- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
huskydog17 #47310 üzenetére
Kár, hogy ilyen alacsony memória órajelekkel mértek.
i9-10900K pl. utolsó, de szerintem a DDR4-2933 az oka. Ott könnyen lehetne 4000-4400 között a memória, az IMC simán elvinné és az rengeteg plusz sávszél.
A DDR5-4400-at se értem... -
keIdor
titán
Na ezért jó a DLSS és FrameGen.
Képminőségben nem vettem észre változást, viszont a gyorsulás több, mint 2x.
-
keIdor
titán
Azt továbbra is problémásnak tartom, hogy az AMD-nek nincs 4K@120Hz-re alkalmas kártyája. OLED TV-k ára azért annyira nem is horror, tehát nem egy tömegeknek elérhetetlen kijelzők ezek manapság.
Mert a 7900XTX jóindulattal 60Hz, és ha Ray Tracing is szóba jön, akkor arra sem.
Ott a Cyberpunk 2077 Path Tracing, RTX-4090: 2160p, RT: PT on, DLSS Quality, FrameGen on és 60-70 fps.Most ugyanerre a beállításra nincs AMD kártya. RT-től jobban eleve lehal, FrameGen nincs, FSR meg rosszabb képminőség. Én elismerem az AMD-nek azt a termékét, ami tényleg jól sikerült, de a fenti szerintem problémás. Oké, hogy a userek többsége nem engedheti meg, de ha akarnék se tudnék AMD-re váltani, mert nincs a 4090-el RT-ben is megegyező kártyájuk. FrameGen hiánya is fájó pont, mert jó ha van.
-
keIdor
titán
"Ha pedig megvetted a méregdrága G-sync monitort, utána már csak Nv kártyával működött, mivel nem volt szabványos.
"
Ahogy írtam is, övék a market share 80-90%-a egy évtizede, de lehet több is van már. Nem hülyék dolgoznak ott, mert úsznak a pénzben, úgy kalkuláltak a marketingesek, hogy a nagyrészük maradni fog GeForce vonalon. Hiszen akkor nyeregben voltak a 780(Ti)-al, 980(Ti)-al, a Pascalt meg sem említem. Fury X és Vega nem sikerültek jól, késtek is fél évet bőven. Ezért sem volt probléma a zárt rendszer, mivel régóta nagyon dől a pénz az nVidiához. Most is egyébként a 7700XT/7800XT késett fél évet. Valahogy nagyon nem tud talpra állni a Radeon részleg, ami a Ryzennek sikerült, a Radeonnak nem. Pedig az RDNA2-nél azt hittem sikerül tartani a tempót, de nem úgy látszik. Vagy csak az nVidia nyúlt nagyon mellé a Samsunggal, nézőpont kérdése.(?) -
keIdor
titán
Tudom, hogy már van.
Én a régről beszéltem, ami 5-6 év lehetett kb. amikor még minden G-Sync monitor chipes volt.
Most már a legtöbb monitor eleve tudja mindkettőt. Ez előnyére változott.Én amúgy a zárt, de egy garantált minimum minőség híve vagyok. A zárt sem probléma, ha a tiéd a market share 80-90%-a. Mert ez már lassan egy évtizede így van.
-
keIdor
titán
Igen a Turing jól sikerült és hiába volt 450 ezer/1200€ az RTX-2080Ti, aki befizetett rá 2018-2019-ben, az nagyon jól járt, mert az egész 2020-2021-es bánya őrületet megúszta vele. Persze utólag okos az ember, senki sem tudhatta, de utólag ezek az emberek szerencsésnek mondhatják magukat.
Most már én is így tettem volna…A 11GB meg a mai napig azért elég. Simán jó az még 1440p-re és egy 3070-nél is tovább fogja bírni.
-
keIdor
titán
válasz
Busterftw #47133 üzenetére
Egyetértek, G-Sync ment már 30Hz/30fps felett is, FreeSync sok termék esetén meg csak 48-120Hz/fps tartomány.
Mikor GTX-1080Ti-al kellett játsszam az RDR2-t, ott nagyon nem volt ez mindegy…
nVidia sokszor zártabb, de jobb is a minőség. DLSS esetén most ugyanez elmondható. Továbbra is azt mondom, valamit, valamiért.
Ugyanakkor azt is elismerem, hogy az AMD is tud jókat mutatni. Kepler rosszul öregedett a GCN2-höz képest, meg egy HD7970 is sokkal tovább bírta, mint a Fermi.
De ott a DirectX 10.1 esete is, AMD támogatta, az nVidia nem és elég bicskanyitogatóan is kezelték a zöldek.
I give credit where credit is due. -
keIdor
titán
válasz
Raggie #47109 üzenetére
Szerintem nincs baj a felskálázással, ha az olykor szebb képet ad, mint a natív, +10 fps-t még.
A baj akkor van, ami a Remnant 2-nél is, hogy felskálázással számoltak csak a 60 fps-re, csak annyira optimalizálták, ami nonszensz.
Tartok tőle, hogy ez egy új trend kezdete lesz. Natívval kéne számolniuk és ha kell valakinek a plusz, akkor bekapcsolja. -
keIdor
titán
Szerintem ami még mindig a “keresem az állam” kategória a The Last of Us Part 1 PC-n. Natív 2160p render, minden felhúzva High és Ultra 70-100 fps RTX-4090-el. Ez az elfogadható. Várom a Part 2-t is PC-re, ott amúgy több a nagyobb tér, kevésbé csőjáték.
De a Cyberpunk is jól néz ki, várom a Patch 2.0-t és a PL-t.
Amúgy az biztos, hogy a kisebb Ada kártyákat megöli a kis sávszélesség UE5-nél… trükköztek a számozással, minden egyel magasabb néven fut, mint kéne és hiányzik a vágott AD102.
-
-
keIdor
titán
Az annyiért elég jó ajánlat, 24GB vrammal nem mostanában lesz vele gond, újonnan meg egy 4060Ti annyi és 1080p-ig elég a 8GB rajta kb. és a sávszélesség is.
Egyébként az Adával az a baj, hogy felfelé csúsztatták a számozást.
Helyesen így nézne ki: (és ezt a korábbi szériák alapján írom, azt vettem alapul)
4080 -> 4070Ti
4070Ti -> 4070
4070 -> 4060Ti
4060Ti -> 4050Ti
4060 -> 4050
Ennek megfelelően is kéne árazni, mert akkor egyik sem lenne rossz ajánlat. -100-150€ MSRP.Mert 128bittel én xx50 fölé nem mennék, és eddig az nVidia se ment, kevés a sávszélesség, már most látni 1440p-n, mert jobban esik a fps, mint kéne, és ez mind a 128bit miatt van.
A megvariált számozás miatt valójában nincs is 4080, az a 4080, aminek a 3080 az elődje. Tier 1-es nagy GPU-s most csak a 4090. Kérdés meddig marad ez így. -
keIdor
titán
Illetve szerintem alaplapokkal és tápokkal nem is tudtak volna megélni, a profit nagyrészét a VGA-k adták, és azt is engedték el tavaly.
Továbbá alig volt alaplapjuk, évente 1-1db, az is drága, high-end extreme OC-re kihegyezett DARK, amit alig vesznek, hiszen ez a réteg nagyon pici. AMD oldalon egy darab X570 alaplap volt, de a generáció legvégén, amikor már senkit sem érdekelt, készült mindenki az AM5-re.
A picit olcsóbb Classified-ot nem is tudom mikor láttam tőlük utoljára, melyik Intel chipsetnél, de több éve, az biztos.
Tápot és házat meg nem két évente vesznek az emberek, inkább 5-10 év között, tehát ebből nem igazán lehet megélni, valamint nagy a választék, sok a konkurens, több lábon kell állni.Sajnálom őket, mert az egyik legjobb 4090 lett volna az övék. BFG sorsára jutnak végül, azokat is sajnáltam, de már lassan 15 éve, hogy tönkrement az is.
-
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #45443 üzenetére
Az Alder Lake-hez mérték, mert jelenleg az a piacon a legjobb, de ennek a Raptor Lake ellen kell majd mennie, mert azzal lesz párhuzamosan a piacon. Az meg nyilván jobb lesz.
IPC marad, de ilyen 6GHz körül lesz a boost és jön 16 darab E-Core.
Ami nem szimpatikus ott, az a 250-300W. -
keIdor
titán
válasz
Petykemano #45162 üzenetére
Jó drága lesz az október.
7800X és 4080 a terv. -
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #45017 üzenetére
Nem véletlen késik gondolom, mert eredetileg Q1 vége, Q2 eleje volt ígérve, aztán május közepe van.
Ráadásul az idő az Intel ellen dolgozik, mert esnek az árak folyamatosan, másrészt a másik kettő lassan hozza az új generációt aztán senkit nem fog érdekelni a 3070 szint.
-
keIdor
titán
válasz
gainwardgs #44970 üzenetére
Meglátjuk…
Szerintem még bármi lehet. Pletykákat kivéve semmi konkrétum nincs. Túl messze vannak még.
Szerintem a Lovelace Cuda Core száma stimmelni fog, de órajelet nem tudunk, IPC-ről sincs semmi konkrét.MCM a másik oldalon is ki tudja hogy sikerül. Lehet jól, lehet kevésbé.
-
keIdor
titán
Bizony, nem GA107 lett, hanem egy GA106 van megvágva egészen 128bit-ig és 2560 core-ig.
GA107-et most nem is csináltak, eddig mindig volt xx7-es GPU.A 6500-al az a baj, hogy 6300-nak vagy 6400-nak kellett volna hívni, így mindenki a másik oldal 50-esével hasonlítja össze, ennyi a baj vele.
-
keIdor
titán
Intel kártyák 2022 márciusában jöhetnek: [link]
-
keIdor
titán
válasz
Petykemano #44598 üzenetére
Lehetne ellenőrizni a magas áramfogyasztás alapján.
Ha a fűtermesztőket megtalálják, akkor a bányászt is.
Nagyon élném, ha éjjel, alsógatyában vinnék el a bányászokat.
Vége lehetne már, lassan egy éve tart… -
keIdor
titán
válasz
Petykemano #44494 üzenetére
2020 tavasz volt a Comet Lake megjelenés.
-
keIdor
titán
válasz
Petykemano #44478 üzenetére
Nekem nagyon nagy csalódás eddig. Nem számítottam sokra, de ez még azt a keveset sem hozta. Gamingben.
A Raptor Lake meg a Zen 4 ellen megy majd ám, amit sokkal erősebbre várnak. Raptor Lake meg nem igazán hoz plusz IPC-t, csak 8+16 lesz az i9 és ennyi, a következő nagyobb Intel lépcső a Meteor Lake lesz, csak az meg 2 év…
-
-
keIdor
titán
válasz
huskydog17 #44343 üzenetére
Valamivel el kell adni a Golden Cove IPC-jét.
-
keIdor
titán
válasz
proci985 #44323 üzenetére
Keplernél maga az architektúra öregedett rosszul.
Az a DirectX 11-et szerette és oda is szánták, de ilyen címek már nincsenek és ez az oka, hogy lassú. De már 2014-ben lehetett tudni, hogy annak a felépítése miatt nagyon rosszul fog öregedni.
A GCN2-nél meg bejött az, hogy mindig is a jövőre fejlesztett az AMD. Ahogy telt az idő, beigazolódott, hogy így van.
DX12, Vulkan nagyon megy nekik, cserébe DX11 nem. -
keIdor
titán
válasz
huskydog17 #44307 üzenetére
Azért ez a probléma már legalább 20 éve megvan.
Még az ATi időkben is jellemző volt, hogy nVidián day1 jobban megy valami, erre mondják, hogy jobb a support.
Emiatt sem akarnék RDNA 2-t a mai napig.
Nem a hardverrel van a gond, az nVidia csak simán probléma mentesebb. Mindig is ez volt a helyzet.Konzol más, ott csak az a hardver van.
-
keIdor
titán
Khm...
-
keIdor
titán
Amúgy eddig a kopite GA103-ról is beszélt, most újra eltűnt ez a pletyka, pedig másodjára vette elő, mert először 2020 decembere körül írt róla. (TSMC 7nm, emlékszik rá gondolom mindenki)
Tehát össze-vissza ír sokszor. Nem azt mondom, hogy nem lesz Super, csak ilyen speccel nekem akkor is értelmetlennek tűnik.
Ha jönne egy GA103, akár Samsung 8N-en, akár máson, azt még hihetőbbnek is tartanám. 256bit-tel mehetne a 16GB, lehet tudnának annyit optimalizálni az architektúrán, hogy a GA102 alatt lenne picivel, de mondjuk -30% fogyasztás, olcsóbb gyárthatóság, ennek látnám is értelmét, de ez a mostani pletyka... -
keIdor
titán
Abban igaza van amúgy, hogy a Super gyengébb volt Turingnál, mint a Ti-k. Lásd 2080 Super, 2080Ti, utóbbihoz hozzá se nyúltak, előbbi meg eleve csak 4-es GPU volt.
Az egész Super lineup doesn’t make any sense kategória. 3080S gyengébb a 3080Ti-nél de majdnem dupla rammal de kevesebb sávszéllel? -
keIdor
titán
Ott van alul, hogy capacity, 10GB és 12GB.
HSM: Ilyen kamu MSRP-nél meg 1500€-s áraknál had ne sajnáljam már őket.
GTX-480/580-nál negyed árnál nem volt gond ez.
Szerk.: Bocsánat, az nem is a Fermi volt, hanem a Tesla, tehát a GTX-280/285-nél negyed ekkora áron nem volt probléma az 512bit. -
keIdor
titán
Amúgy nem viccelek, de úgy tűnik, hogy a Lovelace-nél is maradnak ezek a ramkapacitások.
Már most beszélik, hogy 384bit lesz az AD102-es megint, GDDR6X-el, ez tudod mit jelent az AD104-nél?
Igen, 8GB-ot, mert maradnak GDDR6X-nél...
Ennyi pénzért lehetne 512bit, nem volna miről beszélni és mehetne rá a 16GB. -
keIdor
titán
A Raptor Lake szerintem hamarabb jön, az lesz a legkissebb változás az elődjéről: [link]
Illetve az Alder Lake ugyanolyan kevés ideig lesz a "legjobb" ahogy a Rocket Lake, mert hamar leváltják.
A másik három lehet csúszik, de igazából mindegy, hogy szeptember vagy október, nem oszt nem szoroz. -
keIdor
titán
válasz
AsakuraDave #43811 üzenetére
A konzol piacon a Playstation és Xbox sokkal nagyobb brand, ezeknek a neveknek vannak fanjai is, nem az AMD-nek, a laikusabb azt se tudja, hogy ez van benne.
Reklámozzák is azt, amiket írtál, csak nem Radeon brand névvel…
-
keIdor
titán
válasz
AsakuraDave #43802 üzenetére
A konzol nem hozzájuk tartozik, van Xbox meg Playstation csatorna sokkal több feliratkozóval.
-
keIdor
titán
Elég sokan élnek külföldön, én is többet közt, úgyhogy elférnek itt a fórumon a külföldi árak is, sokan eleve inkább kintről vesznek ezt is meg mást is. Eleve nem éri meg a világrekord magyar adót fizetni, amiért semmit nem kapsz, mert akkora a korrupció, úgyhogy had írja csak ki, hogy mennyi svédben, engem érdekel. Akit meg nem, max átugorja.
-
keIdor
titán
válasz
huskydog17 #43635 üzenetére
Helyes, mert katasztrófa, amit a két régi már művel.
Ugyanakkor az Intel sem az olcsó árakról ismert. Ha nyeregben érzik magukat, akkor vastagon fog a ceruza.
Most ők itt új belépők lesznek és biztos lesz jó árazás, de majd a harmadik vagy negyedik generációra már ezek is beállnak 1200-1500$-ra szerintem. Ha jók lesznek. -
keIdor
titán
válasz
Petykemano #43621 üzenetére
Én a VGA-kat nem engedném 300W fölé, a CPU-kat meg 200W fölé és akkor ez még egy laza határ volna. Valaki szigorúbb felső határt szabna.
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #43547 üzenetére
Én konzolpártiként mondom, hogy az is elavul, ha így fejlődnek a hardverek, 2025-re azért lemaradnak majd a mostani gépek rendesen.
Persze drága a PC ma már, ez nem vitás… -
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #43543 üzenetére
Most van versenyhelyzet, eddig az nVidia dekára kimérve adagolta a teljesítményt, most nem teheti meg ezt, mert van konkurencia és bele kell húzni.
3x-os szerintem se lesz, a +80-100% viszont abszolút reális lehet.Eleve, ha tényleg 2x80CU lesz a Navi 31, akkor az már 6900XT x 2, és erre még jön az, hogy újabb architektúra. +IPC és +órajel még jöhet rá. Viszont ez nem 1000$-t fog kapni, a Titan/3090 ársávba is mondják. 2000-3000$
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #43541 üzenetére
Mérget azért ne vegyél rá, mert pedig igen is valószínű, hogy ez akkora ugrás lesz, mint amik 20-25 éve még általánosak voltak.
-
keIdor
titán
Ugyanannyit fog kérni ez is, mint egy 10 magos Comet vagy 8 magos Rocket szerintem.
Ezek a fogyasztások már biztos maradnak, a versenyhelyzet eredménye is.
A Zen 4 is többet fog kérni az előzetes infók alapján.
Legalábbis a foglalat eszerint lesz tervezve. Nyilván future proofing is benne van, 24 magra stb. -
keIdor
titán
válasz
tisztelturam #43413 üzenetére
2022 Q3-ban jön a Zen 4.
Olyan szeptemberben lesz esedékes.
Raptor Lake is ‘22 Q3, egymás ellen fognak menni.HSM: Csalóka, mert mondták is, hogy a big.LITTLE-nek nem probléma a Cinebench, a Windows ütemezőnek mindegy, de pl. játékok alatt közel se lesz ilyen jó a teljesítmény. A kis magokat a legacy játékokban lehet tiltani is érdemes lesz BIOS-ból. Úgyhogy meglátjuk, de a Golden Cove magok jó kis előrelépés lesz.
-
keIdor
titán
Kizárt, hozzák a Hoppert ha kell.
Az RDNA 3 jövőre kinyírja az Ampere-t, egy refresh kevés, semmit nem ér ellene.RDNA 3 nagyon durva lesz, eleve az, hogy 2x80CU lesz a Navi 31.
Devid_81: 2022 végére bevethető lesz a Hopper MLiD szerint és neki jobban hiszek, mint 1-2 noname pletyka oldalnak. Azért, mert bizonyított, az Intelnél nagyon jó informátorai vannak, 2 éve megmondta, elsőként(!), hogy milyen lesz az Alder Lake, amikor még senki más.
Lehet lesz Ampere Refresh ez alatt, de bajban lesz az nV, mert 2022 Q3 RDNA 3, az meg lesöpri az Amperet. Q4-re lesz Hopper, csak méregdrága. Előbb nem.
-
keIdor
titán
válasz
tisztelturam #42634 üzenetére
A 60fps már konzolon is simán elérhető, pont nem jó a példád. 120/240Hz inkább...
Egyébként teljesen mindegy a PC mit tud, elborult árak vannak. A Ferrari megy 320km/h-val, és mire megy vele az átlag ember. PC lassan ugyanez. -
keIdor
titán
válasz
AsakuraDave #42533 üzenetére
Nincs rá szükség, szerintük így is ők a legjobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged