- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
#09256960 #42630 üzenetére
pont most, amikor a Micron gyartastechnologiaja szintet lepett, es 40% javulast iger ?
-
Petykemano
veterán
válasz
#09256960 #42626 üzenetére
Én nem mondtam, hogy a bitcoin árfolyama be fog zuhanni.
Épp ellenkezőleg. Potenciálisan megmarad digitális aranyként.Csak azt mondtam, hogy egy idő után nehezedik a bányászat és a jelenleg árfolyam (átlag) mellett már nem lesz megérős. De attól még a bitcoin értéke megmaradhat. Egészen addig megmaradhat, amíg milliók hiszik el, hogy az a valami ér annyit, mint amennyit érőnek hiszik. Ez az összes fizetőeszközre igaz. Minél több helyen fogadják el, annál kisebb a valószínűsége, hogy bezuhan az árfolyama. Viszont fizetőeszközként ugyanazok a problémák merülnek fel vele kapcsolatban, mint az arannyal.
-
válasz
#09256960 #42583 üzenetére
Nem érdekes, akkor még inkább nem veszek se zöld se vörös kártyát. Ha Intelt tudok venni azt veszek meg vagyunk így még páran. Nem fogok 400 ezer forintért venni középkategóriás kártyákat csak azért mert Nvidia vagy AMD, mert éppen nekik 50-60 % árréssel jó csak dolgozni. Szerintem az is nagy mese hogy ha 700 dolláros lenne valóban RTx 3080/ 6800 kártya nem lenne a gyártóknak rajta haszna.
-
Devid_81
félisten
válasz
#09256960 #42520 üzenetére
Korrekcio, ize korrupcio
Gondolom beleszoltak nehogy elszabaduljon.
De nem ertek az ilyen bit valutakhoz, biztos van aki jobban atlatja.
Gyanitom megint eljutott valami veszelyes szintre aztan belemasztak.
Kivancsi lennek ra, hogy 2-3 honap mulva mennyi lesz az ara.
Amikor beallt $10k korulre akkor legalabb bekenhagytak vele a VGA-kat, remelem eljutunk megint arra a szintre gyorsan. -
-
válasz
#09256960 #42489 üzenetére
Te azt mondtad túl van értékelve anélkül - gondolom ezt a következtetést kell levonnom a hosszú magyarázatból-- hogy játszanál vele, és jobbnak állítasz be egy játékot ami más stílusú,meg sem jelent, az előző része megjelenéskor tele volt bugokkal, és láttál belőle 30 másodperces trailert. Érzed hogy vicces.( Amúgy szerettem magát a játékot gyűjtői kiadásom van belőle)
A grafika és a tartalom két különböző dolog. Az 1.06 patch óta 27 órát tettem bele, zavaró vagy különösebb BUG nélkül,de ettől függetlenül vannak benne, látom én is, van hova fejlődni, á víz mikor úszol nem igazán reagál rád,de cserébe ott van alattad egy brutálisan jó víz alatti világ sokszor kincsekkel tele pakolva, alkatrészekkel, meg elsüllyedt autókkal amikből ki tudsz venni ezt az. Szóval látszik mit szeretnének, de az hogy ps4 re meg xbox One ra is ki kellett adniuk , azona hardveren vicces.
Én Élvezem a sztorit ,jó és tartalmas játék. 20 ezer forintért az FC5 egy új skin mód a szokásos játékmenettel, a CP meg tartalmaz vagy 150 órát újszerű stílusokkal jó sztorival érdekes megoldásokkal. Nincs túlértékelve, inkább alul van értékelve, mert sokan azt gondoljak hogy vazze 3090 4 K ban 30 FPS... miközben se 3090 nincs nekik se a játék. RT vel ( nem uttra)DLSS mellett a 2070 képes 60 FPS -sre ,de én nem használom se az RT-t se a DLSS-t csak élvezem simán közel max grafikán ezek nélkül is a nagyon szép játékot ha esik ha nem az eső.
Egy frankó, tartalmas játék, amiben eddig kb a sztoriban 23 % ál tartok , mert állandóan elvisznek a mellék küldetések, lezúzok pár bandát, fejlesztek ezt azt . Engem nem csak a grafika érdekel, de az is jól néz ki szerintem. RT. nélkül is szép. Amúgy kit érdekel kinek a logóját látom egy ilyen játék elején? miattam lehetne S3 trio is, ne csináljunk már ebből is fan mizériát. -
Piszmaty76
aktív tag
válasz
#09256960 #42485 üzenetére
Én egy kicsit elbaszarintottam a CP vásárlást. Ráértem volna megvenni (kb. egy hete Steam verzió tulajjá váltam) jövő tavasszal/nyáron, amikor reményeim szerint lesz szép ügyes új kártyám 4K-ra. Az MSI GTX 1080 Gaming X-emmel neki sem vágok a 49"-os tévémen, szóval az idő nekem dolgozik (jobb árasított új kártyák, két szatyor javító patch, 20-50% árengedmény a játékra stb.). Kicsit elkapkodtam a dolgom, de még mindig bízom a lengyel srácokban és utólag fizetek így a Witcherekért is...
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
#09256960 #42464 üzenetére
Kemény voltam és sikerült ateistának maradnom. Bár azért igencsak vártam, hogy véget érjen. Nem futkároztam le, inkább sodródtam... azaz lengedeztem az árral. Egy újabb 2020-as bátorságpróba.
Sajna új kártyám még nincs (majd tavasszal újrapróbálkozom), úgyhogy jobb híján a tévémet fogtam...
-
válasz
#09256960 #42452 üzenetére
Hogy keveredett ide most amúgy a 6800 Topik? vagy kit érdekel az ?Ne nekem írd, hogy elfoglalnotok.ÉN szerintem még soha nem voltam ott. Amúgy is milyen kifejezés ez? Pozsonyi csata? vagy mi a fene ? Egy VGA ról beszélünk ember és egy gyártóról. Az Amd sem különb senkinél, nézd mega Ryzeneket és a deszkák árazását. Ugyan ez lenne itt is. Profitorientált cégek.
A 6800 kártyát még inkább nem tudod megvenni mint a 3080 kártyákat .Annyi sem jutottt el kiskereskedőkhöz, mint a 3080 ból. . jah a 6800 topikban elhiszem hogy ilyeneket olvasol. a 3080 topikban meg nem.
Mire lesz normális készlet addigra meg NV kihozza a 3080 Ti-t 20 GB memóriával és a 3080 kártyákat szintén 20 GB rammal a 3070 Ti-t 16 GB rammal. Ezzel nagyjából le is lesz fedve a RDNA 2 és nem lesz opció a több ram, sema teljesítmény sem az ár. Sajnos most lett volna lehetősége AMD nek piacot szerezni, nem sikerült, mert nincs kártya. Hát így jártak, bevasalható az AMD-s fickótól a 10 dolcsi amit feltett.
ÉN meg nem járok más topikokba ami PC hardverhez kötődik, Nv- AMD találgatós és ez, ezen kívül napelem- klíma- felújító., ott nincs AMD meg NVidia helyette van Daikin és japán gyártók vs Gree és Kínai klímák
Nincs mit helyre tenni. A DLSS és a Direct ML elfér egymás mellett onnantól hogy megjön a Direct ML is az AMD kártyákra az támogatott az Nvidia kártyáin is.
AZ naív elképzelés hogy ez kikerülhető lesz az alsó de akár a középkategóriában is 4 K vagy 1440P esetén, főleg hogy legyen RT is meg minden is.Sőt nem tartom kizártnak, hogy nem sokára dinamikus skálázással is találkozni fogunk és az lesz az alap beállítás a legtöbb PC játékban, a natív külön opció lesz. Főleg ha az ember lassan 300 K körül tud venni középkategóriás kártyákat.
tehát a DLSS továbbra is egy plusz ficsőr marad, nekünk NV tulajoknak elfér a Direct ML mellett aki akarja használja.A TSMC is fog gyártani kártyát az Nvidiának, ahogy most is gyárt, de nem kizárólagosan.
Nvidia most eléri azt, hogy a Samsung felnőjön a feladathoz, nagy GPU-k magas tranyó sűrűség. Akkora tapasztalatot szereznek amivel behozhatják a TSMC-t sok szempontból . -
AsakuraDave
őstag
válasz
#09256960 #42452 üzenetére
Mivel volt szerencsém mindkét kártyához, 6800XT és RTX3080 egy 5600X társaságában ergo még a SAM-et is tudtam tesztelgetni k.va jókat röhögök itt rajtatok, hogy mennyire elborult és föggők vagytok... Csak a másik szapulása megy mert csak irigykedni tudtok... Vakon hisztek minden internetes review-nak főleg annak ami a ti kis szent gyártótok kártyáját jobb színbe hozza ki. (nem neked címzem ez igaz mind AMD mind nV fanokra)
"A DLSS nyilván egy érv a most vásárlók között, ezt én sem vonom kétségbe akinek az a fontos vegye vigye ólcsó a Scalper kártya Hardveraprón ide ide..."
Nézd már meg a 6800 -as árakat bolti és aprón... 3080-akat már simán kapsz aprón bolti áron vagy akár az alatt picivel, az már más kérdés, hogy a bolti ár is jóval magasabb mint az állítólagos "MSRP". -
válasz
#09256960 #42450 üzenetére
Van rajta sapka, nincs rajta sapka
DLSS :Igazából nekem mindegy. Nem használom a DLSS- egyelőre, de ha így maradnak a kártyák árai kénytelen leszek...
4 K-n talán látni valami minőségi különbséget a videón, jó minőségű felvétel, de nem mernék fogadni melyik melyik.
szerintem:
- a jobb alsó a natív,
- jobb felső 1440P +DLSS -Quality
- bal felső 1252P
- bal alsó 1080PGyártásra:
Samsungnál? Nem hiszem. De ki tudja -
Dtomka
veterán
-
válasz
#09256960 #42416 üzenetére
Értem mire gondolsz, de ez nem hinném, hogy szerződésszegés ami itt történt, mert nem volt szerződés arra mit kell írnia.
Nvidiának nem tetszett a teszt milyensége, mert mellékes elemként kezelte az RT és DLSS-t, ezért nem kíván együtt dolgozni ezek után kiemelt partneri viszonyban az illetővel. Nem történt zsarolás egyszerűen az egyik fél részéről megszűnt az együttműködésre való hajlam. Ezek után a H.U továbbra is egy oldal a sok közül aki úgy tesztel ahogy akar továbbra is de azt el kell ismerni hogy legtöbb oldal még az AIB kártyákat is méltóbb módon kezelte RT és DLSS terén mint a H.U , lásd PH, CB ,Tom's, Igor. ezek után nem feltétlenül akar egy ekkora cég cég neki több tízezer megtekintést adni az első nap Youtubon.
Most viccet félre téve és azt hogy csípem az nvidiát, ha ezt most Amd vagy Intel lépte volna meg akkor is ezt írnám, hogy szerintem ebben nincs semmi különleges dolog. -
törölt tag
válasz
#09256960 #42403 üzenetére
Most már a fekete bőrdzseki nem menő Szóljatok Huangnak hogy ezt vegye fel a 3080TI indításra !
-
huskydog17
addikt
válasz
#09256960 #42339 üzenetére
"CPU limitnél miért is nyer az AMD egy kategóriával lejjebbi kártyája?"
Azért, amiért Ultra-n a két csúcs Ampere van elől, azaz totál lényegtelen, mert brutál CPU limit van FullHD-n. Nem tudom miért a Mediumot nézed és miért emeled ki a totál lényegtelen, semmitmondó eredményt, mindegyik VGA szar teljesítményt ad ilyen brutál CPU limit mellett.
Úgy tűnik a játék megjelenéskor - ahogy az várható volt- katasztrofális állapotban lesz, a teljesítmény még az Ubi címeknél is rosszabb, a játék pedig csak úgy hemzseg a bugoktól.
#42341 Locutus: Az a lényegtelen, hogy óriási CPU limit mellett az egyik VGA 1-2 fps-el többet ad, mint a másik. Ez mindig is lényegtelen volt.
-
válasz
#09256960 #42328 üzenetére
6800 meg sem érkezett IPON ra és elméletileg más kategóriát is képvisel mint a 3060 Ti...
Amúgy Alzán Ichill 183 K volt / lesz ma. Ami messze nem jó vétel, egy középkategóriás kártyáért de gondolom a 6800 300 K-s ára sem tartozik az közé meg 240 ezres 5700 kártyák sem... Lassan az egész VGA piac egy" más "kategória... -
válasz
#09256960 #41990 üzenetére
Azért hoz konzokon átívelő támogatást mert az ő hardverük van benne, nem azért mert jó fejek. Egyértelműen jó nekik, hogy sok fejlesztést igazából Microsoft és Sony közösen pénzel amit aztán át tudnak hozni PC re , ami jó dolog természetesen, mondom ezt konzol tulajként is.
"Miért erősíteni azzal az NV-t AMD hogy megcsinálja ugyanazt a megoldást mint ő és tálcán átnyújtja neki a konzol kompatibilitást ?"
Úgy tudom Direct ML alapú az amit hoz AMD és így a benne működő felsálázás általánosan támogatható Microsoft ficsőr , simán mennie kellene Nvidián is ha a zöldek úgy gondolják. Erre mondjuk kíváncsi leszek.
-
válasz
#09256960 #41990 üzenetére
Azert ha penzt kell pumpalni, akkor nem kell felteni az nV-t... nekik boven van mibol, es ontik is rendesen.
According to Statista, Nvidia invested $2.8 billion in research and development during the 2020 fiscal year. By comparison, AMD has spent $508 million on R&D in 2020 so far.
-
EXA
aktív tag
válasz
#09256960 #41927 üzenetére
Én nem fogok kardba dőlni, ha ez nem lesz kész mire jönnek az új kártyák. Inkább lehessen majd kapni az új kártyákat. Mindenesetre jó hallani, hogy ők is dolgoznak ilyenen. Kérdés, hogy ez valami driverből bekapcsolható dolog lesz vagy erre is meglesz, hogy melyik játékban vagy van nincs.
-
válasz
#09256960 #41868 üzenetére
Mi gátolná hogy a 3080 Ti gyorsabb legyen mnt a 3090 ?
A 3090 elsősorban tartalom készítésre szánt Titan class gamer kártya.amúgy most nincs kazánozás ? 7 nm 3. kör és 300 W a 320 wattos 3080 ellen ?
Plusz Dx 11 tesztekkel demózi , RT ről egy szó sem. 50 dollár árelőny a 3080 hoz ? plusz árazás a 3070 hez.
-
válasz
#09256960 #41860 üzenetére
Senki nem tiltotta ki, per pillanat a vs. is kb. arról szól, hogy mikor fogja már valamelyik gyártó feltölteni a polcokat új kártyával. Hogy piros, kék vagy zöld, tökmindegy.
Per pillanat a kékek sehol nincsenek még, piros sincs, a zöldek elvben vannak, gyakorlatilag kevésbé.Ezen az, hogy bemutatják az új piros kártyát, nem sokat változtat.
-
-
paprobert
őstag
válasz
#09256960 #41835 üzenetére
Egy valami nekem nem kóser...
Az hogy fordulhat elő, hogy az Intelnek megéri egy kb. ~300 dolláros kártyát egyből a TSMC 6nm-es gyártósorára vinni, míg az Nvidia-nak és az AMD-nek ugyanez a node túl drága jóval drágább(nagyobb profittal kecsegtető) termékekkel?
Most vagy az Intel égeti a pénzt, bármi áron eredményt akarva, vagy az NV-AMD páros túlságosan bele van kényelmesedve a profitoptimalizálásba...
-
válasz
#09256960 #41827 üzenetére
Nagyjából úgy lehet számolni, hogy egy átlagos szigetelésű szobába 30 W/légm3 kell fűtésre.
tehát ha 350 W egy az egyben fűtési energia lenne akkor kb 10 légm3-re lenne elég. De mivel mi Raytracingot számolunk ezért tippre / és optimistán kb a felvett energia 70 % része hasznosul tehát kb marad 100 W fűtésre @3 légköbméter , tehát egy 3x4x2,5 szobába fűtésre (30 m3) 10 darab 3080 vagy ugyan ennyi Vega 64 kell és hogy 24 órában játsz/ vagy csúcson bányász vele . cserébe nem kell külön fűtőtest, kompenzálja a hőveszteséget.
jelenleg ez 5 millió forint a 3080 esetében és idén télre nem kivitelezhető ez a meló. a megtérülési idő pedig 2-3 emberöltő. -
do3om
addikt
válasz
#09256960 #41805 üzenetére
Hol van 420w?
Ne keved ide a gyártók tuning cuccait.
Lesz az AMD-re is, legalábbis remélem, ha hűthető mért ne, ott sem érdekelne csak ne legyen sugárhajtómű, vagy grillsütő. Mert a mémed nem igen idde illik, vagyis legfeljebb mint a képen venti nélkül sülne, de ugye meg van oldva a hűtés. Ha Amd is megoldja ugyan úgy azt mondom jó.
Viszont nem vennék semmit már csak érdeklődni szeretek annyi pénzt amibe kerül mindkét gyártó karija.... Na erre azt mondom tartsák meg, és ezt kéne minden usernek. Színtől függetlenül!!! Ebben lehetne egység.
De mi lesz, hú az AMD 10e el olcsóbb, csak 320e Ft vegyük meg amennyi csak van, aztán kérjük hogy gyártson már többet....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tesla topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NBA és kosárlabda topic
- Óra topik
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged