- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
válasz
Piszmaty76 #47715 üzenetére
Ez egy 24 gigás kártya, persze hogy 16 fölé megy a fogyasztás. A játékok csak akkor törölnek VRAM-ból adatot, ha elfogyott a hely. Nem tudhatod, hogy a memóriában levő adatmennyiségből mennyi kell ténylegesen az adott jelenet kirajzolásához. Lehet, hogy a fél játék benne van már.
VRAM használatot csak úgy lehet tesztelni, hogy indulsz egy 8 gigás kártyával és ha játszhatatlan a dolog vagy gyakoriak a durva beszaggatások, akkor elfogyott a memória. Aztán jöhet egy 3080 10 Gb és így tovább.
AMD kártya meg egyébként is több VRAM-ot kénytelen használni, mert a memóriatömörítéssel (is) le vannak maradva pár évvel.
-
válasz
Piszmaty76 #42463 üzenetére
Én tőled 30 km re Bogárdon vagyok, családi házban ,de lengedeztek a csillárok nálunk is.
-
törölt tag
válasz
Piszmaty76 #42463 üzenetére
Azé' földrengésnél 10.-en nincs ateista ! Nem gondoltam hogy idáig elér.
Bezzeg azon nem gondolkoztál hogy lefuss üres területre?
Féltél hogy ellopják a 3080-ast mi ?Bé elértettél valamit NV idén 500 - 1000 videókártyát adott el
-
törölt tag
válasz
Piszmaty76 #42402 üzenetére
Bőr blézere van szokott benne fellépni.
De ma már az nem gáz férfin se ha láttad a Gucci bemutatót -
Petykemano
veterán
válasz
Piszmaty76 #42399 üzenetére
Idén mintha teljesen egymás korábbi bőr
ébekabátjába bújtak volna.
Fixed 4 ya' -
válasz
Piszmaty76 #42368 üzenetére
ez sajnos nem érzés nem érzés dolga ez szabvány nem szabvány dolga.
Van megfelelő szabvány ami nincs kihasználva még egy játékban sem. A szabványokból mi felhasználok csak nyerhetünk mert minden kártyán ami támogatja fut.
A nem szabványos megoldások csak adott gyártó kártyáján futnak ez ilyen egyszerű. AMD most mind a pár hete bejelentett Vulkan mind a tavaly ősszel bejött Dx 12 U mögé kerülő megoldásokat tesz be, ami nem feltétlenül rossz csak előbb el kellene/ kellett volna érni hogy ezek bekerüljenek a szabványba utána behozni őket ami elég érthetetlen hogy akonzolok most jelentek meg és állítólag Az Amd és Nvdiia segítségével történt a Dx 12 fejlesztése dolog, tehát simán megtehették volna hogy akár más most betetetik a Vulkanba és a Dx 12 be a szabványt . nem ez történt, helyette van szabvány RT meg van AMD. A szabvány AMd-n nem fut rosszul az AMD-s meg sehogy nem fut Nvidián.. -
Locutus
veterán
válasz
Piszmaty76 #42236 üzenetére
Én is így gondolkodtam, de sajnos a valóság nem a 6900XT felé terel. Valahol 1000$-nál húztam meg a határt, annál többet én erre nem költök. Márpedig az csak a ref kártya msrp-je. Egy jó AIB, ha lesz egyáltalán, sokkal többe fog kerülni, és ki tudja mikor. Hónapokat nem tologatom a témát, mert ennyi erővel örökké lehet valami jobbra várni, ráadásul teljesen biztosan nem fér bele a költségkeretbe sem. Marad a 3080, egyelőre az tűnik a jobb választásnak. Főleg, hogy itt már szállingóznak a kártyák, és az árak is lefelé mennek, még ha lassan is. AMD-nél még csak most kezdődik ugyanaz a cirkusz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Piszmaty76 #42234 üzenetére
En a 6800XT customokra varok
-
Jacek
veterán
válasz
Piszmaty76 #42029 üzenetére
Nekem nyers teljesítmény kell és sok memória a VR-hez. 6900XT céloznám de meglátjuk a teszteket lehet hogy nem ér 350 a különbség.
-
Mumee
őstag
válasz
Piszmaty76 #42029 üzenetére
AMD "DLSS" már megjelenéskor lesz és az RT teljesítményt se tudjuk még, az az egyetlen leak egy augusztusi benchmark...
Szóval ja, legyenek független tesztek mindenről, aztán mindenki azt vesz amit akar...
Meg amit tud... -
keIdor
titán
válasz
Piszmaty76 #41949 üzenetére
Szerintem a Sony, Microsoft pénze is benne van abban az RDNA 2 sikerben.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Piszmaty76 #40399 üzenetére
Ilyen gumi fizika nekem nem kell akkor inkább ne is legyen. Ez rosszabb mintha nem lenne
-
válasz
Piszmaty76 #40293 üzenetére
Link
Az utolsó mondat indította el a lavinát, tekintve, hogy nem igaz.
Szó sincsitt trollkodásról, vagy kényszeres önigazolásról, csak ne írjunk sületlenségeket tájékozódás nélkül. -
_drk
addikt
válasz
Piszmaty76 #40293 üzenetére
Kedves kollégától idézve kicsit fentebb még:
"Rdr2 konzolos szinthez elég egy 570es"
Én itt röhögtem fel és direkt nem kezdtem el trollkodni.
A baj nem a konzol huszárkodással van, hanem a csalódott pc-ssel mint én hogy az 570el tudom jól hogy sehol nem vagyok...
Amikor a konzolt vettem 80ba került azaz Amd, A gtx 1060 tavaly nyáron 90k volt és szóba is jött most hogy mar elég gyenge, leáldozott a Pascalnak.
A ps-en meg hasít mert működik az átverés és az a lényeg!
Nem a beállítás nagysága hogy high vagy medium, hanem ahogy kinéz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Dark Souls sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged