Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz kutga #103486 üzenetére
lejátszás szempontjából nincs jelentősége, mivel akkor olvas a rendszer onnan, azt meg elég gáz lenne, ha egy normális hdd/SSD ne tudná**...ilyen nagyon durva 4k tesztvideók esetén 400 mbit/s videó sem elérhetetlen (amúgy tök fölösleges ez, azért tesztvideó), ami 50MB/s. Egy jó hdd ennyit kell, hogy tudjon olvasni. De ez ugye extrém durva tesztvideó.
Viszont ha "NAS"-ként is használnád, akkor nem mindegy (bár a lassabb sebesség is kibírható)
Amúgy az USB2-nek is van maximális sebességeNálam:
USB2-re másolás hálózaton
USB3-ra másolás
Nem törvényszerű (box, hdd, ssd, háló, kábel, router, hőmérséklet, stb), hogy mindenkinél ilyen számok lesznek, vagy ilyen különbségek.
**
Ehhez egy rövid történet.Múltkor csináltam ezeket a teszteket.
A lényeg most ebből, hogy SSD esetén nem tudtam mire vélni azt, hogy beesik a sebesség közel 0-ára. Spoiler alert: nem csak közel 0-ára, hanem 0-ára...több másodpercig is.
Ez már odáig fajult, hogy filmek alatt (mondjuk "csak" 1-2x) már bufferelt a film.
p2p letöltés szintén nem volt konstans sebességű, ott is leesett 0-ára, majd begyorsult...majd megint le.
Na ekkor elkezdtem hibát keresni: spoiler alert: nem lett meg a hiba.CE19 alatt is bufferelt a film.
CE20 alatt is.
CE21 alatt nem.
DE a sebesség CE21 alatt is beesik, csak ugye valamit itt állítottak a kodiban a cache/buffer részen, hogy ennyi már elég volt neki, hogy a film legalább ne akadjon.Gondoltam, hogy az usb-sata átalakító lehet a hibás. Kicseréltem > nem lett jó.
USB3-ból áttettem usb2-be > nem lett jó.
PC-n megnéztem: 100/100-as az SSD, ha ott másolok rá, akkor jó a sebesség. Max annyi történik, hogy egy idő után lassabb lesz a másolás. Tehát mondjuk másol több percig 100MB-al...majd ott végez...majd megint másolok rá, de akkor már csak 80....majd 60..
de legalább stabil, és nem esik be a sebesség.
Van egy másik SSD-m is, annak semmi baja CE alatt.
Úgyhogy most mellőzöm ezt az SSD-t, mást nem tudok tenni.
Van egy HDD-m is, annak sincs baja.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- ILYET, ENNYIÉRT NEM KAPSZ! Eladó hófehér ASUS TUF és ROG STRIX LGA1851 félkonfig garanciával!
- Kisgyereknek tökéletes Acer Revo Cube mini PC
- Számítógép eladó. (i5-6500 /8GB ram /120Gb SSD/500Gb Hdd/Gtx 1050Ti 4gb VGA) /Beszámítás
- 5600G / B450 AORUS M / 8GB / 250GB M2
- Lenovo M720Q i3-8100T 4Gb DDR4 500Gb NVME WiFi + BT , VESA mount + DVD ,Windows
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest