- ASUS blog: válassz céljaidnak megfelelő monitort!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
Dtomka #46072 üzenetére
"Manapság a tápgyártók miért készítenek 800-1200w -os tápot ha nem léteznének olyan perifériák melyeknek kell az "energia"."
Létezik. Pl. CPU elmehet 350W-ig: "... a Core i9-12900KS-sel ellentétben valóban lesz értelme, ... hogy akár 15 százaléknyi plusz performansz is nyerhető így, ... ebben a módban a maximális fogyasztás ténylegesen 350 watt környékére ugrik ..." [link] .
VGA-ból is léteznek 400W feletti étvágyúak, pl. RTX4090-nek bő 400W, OC 7900XTX-nek akár 450W, 3090Ti-nak 500W felett is lehet a fogyasztása. Ezekhez már alsó hangon sem árt egy minőségi 750W-os táp, ha esetleg még rákötnél ezt-azt, vagy még tuningolnád ezeket, akkor máris értelmet nyer egy 850-1000W táp is.#46073 b.: "Vannak félelmeim."
Sajnos nekem is. Épp amit írsz, pl. tanulnak vele.Elég káros, amikor óriási meggyőződéssel állít butaságokat valós állítások közé keverve, ráadásul "emberi nyelvezeten". Az esetleges rossz szándékú manipulációk lehetőségét nem is említve....
Persze, ugyanez a veszély fennáll a hagyományos internet/keresők esetében is, de sokkal jobban ellenőrizhető a forrás, mint az Ai-chat esetén. -
válasz
Dtomka #46072 üzenetére
Igen fontos és jó meglátásokat feszegetsz amúgy. Mind etikai, morális és valós, jogi szellemben ezt nagyon tudni kellene szabályozni. De szerintem lehetetlen lesz.
Jelenleg évtizedekig a warezt, a bányászatot játékipart, az Internet darksside és adult részét és szinte semmilyen IT-hoz köthető, szellemi dolgot nem tudtak igazából kordában tartani vagy annak a közelében sem szabályozni. Egy területen sem látni ma már ekkora hullám szerű végigrohanást a világban, ami alapjaiba változtatja meg az életet és az emberi értékrendet csak az IT és a telekommunikáció.
Jesnen pont egy hete nyilatkozta ezt [link]és a legtöbb IT lap le is hozta . Őt is meglepte a ChatGPT sikere és a hétköznapi emberek igénye rá. Vannak emberek aki társalgásra használják , márkákról , termékekről, filmekről kérik ki a véleményét,tanulnak vele. Szerintem ez amúgy egy elsöprő forradalom lesz a káros és pozitív hatásaival együtt. Kérdés melyiket fogjuk jobban megérezni. Vannak félelmeim.Petyke ötlete a játékokban az ( akár online) AI által generált párbeszédek NPC-k esetén bennem nagy nyomot hagyott amúgy .
miután 2-3 hete tesztelgetem én is a CGPT-t és sokszor csak nézek, mennyire hülyeségeket válaszol néha meg azt gondolom hogy egy ember sem mondhatta volna máshogy és ez a kettőség is amúgy elég emberi ,amikor hibázik. vagy hülyeségeket nyom.. -
válasz
Dtomka #45702 üzenetére
teljesen igaz amit írsz. Remélem a stratégia a CPU gyártás lesz náluk is és talán tudnak adni az ARM-nak egy löketet hogy betörjön a Windows piacra is egyszer.
Intellel kapcsolatban vannak kétségeim Szerintem semelyik cég nem fog már jófejkedni ez látszik már most is hogy meg em rpóbálnak beárazni nagyon a 3060 alá.
ha Intel felzárkózik akkor is maximum az változik majd kinek adhatunk 1500 dollárt egy kártyáért. -
válasz
Dtomka #45700 üzenetére
Jelenleg nvidia ebből él a három nagy gyártó közül. neki nincs CPU igazán, kizárólag a grafikus gyorsítók piacából átkötve vagy közvetlenül profitál. Tehát ha ők nem tudnak másra hagyatkozni, mint diktálnak, ebben kell a legjobbnak lenniük . Amúgy nem lett annyira energia hatékony az RDNA 3 illetve az lett, de az Ada is az ez a helyes. Majd a valós fogyasztásokon alapuló W/ FPS számok igazolni fogják ezt.
-
válasz
Dtomka #45698 üzenetére
Egyetértek. meg hát az elméleti tudás kiaknázására kell szoftver is. Senki nem fog úgy beletenni RT-t játékba, hogy 1-2 kártyán tudjon csak futni megfelelő sebeséggel. Ez alapján még egy 3090 Ti is elmarad bőven tőle. Szóval ha tudja is akkor sem lesz kihasználva igazán ez a tudás, nem is optimalizálnak rá. ez meg is látszik hogy a régi játékokban sem jön elő ez a gyorsulás.
-
-
Raggie
őstag
válasz
Dtomka #42975 üzenetére
Fű ember...
Hány éves vagy?
Megértem hogy frusztrál, hogy nem tudsz új VGA-t venni, én sem örülöük neki, de a java annak amit leírtál hattalmas butaság. Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy elrugaszkodott tündérmesét állítasz be a fejedben olyan lehetséges valóságnak, amire egy 15 éves is rájön hogy teljesen lehetetlen... de reménykedhetsz benne persze, csak nem érdemes.
Valamint a VGA vásárlás még mindíg kényelmi luxus. Tehát sem a drága sem az olcsó VGA esetében nem fognak sem többen sem kevesebben meghalni... -
válasz
Dtomka #41898 üzenetére
Az RX6000-es széria a jelek szerint nem-RT alatt hozza a hozzájuk mért Ampere kártyák teljesítményét, a Pug által is linkelt teszt alapján pedig RT-ben valamivel alattuk lesz (az adott teszt csak az RT teljesítményt méri, így azért én kevesebb, mint 30%-os előnyt várnék az Ampere-től játékbéli RT terén).
A fő kérdés az, hogy lesz-e elegendő mennyiség az RDNA2 kártyákból. Ha igen, akkor az nVidia most bizony szopórolleren utazik, mert a jelenlegi kisker árak mellett a kutya sem fog Ampere kártyákat venni.
Ha nem, akkor viszont a vásárlók szállnak fel arra bizonyosra, mert a scalperek ezekre a kártyákra is fel fognak ugrani, és a kis mennyiség miatt pepitában fogjuk ugyan azt látni, mint az Ampere kártyáknál van most... -
válasz
Dtomka #40660 üzenetére
Valami úgy lehet túlárazott, ha annyiért nem kel el, nincs rá vásárló.
Az RTX kártyákra bőven vannak vásárlók, és a professzionális piacnál is akadnak vevők a Matrox kártyákra. Igaz egyre kevesebb, mert az nVidia és az AMD hasonló kártyái jóval fejlettebbek és jobban támogatottak. -
válasz
Dtomka #40657 üzenetére
Még PH! hír is volt, hogy ez AMD-s alapú kártya...
-
Ragnar_
addikt
válasz
Dtomka #40096 üzenetére
Szerintem sokszor van az , hogy 10+ évig toldozzák az enginet (CoD) és nem fogják a nulláról újraírni, hogy optimális legyen a legújabb szabvány szerint, hanem annyi lesz csak, hogy akár működőképes dx12 alatt is, de így totál elvesznek az előnyök, sőt. Ott az Ashes engineje amit direkt dx 12-re lett írva ott azért látszanak pozitívumok. De amíg konzolra 10x annyi játékot adnak el valószínűleg nem foglalkoznak annyira a PC porttal.
-
válasz
Dtomka #39658 üzenetére
Főleg így hogy állítólag lesz RX 3080 meg RX 3070 meg RX 3060... egyetlen T betű lenne így a különbség a köv gen Nv kártyáktól.
Szerintem is hülyeség,de ők tudják, bár szerintem egy kissé gusztustalan. A cikk is utal rá, hogy a deszkáknál is a Z370 után ők elnevezték X370 re az Intelnél, lehet hogy itt is ezt a stratégiát akarják, hogy a konkurencia mellé nevezik aztán az egyik RTX a másik meg RX lesz hátha véletlenül valaki félrenézi aztán azt viszi RTX helyett .. az is pár plusz vevő -
válasz
Dtomka #39373 üzenetére
én 2070 és 2060 ról beszélek nagyjából amik nekem szimpatikusak. Azok nem hullanak, nincs velük gond. Az RTX széria NEM a 2080 TI ből áll.
X2N : MI félkész rajtuk? Nvidia haterségből zsigerből tolni a hülyeséget nem vitatéma.
Radeon 7 szuper lett halk , hűvös, gyors, és legalább olcsó, ja nem.. na mindegy de legalább van rajt RAM ! Igaz Nvidia 4 éve támogatja Irayt AMD meg pár hónapja. nehezen hiszem el neked hogy egy radeon 7 gyorsabb lenne 3DS ben mint egy RTx 2080 -
-
-
Crytek
nagyúr
válasz
Dtomka #34875 üzenetére
Gyógyszer alapanyaggyártó vagyok... ide már az utca söpredéket is felveszik szóval jöhetsz te is (mármint nem hogy te vagy a söpredék) Már kb semmi feltétel tudj egy értelmes mondatot mondani, bár van olyan ember aki beszélni se tud kb senki nem érti mit mond mert csak gagyog mégis évek óta itt van..Félelmetes. De mivel lassan 400kra jön ki az átlag ennyit elviselek ,hogy ilyenekkel vagyok körülvéve. És bármennyire viccesen hangzik ez sajnos a kőkemény valóság.
-
TTomax
félisten
válasz
Dtomka #34611 üzenetére
Ugye azt realizáltad,hogy a verseny nem az nVidian múlik?Talán ki kellene tolni valamit az AMDnek is radeon név alatt,igény nincs rá,csak hatalmas.Több ezer ember van a twitchen 9 órával a bejelentés előtt,és nem feltétlen van mindenkin zöld szemüveg....dehát AMDnek nem kell a lové,nyugodtan osztogathatják ezt vörösben...
-
válasz
Dtomka #34591 üzenetére
Intel VGA AMD procival? Hm, érdekes gondolat!
Talán nem is volt még ilyen, mert mintha az i740 is csak Intel chipsetes lapokban ment volna.
Update: De nem, működött SS7 lapokban is, itt egy vintage teszt K6-III+ procival.
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Dtomka #33814 üzenetére
Elképeszt, amikor emberek (fórumozók) diadalittasan (valójában persze semlegesen) linkelnek a vs topikba nvidia sikereket - legyen az pénzügyi, vagy brutálisan magas teljesítményfölény. Egekbe magasztalják a céget, itt-ott milyen jó minden, mennyivel jobb minden. Időnként álnaív módon rácsodálkoznak arra, hogy a - kiérdemelt - piaci fölénnyel aztán hogy élnek - vissza - a vásárló felett. Aztán a kábulatból eszmélve - "jó hogy ****jó és magasana leg****jobb, de hát egyszersmint ***** drága is!! " - odafordulnak az AMD-hez: "EZ A TE HIBÁD, ***** MEG!
Pedig valójában az nvidia árai mögött valós teljesítmény van: fps, fogyasztás, stb Nézhetnénk úgy is: nem az AMD maradt le, hanem az nvidia húzott el. Ha ebből a perspektívából szemléljük, akkor máris nem "Azért lett drága, mert Te el****tad" keserű szájízt hagyó vádaskodás helyett "a jót meg kell fizetni." más tekintetben általános érvényű narratíva lép érvénybe.
-
huskydog17
addikt
válasz
Dtomka #33810 üzenetére
Pont, hogy ők nem tehetnek róla és ők adják a legolcsóbban:
Nvidia's online store is back in stock with graphics cards at MSRP
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Dtomka #33584 üzenetére
Főleg ennek a tükrében
ZOTAC ZT-P10710B-10P GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 AMP! Extreme PCIE -
törölt tag
válasz
Dtomka #33564 üzenetére
Ne is mond, a multkor eloadta nekem a masodik sor utan miert az AMD a kiraly
Vega 64 Ryzen 1700 utan és most 6700k és 1080ti vel azt mondom mindketto rendben van, a jovoben egy 8/16 és egy radeon lesz, mindketto jó és rossz is egyben, egyeni igenyektol fugg ki mit hasznal. Olyan sima játékmenet nem volt meg mint a Ryzen - vega paroson, a Ti meg hoz egy rakat fps-t stabilan 4k-n ami most kell.
Peace
-
cskamacska
addikt
válasz
Dtomka #33550 üzenetére
280000 forintos Vega sok minden, csak nem normalizálódott árú.
Csak márkán belül maradva szintén Iponnál ASUS STRIX-GTX1080-A8G-GAMING GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X PCIE 222 390 Ft
Ipon grafikon szerint a minimumja 210000 környéke, ez már nagyjából normál árú, igaz lehetne olcsóbb is.Amúgy ezt az egy-egy játék alapján való hasonlítgatást mellőzzük, nyilván nem direkt ellenfele semmilyen Vegának az 1080Ti. Ha erre rászoknak a játékosok, akkor megint eljő a The Way Its Meant To Be Played ideje, aztán azt veszi észre az ember AMD kártyával hogy rettenetesen fut a Project Cars, és mindenfelé nVidia reklámok lengenek.
Aztán meg az ember hamis ábrándokba ringatja magát.
Wolfenstein II modernye Vulkan játék, szép is, jól is fut, különösen AMD kártyán, az ember azt gondolná hogy GCN itt megcsillogtatja a tudását, hogy mégis csak future proof, csak a patásürdüng visszatartja.
Aztán Abu teljesen véletlen elkotyogja, hogy egyébként a GCN saját optimalizált kódot kapott, Intelen meg nVidián a futottak még szabvány kód fut.
Ja, hát kérem úgy nem nehéz a világot megváltani, régen ezért erős fújolás járt.De ettől független azért csak a jövő hírnökének van nézve, mert a DX12 címek meg simán borzalmasak a DX11-hez képest.
Csak hát ha az Eljövendő Szép Low Level Jövőben, a játékok megnövekedett programozási nehézsége miatti erősebb gyártói kooperáció miatt, a játékok egyik fele AMD-re, másik fele nVidiára lesz írva(Intelnek meg marad az aknakereső
), na akkor megnézhetjük magunkat.
-
füles_
őstag
-
huskydog17
addikt
válasz
Dtomka #33047 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a konzolok Medium preset-et használnak.
Sajnos az ETS2 grafikus motorja (Prism3D) ősrégi alapokra épül, még mindig DX9-es engine, emiatt vannak a teljesen random framedropok. Itt az egyetlen remény a javulásra, hogy az SCS majd a jövőben átáll Vulkan-ra.
-
válasz
Dtomka #32982 üzenetére
A Turing szerintem a Tesla portfólióhoz hasonló termécsalád lesz, esetleg le is váltja azt. Simán lehetséges, hogy a Turing széria az Volta alapú kártyákat fog tartalmazni, de extra mennyiségű Tensor maggal, mesterséges intelligenciára. A Turing név ugye erre utal. Ha csak Tensorra hegyezik ki, akkor megmarad a Tesla mellett. Ha jó lesz általános számításokra is, akkor leváltja a Tesla szériát. Szerintem az utóbbi lesz. Ez nem új architektúra, hanem új széria.
-
_drk
addikt
válasz
Dtomka #31758 üzenetére
Biztos vették/veszik mint a cukrot mert akkor nem 80-től lennének még mindig, ennyiért már a rx480at lehetett kapni, én nagyon rajta voltam hogy ezt veszem de addig gyűjtögettem rá amíg szépen lassan készlet hiány lett és hirtelen 100k felett.
Azóta se vettem mert 1050ti nem elég nagy előrelépés nekem, 3gb-os kártyát már nem veszek így az 1060 is kiesett, 100-at meg nem adok vidkari-ért.
-
Raggie
őstag
válasz
Dtomka #31645 üzenetére
Ha hihetünk Abu-nak akkor nem lesz soha.
Mivel az olyan játék, ami DX11-en is fut azt arra fejlesztették és kb csak portolták DX12-re, ezért nem fut ezutóbbin jobban.
Amelyik játékot eleve DX12-re fejlesztenek nem valószínű, hogy nulláról újra felépítik DX11-en is. Ezek lennének azok a játékok amik jobban futnának DX12-n, mint 11-en, de ilyen játék nem lesz emiatt a dupla munka miatt.Legalábbis én így értelmeztem az eddigieket.
-
cyberkind
félisten
válasz
Dtomka #31645 üzenetére
Már a Forza is jobban fut mint DX11-ben, hiszen abban nincs 11.
Most, hogy játszok a Wildlands-el érdekesnek tartom ezt a valamikor 90%-os cpu terhelést egy i7-esnél (átlagban 70 körül), nem tudom mit terveznek Ubiék de ez így szar, mert nincs ebben a játékban azért annyira acélos ai és hasonlók amik ezt indokolnák.
-
do3om
addikt
válasz
Dtomka #31521 üzenetére
Ha rosszul tudom majd javítanak:
Az AMD-nél sajnos szinte muszájból kell ezt beépítene, mer gondok vannak egyes népszerürü monitorozó programokkal. Sokszor hibákat generál, ahogy nézem mindig az az első ha valami van, hogy szedd le az OSD progit.
Az NV-vél meg nem akad össze a driver vele.Szóval az AMD hibát javít, az NV-től mért várd el ha nincs mit? De persze lehet hasznos lenne ott is csak nekik a profi monitorozok működnek rendesen.
Ha változott a helyzet és már nincs ilyen az AMD driverrel-karikkal javítsatok ki!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dtomka #30073 üzenetére
Nem igazán fog változni. A problémát a memória menedzselése jelenti. Egyszerűen egy csomó szemét keletkezik a VRAM-ban, mert rossz az allokációs stratégia, amit nagyon nehéz lenne javítani. Minél több memóriád van, annál jobb lesz a helyzet.
(#30074) Szaby59: A Vega speciális hardver a BF1 problémáját tekintve. A HBCC szegmens aktiválásával teljesen ki tudja kerülni azt a programhibát, ami az akadozásokat okozza. Direkt emiatt lett kifejlesztve a HBCC, hogy ha egy alkalmazásnál az allokációs stratégia valamiért problémás, akkor a hardver átvegye a vezérlést a programkódtól.
-
törölt tag
válasz
Dtomka #30073 üzenetére
Ööö mit érsz vele, hogy átlagFPS-ben (nem másban) gyorsabb picivel ha élményben rosszabb az akadozások miatt ?
Nesze semmi fogd meg jól, emiatt értelmetlen az összes DX12-es benchmark ebből a játékból.Szerk.: na látod ebből is látszik, hogy fogalmad sincs miért szar az a teszt
"Az akadozás is meg fog oldódni előbb utóbb! De gondolom VEGA-d van ha ezt így kijelented.... "
Meg persze 2016. október - azaz a megjelenés óta ilyen, de majd "előbb utóbb" biztos jobb lesz
Nem, ahhoz nem kell Vega, bármilyen kártyával tapasztalható milyen nagyszerű a BF1 DX12-es módja, kb. a legeslegrosszabb DX12-es implementáció, még a Tomb Raidert is sikerült pár hónap alatt kipofozni, ez meg nem is úgy néz ki, hogy egyáltlán foglalkoznának vele. -
arabus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest