Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
CE21 alatt másnak is akadozik a lejátszás, miután megállítja? Hdd-t kötöttem direkt a TX3-ra, mert a hálózati lejátszásra gyanakodtam (ott nem kellett megállítani a lejátszást, hogy akadjon), de így se jó, elindítom a filmet, minden rendben, valamiért meg kell állítani, és ha újra elindítom ugrál a kép. Megállítás, újraindítást követően ismét jól működik.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nfsu17 #103497 üzenetére
A /dev/sda1, illetve a /dev/sdb1 az eszköz azonosítója (első lemez első partíció, illetve második lemez első partíció). Az eszköz pedig valahová mount-olásra kerül a filerendszeren. És a mount-olásnál esetlegesen nem mindegy a paraméterezés. Persze a lehetséges paraméterek függnek a filerendszertől is. Pl. ext4 esetén leginkább USB meghajtó esetén érdemes a noatime kapcsolóval mountolni, különben minden hozzáférési időpont is rögzítésre kerül, ezzel is lassítva a tapasztalható sebességet.
Illetve nyilván lehet még finomhangolni a samba szervert is. -
Csabi1984
addikt
Igen ez egy jó kérdés
Anno és még mindig a Dune Homaticsnál jelölik a FEL-t pedig nem kezeli"Profil 5, 7 (MEL és FEL), 8 kezelése ISO, mappastruktúra, MKV, MP4 és MT2TS esetén is.DTDL (dupla sáv, dupla réteg), STDL (egy sáv, dupla réteg), STSL (egy sáv, egy réteg). A dupla track, dupla réteg videók (profil 7 FEL és MEL is) lejátszásakor mindkét réteg videoinformációit használja; az első réteg első sávjáról (10-bites színmélységgel, ami az OLED-panelek esetében a maximális színmélység) a képadatokat, még a második sávról és rétegről a kibővített Dolby Vision információt (RPU metaadatok).
-
joydrv
aktív tag
Amlogic S905X4-J procival szerelve érkezik az új Dune HD Pro Vision 4K box [link]
Előzetesen azt ígérik, hogy lényegében tudja lejátszás terén, amit az AM6B+.
De mindezt akár CE nélkül is. Hogy ez jó vagy rossz, majd kiderül.
Az ára kb. 150 USD (+ÁFA) körül lesz. -
nfsu17
veterán
válasz
kutga #103486 üzenetére
lejátszás szempontjából nincs jelentősége, mivel akkor olvas a rendszer onnan, azt meg elég gáz lenne, ha egy normális hdd/SSD ne tudná**...ilyen nagyon durva 4k tesztvideók esetén 400 mbit/s videó sem elérhetetlen (amúgy tök fölösleges ez, azért tesztvideó), ami 50MB/s. Egy jó hdd ennyit kell, hogy tudjon olvasni. De ez ugye extrém durva tesztvideó.
Viszont ha "NAS"-ként is használnád, akkor nem mindegy (bár a lassabb sebesség is kibírható)
Amúgy az USB2-nek is van maximális sebességeNálam:
USB2-re másolás hálózaton
USB3-ra másolás
Nem törvényszerű (box, hdd, ssd, háló, kábel, router, hőmérséklet, stb), hogy mindenkinél ilyen számok lesznek, vagy ilyen különbségek.
**
Ehhez egy rövid történet.Múltkor csináltam ezeket a teszteket.
A lényeg most ebből, hogy SSD esetén nem tudtam mire vélni azt, hogy beesik a sebesség közel 0-ára. Spoiler alert: nem csak közel 0-ára, hanem 0-ára...több másodpercig is.
Ez már odáig fajult, hogy filmek alatt (mondjuk "csak" 1-2x) már bufferelt a film.
p2p letöltés szintén nem volt konstans sebességű, ott is leesett 0-ára, majd begyorsult...majd megint le.
Na ekkor elkezdtem hibát keresni: spoiler alert: nem lett meg a hiba.CE19 alatt is bufferelt a film.
CE20 alatt is.
CE21 alatt nem.
DE a sebesség CE21 alatt is beesik, csak ugye valamit itt állítottak a kodiban a cache/buffer részen, hogy ennyi már elég volt neki, hogy a film legalább ne akadjon.Gondoltam, hogy az usb-sata átalakító lehet a hibás. Kicseréltem > nem lett jó.
USB3-ból áttettem usb2-be > nem lett jó.
PC-n megnéztem: 100/100-as az SSD, ha ott másolok rá, akkor jó a sebesség. Max annyi történik, hogy egy idő után lassabb lesz a másolás. Tehát mondjuk másol több percig 100MB-al...majd ott végez...majd megint másolok rá, de akkor már csak 80....majd 60..
de legalább stabil, és nem esik be a sebesség.
Van egy másik SSD-m is, annak semmi baja CE alatt.
Úgyhogy most mellőzöm ezt az SSD-t, mást nem tudok tenni.
Van egy HDD-m is, annak sincs baja. -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Van jelentősége, hogy usb2 vagy usb3 portra kötöm a külső hdd-t a boxon lejátszás szempontjából?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki mit tartalmaz az új CE frissítés (Omega), amit jelez a masina?
-
YxVs
senior tag
Kb. óránként kiírja, hogy frissítés elérhető a CoreElec-hez, akarom-e letölteni?
Ezt az értésítést hogy lehet kikapcsolni?
Az addon-ok frissítéseit megtaláltam, de a rendszerfrissítési üzenetet nem... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ikolum #103478 üzenetére
Hát legalábbis fémházasnak tűnik (gondolom alu), már ha tényleg az. A gond az USB 3-as Pendrive-okal a melegedés szokott lenni, vagy túl picik, vagy full műanyagok és nem tudják rendesen elvezetni a hőt. Ez lehet "viccnek" tűnik, de nem az. Az USB 3-al kezdődően sajnos bejött ez a probléma is. Ez a rendszerszintű működésük során sok problémához vezethet (adatvesztés/file korrupció, stb...). A Pendrive-os Topic-ot ajánlom kikérdezésre a vásárlás előtt...
-
Ikolum
csendes tag
válasz
SunMount3r #103475 üzenetére
Még nem vettem meg ezért is kérdezem. Fölöslegesen nem akarok venni ha nem lesz gyorsabb. Usb 2.0 van de az nem gyorsabb mint az Sd kártya foglalat.
Pl. Erre gondoltam :
Kingston Datatraveler 32GB USB 3.2 -
motooka
csendes tag
Halihó.
Engem mostanában a YouTube plugin jövője érdekel a Google új YT-reklám stratégiája miatt, miszerint a videófolyamba kívánja áthelyezni a reklámokat. Az hogy lesz e belőle valami és mikor, más kérdés. A kérdés az, hogy a plugint fejlesztők képesek lesznek e megoldani a feladatot. Ha beteljesül Google álma, akkor biztos sokan fognak padlót fogni. Legalábbis akik CE alatt YT-oznak(előfizetés nélkül természetesen). -
Ikolum
csendes tag
Sziasztok
Ha a CoreELEC - et nem sd kártyára írom ki hanem usb 3.0 ra akkor gyorsabb lesz a rendszer? Tv Box sd kártya foglalat net alapján
olvasás 20MB/s írás 19 MB/s
usb3 olvasás 100 MB /s írás 32 MB/s -
nfsu17
veterán
válasz
kutga #103469 üzenetére
Sose törlődött nekem a dtb gyári restore után.
Fogpiszka sem kellett, semmi.
Elindul a CE, majd minden gyári állapotban lesz, ahogy első indításkor.
Nyelvet kell állítani, üdvözöljük képernyő, SSH, samba, net, skin alapra áll, stb.
Az entware is törlődik alóla, én pont megszívtam múltkor, mert a qbit is ment a levesbe és tehetettem/állíthattam be újra. -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Belső tárhelyen lévő CE gyári visszaállítás után (menüből) a dtb fájlt újra fel kell másolni valahova? Sd-re tettem fel először a CE-t, onnan ment a belső tárhelyre a TX3-on, a 21-es verzió van fent.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Nexusbol el lehet menteni csak a könyvtárat?
A backup mindent ment! Nem kellenének a rendszerbeállitások!
üdv -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
TX3-ra feltettem az aosp alapú slimbox romot a leírása alapján, plexet szeretnék használni róla.b [link]
A beállításokban találtam egy Afr kapcsolót, gondolom ez kell a kadencia helyes lejátszáshoz, ezen a romon ez jól működik? Látszólag videó indításakor állítja a képfrissítést, de CE után mégis furcsa a képe, bár lehet csak bebeszélem magamnak.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #103461 üzenetére
Köszi! Akkor lehet visszatérek a Leiahoz, Matrixhoz. Úgy megszoktam azt a feliratot.
Sűrűn van szedve, és hangsúlyos fekete kerete van. Előbb rosszul írtam, a gyári Arial megjelenik, csak úgy, ahogy korábban említettem. Egy másik DejaVu Sans lesz, ami nem különbözik az eredetitől. Youtube kellene még, de az is működik másik kettő helyen Leiaval, S905X boxokkal.
Azt hittem már megvan, hogy tudom a rejtekező Arial-t megjeleníteni, de nem, mert csak a felületet módosítható a Skin beállításaiban.Lehet ezért hagyták benne. Mondjuk az tényleg érhetetlen, hogy a felületet lehet gyárilag Arialra módosítani, de a feliratot már nem.
-
nfsu17
veterán
válasz
pinnacle #103456 üzenetére
Egyébként mi előnye van a Nexusnak, Omeganak a Leia, Matrixhoz képest? Ha nekem semmi, SD, FHD, saját 4K/60fps videókat nézek, akkor lehet visszaváltok, a jól megszokott feliratra.
Szeretek minden filmet saját nyelvén nézni, nekem úgy hangulatosabb.
Most többen le fognak hurrogni....de...kb semmi.
Arra, amire neked kell(ene).
Persze ezt csak Te fogod érzékelni hosszabb használat után, hogy hiányzik-e valami a régiből, vagy az újból, ha éppen régit használsz.Ha addonokat se használsz, akkor még Leia is mehet (python2), ha használsz, akkor legalább Matrix (python3).
Ugye mint írtam, a felirat módosult Nexusnál, jobban testreszabható, szebbé lehet tenni.
Nekem max ennyi a hátrányom, mikor Matrixot használok, hogy újabb rendszereken szebbé/minőségibb kinézetűvé tudom tenni a feliratot.
De hw-es AV1 támogatásod akkor sem lesz X2/X3 rendszereken, még ha friss rendszert teszel fel (ilyen filmek nincsenek is virágboltban, max youtube-nál).
Ha nem kell a DV, akkor sem kell neked az új.
Omegánál a hálózatkezelést betették a menübe, így nem kell az xml sem pluszban.
De ha kell, akkor meg létrehozod. Ha meg nincs baj a hálóval, akkor nem kell piszkálni.Nálam pl vannak filmek (cof-nak, meg blakey-nek írtam erről privátban korábban), ahol a film alján 3-15 pixel* szürke sáv (csík) van a film alján lent.
(*filmtől függ, van ahol kevesebb, van ahol több)
Én nem tudok erről többet, hogy mitől lehet, valamilyen kernel gondra gondolok.
Lehet ütközik a gyári androidos kernellel, vagy ki tudja.
Annyit tudok, hogy Matrix alatt jó, és nincs szürke csík.
Nexus, Omega semelyik release nem jó.
CE22 Piers megint jó.
De amúgy a filmek 99%-a jó minden CE verzióval (19-20-21), csak pár ilyen akad.
Ezt csak azért hoztam fel példának, mert attól hogy újabb, még nem feltétlen mindig jobb is...vagy legalábbis nálad (nálam) nem, mert ezek a boxok ahány verzió, annyi hibalehetőség...mint ahogy fent látjuk.
Neked kell tudni, hogy mire akarod használni, de nem az SDR filmlejátszásra helyezték a hangsúlyt a fejlesztések során.
Persze frissítették az ffmpeg-et (is), szóval lehet vannak már olyan kodekek, amik mondjuk 5 éve még nem mentek, most meg igen, de én nem tárolok ilyen semmitmondó kodekekkel anyagokat, hogy ebben láttam volna fejlődést.Amúgy a CE-ben az is a jó, hogy minden SD kártyára tehetsz külön rendszert, aztán akkor napszakonként használhatsz másikat.
És a végén eldöntöd melyiket tartod meg. -
pinnacle
nagyúr
válasz
zsiga68 #103457 üzenetére
Nem neveztem át. Ide is azt töltöttem fel. Te is megnézheted, ott van a gyári helyén az Ariel, de nem látszódik a betűknél, átmásolva a /storage/.kodi/media/Fonts-ba sem jelenik meg. Windowsos Arielt is bemásoltam, fontcache.xml-ben látszódnak, mégis csak 3 közül lehet választani. Valamiért egyes betűk, nem jelennek meg. Keresek valami letöltési listát a Coreelecben megjeleníthető betűkről, de még nem találtam.
-
Beni2360
félisten
Szia.
Nálam is voltak hasonló szituk. Néha kiírta kevés az adatfolyam, szaggatott, stb. Mire rájöttem, hogy a switch a bibi. Nem minden pirtja tudja az 1GB-t.
És igen a NAS is bezavar. Van több lejátszó a switchrn? Amikor vacakolt a CE bekapcsoltam a Zidoot és máris simán ment a lejátszás. Kaphatott valami támogatást a switch. Van a modemre dugva egy Asus router és abba át dugdostam a nast, az amlogic boxot és azóta semmi gond. A hálózat körül keresd a gyenge láncszem szvsz. -
pinnacle
nagyúr
/usr/share/kodi/media/Fonts-ban lévő, gyári Arielt másolom hiába a /storage/.kodi/media/Fonts-ba, így sem jelenik meg. Egyébként érdekes, hogy miért ilyen nagy méretű, egyáltalán miért van ott, ha már kivették a Nexus óta, illetve miért DejaVu Sans 2.32-nek jelzi. Egyébként nem minden ide másolt betű fájl jelenik meg. Ezeknek az Arieleknek pl. csak a töredéke.
Köszi gyűrű! Látom ez eleve félkövér. A Leias jobban tetszik.
Mindegy, majd a sima Ariel félkövért fogom használni. Mondjuk tényleg furcsa, hogy miért nem jelenik meg, miért tüntették el, miközben meg ott van ahol eddig is volt, ráadásul ugyanaz a fájl.
Nexus óta van ez a probléma, Omegával sem változott.Egyébként mi előnye van a Nexusnak, Omeganak a Leia, Matrixhoz képest? Ha nekem semmi, SD, FHD, saját 4K/60fps videókat nézek, akkor lehet visszaváltok, a jól megszokott feliratra.
Szeretek minden filmet saját nyelvén nézni, nekem úgy hangulatosabb.
-
gyűrű
addikt
válasz
pinnacle #103449 üzenetére
Itt a font... DE mint többen írtuk nálad az a baj hogy nem jó helyre másolod...
Anélkül, ha nem jelenik meg a kodiban tök mindegy mit írunk neked...Milyen rendszeren / OS-alatt megy a kodi?
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a Vontar X3 (4GB) típusú készülékem néha erőteljesen bufferel, és nézhetetlen lesz a film, annyira beszaggat. Néha ki is írja, hogy lassú a forrás. NAS-ról játszom le a filmeket (többnyire 1080p-s, h.264-es mkv-k, nagyobb felbontásúm nincs), amiben 3db WD Red vinyó van RAID5-ben. A Vontaron 20.5-ös CE van.
A hálózat úgy néz ki, hogy NAS -> switch -> switch -> Vontar.Az alábbiakat próbáltam:
1. Létrehoztam egy advancedsettings.xml-t és abba az itt korábban javasoltakat beállítottam:
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>419430400</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
Ez érzésre nem segített semmit.2. IPerf-fel próbáltam tesztelni a hálózatot, és azt figyeltem meg, hogy a Vontar és a NAS között csak 100 MBtit a sebesség, de ha a Vontart átrakom a NAS utáni első switchre, akkor már gigabites lesz, szóval valami gebasz van a hálóval is sajnos a switch és a Vontar közti szakaszon. Azonban azt gondolom, hogy a 100 Mbitnek is elégnek kellene lennie.
3. A PC-n való lejátszáskor figyeltem a bitrátát, és az tűnt fel, hogy a Vontaron kb. ott szaggatnak be a filmek, ahol 20 Mbit fölé emelkedik a bitráta. Ha a Vontart átrakom a NAS utáni első switchre (és így gigabites lesz a sebesség), akkor valamivel jobb a helyzet, kicsit kevesebbet szaggat, de ahol 30 Mbit fölé megy a bitráta, ott ilyenkor is bufferel, beszaggat. Viszont PC-s lejátszásnál itt nincs szaggatás, hiába ugyanarra a switchre vannak kötve.
4. Kipróbáltam, hogy a szaggatós filmet rámásoltam a Vontar belső tárhelyére, így nincs szaggatás, teljesen jó a lejátszás.
Azt is megfigyeltem, hogy néha olyan, mintha "lennének rossz napjai": előfordult, hogy bufferelt egy filmnél, aztán másnap meg probléma nélkül lejátszotta.
Ezekből úgy tűnik, a hálózattal van valami gond, de még az se segít teljesen, ha gigabittel van összekötve a NAS-sal30 Mbit felett még ilyenkor is van szaggatás. Van ötletetek, hogy mit lehetne tenni? Gondolom másik lejátszó vásárlása nem segít a problémán...
Előre is köszönöm.
Üdv,
DSzerk.: torrent fut a NAS-on, de nem hiszem, hogy ez befolyásolja. Kb. 20 torrent aktív, és akkor is ugyanez a viselkedés, ha nincs se fel-, se letöltés.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #103444 üzenetére
Köszi, ez új, hogy nincs már Arial. Erről hol írtak? Csak az a furcsa, hogy akkor miért van mégis a gyári helyén ugyanaz, mint a Leiaban. Gondolom az nem lehet, hogy ottfelejtették. Még arra gondoltam, hogy a Nexuson, Omegában volt valami régióváltoztatás, ezért nem jelenik meg.
gyűrű, LEON_01-nak válaszolva írtam, hogy odamásolom a gyárit, de nem jelenik meg. Légy szíves töltsd fel, hogy te milyen Arialt használsz, ami olyan, mint a legfelül látható Leia féle.
neo81 új telepítés. Neked egyébként látszódik az Arial egyből, másolás nélkül?
-
pch
senior tag
válasz
gyűrű #103445 üzenetére
Egyáltalán van joga olvasni? Mármint mi a joga és mi a tulajdonos/csoport ha már az usr-be raktad.
Tud egyáltalán róla, hogy oda fontot raktál? Ugye linuxon ha fontot másolunk akkor fc-cache -f -v is kell, hogy a cache-ba benne legyen az összes font.
Márpedig a kodi linux alapú. -
blakey
titán
válasz
pinnacle #103443 üzenetére
B@sszus, minden Kodi verzióban látszódik az Arial, vagy bármelyik másik betűtípus. Küldtem neked egy "valag" Arila ttf-et, próbáld ki őket. Szerintem rossz helyre másolod.
Nézzétek már meg légy szíves, másnál látszódik a "gyári" Arial… - nincs "gyári" Arial, kikerült a csomagból, neked kell bemásolni, és igen, látszódik. -
pinnacle
nagyúr
válasz
gyűrű #103440 üzenetére
Neked Omegán látszik az Arial? Nálam pont ez a probléma, hogy hiába van a /usr/share/kodi/media/Fonts mappában, nem jelenik meg. Ezek ugyanazok a betűk, amik a Leiaban voltak. Sőt az Arial is DejaVuSans, csak az előbbi 2.32-es, utóbbi 2.31.
Köszi LEON_01! Én a gyári Arial-t szeretném használni, azt meg hiába másolom ide, nem jelenik meg. Eleve fura, hogy friss telepítés után, hiába van eleve a megfelelő helyen, mégsem érhető el.
nfsu17 persze, rengeteg beállítási lehetőség van, csak az Arial betű nem jelenik meg.
Nézzétek már meg légy szíves, másnál látszódik a "gyári" Arial, úgy ahogy régen volt? Nekem X96Max+ -on, csak Leian jelenik meg.
-
nfsu17
veterán
válasz
pinnacle #103435 üzenetére
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=371498
Kodi 20.0 "Nexus" brings "Subtitles Rework", "enabling features that were previously not possible".
itt a probléma, a Nexus-ra váltással lehet.
Nincs probléma, egyszerűen "újraírták" a feliratos beállításokat a nexus-ra (matrix alatt még a "fapados" beállítások vannak...ahogy Leián is), nexustól meg már a kutya fülét is tudod benne állítani.
Árnyék, az meddig ér, mennyire átlátszó, milyen vastag a betű kerete, stb.
Ugyan nem arial (de azt hiszem az is van telepítve, majd megnézem), de más betűtípussal nekem is fura lett nexusra, de én inkább megszoktam, mint állítgassam -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #103438 üzenetére
Leiaban ugyanaz az Arial van (mondjuk fura, hogy DejaVuSans-nak írja), mint az Omegaban. Leia-t felraktam a 96Max+ -ra, megjelent az Arial, Félkövér az alapbeállítás (kikapcsolva vékony lesz), teljesen jól működik. Ezért lennék kíváncsi, hogy másnak látszódik az Arial Nexuson, Omegan? Mondjuk Leian a DejaVuSans is ugyanolyan, mint az Arial. Előbbi 2.31, utóbbi 2.32 verzió.
Nem tudom mi a fene lehet a gond. gyűrű írta, hogy neki olyan, mint a legfelső sor, de én azt X96Max+ -on, csak Leian tudom elérni. -
blakey
titán
válasz
pinnacle #103435 üzenetére
Én is egyéni betűtípust használok, minden Kodiban ugyanolyan, csak épp beállítás kérdése. Értem, hogy problémád van, de inkább nézd meg, hogy Leia alatt sima (Regular) Arial van annak nevezve, vagy inkább félkövér, amire még bekapcsolod a félkövér lehetőséget, így már "kövér" lesz. Töltsd le és próbáld ki, hogy melyik tetszik. Ennyit nem kell szenvedni a betűkkel.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #103432 üzenetére
Még arra gondoltam, hogy azért más a felirat, mert ugyan mindkettő TV FHD-s, de az egyik 43" a másik meg 50". De nem, mert előbányásztam a régi Beelink MXIII-as boxomat, és az 50"-es TV-n is szépen jelenik meg. Beelinken csak ez a gyári 4533 KB-os Arial van.
Köszi gyűrű! Mindig Félkövér beállítással használom. Más nem tapasztalt ilyet, hogy a Leia után más lett a betűmegjelenítés? Nem tudom, hogy mi a fene lehet a probléma.
Látod blakey Leia-val jó, itt a probléma, a Nexus-ra váltással lehet.
-
-
gyűrű
addikt
A felső az Arial semibold, felkövér.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #103430 üzenetére
Amit elküldtem, az mindegyik Kodi alatt jó. Valamit figyelmen kívül hagysz, esetleg rossz helyre másolod.
Esetleg ne Confluence felszín alatt próbálkozz, mert az sajnos sok esetben "kevés", azaz nem jelenít meg minden információt. Beállítás után használhatod a felszínt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #103420 üzenetére
Leia Arial betűje nem jelenik meg (egyébként sok más Arial betű is ilyen), hiába másolom a /storage/.kodi/media/Fonts-ba. Csak lett egy másik DejaVu Sans. Ezzel a beállítással használom, de nem olyan jó, mint a legfelül látható Leia. Akiknek van ilyen Arial betűje, Nexusra, Omegara, töltse fel legyen szíves.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #103421 üzenetére
persze, nagybetű.
Tudnál írni az ODROID-N2L-ről, válaszolni a kérdéseimre?
-
Archttila
veterán
Ugoos UR-02 remote | 4e [link] (Ali)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Beni2360 #103419 üzenetére
Pont ez a gond. Ide kell másolni /storage/.kodi/media/Fonts, de ez a mappa nincs. Létre kell hozni. Lehet itt a "gyári" Arial, de ezt a mappát nem találom. System, Interface, Skin, Fonts, Arial based . Arial-ra keresve sem találok semmit.
Lejebb azt is írják, hogy hol van./usr/share/kodi/media/fonts Remélem jó lesz. Illetve mintha ezt már régebben bemásoltam volna, de mégsem volt jó.
-
Petyka3
aktív tag
Sziasztok! X96Max+-ra létezik valami használható rom a gyári android helyett? Hol keressem?
-
®abstract®
őstag
Ugoos am8 pro teszt [link] faxa box meg minden de a szokásos hülyeség az megmaradt
a 64 bites proci lekorlatozva 32 bitre
ezt nemtom,hogy mi okból teszik..
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mikrofon #103404 üzenetére
Köszi! Nekem csak a hűtés fontos.
FHD, SD filmeket, illetve saját 4K-s videókat nézek.
SunMount3r Androidon sem kapcsol le, HDMI sem, olvastam, valamiért az is problémás.
jkutya az nagyon jó, ODROID-N2L sem jobb azzal a hatalmas hűtővel. Lehet a Vontarnak is elég egy másik ház. Akinek ilyen vagy ilyen háza van (ventivel vagy anélkül), írja már meg legyen szíves, mennyire melegszik 4K-s videókkal.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Manapság Dune Homatics Box R 4K Plus-ra és Vontar X4-re milyen fajta CoreELEC-et érdemes a legjobban rárakni?20.5 Nexus vagy 21.0 Omega vagy valamelyik Nightly és ne vagy ng vagy no?
Köszi! -
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
Többször olvasom Tőletek a DV 5; 8; FEL; MEL ..... stb "formátumát" .... /vagy mit
/
Légyszíves áruljátok el mit is jelentenek ezek pontosan.
Mi az ami szemmel látható ha éppen nézem a filmet!
A HDR és a DV közti különbség érthető, ráadásul a szememmel is érzékelem ....Örök
!
-
jkutya
tag
válasz
pinnacle #103403 üzenetére
26 fokos szobában nagy bitrátás HEVC film lejátszása mellett 60 fokos.
Én nem vagyok híve a vetillátoros hűtésnek - ennyi hőt el kell tudni disszipálni passzívan egy normális házban.
Más kérdés - hogy a VONTAR x4 háza nem normális, nem is értem mik lehettek a tervezési szempontok: nem elég hogy ronda, de még sz@r is....
Viszont teljesen jól működik, annyi pénzért meg főleg.
Nálam a box nem látható helyen van - valójában doboz nélkül is ellennék, inkább csak hobbyból csináltm.
USB power- ren em tok mit mondani, nem kapcsolom ki a boxot. -
mikrofon
veterán
válasz
pinnacle #103403 üzenetére
DolbyVision képessége emeli ki az ugoos am6bp-t, ha CE-vel használod tárolt tartalom lejátszásához. Semmi képen sem B kategóriás (jelentsen ez bármit is), hanem a legjobb.
Ha fontos a DV és a streaming is tárolt tartalom mellett akkor inkább a Homatics.
Ha csak a streaming a fontos és nem annyira kell a tárolt tartalom akkor pedig Firestick 4K max gen2 az érdekes.
Szóba jöhet még FireTV Cube gen3 is.
Kb ezek a prémium lejátszók. -
pinnacle
nagyúr
Gondolkodom, hogy inkább vennék egy minőségi lejátszót, hogy ne kelljen a hűtéssel szenvedni, legyen eleve jó. Ugoost AM6B+ -t mi az ami kiemeli a többi közül? Nem is értem, miért csak "B" kategóriás. Fém ház, alaplapot lefedő hűtő ellenére.
Én a passzív hűtős ODROID-N2L-re gondoltam. Csak nem tudom hol lehet kapni, mert itt nem találom. Illetve nem értem, hogy
1. ezen nincs semmi szoftver, CE-t, hogy teszem rá, hol a reset gomb?
2. ehhez nincs távirányító, gondolom akkor remote.config sem.
3. házat hol kapok hozzá? Ez biztos a ventishez van.
4.wifi sincs, ahhoz legalább megtaláltam a modult.Akinek van ilyen boxa, ha tud írjon már legyen szíves egy összefoglalót a fontos tudnivalókról. Lehet más is kedvet kapna hozzá.
jkutya köszi a tervet. Terhelve 4K-s videóval sem több 60 °C-nál? Én visszaküldtem a Vontar X4-et, mert az USB-t nem kapcsolja le kikapcsoláskor (a HDMI-t sem), így a ventis boxon sem. Azt még árulom, igaz most akcióban olcsóbb.
-
divan
őstag
válasz
fecus #103400 üzenetére
Akár itt a Hardveraprón is találsz aki vállal ilyet.
-
sony309
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- TELJES Gamer Setup PC + Gamer Billentyűzet + Egér + Fejhallgató + Monitor (TV)
- GAMER PC! Ryzen 5900X / RTX 3090 24GB / X570 / 36GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 12GB / H610 / 16GB 3200MHz / SSD 250GB / HDD 1TB! BeszámítOK
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest