- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Mert közben az RTX-eket megette a bánya.
-
Laja333
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
-
Laja333
őstag
válasz
imi123
üzenetére
Igen, még nagyon sokat kell fejlődni az RT-nek.
A 3080-ammal 10-től random percenkéntig fagy ki, ha be van kapcsolva. Reméltem, a 1.2 majd javít rajta, de semmi... De legalább 10 percenként küldök egy Crash Reportot, amit remélem jóra használnak majd fel.
#42871 b.
Ezzel a teszttel csak annyi a bajom, hogy AVG FPS, ami kb kit érdekel kategória. Néhány esetben csökkenti a max FPS-t a BAR, viszont jelentősen megnöveli a min FPS-t. Ettől sokkal kisebbért szoktak OCzni, meg fejleszteni. Szerintem jó tech. -
Laja333
őstag
válasz
paprobert
üzenetére
Mondjuk egy 3080/3090-nél talán ebből nem lesz probléma, mert oda illik egy erős CPU-t rakni. Viszont 3060/3070-nél már nem biztos, hogy mindenki alárakja a top CPU-t (az i5 kihajcsaje?). Egy gyengébb CPU-val az emberek lehet jobban járnak a 3070 helyett egy... 5700XT-vel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként én is kíváncsi voltam erre és pár hónapja futtattam egy API Overhead tesztet a 6800XT-vel meg a 3080-al ugyan abban a configban, ezek lettek:

-
Laja333
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Kétlem, hogy a Q4 eredményt bármennyire is befolyásolt a RDNA2/Ampere, ugyanis nem igazán voltak beszerezhetők ebben az időben.
És ahogy elnézem, Q1 '21-et sem nagyon fogják.
-
-
Laja333
őstag
Mert az számít is, hogy 35 vs 20 igaz? Gondolom 35 fps-el megelégszel, és azzal fogsz játszani. Játszhatatlan mind2, kár erről beszélni.
Vehetsz 1000-ért olyan kártyát, amivel NEM tudod 4k-ban játszani ezt a játékot, vagy 1500-ért. Jól gondold meg.
(bár ez nem a kártyák sara mondjuk) -
Laja333
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nem sokan számítottak arra, hogy a CPU után GPU-nál is meglépi ezt az AMD. Le a kalappal.
-
Laja333
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem obsolete csak "redundant", ha csak játékra kell. 4k 30/60 fps a kanapéból ülve 450 fontból. Ráadásul csak megveszed, leülsz és játszol.
Ha nem zavarna engem annyira a controller én sem vesződnék PC-vel, amibe most csak a VGA-m volt 780 font... -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az inkább chromatic aberration.
#42053 b.
tehát ahol épp működik a DLSS akkor jó a feature, ha nem működik, akkor meg a játék szar?
Szerintem pont az lenne a vonzereje ennek, hogy egy rosszul optimalizált játékot játszhatóbbá tegye azonos minőségen. De, mint ahogy fentebb írták, itt elég ha visszaveszed a minőséget, és ugyan ott vagy képminőségben is és sebességben is, mint DLSS-el...AMD-nek nem lesz "DLSS", csak Microsoftnak lesz DMLSR (
). Ami egyébként működik NV-n is. -
Laja333
őstag
Watch Dogs DLSS
Kár a DLSS-ért, jó ügynök volt. Kb 5 évet öregít a játékon a Quality mode. -
Laja333
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Ez elég kemény... Kevés lesz az NV-nél, ha a lépést akarja tartani.
Szórja a pénzt és még csak meg sem látszik.
AMD fele annyit költ fejlesztésre, mint csak az NV de még így is elkaszálja Intellel együtt.
Mi lenne itt ha ők is annyit költenének R&D-re...
-
Laja333
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Na a végén még az NV csúcskártyájának az AMD középkategórájával kell versenyeznie? How the turntables.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egyértelműen az Ampere-t, jön a tél, kell a fűtés.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
És ez 28-án már kiderül? Nem november közepén derül ki, amikor ténylegesen megjelennek?
-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Nem, ez úgy néz ki, hogy a Cola oldalára rá van nyomtatva az ajánlott fogyasztói ár, amit vagy betart az üzlet, vagy nem.
-
Laja333
őstag
Kitguru review alatt panaszkodik valaki, hogy annyiért vált meg a 2080ti-től, amennyibe a 3080 kerül és hogy elégedetlen...
De ha belegondolsz ez azt jelenti, +30% teljesítményt kapsz abból a pénzből., szóval nem látom a problémát.Azt most ne keverjük ide, hogy anno dupla annyit adott ki érte.

-
Laja333
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Viszont a Death Stranding kinéztete nekem rém bugyuta. HZD legalább néz ki valahogy. Inkább legyen 30 fps de HZD mint 120 fps és DS.
-
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Mire ez kijön, addigra az AMD hülyére keresi magát a VEGA-val.

-
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Ebből úgy jön, hogy a 290=390. Ha nem így van, akkor most szépen mindenki arcon köpte magát, aki anno dobta a sarat az AMD-re a rebrand miatt. Megjelenéskor a 970 befogta az OC 290X-et, most meg az OC 290 után lohol. Ezek után vicces olvasni a "milyen jól tartja magát a 970" írásokat.

-
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Igen, a Hawaii-n nagyon sokat dobott a memórai tuning.
Az a +250 MHz azon a core clockon szintén volt legalább 1% teljesítmény növekedés, ha felfelé kerekítek. Ezeken az értékeken már tényleg elérte a ref 290X szintjét, viszont ha jobban megnézed az összesített eredményt, az OoB custom 970 ettől még lemarad, és csak OC-val éri utol. -
Laja333
őstag
Nana! Anno, amikor megjelent a 970, még verte a 290X-et. Most meg milyen jó már a 970, mert egálban van a 290 (nem X)-el?

Sokat elmond az is, hogy az egyik legkisebb órajelű OC 480 egálban van az 1060-al. Ha tudná az AMD hozni ezt már megjelenéskor, másabb lenne a Radeonok megítélése. Just AMD things.
-
Laja333
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Akkor mit szóljon a 290x?

-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Továbbra sem tartom stabilnak az alufeszelt P10-eket. Nem fog kifagyni játék/teszt, nem lesz képhiba, viszont alig észrevehető microstutter lesz magas fps ellenére is. Igaz, nem minden játékban.
-
Laja333
őstag
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Ha az eladott 970-ekből csak 1, azaz egy embernek okozott gondot a memory issue, már több embernek okozott bajt, mint az AMD mostani húzása.

Arról nem is beszélve, hogyan kommunikálta le anno az NVIDIA. Van egy Maxwell-es laptopom, kérem az AAAAAAAAAAAAAAA játékomat.
-
Laja333
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
És elnézést is kértek. Azért jó, hogy beismerik a tévedésüket. Ez nem minden cégről mondható el...
-
Laja333
őstag
válasz
füles_
üzenetére
Na, ne jósgömbözzünk, mert jön majd a nagy arcraesés! Lesz nagy meglepődés, ha kiderül, hogy nem is 1, hanem egyenesen 3 PCB lesz egybeépítve, egyenként 2 Pitcairn-al. Majd akkor mondani fogom, hogy "Ééén meg mondtam!44négy" A sok AMD-s meg majd sírhat, ha kiderül, hogy nem úgy lesz, ahogy senki sem várta, hogy lesz...
-
Laja333
őstag
Szerintem sem ez a járható út. 290x -> 390x modolásnál is kellett kicsit alakítgatni a BIOSon. Azt hiszem a teljesítmény növekedés zöme ott is a finomhangolt memória időzítésekből jött.
Amelyik 480 nem bírt egy adott órajelet feszültség emeléssel sem, az az 580 BIOSal sem fogja. Meg ahogy látom, az 580aknak is ott van a vége, ahol a 480-nak.
A sweet spotot meg már a legtöbb custom 480 is átlépte.Valamire biztos jók ezek az 580-ak...
-
Laja333
őstag
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Miért lenne az?
A min. fps többet nyom a latba, mint az átlag.
Inkább csak az a megtévesztő, hogy a 290x 78/89-e kisebb mint a 480 78/88-a.
Aztán lehet nem egész számokkal készítették a grafikont, csak megjelenítésnél kerekítettek.
(vagy valószínűtlenebb esetben, belekalkulálták a framtime-ot is) -
Laja333
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Megnéztem. X4 955 mellett mind a két kártya CPU limitre fut. i5 750 és 6700k mellett pedig ugyan az a különbség (~10%) van a két kártya között. Pár % difi van játékonként, ami mérési határon belül van. DOOM-ban nagyon CPU érzékeny a Radeon, Armában pedig az 1060 lódul meg a 6700k-tól.
Júliusi teszt, ekkor még volt ekkora különbség a két GPU között. -
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
"Matt’s been hard at work on our Ghost Recon Wildlands port review (still no DX12) and he thinks that will be the last game built on the aging AnvilNext 2.0 engine."
10 éves motor (jó, közben fejlődött). És ennek ellenére is sok meló van a dx12-vel. Nahát.

Na de komolyra fordítva. A cikkben is kitér arra, hogy 15-30% CPU teljesítményt nyernek a dx12-vel. Ezt azért lehet fizikára , AI-ra vagy bármilyen CPU intenzív új vagy már meglévő effektre fordítani. Figyelembe véve a dx12 jobb core skálázódását (ugye, előtérbe kerülő 6/8 mag mainstreamben).
A gyorsabb nem feltétlenül jelent több FPS-t is.
-
Laja333
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nála meg 90fps körül...
-
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Elnézve a screenshotokat ezt már rég megcsinálták MOD-ként (mondjuk nem egy modban), fele ilyen gépigénnyel.

-
Laja333
őstag
A piros oldal mindig nagyobb kaland.

-
Laja333
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
"Egyébként biztosan oka van ennek,talán lehet mégsem olyan stabil az alulfeszelve mint ahogy gondolod"
Valami oké tényleg van. Én is mennyire örültem, hogy a gyári 1168 mV-ot le tudtam faragni 1080 mV-ra. 3DMark, Valley, minden játék hibátlanul futott, teljesítményveszteség nélkül.
Aztán jött egy játék, ahol bár magas volt az FPS, mégis valahogy akadozott. Amint megkapta a VGA a gyári feszt, az akadozás eltűnt, annak ellenére, hogy az FPS nem változott. Próbáltam kisebb alulfesszel, de valahogy nem akarta az igazságot.
Azóta nem feszelem alul... -
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Továbbra sem a VGA-ddal van a baj, ha 270x-el azonos a teljesítményszintje és alig tud többet mint egy 380. (
) Szerintem már sokan próbálták neked megmagyarázni, de valamiért nem akarod, vagy nem vagy képes megérteni...
Aztán nehogy megint itt köss ki ezzel a zsé(m)bes(r)kedéssel, amikor megtudod, hogy nem lesz Polaris refresh.
Gondolom akkor megint az AMD lesz a ludas, mert TE meg voltál róla győződve, hogy lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- iPhone topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- További aktív témák...
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi