a 2. partíciót első indulás alatt kibővíti, majd új fájlrendszert hoz létre, tehát egy teljesen üres lesz.
Minden ami oda kerül, már futásidőben kerül ráírásra. Ezért érdekes, hogy az ext4-nél, a szintén üres /storage alá miért nem kerül ez oda, mikor minden más meg létrejön. Ez a probléma még eddig nem volt meg az előző ext4 rendszereknél, csak itt. -
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #41260 üzenetére
Na azt a barátot használom én is vagy 20 éve. De azért itt is lehet kérdezni és azért olyan témában amihez nem nagyon értek magyarul mégiscsak jobban érthető és néha a kedves fórumlakók a szájba rágást is eszközölik.
Mivel 92 óta használom a wint, linuxon megbuktam meg előtte a komodor-n se akaródzott menni. Pedig Édesapám programozással is foglalkozott, igaz az még a lyuk kártyás rendszer idejében volt. Nem tudta a fejembe "verni" a dos rendszert, meg nem is nagyon akartam.
Na a lényeg, hogy megy és most fogom a fülest párosítani és lesznek sok kis fülesek. -
-
ztsoft
őstag
válasz
csibuka85 #41253 üzenetére
Elég kevés adat van róla.
Milyen adatra gondoltál? Van hozzá letölthető gyári Android (6 valamennyi, már nem emlékszek pontosan, meg egy 7.1.2), a gyártó weboldala, [link].
(#41255) Beni2360
Nem tudom, ha törlöm a services fájlt akkor a benne levő samba beállításokkal mi lesz?
Semmi, megy a levesbe. Amúgy a CE 8.90.5-ös alatt az SMB beállításai samba.disabled (nálam tiltva van, mert nem használom, nincs Windows-os gépem) néven szerepel a services könyvtárban.
Én meg csak innen tudok infókat szerezni mivel az angol nyema.
Én a barátomat (Google) szoktam megkérni, hogy fordítson. Igaz, így is ki kell mazsolázni a lényeget, de ezt már megtanultam.
Akkor MC-ben se fogja engedni.
Nem.
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #41254 üzenetére
Na azért összehoztam.
Átmásoltam a services mappát a backup mappában, hogy megmaradjon ha kell.
Létre hoztam a sevixes mappát és kiléptem a CE beállításokhoz.
Ott újból engedélyeztetni kellett a sambat és a bluetooth-t. Most már lehet keresni a párosítást és a services mappában létrehozta a samba.conf fájlt amiben ugyan az van mint az átmásolt services fájlban.
és a beolvasott samban lévő adatok is működnek. -
vargalex
Topikgazda
-
dugesz77
őstag
válasz
csibuka85 #41253 üzenetére
Szerintem a Mecool márkát nézd (BB2 vagy BB2 pro). Viszonylag olcsó+ támogatott. Sok S912 csak 100-as lannal készült. Ha van rá pénz akkor meg a MINIX NEO U9-H.
Tanix tx9 esetleg (mintha valaki vett volna innen is) most egész jó árban van német raktárból. igaz a posta ára kicsit megnyomja. -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Meglehet oldani relative egyszeruen (ha nem is most, majd ha vegleges lessz a Kodi) hogy LibreELEC 8.2.2.3 (S912)-ra ratenni a Kodi v18 "Leia"-t ? -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #41251 üzenetére
Na de nekem nem jön létre a services mappa, hibát jelez.
Nem tudom, ha törlöm a services fájlt akkor a benne levő samba beállításokkal mi lesz?
--------------------
ztsoft - erre gondoltam habár semmi gőzöm nincs a linuxhoz. Egyazon név.
Én meg csak innen tudok infókat szerezni mivel az angol nyema.
Akkor MC-ben se fogja engedni. -
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #41249 üzenetére
Ne de a .cashe mappában ott a bluetooth mappa miért nem menti oda?
Mert ott a párosított eszközök adatai szerepelnek. Meg különben is, miért nem a fejlesztőtől kérdezed.
Próbáltam a .cashe mappában egy services mappát létre hozni nem engedte. Miért?
Valószínű, még ott volt a services fájl. Ugyan azon a néven csak egy bejegyzés lehet, akár könyvtár, akár fájl (Linux-on a könyvtárak is fájlok!).
-
-
ztsoft
őstag
válasz
dugesz77 #41236 üzenetére
Nem igazán értem, hogy hogyan sikerült neki létrehozni a services fájlt az SMB beállításaival. Már az elején furcsa volt a log-ban a sok hiba bejegyzés a nemlétező /storage/.cache/services könyvtárra.
lehet másnak is gondja lesz mondjuk a samba beállításokkal ( ha nem nyúl bele) , mert azok is itt vannak elrejtve a service menüben és azokat a beállításokat sem menti el akkor.
Vagy eleve hibás az SMB konfigurációs fájlok helye, és azért mentette a services fájlba. Akkor az SMB nem fog rendesen működni.
(#41237) Csicsóka
Lehet hogy ezeket a beállításokat is eleve bele tette, és valóban alapból ott a nem széteső MC.
Meg is lepődtem, hogy tökéletes az MC, ami már nem mondható el a htop-ról, igaz nem esik szét (kivéve a beállításokat), de a frissítés egy idő után leáll.
Hajlok a többség akarata felé, de a kiskapu most is ott van. Az s905_autoscript_nosplash átnevezve  s905_autoscript-re nem lesz spalsh
Igen, láttam a fájlt, eszembe is jutott, amit az S905X-hez is készítettél.
Nem vagyok ügyes kép manipulátor, de a két logó képre ami a boot image-ban van, sikerült Gimp-el feliratot tenni.
Én is hasonló szinten vagyok ezzel.
(#41239) Csicsóka
Ebben az az érdekes, hogy az eredeti verzióban ez működött. Pedig ott sem lehet /storege/.cache/services könyvtár.
Pedig kell, hogy legyen, mert a beállítások mentésekor nem hozza létre magától (a log-ban is panaszkodik a nemlétező könyvtárra). Ahogy létrehoztam, egyből jó volt a Bluetooth. Most a gond ott kezdődik, hogy hogyan jött létre a services fájl, benne az SMB beállításaival.
(#41241) csibuka85
Rikomagic MK22 Plus, S912, 3 GB RAM, 32 GB Flash.
-
-
blakey
titán
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #41220 üzenetére
"Érdekes módon, most nem kellett semmilyen extra beállítást eszközölni (444,10bit, cache méret, stb), így is jó, de azért megnézem, hátha még jobb lesz. "
Itt írja Alex hogy:
"Ami magát a CoreELEC (ae-fork) rendszert illeti. Módosítottam / hozzáadtam mindazt, ami valóban szükséges (az én szempontból), majd azt, amit gyakorlatban gyakorolok. Például a "Midnight Commander" konzolfájlkezelő telepíthető a "CoreELEC" adattárból, de olyan paraméterekkel áll össze, amelyek nem alkalmasak az Amlogic számára (ez a megjelenésre vonatkozik). Ezért a beépített rendszer alkalmasabb."
Lehet hogy ezeket a beállításokat is eleve bele tette, és valóban alapból ott a nem széteső MC.
"Van boot logó (nagyon tetszik ez, ráadásul illik is hozzá), ráadásul még módosítottad is."
Hajlok a többség akarata felé, de a kiskapu most is ott van. Az s905_autoscript_nosplash átnevezve  s905_autoscript-re nem lesz spalsh, hanem rendes Linux rendszer üzenetek. Nem vagyok ügyes kép manipulátor, de a két logó képre ami a boot image-ban van, sikerült Gimp-el feliratot tenni.
-
blakey
titán
Kiírtam a CE 8.90.5-t és gyorsan kipróbáltam néhány korábban "nehézkes" fájlokkal, pl. VC-1 kódolású mkv-k, első alkalom, hogy azt írom, mehet S912 is, mint médialejátszó, de
, visszatért a jó öreg röcögés ha lejátszás közben előhívom a menüsávot vagy megnézem a videó paramétereit, már nem olyan durva de ott van, cserébe már nem kell kikapcsolni a deinterlacinget, ha bekapcsolom, hogy kikapcsolja akkor visszatér egyes videóknál a színes csíkozás. Este kipróbálom normális kártyával. A MySQL is működött, de remélem este több időm lesz.
-
-
ztsoft
őstag
válasz
dugesz77 #41229 üzenetére
Nálam sem működik. Bekapcsolom, majd kilépek a CoreELEC beállításból, majd vissza és ki van kapcsolva. Hiába is kapcsolom be a "Bluetooth" menüpont alatt ez a felirat fogad "Bluetooth is disabled".
Ahogy látom a "services" menüpont alatt semmit sem lehet bekapcsolni (addig marad úgy, míg ki nem lépek).
Meg is van a hiba oka, a ~/.cache/services fájl létezik, amiben az SMB dolgai vannak. Ezzel szemben a "services" menüpontban az összes beállítások a ~/.cache/services/ könyvtár alá akarná betenni a saját fájljait.
A megoldás a hibára (nálam működött), a /storege/.cache könyvtárban a services fájl törlése, majd ugyan itt a services könyvtár létrehozása. Így már megy a Bluetooth modul meg a párosítás is.
-
MCs88
aktív tag
válasz
BullZeye #41207 üzenetére
Én azért vettem, mert kellett a gigabit, amit az S912 símán visz mindenféle cache bűvészkedés nélkül (gyakorlatilag cache nélkül).
Az lehet, hogy a Kodi sample pakk nem minden videóját játsza le hibátlanul (sose próbáltam), de a "normál" releasekkel (h264/1080p/24, h264/720p/24, h265/2160pHDR10/24) eddig nekem nem volt gondom. -
ztibor
senior tag
az új CE-re feltettem a transmissiont, de nem hajlandó elindulni (Couldnt connect to Transmission)
Ötlet? -
dugesz77
őstag
CoreELEC-S912.arm-8.99.01_ext4 rendszernél másnak működik a boxba épített bluetooth?
A services menünél hiába kapcsolom be a bluetooth menünél már nem sikerül semmit sem párosítani.
A sima tehát nem ext4-es rendszernél működik tökéletesen. Esti mozizásokat szoktam így megoldani fülessel és egy ilyen BT vevővel. -
stigma
addikt
Sziasztok, ez lehet alap kérdés lesz, de adott egy box, az alábbi rendszerrel:
Megcool M8S Pro+ box (2/16), LE 8.2.3.1 rendszerrel, belső memóriára téve ha jól emlékszem.
Ha Coreelec-re akarok váltani akkor elég az Udapte mappába tennem a zip fájlt, majd restartolom a box-ot a többit mindent megcsinál?
Illetve kérdésem az lenne melyik az ajánlott stabil verzió, ami jó a Coreelecből S905X-es boxra?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
dugesz77
őstag
válasz
ztsoft #41220 üzenetére
Pont mint én. Két kegyelem kettesem volt az egész bizonyítványomban az oroszból. Sohasem fért az agyamba. Szerencsére utána már angol jött abból érdekes 4-es voltam.
Azért gondolom legtöbbünk mászkált már annyit a menüben,hogy már felíratok értése nélkül is rátalál a nyelv beállításokra. -
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #41190 üzenetére
Sikeresen túl vagyok a telepítésen, alap beállításokon, médiatár feltöltésen. Eddig minden úgy működik, mint anno az első Ext4-es verzión, gördülékeny, nem akasztják meg a képek betöltődése. Az RSS-is folyamatos, akadás mentes. Összességében, hozza az Ext4-estől elvárt teljesítményt. Persze, még nyúzom tovább, nagyon tetszik amit a kép terén nyújt. Tegnap egy 3D-s filmet (Tombolás) néztem meg, nagy élményt nyújtott, hasonló volt anno a plazmán.
Érdekes módon, most nem kellett semmilyen extra beállítást eszközölni (444,10bit, cache méret, stb), így is jó, de azért megnézem, hátha még jobb lesz.
Ahogy látom, most igazán kitettél magadért! Van boot logó (nagyon tetszik ez, ráadásul illik is hozzá), ráadásul még módosítottad is. Gratulálok, jó lett!
Ami feltűnt a CE-vel kapcsolatban, hogy a ~/cache könyvtárban megjelent a shadow fájl. Ezek szerint módosítható a root jelszó még a zárt rendszernél is.
(#41214) Csicsóka
még ismerem a cirill betűket, sok orosz szót tudok, a nyelv beállítást is pillanatok alatt megtaláltam.
A cirill betűk még csak-csak, de a szavak már gondok okoznak (ha szégyen, ha nem, kegyelem kettessel végeztem oroszból). Én az ikonokra, emlékezetre hagyatkozva állítottam be a magyar nyelvet.
-
hunaqua
addikt
válasz
dgyuri0123 #41216 üzenetére
..de én "keletkamcsatkai" kiejtéssel mondtam!
-
Csicsóka
őstag
válasz
Beni2360 #41201 üzenetére
Én már felkészülve fogadtam a ruszki felületet, mert ztsoft kolléga már beszámolt erről. Mivel én a 70-es évek első felében kerültem ki 8.-ból ezért még ismerem a cirill betűket, sok orosz szót tudok, a nyelv beállítást is pillanatok alatt megtaláltam. Alex oldalán olvashatsz még erről, a fórumra viszont nem tudtam regisztrálni, nem küldött megerősítő mail-t a .hu domain-re. Lehet hogy csak Ukrajnán belülről, vagy ruszkiból lehet regisztrálni. A páromnak van mail.ru címe, talán majd onnan még megpróbálom.
Örülök, hogy nálad is jól megy ez a CE. -
blakey
titán
válasz
dugesz77 #41211 üzenetére
Természetesen, Kodi oldalán lévő összes sample-t kipróbálhatod van amivel egyszerűen szétcsúszik, ezen nincs mit csodálkozni, nem élvez 100%-os támogatottságot. 1 évvel korábbi állpothoz képest 100X jobb a helyzet, de nem 100%-os. S912 a fejlesztők szerint hamarosan elveszít minden támogatottságot és nem feltétlenül a fejlesztők részéről.
-
dugesz77
őstag
válasz
blakey #41209 üzenetére
Ezek a test sample-k elérhetők valahol amivel gondja van a S912-nek? A sima hétköznapi általam nézett virágbolti cuccokkal nem találtam nagy problémát, szerintem simán használható főleg ezzel az utolsó rendszerrel. Nálam megüti az ajánlható szintet most már , pedig itt van mellette egy sima egy X-es és egy D-s box is.
-
blakey
titán
válasz
BullZeye #41207 üzenetére
Azon kívül, hogy szoftveresen elboldogul a Hi10 anyagokkal elég sok, sajnos, ha lesz időm kipróbálom az új CE-vel, de sajnos LE/CE szempontjából nem túl szerencsés SoC. 1 évvel ezelőtt kb. használhatatlan volt LE-vek, ahhoz képest nagyon jó, de ha van mellette egy S905X egy LE-vel, CE-vel akkor sajnos háttérbe szorul, van amit nem visz, pedig egyszerű koncertanyag, de ma megnézem.
-
hunaqua
addikt
Akkor most mi a helyzet a W-s cuccokkal? Arról volt szó ,hogy az a gond,hogy nincs hozzá külön dtb.Most már van,most rendben van már ?
-
ztibor
senior tag
válasz
Csicsóka #41171 üzenetére
X96 mini 905W 2/16os boxon nem jutok túl a bejelentkező képen bármelyik dtb-t is próbálom. (gxbb_p200_2G_100M.dtb, ezzel elvileg ment az LE és a sima CE is, de ez nem indul)
Ha az uccsó működő LE dtb.imgjével próbálom akkor elindul, és eljutok az orosz feliratokig, de onnan mivel nincs CEC és távirányító, nem tudok továbbmenni, egeret nem ismeri fel, szóval itt megáll nálam a tudomány. -
Beni2360
félisten
válasz
Csicsóka #41190 üzenetére
Részemről remek munka nagyon gyors, gördülékeny príma a kép minősége is.
Egyenlőre sima FHD filmek és sorozatot néztünk meg. Az előző LibreELEC-S912.arm-8.2-8.2.2.3_ext4 verzió is super volt azt cseréltem vagyis egy másik 16 GB kártyára írtam fel.
Egy kicsit meglepődtem az indulás utánmert vagy 55 éve tanultam- tanították az orosz nyelvet. Még jó, hogy emlékezetből megtaláltam a nyelvi beállítást és ott a Német nyelvet, majd a Magyart.
Nagyon ajánlott részemről aki mint én nem látom azokat a bizonyos röccenéseket - döccenéseket - S912- pedig minden filmet feliratosan nézek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest