Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
válasz
AsakuraDave #42298 üzenetére
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
AsakuraDave #42296 üzenetére
https://www.maxon.net/en/cinebench
szerk:
közvetlen letöltő link -
AsakuraDave
őstag
CinebenchR20-at hunnét tudok letölteni?
-
Raymond
titán
válasz
huskydog17 #42293 üzenetére
A 3070-bol a 6800-asok megjelenese elotti ket hetben volt mar nagyon sok aranylag normalis aron is (599-699EUR) de amint megjelent a 6800-as sorozat es lattak az emberek hogy nem kapni el is ment az osszes 3070, mar csak a pofatlanul dragak vannak megint raktaron.
-
válasz
huskydog17 #42293 üzenetére
De az ünnepi szezont tartani kell, januárban meg tavasszal már késő indulni, nem?
Addigra a covid eltörölheti a fizetőképes lakosságot is akár, meg hol lesz a hype? -
huskydog17
addikt
válasz
solfilo #42292 üzenetére
Jogos, mindkét oldal ugyanúgy elk*rta a launch-ot, ezen nincs mit szépíteni.
Geizhals például ki se dobja lehetőségként az RX 6800-as szériát, mert az összes lefedett területen (Németország, Ausztria Lengyelország, UK) egyet sem lehet kapni, míg RTX 30-ból itt-ott szállingózik pár példány. Igaz, hogy a 3070-es 500 helyett 700 eurótól indul, míg a 3080-as 1000 euró felett van, de ezekből legalább van pár darabocska raktáron. -
GodGamer5
addikt
Alakul.
"AMD Radeon RX 6800 XT sets a new world record"
link] -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #42287 üzenetére
Nem,csak ékes bizonyítéka annak,hogy minden cég rögtön stratégiát vált ahogy a tűz közelébe kerül.
#42289 Piszmaty76
Hát hogyne,elemi érdekük volt.Máshogy nem igazán ment a piacszerzés,vagy van olyan terméked ami senkinek nincs,vagy olyan "open" vagy amennyire tudsz,hátha ráharapnak és ezért viszik a terméked. -
Piszmaty76
aktív tag
Nekem úgy tűnik, hogy eddig is az AMD volt aki közzé tette a dolgait a "közjó érdekében" (részben ezért is szimpatizálnak ennyien a céggel), míg az Nvidiára inkább az (volt) a jellemző, hogy sörétessel ücsörög a cuccain hevesen morogva, ha valaki közelebb menne hozzá. Nem véletlenül AMD cuccok ketyegnek a konzolokban. De valóban, olyan érzésem van mintha idén a két cég egy csomó mindenben helyet cserélt volna...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #42287 üzenetére
Szerintem ez most nem a jófiú rossz fiúságról szól.
Hanem arról hogy szívd fel magad legyél jó gömbhal mert ahasonló azonos teljesítmény mellett az nyer aki tud termelni.
És a Vafer árért az nyer aki többet tud fizetni.A cégterjeszkedéseknek is ez az egyik oka, a piacfoglaláson és shipletre való felkészülésen kívül.
Ha drágán veszed drágán adod. De te dönthetsz a saját gyártósoraidon mi a prioritás.
Az egyéb, tehát a CPU is kőkeményen belejátszik a dalba, értjük azt is hogy NV ARM-ot akar de ezért neki nagyon véresen meg kell fizetnie majd, ott fog ülni a nemzetbiztonság és szorongatja a golyóit miközben Kína benne látja majd a Huawei megbosszulásának eszközét.
A prohardver nem hivatalos világpolitikai elemzőjét halloták
'Én szótam' ! -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #42283 üzenetére
A 100dolcsi már régen be van építve a 5XX-es lapok és az 5XXX-es procik árába,aztán dobozt se kapsz... és hát nem igazán önszántukból léptek,mert akkor élből ezzel jöttek volna.Helyet cseréltek szépen,és lám milyen szépen bejön az amit mondtunk,hogy addig marad az AMD "jófiú" szerepben amíg nincs mivel,ahogy értelmes dolgokat gurítanak ki rögtön átmennek ugyanolyan kapitalista cégbe mint az intel,nV,stb...
-
válasz
Malibutomi #42283 üzenetére
itt annyi történt hogy az 500 chipkészletre és 5000 Ryzenre való lekorlátozás nem jött be AMD nek az Nvidia nyilatkozata miatt akik közölték múlt héten hogy PCIe 3.0 án is menni fog náluk és Intel CPu val is. A "kis doboz 100 $ áron" nem náluk volt előkészítve pont .
AsakuraDave:
SAM re is optimalizálni kell csak úgy mint az összes fejlesztésre
Az mindéképpen jó ha mindegyik gyártó támogatja mert akkor gyakorlatilag értelmet nyer a bele ölt idő/ pénz. pontosan ezért jó hogy végre van RT támogatás is.
DLSS meg jó és hasznos ficsőr, ott Nvidia támogatni fogja a DirectML-t is tehát az lenne a jó ha mindkét gyártó inkább az egységes irányt követné és onnantól vagy kiadnának egy teljesen Direct ML kompatibilis DLSS verziót vagy pedig áttérnének a szabványra esetleg mindkettőre. -
AsakuraDave
őstag
Nekem az jött le a cikkből, hogy a IC+SAM kombó miatt látni ezt. Ha nincs IC csak simán kap egy SAM támogatást nem lenne semmi.
@Jacek
Szubjektiv de ahol real time reflection van és arra is épít a játék ergo tele van vele: Control, Legion elég fasza látványt hoz amit még az esetleges DLSS elmosás se tesz tönkre. Ha max graf+ RT max + DLSS ami nem 2.0 szint de hozza a min 60fps-t az számomra OK. Control, Death Stranding,MechValami példa rá hogy a DLSS pedig tudná kb a natív felbontás szintjét hozni, readás Control-ba RT mellett 2x fps-sel. Persze majd jön AMD-re is a SuperRes de jah igen persze az majd egyből natív feletti képet fog adni 0 artifactolással 3x fps-selMire kiforrja magát RX6000-res szérián fogok gondolkodni ergo nekem ez csak egy marketing egyelőre. DLSS is még csak mostanában forrta ki magát és csak 1-2 játékba! Amúgy nem használom a DLSS-t inkább legyen épp meg a natív felbontáson a 60fps mint DLSS elmosással a 120fps, de RT mellé meg kell mert nincs elég erős hardver natívra vagyis 2K max+RT max , a Legion-t leszámítva(tesztek alapján de nemsokára tudom tesztelni a gépemen), minden RT cím fut röccenés nélkül a 3080-on.
SAM-re pedig eddig a legtöbb teszt alapján a Valhalla-án kívűl nem hoz sehol semmi érdemeset. De igen ha minden uj játék Valhalla szinten lesz megírva rá akkor lesz igazán bajba az nV.
(bár még ugye kérdés ha mehet a BAR akkor az jelent-e majd bármit is nV-n vagy azért kellene a hardver hozzá azaz a IC)
-
Jacek
veterán
válasz
AsakuraDave #42280 üzenetére
Edekes a 1x jatekban talalhato DLSS ami trainingezni kell a szerverparkban az viszont vilagmegvalto :)
Es ettol 4k nativ az marad -
válasz
AsakuraDave #42280 üzenetére
A Smart Access Memory esetében szintén direkt segíti a megírt programkód a technológia működését, így a legtöbb játék alapján átlagosnak számító 5-6%-os előny helyett 15-20% közötti gyorsulást is képes hozni a rendszer.
SAM-es gyorsulast nem az IC-re valo optimalizalas miatt latod, hanem konkretan a SAM-re tortent optimalizalas miatt.
Senki nem is allitotta, hogy perpill lenne tobb cim ami igazan profital a SAM-bol. Viszont a jovoben akadhat.
-
válasz
AsakuraDave #42277 üzenetére
-
törölt tag
Ide is bepöttyentem a VR Vs-t.
'Rekord bevétel konzolból Nvidiának 69 millió Switch ment el már" Majd beosszák hogy valakinél mindig lehessen kapni konzolt is -
-
[AMD Will Bring Smart Access Memory Support to Intel, Nvidia Hardware] Nahát, mik vannak.
Tényleg helyet cserélt a két cég.
-----------------------------------------------------------------Rekord bevétel konzolból Nvidiának 69 millió Switch ment el már
[link] -
Raggie
őstag
válasz
GodGamer5 #42265 üzenetére
Szerintem pont az AMD programozható bejárását kell még normálisra megcsinálni.
Ezért ameddig az nincsen kész értékelhetetlen eredményt adna az AMD kártyákon. Ezért nem lesz még bekapcsolva startkor. De ha pár napon, esetleg egy-két héten belül jön egy patch ami megoldja ezt, akkor nem annyira para. -
Raymond
titán
válasz
AsakuraDave #42269 üzenetére
Az osszehasonlitas azon a kepen kinos, nem ertem mindek csinalnak ilyeneket. Az Off-os kepen a Shadow Quality le van veve, magasabb beallitasokon jobban nezne ki.
-
GodGamer5
addikt
Meg a Dlss is csodákat tud művelni. Tapasztalat.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
gejala #42268 üzenetére
Jó lenne a jövőbe látni mert én Cyberpunk, Valhalla illetve hasonló openworld játékok alapján tudnék csak dönteni de jelenleg Valhalla AMD(ha lesz BAR meg lehet közelebb kerül a játékban az Ampere az AMD-hez), Cyberpunk meg kitudja...
Inkább az a kártya legyen a gépbe ami jobban futtatja az ilyen 100-200órás játékokat max grafon éérted
Meg szeretem az eye-candyt pl most Control ray trace nagyon tetszik, igaz SSR-ral szerintem nem is foglalkoztak mert azért lehetett volna több helyen RT nélkül is reflekció
[link] Itt ha megnézed a 2. képet, kocsi+pizza+burger, azért itt is RT nélkül ne mondja már nekem senki, hogy nem lehetett volna szebb árnyék az autó+fa alatt....Ezek miatt azért bicskanyitogató ez az RT mert RT Off-ba meg csak rászarnak a fejlesztők, hogy RT On-ba ámulj...
RT GI meg Exodusba hol hozzá adott hol meg elvett a játékélményből mert lóxart se láttam néha a valósághű árnyékolások miatt -
gejala
őstag
válasz
AsakuraDave #42267 üzenetére
Global Illumination is lesz meg Ambient Occlusion.
Nem hiszem, hogy a 3080 ennyire elhasal majd. Ne felejtsük el, hogy DXR 1.1-el jön, az jóval gyorsabb lesz minden hardveren. Minecraft is gyorsult 10-20 fpst. -
GodGamer5
addikt
"Confirmed: Cyberpunk 2077 will not support Ray Tracing on AMD’s GPUs at launch"
[link] -
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #42250 üzenetére
Az RX-6900XT egyelőre egy válogatott, jobban sikerült GPU-nak tűnik nekem, az egész feloldva, azaz +8CU mellett marad a fogyasztás a kistesó szintjén, kb. ennyire számítok, órajelben nem várok magasabb értékeket.
Ez a harmadik termékvonaluk TSMC 7nm-en, gondolom bőven lesz darabszám így megérte nekik kihozni.
Ez kb. +10-12%-ot jelent majd, de +300€-t nem fog érni. -
paprobert
őstag
Érdekes párhuzam kezd kialakulni az RDNA2-Ampere és a PS5-XSX között.
Kevesebb feldolgozó magasabb órajelen, a jóval szélesebb GPU visszafogott órajelével szemben versenyzik egymással.Nagy felbontás: egyértelmű Nvidia és XSX előny
Kis felbontás, high refresh gaming: egyértelmű AMD előny, és PS5 ~döntetlen.Ez a jövő szempontjából potenciálisan jó hír a PS5 és az RDNA2 számára, mert ahogy a terhelés nőni fog, a dinamikus felbontás visszavétel és upscaling egyre agresszívebbé válik majd, ami a kezükre játszik.
-
törölt tag
Su királynő kegyet gyakorolt, AMD procikkal is engedik az NV SAMot. Nesztek pribékek
PanemSAM et circenses.
-Szerinted jól tette ezt ?
de ha már itt vagyok...
Ja azok a kazán 6800-asok alulfeszelve 183 wattot fogyasztanak.
Jajj azok a régi szép idők amikor emberek három naponta bementek AMD találgatósba hogy mennyire fontos a performance /watt vajon most is járják NV fórumokat és jajgatnak? és logout cikkeket írnak róla ??? vagy kettős a mérce ?? hm hmmm -
válasz
2thletme2day #42256 üzenetére
Amd vel is és PCIe 3.0 val is.
-
2thletme2day
őstag
nvidiánál az a BAR feature csak nvidia+intel kombóval fog működni vagy nvidia+amd-n is menni fog?
Van erről valami hír?
-
válasz
nkaresz1976 #42253 üzenetére
Azert nagyon tulzasokba nem kell esni, 4K-n nem eri be a 3090-et, sehol sem...
Sot, a 3080 is gyorsabb egy 5%-kal ezen a felbontason...
-
nkaresz1976
csendes tag
válasz
Sokmindent nem kell majd tologatni ott az amdnek mivel már most is pár helyen elveri a 6800XT a 3090-et... 270k vs 800k (csak hogy a hazai árakat nézzük) Ennek tükrében a 3090 az évszázad vicce
-
törölt tag
válasz
Főleg a vizest hogy a thermal limit ne legyen befolyásoló és nézzük meg mi van az alulfeszeléssel 2.4 fölött
-
válasz
Malibutomi #42240 üzenetére
Miért mennyit tesz rá a 3080 ra a Ti szerinted?szerintem 3090 szintjét fogja hozni. A 3090 akár még is szunhetne.
-
Jacek
veterán
Nagy várakozásban megérint megint a sötét oldal
Addig ide került egy 3070 Aorus Master kiváncsi vagyok Ti-m után mit mutat.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Malibutomi #42245 üzenetére
Az egész széria közt nincs nagy különbség 6800-6800XT-6900XT.
Egy kis tuningal elérhető az eggyel nagyobb tesó teljesítménye valszeg.
De ez már az 5700-5700XT-nél is kb így volt nem? -
Locutus
veterán
válasz
Piszmaty76 #42236 üzenetére
Én is így gondolkodtam, de sajnos a valóság nem a 6900XT felé terel. Valahol 1000$-nál húztam meg a határt, annál többet én erre nem költök. Márpedig az csak a ref kártya msrp-je. Egy jó AIB, ha lesz egyáltalán, sokkal többe fog kerülni, és ki tudja mikor. Hónapokat nem tologatom a témát, mert ennyi erővel örökké lehet valami jobbra várni, ráadásul teljesen biztosan nem fér bele a költségkeretbe sem. Marad a 3080, egyelőre az tűnik a jobb választásnak. Főleg, hogy itt már szállingóznak a kártyák, és az árak is lefelé mennek, még ha lassan is. AMD-nél még csak most kezdődik ugyanaz a cirkusz.
-
törölt tag
A 20 GB AZ JÓ. !!!
Mert akkor kérhet érte többet mint a 6800XT.
Ha 7nm-en hozza le adom a +10%ot is.
Mindkettőnél megér 10-10% felárat.
Na most NVt ismerve ez a 20% ez 40 lesz.
és adni fog egy amúgy jó kártyát csak 999 dollárért több memóriával de a 6900 XT teljesítménye alatt.
Már csak arra vagyok kiváncsi hogy "a 10 GB mindenre elég "szlogenes emberek hirtelen mire váltanak majd át -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #42220 üzenetére
harom minosegi 92es ventivel az tenyleg halk tovigterhelve.
btw 5700XT ref is halk volt uresbe es amig nem ment tovig terhelve, igaz nalam a hazszellozes az meg a ket 290Xre volt meretezve. meg is lepodtem anno, hogy beraktam ugy, hogy "max ha nagyon hangos ket het mulva atszerelem vizre", ehhez kepest kb 9 honapig ment levegon.
tovigterhelve egyebkent epp elfogadhato volt, de nalam a vizen a ventik mostanaban nem mennek 600rpm fole.
-
válasz
Malibutomi #42240 üzenetére
Gyari 500W TDP-vel
-
úgy gondolom lesz kártya Nv nél hamarosan elég, az árak viszont aggasztóak mindkét oldalon.
Nv nem nagyon lép semmit. jön a 3080 Ti januárra, azonos áron mint a 6900XT gondolom rátesz 10 % körül még+ több rammal. 3080 meg megállja a helyét a 6800 XT vel szemben. A Ramnál az van hogy Nvidia engedélyezte a gyártóknak hogy hozzák a 20 GB verziókat, rajtuk és a memória gyártók istenén múlik mikor tudják meglépni ezt.
Szerintem nem lesz 7 nm TSMC gyártás ebből, aztán fene tudja. -
do3om
addikt
Amd oldalon egy plusz pont a 16gb ram .
Kíváncsi vagyok majd azért a többi tesztre is de igen jól kijött most a lépés az amdnek. A memória mérete sokaknak lesz döntő szempont, hát ha még az ellátás is jól menne... De ez sajnos most nagyon kiseséjes.
Nv komoly bajban lesz azzal hogy mit lépjen. Árcsökkenés lenne a legjobb, persze majd meglátjuk az AMD árait.
RAM témában viszont nehéz lesz ha hoz többet ezen az áron mit szólnak a régi vevők. -
Mondjuk azért ilyenkor elég érdekesen megy a marketing hogy 1440P kerül ki a legtöbb leakben . 4 K ban gondolom azért erősebbek az Amperek legtöbbször.
szerk. Közben látom kint vannak a tesztek. Akkor kb 5 % difi van a két kártya között 4 K ban a 3080 javára nem rossz ez. RT ben kicsit nagyobb, de ez várható volt.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
Malibutomi #42235 üzenetére
Én a 6900XT-re (vagy olyan teljesítményre) gyűjtögetek 4K/60 fps miatt bő egy éve. Még tudok várni pár hónapot, túl nagy összeg elkapkodni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Piszmaty76 #42234 üzenetére
En a 6800XT customokra varok
-
Jacek
veterán
Behaluzott ref hangos stb. pl kitguru
"Mint kiderült, ez messze a leghalkabb AMD referenciaterv, amelyet valaha teszteltem, és még az RTX 3070 Founders Edition-nél is halkabb." -
Jacek
veterán
válasz
Malibutomi #42224 üzenetére
Ne feledjük jön még a kis 6900XT is karira
-
Malibutomi
nagyúr
Kar hogy AMD nem hozta ki ezeket a kartyakategy fel evvel korabban, hogy seggreult volna mindenki mikor lemossak a 2080Ti-t :0
-
Laja333
őstag
válasz
gainwardgs #42212 üzenetére
Nem sokan számítottak arra, hogy a CPU után GPU-nál is meglépi ezt az AMD. Le a kalappal.
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #42218 üzenetére
-
válasz
Malibutomi #42220 üzenetére
I know, csak kedvenc fanboy-trollom erveit vartam volna, hogy mitol is "szar"...
De arra szerintem varhatunk egy darabig...
-
Locutus
veterán
válasz
gainwardgs #42212 üzenetére
Másik ötben meg pont fordított az eredmény, ja
Ahogy tech jesus is megmondta, odaért a 6800XT ahol a 3080 van. Van ahol gyorsabb, van ahol lassabb, de nagy átlagban ugyanott van, tehát egyikkel sem jár jól vagy rosszul senki. Viszont a tény, hogy sikerült ilyen gyors kártyát csinálni az AMD-nek, az nekik nagy dicsőség, az nvidiának meg inkább szégyen ennyi év előny után.
Mindenesetre a stock AMD hűtő megint egy rakás szar lett, meg kell várni az AIB kártyák mit mutatnak.
-
Dtomka
veterán
[link] AMD RX 6800 XT Review - The RTX 3080 Killer?
-
Jacek
veterán
-
Laja333
őstag
válasz
AsakuraDave #42204 üzenetére
Nem obsolete csak "redundant", ha csak játékra kell. 4k 30/60 fps a kanapéból ülve 450 fontból. Ráadásul csak megveszed, leülsz és játszol.
Ha nem zavarna engem annyira a controller én sem vesződnék PC-vel, amibe most csak a VGA-m volt 780 font... -
válasz
"Konzol grafika 4k 60fps-re SX áron is össze lehet rakni gépet."
Ez esetben várnak szeretettel a milyen gépet vegyek topikban, bizonyára sokan szeretnének 4K@60-as gépet venni 185k-ból. -
válasz
“Konzol grafika 4k 60fps-re SX áron is össze lehet rakni gépet.”
Mesélj még kérlek. -
AsakuraDave
őstag
válasz
solfilo #42202 üzenetére
Konzol grafika 4k 60fps-re SX áron is össze lehet rakni gépet.
Én csak azt akartam mondani, hogy mennyivel levan maradva a konzol pc-hez mérve.
Pedig mennyi szájkaratés pityu volt, hogy a PC obsolete lesz az új konzolok mellett.
Meghát már van 8K TV és a konzol dobozán rajta van, hogy akár 8K-n is játszhatsz -
válasz
AsakuraDave #42201 üzenetére
A PC-sek idióták.
-
válasz
AsakuraDave #42201 üzenetére
Ahol csak a proci 90-100k-val drágább, mint az Xbox Series X, ggwp
-
AsakuraDave
őstag
Xbox SX tulajok észvesztve : Forza Horizon 4 4k 60fps
Mindeközbe PC-n: [8K 60-80fps]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest