Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pch
senior tag
Megint én...
Néztem egy Hako Pro-t. Viszont ahogy láttam 100-as háló van benne.
Local 4K-hoz elég a 100? Azaz nem netflix meg tecső.Köszi!
-
zazenke
őstag
widevine l1 [link] ez azt jelenti hogy megy rajta 4k-ban a streaming ?
-
sony309
őstag
válasz
vargalex #102886 üzenetére
Fogalmam sem volt, hogy mit kell megadnom egy kérdéshez, mert ehhez aztán végképp nem értek!
Azt hittem, hogy minden androidos eszköre feltehető a CE, mert csak a KODI-ra van szükségem. Azt szerettem volna, hogy azzal induljon a lejátszó és kész.
Akkor sikerült belenyúlnom ebbe a lejátszóba?
Mit próbáljak feltenni rá, Nexust?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sony309 #102885 üzenetére
Írja a megoldást is: telepítsd újra az Androidot. Nyilván lehetőleg olyat, ami tartalmazza a kérdéses partíciót.
A típust azért kérdeztem, hogy rá tudjunk keresni. A konkrét típussal kapcsolatban nem találtam ilyen hibát, csak általánosságban (én még nem futottam bele ilyenbe). Volt, akinek egy factory reset megoldotta (ezt én azért kétkedve fogadom), volt, aki slimboxot tett rá. Esetleg próbálkozz más verziójú CE-vel.A kérdésed egyébként elsőre is érthető volt, bocs, hogy típus specifikusan próbáltam volna keresni…
-
sony309
őstag
CE telepítés és KODI indulás után ez a hibaüzenet fogad:
Találkozott már valaki ilyennel?
Mi a megoldás? -
blakey
titán
válasz
tylerddd #102881 üzenetére
Ilyenkor írd le, hogy milyen rendszer fut a boxon és milyen TV-d van (LG C1). A magyar fordítás hibás (jeleztük kb. 1 évvel ezelőtt), mert valójában nem az évszámmal van összefüggésben a HDR/DV, hanem hogy TV-Led vagy Player-Led legyen kiválasztva. ATV12 alatt mindkettő működik. ATV11-en a Player-Led működik megfelelően.
-
pch
senior tag
válasz
DoItYourself #102878 üzenetére
Pioneer VSX-329-K
-
tylerddd
veterán
Üdv! Homatics Box R 4K Plus készüléken az Amazon app-ben nem megy a HDR, ami korábban működött. Ugyanazok a tartalmak LG C1 applikációjában simán mennek HDR-ben. Ha kikapcsolom az Auto HDR-t, akkor Dolby Vision-ben megy, ami ugye nem lehet, mert nem DV a tartalom és egyébként is ebben az esetben minden abban megy, még a főmenü is. Ez ilyenkor WTF?!
Az app-nál van gond vagy a készülékkel?! Köszönöm!
-
DoItYourself
Topikgazda
Az erősítő és a TV típusát nem írtad. 4K HDR forrásanyag esetén régebbi erősítőkkel lehet probléma, nem biztos, hogy megfelelően tovább tudják adni a képet a tévének.
Ha meg a tévébe kötöd a boxot, akkor a hangot ARC-vel tudod visszavinni az erősítőbe, de akkor nem lesz DTS-HD, csak sima DTS.
Ha a tévé és az erősítő is tudja az eARC-ot, akkor minden lesz, mindenhol. -
mexel
veterán
Én még mindig az x3 akat javaslom. Kiforrott, minden is van rájuk, jó droid is , a 9 es. Az x4 nél még futok bele szívásokba mindig telepítésnél, droidoknál stb
-
pch
senior tag
Még egy mit vegyek bejegyzés. Sajna elvesztem a sok adatba.
Szóval olyan médiabox-ot keresek ami:
- boot után core/libreelec indul
- 1080p minimum de inkább 4K filmekél nem akad (Most 1g Xiaomi Tv box s van, usb-be benne egy hálókártya és egy 720-as filmnél is akad)
- hdmi-n tudjon hangot kiküldeni
- A hang tudja a Dolby-t DTS, DTS-HD (Atmos nem fontos, nincs hozzá erőlködő)
- CEC- tudja
- SAMBA-ról jön a film, bár ezt bármely elec tudja
- LAN 1000 legyen benneHa jól olvastam a fentiket a S905X4-J már teljesíti.
Viszont kesegettem de sok helyen csak annyi van írva, hogy S905X4
pl.: "X96 Max Plus Ultra TV Box Android 11 Amlogic S905X4"
Szóval nem kell "A" kategória de feleslegesen se akarok megvenni olyat mint ami most van.
Stream nem érdekel, a miatt volt a xiatv viszont a stream szolgáltatók kiverték nálam a biztit, így minden film a NAS-ról jön samban. Ezért kell csak a core/libre.Köszi, ha edukálsz kicsit.
-
zazenke
őstag
már kint van az AM8 hoz a CE , folyik a tesztelés. (nem én végzem
)
-
sony309
őstag
-
nfsu17
veterán
válasz
sony309 #102867 üzenetére
Azok közül max a H96 MAX 8K Ultra HD X4-et venném, az a legújabb (ha jól kerestem rá a többire...de ezt a boxot sem ismerem)
Ezen felül vehetsz pl:
X96 Max (S905X2)
X96 Max+ (S905X3)
X96 akármi (S905X4)Egy "sima" 1080p/4k videó lejátszására bármelyik pár éves amlogic SoC-os box jó lehet.
A kérdés ott kezdődik, amikor további extrák esetleg szóba jönnek majd.Másik kérdés: androiddal akarod használni, vagy CE-t (is) akarsz-e rátenni.
Az usb-s lejátszást, meg a kadenciahelyes lejátszást tudtommal már android alatt is meg lehet oldani (még ezeken az occsó boxokon is).
Legjobb esetben meg felteszel egy CE-t és az tisztább, szárazabb érzés. -
zazenke
őstag
válasz
FerNandor #102865 üzenetére
itt nem a gumitasztatúrának van a jeltősége hanem ez úgy működik hogy lenyom egy domború fémkarikát melynek a középpontja benyomódva összezárja az alatta kialakított ugyancsak fém (bevonatos réz) áramkört . A műanyag fólia csak azért van hogy ezt a fémkarikát a helyén tartsa . ha ezt ovatosan felszeded és felemeled alatta a domború fémlemezt akkor láthatos hogy mi a baj. jobb esetben csak por képződött alatta ekkor takarítással majd celuxal visszarögzítve újra működni fog. rosszabb esetben lekopott a fém felület áramkör alatta na akkor már nem érdemes vele kínlódni . vágd fel a fóliát a problémás gombnál ovatosan és emeld fel a domború lemezkarikát
-
FerNandor
őstag
-
mexel
veterán
Nem tudja valaki, az omega valamelyik nightly-ban nem javították az iptv azon hibáját hogy tekeri a procit és kb 10 fokkal melegebb a box mint nexus alatt?
-
sony309
őstag
Üdvözlet, sziasztok!
Van az alábbiak között ajánlott tipus?
Egyelőre még mindig FullHD felbontásban filmezek, sok elvárásom nincs, talán csak a kadenciahelyes lejátszás és az USB bemenet pendrive részére, filmek leírása, tartalom, borító nem fontos, meg vagyok nélküle.
Használtan vásárolnék valamit innen az apróról, melyiket vegyem az alábbiak közül?
H96 MAX RK3318 - 2/16 GB
H96 MAX 6K Ultra HD - 4GB/32GB
H96 MAX 8K Ultra HD X4 - 4/32 GB
Beelink GT1 Ultimate 4K - 3/32 GB
Előre is köszönöm a választ! -
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102857 üzenetére
de az ugoos rendszere átalakítható hogy a google play és androidtv nek lássa és fusson rajta az ennek megfelelő plex és ne a mobil verzió. Bár ezt itt szerintem már mindenki megcsinálta aki kíváncsi az androidra is és nem csak "CE the best"
-
zazenke
őstag
válasz
gyűrű #102853 üzenetére
semminek csak így hívom de a legnagyobb öröm volt amikor az ugoos android rendszerére rá lehetett tenni egy googletv "bőrt" és többé nem kellett hadonásznom az alkalmazásokban. Enélkül a sima android rendszerek számomra használhatatlanok. Már a 11 es droidra is beszereztem ha úgy adódik a helyzet
-
FerNandor
őstag
Köszi a tippeket. Légegérre pl nincs szükségem. Tavkapcsolobol melyik kompatibilis? Alin kerestem, de nem találtam....
A szénréteget itthon valami barkácsmegoldással tudom javítani? Illetve az hova kell pontosan? Mert ugye ahogy írtam, a gombokon (a mikrokapcsolókon, illetve a távirányító felső felén van ez a műanyag valami réteg...)
Nagyon bosszantó, mert a visszanyíl nagyon hiányzik.. pl feliratot állítok és nem tudok sehogy visszamenni.
Xiaomi 14-gyel se tudom vezérelni infrával
-
gyűrű
addikt
Nektek mire kell a légegér amúgy?
6-8 gomb elég a kodira média lejátszáshoz.
Nem értem ezt a hadonászási vágyat -
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102851 üzenetére
nekem az eredeti nem tetszik kifejezetten csúnyának látom .inkább én is vennék hozzá egy külön vevős légegeret több funkcóival
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #102849 üzenetére
Az még olcsóbban megvan 6 körül már ugyanilyen van mint a gyári
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Minix Neo u9-h tavkapcsolo:
Az ok, kör alakú elrendezésben a nyilak és a bekapcsoló működik. A többi nem.Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj és hogyan tudom orvosolni?
A nyáklapon a nyomogombokon van egy átlátszó muanyagszeru bevonat/kemény fólia vagy micsoda. -
demmer123
őstag
Sziasztok! Egy s90c tv-hez milyen lejátszó ajánlott?
X96 Max Plus Ultra S905X4?
Csak film nézésre, netezésre ilyenekre nem lenne használva.
Blurey remux filmek + külső merevlemezt használok.
-
Met
nagyúr
válasz
nfsu17 #102663 üzenetére
Megnéztem a config file-ban, ugyan így néz ki mint a tiéd, tulajdonképpen ez az a konfig file amivel CE alatt működött rendesen, átmásoltam a régi rendszerről.
Tehát csak annyi történt hogy CE 9.2.7-ről váltottam 20.5-Nexus-ra.
Box maradt, táv (Logi harmony) maradt.
A gyári távval is csak egyet lép ha hosszan nyomom a gombot. -
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogyan érem el a transmissiont CE Omega 21 Kodi alatt? Régen használtam még LE alatt, szóval alapfogalmam van a dologról (a jelek szerint mégsincs). Feltelepítettem a 20.1-es csicsókaféle zipet, és szeretném megnyitni az andoridos Tornado gui-val, de nem tudok csatlakozni hozzá, és böngészőből sem tudom megnyitni webui-n keresztül. Mit kell még csináljak, állítsak?
Előre is köszönöm! -
BullZeye
veterán
Pár napja vettem észre, hogy Kodi támogatja már Dolby Visiont, de ahogy nézem a CoreElecet támogató eszközök szinte kivétel nélkül 2-3 évesek.
Van esetleg 2024-es Dolby Visiont támogató gép, vagy nem is fejlesztettek az elmúlt 2-3 évben chipeket?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
nfsu17 #102833 üzenetére
Kipróbáltam majd mindegyiket, semmi különbséget nem véltem felfedezni a végeredményben. Ha nem sikerült, az általában kártyahiba miatt volt.
mexel: a LE SD Creator felületén van mit állítgatni, páran már elvéreztek rajta korábban, hogy mit válasszanak ki az első legördülőben. -
blakey
titán
-
mexel
veterán
válasz
nagyfejü #102828 üzenetére
Nem értem miért kell mindenfélével kiírni amikor van csak erre készített kis telepítés nélküli progi, a libreelec sd creator. Ezzel SOHA nem hibázott, ezzel kiszűrjük a hibás írást, nincs mit állítani rajta. Erre készült. Miért kell mással kísérletezni és szívni, gondolkozni hogy mi lehet a gond?.
-
sony309
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Az ajánlottak között van ez a típus vagy sem?
[Q96 MAX Smart TV Box Android 11] (4GB/64GB)
Előre is köszönöm a választ!
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
Janaboy #102807 üzenetére
Ki tudtam próbálni a Vontar 4-emet egy 3-as töltőjével. Úgy láttam a töltő is tönkre ment meg a box is. A töltőmmel nem indult el a 3-as sem. Viszont a másik töltővel a két led kigyuladt az enyémen, de onnan nem jutottam tovább, nem indult el. Úgy látszik a vihar teljesen tönkre tette
.
-
Nerazim
őstag
Újabb probmlémába ütköztem, qbittorrent-nél beírom az öf szerinti hosszú sort, elmentem, de ugyanúgy nem enged be, felh.név: admin, jelszó: adminadmin.
Így néz ki Midnight Commander-ben való szerkesztés után a .opt/etc/qBittorrent_entware/config mappában a qBittorrent.conf fájl.
A végére Ő írja oda magától a WebUI\Port=9080 minden egyes mentés után akárhányszor tölröm ki onnan.És így néz ki ssh alól a parancssorok, hátha ti láttok benne valami hibát:
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Valaki járt már így:
Az alany: T95W2 (s905w2). Slimboxot szerettem volna rárakni.
-
szabeska
addikt
Ha valakinek kellene, van egy bontatlan Vontar X4 taviranyitom es egy gyari tapom 1-2 jo sorert cserebe
-
blakey
titán
válasz
stigma #102817 üzenetére
Próbáljam meg a "readfactor" értékét állítani? Ha jól olvastam a hivatalos oldalon akkor ez már GUI-ban van. - már menüből állítható, és jól is működik, az alapbeállítások nem túl jók, beállítod, hogy minden forrás esetében legyen előtöltés, "adaptive" legyen a sebesség, a többi és 64 MB, a többi maradhat, ahogy van, mindenhol "128".
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy frissen,pár hete telepített lejátszó (Khadas VIM3L ) legújabb CE-vel (CoreELEC 21.0), ami az emmc-re van telepítve.
Tegnap egy nagyobb bitrásáts filmnél megállt bufferelni majd továbbment.(4k Remux 50-60GB-os fájl)
NAS-ról játszottam le a tartalmat (DS423+), Gigabitet jelez, kábelek, router(Asus AX82U) minden rendben. Ez szerintem annyira nem fontos, de CE-ben PKC-t használok, ami csak adatbázisra szinkronizál.
Régebbi CE 20.X-el nem volt ilyen gond.
Próbáljam meg a "readfactor" értékét állítani? Ha jól olvastam a hivatalos oldalon akkor ez már GUI-ban van.
Mivel nem vagyok otthon ezt csak este próbálom ki, javasoltatok annó 10 vagy 20as értéket. Melyik a jó? Khadas VIM3L-ben 2GB rammal szerelt.Válaszokat előre is köszi.
-
cof
veterán
válasz
nagyfejü #102813 üzenetére
Szia!
Oké, akkor letöltöd innen [link] ezt: LibreELEC-AMLGX.aarch64-12.0.0-box.img.gz
Kártyára kiírod, és a gyökérben lévő uEnv.ini fájlt szerkeszted így:
Eredeti első sor:
dtb_name=/amlogic/@@DTB_NAME@@
És így nézzen ki:
dtb_name=/amlogic/meson-gxm-q200.dtb
Mentés, aztán mehet a próba.
-
ginola
addikt
Sziasztok
A netflix plugin.video.netflix-1.23.3 elindítva a hálózati eléréshez visz, a mégse gombra menve, jobb felül kiírja, hogy a netflix használatához be kell jelentkezned. De sehol se lehet belépni, pár napja még jó volt.
Erre megoldás? -
Dolphine
addikt
válasz
SunMount3r #102801 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Eszem ágában sincs a CE fájljait piszkálni.
Akkor volt rá szükségem, amikor fájlokat másoltam a boxban lévő SD kártyára (háttérképek) -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok!
Ma reggelre egy villámlás után lecsapodott a biztosíték és azóta nem ad semmi életjelet a Vontar X4-em. Gondolom kuka, ezért szükségem lenne egy új tévé okosítóra.
Triviális megoldás, hogy veszek egy új Vontar X4-et, de megkérdezném, hogyha a használatom csak a digitv online-ra és plex kliensre (FullHD-ben egyelőre, mert a TV sem bír többet) korlátozódik, akkor mit tudtok ajánlani?
Eddig coreelec 20 alá raktam a "PM4K/PlexMod for Kodi"-t, amit automatikusan el is indítottam, de a digitv-t ott nem tudtam megoldani, ezért mindig átléptem az androidból oda vissza.Érdekelne, hogy van-e valami gyors beszerzési csatorna, mert a nyári szünetben azért jó lenne, ha gyorsan megoldanám a problémát.
Előre is kösz!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Dolphine #102799 üzenetére
A WinSPC-vel vigyázni kell, pláne, ha a CE saját file-jait akarod vele mókolni. Ugye Windows vs. Linux file rendszer, nem nagyon komálják egymást. Erre a "crossover"-re szerintem jelenleg nem is létezik még igazán biztonságos megoldás.
De szerintem neki nem ez kell, hanem csak a rákötött winyót akarja elérni, arra viszont jó lehet ez is, feltéve, ha NTFS-es a winyó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest