Új hozzászólás Aktív témák
-
Azert meredek, amikor a fanboy-sag kepes annyira megenni az ember agyat, hogy azt "fullentse", hogy a meglevo 9900K-s rendszere mellett mult heten tesztelt egy 5800X-est is, de mikor megkered, hogy dobjon mar legalabb egyetlen 5800X-es eredmenyrol egy screenshot-ot is, akkor ez jon vissza...
Besza-behu
-
Casanova*
veterán
válasz
Malibutomi #42195 üzenetére
Majd azt is. Csak még nem tudom intel legyen vagy amd ryzen...
-
awexco
őstag
-
[Samsung is reportedly teaming up with ARM and AMD to beat Qualcomm]
Jön az AMD mobil GPU. -
Casanova*
veterán
válasz
nubreed #42186 üzenetére
Call Of Duty cold war,a legújabb cod game. Ha grafikát full lowra állítom,esik az fps,ha control panelben full teljesítményre állítom,szintén esik az fps. Akkor alig megy a vga,alig melegszik. Üres pályán 100-120 fps van. Ha vannak botok (12 bot ) ,akkor 70-100 fps. gtx1060 3gb. A 3gb vram kevés multihoz. Gondolom a kevés vram miatt esik ennyit az fps. Fene tudja!
-
Casanova*
veterán
Na van javulás végre! Külföldi fórumokon nézelődtem... Control Panelben az energia mód legjobb teljesítményre állítva. Mondjuk mindig ezen volt. Nem is ez a lényeg. Kiváló minőségre állítottam és játékban az élsimítást feltoltam maxra. Így a kártya megy rendesen,jobban is melegszik. Plusz 10-20 fps.
Érdekes! Sokkal jobban fut a game.
-
Casanova*
veterán
Operációs rendszer
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz 38 °C
Haswell 22nm technológia
RAM
8,00GB Dupla-csatorna DDR3 @ 799MHz (9-9-9-24)
Alaplap
MSI H97 GAMING 3 (MS-7918) (SOCKET 0) 32 °C
Grafika
HP W2072a (1600x900@60Hz)
3071MBNVIDIA GeForce GTX 1060 3GB (MSI) 29 °C
Tároló
111GB ADATA SX930 (SATA (SSD)) 29 °C
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08WN4A0 (SATA ) 31 °C
Optikai meghajtók
TSSTcorp CDDVDW SH-224GB
Audió
High Definition Audio hangeszköz -
Casanova*
veterán
Kajak lebutítom a grafikát,és semmi javulás. Régi 3 éves call of duty játékban is néha leesik az fps. Régi játék full lowon is nevetségesen fut. Proci i5-4460. Ez azért kihajtja a kártyát. Néztem videókat gtx 1060 3gb kártyával szépen futnak az új call of duty játékon. stabil 80-90 fps low-media grafikával. Nekem stabilan csak 55-65 fps. És néha leesik 45-ig is. Olyanokat laggol néha,hogy csak na. Így nem nagyon tudok multizni,célozni.
-
Casanova*
veterán
Szasztok srácok! Mikrolaggokkal és kevés fpssel küszködök. Szerintem a gtx1060 3gb kártyám nem megy 90-100%-osan. A játékok nem hajtják ki teljesen a kártyát. Kártyát felhúztam egy kicsit msi afterbunerrel,így is alig melegszik... mi lehet a gond ,srácok? Mivel,hogy tudom megnézni,hogy játék közben mennyire terhelődik a kártya?
-
awexco
őstag
válasz
2thletme2day #42176 üzenetére
AC Valhalla reklám volt aszt mondod ? Gerilla Marketing ? 🤣
-
2thletme2day
őstag
-
awexco
őstag
válasz
szmörlock007 #42157 üzenetére
-
válasz
gejala #42172 üzenetére
3080 karin 7.5 GB tal elkaristol max grafon 4 K ban szóval szerintem semennyire nem lett igaz.
TPu nál meg mostanában nem igazán jók a mérések valami mindig félre megy. A 3080 a 2080 Ti alatt ? ne márszerintem érdemes megvárni egy Tom's vagy CB tesztet az az igazi a kiskártyákkal is.
-
gejala
őstag
Azért az is megér egy misét, hogy 5500XT ugyanannyi fpst hoz 1080p/1440p/4K-ban. Mondjuk abból az 5-ből nem nagyon van mit elvenni, de akkor is.
Az a durva VRAM használat meg félig lett igaz. 4K-ban 10 giga simán elég, viszont a 3-4 gigás kártyáknak annyi 900p-ben is. Nem mintha 6 gigás 1060-on játszható lenne az a 26 fps.
-
gejala
őstag
válasz
nkaresz1976 #42169 üzenetére
Hát itt meg mi történt? 3090 30%-al gyorsabb, mint a 3080.
És hova tűntek a Superek?
Pascal meg úgy néz ki, hogy most már minden egyes új játékkal egyre mélyebbre csúszik. Most már 1080ti = 2070. -
nkaresz1976
csendes tag
Godfall Benchmark Test & Performance Analysis
[link] -
Kolbi_30
őstag
Mivel itt ezen a forumon/oldalon mindenki maximalista akkor ugye au ultra -high preset es rt az kb 600k+a tobbi alkatresz kezdodik..mert 100 fps alatt szedul hanyingere van meg stb..akikit ez zavar nyugodtan veheti milioert a gepet. akit nem az vehet konzolt. nekem se milios gepem se konzolom sdincs, de nem is a 100+ fpsre verem a bret..
-
szmörlock007
aktív tag
Persze, nekem is csak a pc-re is kijövő címek játszanak, de a watch dogs az szerintem inkább múlt a fejlesztőkön mint a hardveren. Szerintem lesz ez jobb is ahogy elkezd olajozottan működni a gépezet, azért itt most sok minden közbejátszik, időbe telik míg letisztul a kép a konzolokról. Szerintem amúgy mindkettő nagyon jól sikerült a maga módján.
-
válasz
szmörlock007 #42157 üzenetére
Néztem de az sajnos exkluzív. Amúgy tényleg jól néz ki
-
szmörlock007
aktív tag
Jó hát a Ubisoftól első körben mit vártunk?
Az a játék megjelent mindenre, szerintem semmi optimalizációt nem kaptak az új konzolok csak rádobták és annyi. Lesz ebben még sokkal több is, azért a ps5-ös spiderman miles morales szerintem gyönyörű, és a ray-tracing is kiváló benne ha nézted a digital foundry elemzését. -
GodGamer5
addikt
Azért ez elég kemény.
"AMD Radeon RX 6800 overclocked to 2.5 GHz"
[link] -
válasz
Kolbi_30 #42147 üzenetére
csak egy 600 K-s VGA képes hozni egy RX 2060 / 2070 szintet?
Ráadásul elég döbbenetes, hogy az új PS5-Xbox játékok 27 ezer forinttól indulnak és néhol előrendelve akcíózva 24 ezer.
Már eleve hülyeség lett- és ez valahol a cikkírók hibája- hogy állandóan a PC hez van mérve egy konzol és persze minden konzol megjelenéskor el van temetve a PC a konzolok technikai újításai miatt, aztán jön a nagy rádöbbenés.
Nem kellene ezt erőltetni semelyik IT oldalnak.
A konzolok nagyon jó cuccok de Pc re 2 évente jönnek az új hardverek és ezek mellett egyértelműen elavulnak. Az meg hogy kétévente cseréled a konzolod( PS5 pro) az már a régi eladásával is közel 300 ezer forintos kiadás.
Épp ezért nem kellene erőltetniük ezeket baromi magas játék árakat, mert nem mindegy hogy megveszed X re a WD-t 27 ezerért és csúnyább mint PC-n 18 ezerért. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Kolbi_30 #42147 üzenetére
Inkább 185k de amúgy jah olcsóak ahhoz képest amiket igértek, hogy tudni fog. Azok alapján én 250k körül gondoltam őket. Dehát amit eddig hoztak eddigi tesztek alapján nekem ennyit se érnek
Meg konzolhoz én hipi szupi TV-t használnék csak, az meg vagy 500-700k. A monitorom meg megvolt 180k-ból és 0 input lag de persze egy OLED kijelző az nyálcsorgatós.
Meg egy gépet és főleg AM4 platformot tudtál az évek során folyamatosan fejlesztgetni nem egyszerre ment el rá sok pénz. A játékokat meg mindig tudtad úgy belőni, hogy meglegyen a 60fps és még úgy is jobban néztek ki mint a konzolos verziók akár csak egy 200k-s PC-n is. -
válasz
AsakuraDave #42143 üzenetére
Annyira nem hatalmas, de már most harmatgyenge az új gpu szériákhoz képest.
-
válasz
AsakuraDave #42141 üzenetére
Kb.
És a 2060S sem fix 32 fps, beesett 30 alá is, annak sem ártana a DRS. Beállítások modolva lettek hogy egyforma legyen a játék. És lehet hogy egy non super 2060 körbe lenne hugyozva. Szóval? -
válasz
nkaresz1976 #42134 üzenetére
Seriously, the Ray Tracing reflections are so subtle that it’s best to simply disable RT and enjoy the game with high framerates.
-
nkaresz1976
csendes tag
Observer System Redux – Ray Tracing Benchmarks & Comparison Screenshots
-
válasz
AsakuraDave #42129 üzenetére
Ez mind szép és jó, hogy hibahatár (btw 3% proper mérés esetén már távol áll a hibahatártól), csak az AC VH esetén 1080P-ben GPU limit van és nem CPU (amit tökéletesen mutat a többi GPU betagozódása
), ééés eddig a TPU ezen fantasztikus tesztjét leszámítva még sehol sem volt a 3080 előrébb, mint a 3090....
Felesleges védeni, a TPU mostanába kriminálisan szar munkákat ad ki a keze közül... ez van
-
Mumee
őstag
5700XT jól szerepel.
-
válasz
AsakuraDave #42125 üzenetére
CPU limit mellett sem lehet gyorsabb a lassabb kartya...
Solfilo:
You know, just TPU things...
-
válasz
nkaresz1976 #42123 üzenetére
Mi baja van mostanság a TPU-nak? Ryzen 5000 tesztnél mindent is aláz az i7-10700 nonK, most meg az RTX 3080 leveri 1080p-ben az RTX 3090-et?
-
nkaresz1976
csendes tag
AC Valhalla Performance Analysis (Techpowerup)
-
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #42117 üzenetére
Nekem azért van egy olyan érzésem, hogy mesterségesen van magasan a gépigény.
Hogy válts Maxwell, Pascalról és jövőre lehetőleg a Turingot is cseréld.
Semmi nem indokolja ezt a gyenge teljesítményt.
Illetve nem csak a Ubisoftnál megy ez...szerk.: Inkább úgy fogalmazok, hogy direkt nem tolnak több munkát az optimalizálásba.
Nekik az csak költség lenne, a hardvergyártó meg örül. -
Raymond
titán
válasz
Devid_81 #42119 üzenetére
Texturakat ha lejjebb veszed attol meg nem fog feljebb menni az FPS ha eddig is belefertel a VRAM-ba. A Volumetric Clouds "problema" viszont az hogy difi nemigen van, de kozel +40% teljesitmeny igen ha Ultra -> High a beallitas [link] Gondolom jon majd a Valhalla-hoz is egy optimalizalas video a HUB-tol es DF-tol is.
-
Devid_81
félisten
válasz
nkaresz1976 #42116 üzenetére
Egy ket ilyen game release aztan a jo oreg 2080Ti mehet nyugdijba
De meg ez rendben van azert, de latszik, hogy elobb utobb lesznek bajok.
Es meg csak most jonnek az uj konzolok, majd 1-2 ev mulva mi lesz itt -
nkaresz1976
csendes tag
Assassin’s Creed Valhalla PC Performance Analysis
[link] -
GodGamer5
addikt
Ryzenes kézikonzol.
[link] -
FLATRONW
őstag
Ha jól értelmezem, akkor a checkboard rendering az hasonló, mint a filmeknél az interlaced felbontás.
Annyi különbséggel, hogy nem a páros és páratlan sorokat tünteti el, ezzel megfelezve a függőleges felbontást (1080i - 540p), hanem a soronként felezi meg a pixelek számát. Az egyik sorban a páros pixelek hiányoznak, a másikban pedig a páratlanok. A hiányzó pixeleket pedig az előző képkockákból interpolálják. Természetesen ez egy összetettebb folyamat, mint az interlaced megoldás, így a minőség nem is romlik annyit. -
válasz
#32839680 #42108 üzenetére
Én azért írtam feljebb, hogy alapból is tartalmaz sajnos ilyen bugokat a játék.
épp pénteken uninstallaltam, visszateszem majd, de tisztán megvannak ezek a villodzasok előttem, pedig minden extra nélkül toltam 1440P - n.Lehet tévedek, de a checerboard az nem felbontás skalazas hnam egy renderelesi algoritmus dinamikus felbontással nyakonöntve.
-
törölt tag
válasz
#32839680 #42104 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem értik az emberek mi az a neuronháló optimalizálás, csak jó hangzik és azzal minden meg van oldva ezt gondolják. Olyan mint a bányászat hogy de igazán mi is történik a divatszavak mögött azt jobb nem firtatni...
Tegyél be egy pályára 6000 vasúti felsőhidat és nézzük meg mi lesz a játékból hisz átfut a szuperszámítógépen akkor minden rendben nem ? -
válasz
#32839680 #42104 üzenetére
Tökéletest a natívhoz képest biztos nem fogsz kapni szerintem mostanában.
Ez igazából azoknak jó akiknek kompromisszumot kell kötni a vállalható FPS miatt. Ismerek olyan emberkét itt a fórumon, akinek a 60 FPS már zavaró inkább vállal kompromisszumot, de 100+ FPs re törekszik me olyat is aki a 60 FPS hiánya zavar.
Nehéz dió ez. Ha nézted az új Xbox bemutatóját, [link] még a saját címekben is nagyon erősen képes skálázni az algoritmus, sokszor feltűnően élesen kijön még egy Tv-n is a különbség, csak hogy tartsa a fix FPs-t. és ott választásod sincs, nem úgy mint itt : Opcionális ficsőr szerencsére Cifu azzal tolta végig a Ds-t és meg volt elégedve.Egyénfüggő.
Én amíg lehet nem fogom használni, bár Metroban az RT mellett már megpróbáltam mert a 2070 dadogott , de zavart a tudat hogy DLSS sel játszom.Callisto a te hozzászólásaidra és személyeskedésére nem vagyok kíváncsi és abszolút nem adok, ,a szememben egy sima trollá avanzsáltad le magad már jó ideje úgy is kezelem a hozzászólásaidat és a véleményedet bármiről és bárkiről.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
#32839680 #42100 üzenetére
Persze nem tökéletes de szerintem senki se állítja.
Egy tök jó technológia csak ez is kiforratlan és időbe fog telni mivel "tanulnia" kell az AI-nak ami nem 5perces folyamat. De látni elég nagy fejlődést 1.0 és 2.0 DLSS között így idővel még lehet ez lesz a jövő, hogy geforce2 teljesitményű gpu de dlss-sel 4k 60fps megy a játék
Jelenleg szerintem arra jó ez a DLSS, hogy egy gyengébb RTX kártyán mondjuk 2060-on is fussanak a játékok "4k"-ban.
Igaz nem írtad de nem hiszem, hogy majd az AMD megoldása egyből jobb lesz.
Idővel lehet de első körben ráverne a DLSS-re, az elég durva lenne. -
Bőven lehet százszámra mutatni játékot ahol nincsenek ilyenek. Igaz egyiknél sincs a DLSS használva olyankor.
Ez nem bug, hanem DLSS "feature". Az algoritmus velejárója és nem lehet kijavítani. Nem tudsz vele mit csinálni. Ennyire elvakult ember az univerzum létrejötte óta nem volt még... -
válasz
#32839680 #42100 üzenetére
tudsz mondani olyan játékot amiben nincsenek ilyen bugok? mert én nem igazán.
Ki lehet emelni egy egy dolgot hogy a magunk igazát bizonygassuk hogy például a DLSS szar, de mellé érdeme megnézni mit kapsz a kompromisszumért cserébe, mert itt speciel plusz 40 % FPS-t ami egy 2060 kártyánál már nem midnegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen asztali médialejátszót?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Autós kamerák
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest