- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- UHD filmek lejátszása
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- A Pixel Tablet 2-vel ismét vége szakadhat a termékvonalnak
- Milyen scannert vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
válasz X Factor #30633 üzenetére
Ez nem magyarázat. A nagyobb teljesítményért mindig is aránytalanul többet kellett fizetni.
Az lenne a normális, hogy DX12 alatt jóval 40 százalék alatt lenne a különbség.(#30632) Szaby59: Én is csak az első rész alapján gondolom ezt, meg az alapján, hogy a DX12-es mód egy AMD-nek kedvezőbb bekötés szerint készült el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz X Factor #30646 üzenetére
Azért mert ezt nem a gyártónak kellene beállítani hanem az AMD-nek, a gyártók a saját OC-jüket szokták maguknak letesztelni a stock értékekből kiindulva. Az AMD tudja (tudja ?) hogy mennyi az optimális fesz. ami kell majd a stabil működéshez ha kész lesz majd a driver.
Ha ugyanis most kiadják pl. 1.1V-ra alulfeszelve, biztos jó értékei lesznek, de lehet a novembertől érkező driverekkel meg elszáll a kártyák 90%-a, ezzel meg csak maguknak csinálnak felesleges garanciális problémákat. Még kész termékkel is időbe telik mire kijönnek a kártyákkal, hátmég egy félkésszel amivel állítólag gyártási problémák is vannak... Az ASUS is már 1 hónapja szenved a Strixével ami early szeptember kellett volna, hogy megjelenjen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz X Factor #30648 üzenetére
Szerintem meg nem pozitívabb légkör kellett volna ideiglenes UV trükökkel, hanem addig nem kellett volna kiadni amíg nincs kész a kártya AMD nagyon belelendült ebbe a HW-s early accessbe.
Ha ugyanis lényeges előrelépés lesz az a driver, akkor az a 3 hónap késés a 6-7-hez képest már semmiség, főleg ha versenyképesebb színben is tüntetné fel őket és pont az ünnepi szezon előtt eláraszthatták volna a piacot.
Csak van egy olyan gyanúm, hogy ők is meg a gyártók is tisztában vannak vele, hogy ez bizony már nem lesz jelentősen jobb , de még problémás is. Talán majd a die shrink/refresh jövőre.[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz X Factor #30755 üzenetére
A hangoztatás és az ismerés két különböző fogalom...Attól hogy a konzolosok 99%-át nem érdeki és nem beszél róla még tudja mi az pc-n meg főleg...
Régen amikor csira gépem volt engem sem érdekelt hogy 18-20 fps-el Crysisosztam...
Van akiket nem érdekel és nem is beszélnek róla mert minek,de tudják mi az.. Szóval ez ebben a formában (hogy 10ből 9 ) tömény hülyeség.Next PC Upgrade: 2022
-
-FreaK-
veterán
válasz X Factor #31948 üzenetére
Nekem is tetszett a ~két hét alatt amíg használtam. Sokkal inkább mint az Nv elavult felülete.. amit már vagy 10 éve használnak! Az azért nem semmi..
Pont a hétvégén piszkáltam a játék profilokat és vissza sírtam az AMD drivert. Átállítasz egy beállítást és várhatsz 3-4mp-et, addig "megfagy" az egész felület, persze amit közben esetleg görgetni próbáltál volna azt utána csinálja meg hirtelen, így azt sem tudod hol tartottál. Ez az egész szekció ráadásul fix méretű, át sem tudod méretezni, hogy egyszerre többet beállítást láss, stb.. lehetne sorolni hosszan.. egy elavult vacak. -
törölt tag
válasz X Factor #31948 üzenetére
Furyn azért nem volt gondod, mert eleve nincs hivatalos memória OC, de még a 3rd party szoftvereket is letiltották /OC dream/ a relive driverekkel. A régebbi kártyákon az egyik "népszerű" bug az volt, hogy a memória órajel a 150 MHz-es állapoton ragadt, na erre kellett vagy 4 hónap mire reagáltak - hogy mennyire lett hatékony azt nem tudom, de továbbra is vannak panaszok a Relive driverekre a régebbi kártya tulajoktól.
Vega kártyákon meg ha jól tudom eleinte még a tesztekben is panaszkodtak, hogy bugos a Wattman, nem enged minden state-et módosítani vagy nem alkalmazza, idővel ezeket biztos javították, de nem is a legújabb szériáról volt szó.
Nagy általánosságban igaz, hogy a Polaris óta az újabb "funkciók" inkább csak bajt hoznak a régebbi kártya tulajokra.[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz X Factor #31979 üzenetére
Igen, de az nem gamer kártya. Tudsz gondolkodni? Akkor számíthatsz rá, mi lesz gamer kártyában.
Másrészt, akinél a best attól vásárolnak más kategóriában is, ahogy eddig is. Ilyen a business.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
-FreaK-
veterán
válasz X Factor #32214 üzenetére
A 4-es végű chip-ek (GP104) mindig is a középkategóriák voltak, most is az, csak mivel nem volt konkurencia a mikor megjelentek, így nyugodtan árazhatták felülre. AdoredTV egyik videójában beszélt erről, talán ebben.
Mivel az 1080 egy "visszavágott" chip, sőt még a Ti is, ezért igen. A Titan Xp amiben aktív minden, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz X Factor #32374 üzenetére
A jelenlegi helyzet meg az hogy Vega nincs. Se ref, se custom. A nemet piac igy nez ki:
Osszesen mar csak 16 modell van kovetve, az elso 13 arat lathatod a kepen, raktaron egyik sincs kozuluk, csak egy van a 16-bol, ez: [link] (egy vizes 1511EUR-ert).
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Assetto Corsa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Star Wars Outlaws teszt
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest