- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- BIOS topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Androidos fejegységek
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én a következőképpen látom a Lara esetet és a játékok jövőjét.
Nvidia piacvezető, szinte minden új AAA-s játékba benne van a keze
Úgy alakítja a piacot hogy a legnagyobb kártyáin minden effektet bekapcsolva fusson a játék.
Az egy dolog hogy ha két effektet kikapcsolsz máris nem kell hozzá 300 ezres kártya csak 100 de hiányérzeted lesz mert mindenki FULL beállításokkal akar tesztelni!
Sok millió dollárért tele tetetik a játékokat tesszellálással és külön "980 ti optimalizálást" kapnak.
Direct x 12 meg majd akkor jön amikor mi akarjuk.
A több ROP egység miatt egyértelmű az eredmény igaz hogy az AMD kártyákba majdnem dupla shaderszám van de a lényeg hogy ezt ne hagyd érvényesülni.
Öreg Indiai varázsló mióta az AMD osztályát vezeti sokat tett a régi 2-3 hónapos driver frissítések lementek 1-2 hétre, d ott még mindig nem tart hogy 0 napi driver frissítések legyenek.
Nvidia vagyok mit tegyek hogy ezt kihasználjam ? Gyorsan kell leteszteltetni a játékokat.
Sokmilió dolláros optimalizáción üt az első napon a másik bug halmaza mellett és ezeket a teszteket megőriztessük a nettel.
És hogy mi fog változni az új generációval ? Az égvilágon semmi.
Azt a dupla teljesítményt felszívja a 4 K. Ugyanúgy a full nvidia kártyákon fog menni a játék 60 FPS el.
És majd alig várjátok az új VGA nemzedéket
Szép új világ ! -
ViSAS
senior tag
Valaki be tudná linkelni a hozzászólást / cikket(?), amiben ki van fejtve, hogy a GTX 900-as szériának (elvileg) miért lesz nehézkes a DX12-es korszak szemben a GCN-es Radeonokkal? Emlékszem, hogy olvastam nem olyan rég itt, de egyszerűen nem találom. Eddig ezt nézegettem.
-
-
guftabi96
addikt
válasz
FollowTheORI #13889 üzenetére
Akkor igazuk lett azoknak azoknak, akik azt mondogatták, hogy ez is olyan lesz, mint a Watch Dogs(nagyobb a füstje, mint a lángja)?
Az a durva, hogy gondolkoznom kellett, hogy mi is volt múltkor az az ubis játék.. aztán eszembe jutott, hogy valami kutyás -
daveoff
veterán
válasz
Én nemrég tudtam meg, hogy igazából ez egy RPG, így engem már nem is érdekel. kipróbálom, aztán ennyi, szerintem is egy unalmas fosch...
-
Crytek
nagyúr
válasz
Ugyanez a véleményem csontra nekem is. 30 perc után untam már. Respect az ubinak hogy adtak demót
Így már tudom hogy ezt nem hogy teljes áron de egy 20 ft-osért se.
-
válasz
daveoff #13885 üzenetére
Nvidia cuccokat is bekapcsolta?
Nekem csak azokat nem kapcsolta be asszem. PCSS meg HBAO+.Amugy kibohóckodtam magam ezzel a játékkal, de valahogy nem fogott meg... ha csak ennyiből áll hogy mész lelövöd az ellent, bekapcsolsz ezt az meg lootolsz akkor ez nagyon gyér játék. Hiába a terület nagysága... még jó hogy nem vettem meg előre... nem jött igazán be.
-
Crytek
nagyúr
Division-t fél órát toltam végig frapsal benchmarkoltam: FHD minden maxon átlag 80 fps volt. Szóval nincs vele gond mármint a teljesítménynél a game meg egy bélsár. Még jó hogy volt ez a demó.
-
huskydog17
addikt
-
mlinus
őstag
válasz
FollowTheORI #13884 üzenetére
nálam 980ti-vel 60 fps fölött van nagyrsézt maxon. A különböző napszakok nagyon durván tudnak kinézni
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #13884 üzenetére
Nekem 980Ti-vel auto maxra pakolt mindent a játék. FPS-t mondjuk még nem néztem, de folyamatos volt a játék, semmi akadás.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
daveoff #13879 üzenetére
A CPU tesztet ne pipáld be mert az nem a VGA-ra van kihegyezve hanem olyan beállításokat használ (valószínűleg kiiktatva/mérsékelve a GPU limitet), amivel a CPU-t próbálja maxon járatni.
"Simulate an infinitely powerful GPU to see how your CPU stacks up"
Amúgy neked mennyin megy a proci, hogy több a CPU framerate ?
-
daveoff
veterán
-
válasz
velizare #13874 üzenetére
Mivel a felbontások között nincs túl nagy eltérés, a sok memóriát a statikus adatok viszik (pl. textúrák). Ezért két elég széles véglet lehetséges:
a) a Titan X memóriájában bennmarad egy csomó olyan textúra, amit már többet nem fog használni - ezt a Fury X simán kihajítja, és később sem töltődik vissza
b) A Fury X folyamatosan swappol, és tele van mikrolaggal, ami persze az átlag FPS-ben nem látszikLátatlanban azt gondolom, hogy a valóság az a) opcióhoz van közelebb - swappolgat a Fury X, de a PCIE sávszélesség meg a belső busz sávszélessége elég nagy ahhoz, hogy ez ne akadályozza a stabil FPS-t.
-
Azért 4K-n más is számít, nem csak az hogy valami memóriában van e vagy sem.
Nyilván itt már nem ezen múlik nagyrészt.
-
törölt tag
Kicsit nekem olyanok vagytok mint aki az ELSŐ napon akar a Star Wars filmre jegyet szerezni.
Mindegy hogy az első sor széle de neki akkor is látni kell !!!
Rom driverekkel , fura hibákkal, még akkor is ha 2 hétre rá 5-10% ot fog javulni az FPS.
De azért az érdekes számomra továbbra is hogy nagy mozifilmeknél van elővetítés egy szűk körnek ahol tesztelik a véleményeket és pl a Legenda vagyok-nak a végét is megváltoztatták.
Ezt miért nem lehet egy ekkora játéknál , kiválagatnak 100 embert különböző környezetben és megjelenés előtt telepítik és a drivereseknek lenne egy hete korrigálni...KIADÁSRA
Fura ez nekem... -
válasz
FollowTheORI #13873 üzenetére
ez azt mutatja, hogy a titannak egyáltalán nem kell menet közben tölteni a vramba, a fijinek meg állandóan, mégis pont a 4kra éri utol a titant és a 980ti-t a fiji.
-
válasz
velizare #13861 üzenetére
Jah de azért ezt hozzá kell tenni:
Using GTX Titan X, which has 12 GB of VRAM, we tested the memory usage of the game. As you can see it always fills up around 6-7 GB of VRAM. This may sound shocking at first, but in reality the game runs very well with cards that don't have as much memory - look at the performance charts. It seems that Crystal Dynamics' engine will happy use as much VRAM as it can, but is very well optimized to make due with much less, without sacrificing framerate.
Magyarul, ha van hová, akkor cache-el és a memóriában tart olyan dolgokat is, amit nem használ... csakúgy, mint a rendszermemóriában is, az utóbbi játékok így működnek mostanában.
Ezzel semmi gond nincs... legalább van értelme a több ramnak, de ha kevesebb van sem okoz hátrányt. -
-
-
rop ide meg oda, én azért még várok teljesítménynövekedést a fijitől.
összeesküvésekről:
For a smooth experience with those max-quality, 4K x 4K textures, a 6GB GPU is instead recommended. And to crank things up to 4K (3840x2160), with Very High textures and max settings, we'd recommended GeForce GTX TITAN X GPUs with 12GB of VRAM, as usage can near 10GB over prolonged sessions. nvidia performance guide. -
Laja333
őstag
válasz
daveoff #13857 üzenetére
Miért, milyen a dx12-es AMD-s teljesítmény? Csak mert most a dx11 v dx12-ről volt szó. Egyelőre annyit mondtak, hogy nem sikerült jobb teljesítményt kicsikarni a dx12-ből. Nem tudjuk, hogy semmilyen kártyával nem sikerült, vagy csak az egyik gyártóéval. És ne mondd, hogy kizárnád azt, hogy ha NV kártyán nem hoz javulást, de AMD-n igen, akkor belerakták volna.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #13849 üzenetére
Guru3D is a final verzióval tesztelt mert nem kaptak korait és teljesen más jött ki a Fiji kártyákra. Mivel nincs még beépített bench így lehet, hogy ezért van TPU-s eltérés, de a 980 és a Ti kb. ugyanolyan eredménnyel szerepel minden tesztben. Amúgy a ROP-limit tényleg megmagyarázná miért nem gyorsul a 290/390-hez képest.
(#13857) daveoff: Majd ha lesz időd/kedved futtass már egy AOTS DX12 tesztet a legújabb 80-as (Béta 1) builddel - állítólag "sokat" gyorsult, de AMD kártyán még nem látszik
Viszont a GPU limitet mutató sáv most vagy hülyeséget mutat, vagy CPU/más limit (?) van. Build 71, Build 80
Márciusban egyébként jön a final verzió, majd bizonyíthatnak az AMD kártyák...
-
Ahogy elnézem a RotTR eredményeket, ez a játék leginkább a sok ROP-ot szereti, és a raszterizációs teljesítmény kevésbé izgatja. Így nem meglepő a 780/Ti megszokottnál jobb szereplése, valamint az sem, hogy a Fury-k nem remekelnek. Szóval lehet konspirációkat sejteni, csak felesleges...
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #13854 üzenetére
Milyen korábbi "a-sync történet", lemaradtam valamiről? Tudod AoTS-ben is megvan az NV fölénye, DX12 id, vagy oda, és a radeon is csak akkor gyorsul jelentősen, ha gyenge proci van alatta.
(#13856) Kolbi_30: Biztos, hogy nem így van, de Ti ezzel most nyugtatjátok magatokat, vagy mi? Most tisztáztuk, hogy minden ok az AMD-k teljesítményével a játékban....akkor nem értem.
-
Laja333
őstag
válasz
oAcido #13846 üzenetére
De csak a PCGH-s teszt szerint... TPU és G3D eredményei korrektebbnek tűnnek.
Engem speciel zavar notebookon az állandó driver frissítgetés NV kártyával.
(#13852) daveoff Ebből a mondatból nem derül ki, hogy milyen esetekben volt jobb a dx11 mint a 12. El tudom képzelni, hogy hasonló, mint a korábbi async történet. NV kártyán alig növelte volna, vagy lassította volna, ezért inkább nem is rakták bele. Pedig Radeonon gyorsított volna.
-
daveoff
veterán
- DX11 kódból egyelőre jobb teljesítményt tudtak kifacsarni, mint utódjából. Belsőleg tesztelik és dolgoznak DX12-őn, de csak akkor patchelik fel vele a játékot ha az egyértelműen javítani fogja a felhasználói élményt.
Square Enix nyilatkozta, hogy mennyire igaz az már más kérdés...
-
válasz
Malibutomi #13849 üzenetére
a tegnapi teszteket a német sajtó a square enix számukra kiadott verzióján futtatta le, ezt le is írták. a tpu a steames verzióval tesztelt, ebben már benne van az a patch is, amivel már nvidia kártyákon is esik a hó lara hajára, valamint egy haramdik smaa élsimítást is beletettek (megmég amit nem írtak bele a release notesbe).
-
asaca
tag
Végig olvastam itt a nagy száj karatét...És nem értem mire fül vót...Ebböl a játékbol sokkal de sokkal többett ki lehetett volna hozni..Gondolok itt a dx12-re. 1-jobban fogyna "igy se rossz"-2-végre ki lehetett volna mérni ki mit tud!! De mint látható hozzá csapják a új leendő nv tulajokhoz ha kell ha nem.... Van az a pénz.Ahoz képest!! nagyon is jól szerepel az amd termékein. Sööt! 7950-röl 390x re fogok váltani.Mert kell a 8 giga ram mint látható.
-
oAcido
aktív tag
válasz
velizare #13845 üzenetére
Ott van, ahol lennie kell? Jó vicc, egy olyan PH-s 390/390X teszt után, ahol még a 390 is gyorsabb, mint egy 980...
Itt pedig (PCGH) a 980 ~20 fps-t ráver a 390X-re, (avg, min). Sőt, még a 970 is a maga 3,5GB ramjával +10 fps környékén jár és ott van a Fury X szintjén (ami nem mellesleg árban a 980 Ti-vel versenyez...)
Persze, végül is tök felesleges az a driver... Csúnya nVidia bácsi még mindig túl sok drivert ad ki, hozzászoknak az emberek és ezt várnák el a másik oldaltól is...
-
guftabi96
addikt
válasz
daveoff #13840 üzenetére
A szerintem után lemaradt az is
(#13838) cain69
Általánosságban írtam, hogy miért kell(ene) a 0day driver, nem feltétlen az új Tomb Raiderhez. (Amit nem is igazán követtem, mert annyira nem érdekel (mondjuk a többi játék sem igazán), szóval nem tudom, hogy mik kerültek bele, mik kerültek ki stb. ) -
törölt tag
válasz
velizare #13838 üzenetére
A Starcraft 2 Legacy of the Void és Battlefrontban semmilyen zárt middleware nem volt mégis heteket kellett várni egy normális(=nem villognak a textúrák, nem tűnik el az ég és nincs tele grafikai bugokkal a játék mellette pedig jó teljesítménnyel fut) driverre, előbbi még mindig nem tökéletes köszönhetően a Crimson downclock bugjának...
Az meg elég érdekes, hogy a Nano/Fury/X-en kívül mindegyik kártya kb. szinten teljesít - biztos nem amiatt az egyetlen HBAO+ effekt miatt, inkább megint valami gányolt profil van a driverben.GTA V-ben is volt zárt cucc mégis aznap kiadták, a Nixxest meg eddig mindenki dícsérte milyen jó PC-s portokat csinálnak. Most már ők sem tudnak portolni csak azért mert nV játék ?
-
guftabi96
addikt
válasz
daveoff #13834 üzenetére
A Furyktól eltekintve minden kártya ott van, ahol lennie kéne.
A 0 day driver szerintem fontos lépés marketing szempontból.
Rengeteg oldal már a megjelenés napján, vagy már előtte teszteli a játékot.
Mi fog most is megmaradni az emberekben? "A Furyk le vannak maradva". Lehet, hogy jön 2-3 nap múlva egy driver, ami rendet rak, de az emberekben nem az fog megmaradni. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Kolbi_30 #13833 üzenetére
Nem hinni kell, meg kell tapasztalni, de ha az nem megy, meg kell nézni a teszteket, ahol pár perc alatt se sikerül teljesíteni (Egon-t idézve)!
Számomra ismét nagy csalódás volt a HBM-es Fury-k szereplése. Pedig adtam időt, augusztusban mondtam vissza a Fury X rendelésem, mert akkor is ez volt a helyzet. De mint írtam elengedtem ezt a dolgot, nem lesz jobb.És sajnálom, pedig minden Crimson hiba ellenére én kipróbáltam volna.
Ismét kár óvodáskodni...
Szerk.:
(#13834) daveoff:
Igen! Ismét egy objektív elhasználó véleménye (aki szintén megjárta mindkét oldalt).(#13837) guftabi96 na igen ez a marketing része (is), illetve én nem látok az új tesztekben sem gyorsulásokat, hiába voltak újabb driver-ek (HBM).
-
Személyeskedést kéretik befejezni - egy hsz-t már töröltem, a folytatásban további figyelmeztetés nélkül takarítok (és miután szerkeszteni nem tudok, az érintett hsz-ek esetleges értelmes tartalma is elszáll).
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #13830 üzenetére
Szerintem Ő is a Furykra gondolt. Egyébként marketing, és az AMD tulajok szempontjából nagyon is nagy jelentősége van, hogy egy teljesítményjavító, optimalizált "game ready" driver a 0. napon, vagy előtte érkezik, vagy akár 2-3 nappal később. Szerintem hatalmas a különbség, aki megvette a játékot, AMD kártyája van az a 0. naptól szeretne problémamentesen, kártyájához mért teljesítménnyel játszani, ez szerintem érthető. Persze nem sok az a pár nap, de ez az egész olyan hullámokat kelt a felhasználókban, aminek ez lesz a vége, ami itt is megy. Ha 2 nap múlva jön egy driver, azt miért nem tudták 2 nappal ezelőtt kiadni, ne mondjátok már, hogy ez normális, hogy mindig csúsznak a fontos, játékokhoz köthető driverekkel.
NV nem csinál mást, mint kiszolgálja a felhasználói igényeket, hogy ezt milyen módszerrel, milyen marketinggel teszik, és milyen rizsával körítve az teljesen mindegy. AMD meg elvan a maga kis világában, és nem bírnak elszakadni ezektől a dolgoktól...en utalom a lakodalmas zenet, megsem rohangalok lagzikra uvoltozni, hogy "mi ez a szar halgassatok jobb zenet"
Miért? Az tök buli lenne! Mondjuk lehet nem érnél épségben haza...
-
Kolbi_30
őstag
válasz
#Morcosmedve #13832 üzenetére
Abban hiszel amiben akarsz..
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #13830 üzenetére
"Mi lesz mikor kijon a driver? Ha akkor az amd kartyak lesznek gyorsabbak ugyanigy fogod szidni az NV-t"
Ez nem fog előfordulni, a tapasztalatok alapján (hiába van "beharangozva"). De szidnám ugyan úgy, mint mikor az utolsó hitvány Batman játék kijött, pedig az sem az nV hibája, hanem a kiadó hibája.
"Azt mar nem is kerdezem mit erdekli az NV tulajokat az AMD driver annyira, hogy tobbet foglalkoznak vele mint az AMD tulajok"
Segítek: (#13784) darkflamy - ezen kívül nem foglalkozok vele, kivéve, hogy nézegettem a Nano-t, bocsánat, többet nem fenyeget ez a veszély.
Szerk.:
(#13831) Kolbi_30:
nem tudom kinek lettek az óvodás hozzászólásai törölveés nem hiszem, hogy volt bármilyen Maxwell kártyád...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #13828 üzenetére
"nincs megfelelo teljesitmeny, pedig papiron tudjak a piros kartyak."
A Furyn, a tobbi kb a helyen van, par fps hartrannyal. Mi lesz mikor kijon a driver? Ha akkor az amd kartyak lesznek gyorsabbak ugyanigy fogod szidni az NV-t "nincs megfelelo teljesitmeny"?
"arra nem meltatnak, hogy driverrel megprobaljak ezt a dolgot kicsit enyhiteni "
Az hogy a Nixxes mar leirta hogy jon a driver, meg a verzioszamot is, azt jelzi hogy kesz a driver max meg teszten van mielott kiadjak.
(Azt mar nem is kerdezem mit erdekli az NV tulajokat az AMD driver annyira, hogy tobbet foglalkoznak vele mint az AMD tulajok....en utalom a lakodalmas zenet, megsem rohangalok lagzikra uvoltozni, hogy "mi ez a szar halgassatok jobb zenet").
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #13826 üzenetére
Ácsi! En intel tulaj vagyok
ettol eltekintve volt AMD-m is, nem is olyan régen.
Na de: számomra újfent nem arrol van szó, hogy nincs, akarmilyen cinkusan is altalad megfogalmazott "X" day driver, hanem, hogy nincs megfelelo teljesitmeny, pedig papiron tudjak a piros kartyak. Az a masik kerdes, hogy arra nem meltatnak, hogy driverrel megprobaljak ezt a dolgot kicsit enyhiteni - ez lett az "nV" tulajoknal ismèt a szánalmas kategoria - ami valljuk be igaz (le kell venni a piros szemuveget).
Egon: vegyél prémiumot és rejts el, kár ezen kattogni.
-
Kolbi_30
őstag
Van AMD kartyas gepem meg vidias is..igy latom mindket hibat..és legalabb annyira szar az nv drivere mint a masike..persze nekem egyik sem crashelt vagy adott hibat x jatekban 2015ben..sokaknak meg igen..jah en meg nyersen válaszolok azoknak aki megitelesem szerint megerettek ra. Pont leszarom ha bannolnak valahonnan miatta.
-
Malibutomi
nagyúr
"Érdekes, nekem sokkal inkább valami Kolbi_30 nicknevű ürge rémlik az elmúlt pártíz háeszből, úgy mellesleg AMD tulaj az adatlapja és a megnyilvánulásai alapján, aki mindenáron be akarta bizonyítani, hogy az nV driverei sz*rok, de hát ki mit lát ugyebár...
"
Addig mar nem jutottal el mire irta ugy tunik. Hogy az egesz tegnapi termesben csak NV tulajok hangoztatjak serenyen hogy nem jott 0day (bocs -1day) driver a AMD-tol, mekkora gaz.
-
Egon
nagyúr
Megint pár NV tulaj futott bele AMD driver hibába.
Érdekes, nekem sokkal inkább valami Kolbi_30 nicknevű ürge rémlik az elmúlt pártíz háeszből, úgy mellesleg AMD tulaj az adatlapja és a megnyilvánulásai alapján, aki mindenáron be akarta bizonyítani, hogy az nV driverei sz*rok, de hát ki mit lát ugyebár...
Srácok kár erőlködni addig, amíg a tesztekben nincs baj. Márpedig ott nem írnak ezekről a híres, NV tulajokat érintő AMD driverhibákról.
Ahha, tehát ha a percekig futó tesztekben nincs baj (márpedig - tekintettel a sok-sok tesztelt kártyára, ráadásul többféle beállítást is próbálva - ennél több nem igazán szokott jutni 1-1 kártyára), akkor azoknak, akik órákat, napokat játszanak (nem tesztelnek! játszanak...
) sem lehet semmi problémájuk, logikus...
Köszi, ismét feldobtad a napom!Ha ezek után még valaki elhiszi az agymenéseidet, az magára vessen...
-
Urak,
a tegnap esti anyázásközeli eszmecserét ma reggel kéretik nem tovább folytatni
Az Arkham Knightnak gondolom van saját topikja, ott lehet a vele kapcsolatos sirámokat ragozni. Ill. mind a Catalystnak, mind a ForceWare-nek szintén van saját topikja.
-
mlinus
őstag
válasz
TTomax #13816 üzenetére
a vicc az, hogy nem is olyan rég bejelentette a WB, hogy a Mortal Kombat X nem kap XL edition-t, és nem kap további DLC-ket PC-n. Ergo, megszüntetik az aktív támogatást.
bár nem volt akkora hírverése, de az MKX is egy katasztrófális PC port volt induláskor. Ugyanúgy kiadta a WB egy házonkívüli, kissebb studiónak, és hát olyan is lett a végeredmény. (ja és itt gameworks se volt!)
szóval a WB és a PC valahogy nem olyan nagy barátok manapság... én egy percig se kétlem hogy az Arkham Knight esetén ők a hibásak elsősorban. Valakinek látnia kellett launch előtt hogy milyen állapotban van. VAlakinek le kellett okéznia, hogy igen, így mehet steamre...
-
winstonMccal
újonc
válasz
huskydog17 #13764 üzenetére
Hagyd rá, RotTR topicban írta, hogy neki nem számít ha 20 fps-el megy a játék de legalább minden a legnagyobbmaxxxxximális beállításon van!
#13784 darkflamy: Nyugodtan veheted a 970-et, nincs vele semmi gond. A memóriás mizéria is túl van lihegve főleg az amd-sek által, de azóta sem volt bizonyítva egyik normális tech oldalon se pl DigitalFoundry. Nekem is 970 van és sosem produkálta mert csak urban legend
-
TTomax
félisten
Te meg inkább arra gondolj,hogy kanalat meg villát nem csak egy cég gyárt,és neked nem kötelező éppen a legolcsóbb legvacakabbat venni,főleg ha egy étterembe kell ahol a vendégeid azzal esznek,neked meg a visszatérő vendégből lesz profit...mindig elbuksz az alap közgáz dolgokon,de már megszoktam.
-
TTomax
félisten
Az hogy mennyire volt béna a stúdió,minősíti a kezükből kiadott munka,mások máshol ezt sokkal jobban megoldották...Továbbra sem volt semmiféle kényszer a warneren hogy GW-t használjon a spóroláson kívül,és ez nem az nV sara,jó hogy be nem börtönözzük az összes késgyártót,mert a késsel ölni is lehet...sajátos egy logikát követtek az biztos,következetes,csak éppen rendkívül életszerütlen...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #13816 üzenetére
Amely stúdió egyébként egyáltalán nem béna, és ők csak segítették a portolast. De amúgy mindegy, hogy ki csinálja. Megjön a middleware csomag, azt be kell fordítani, és tesztelés utan le kell tiltani a nem kompatibilis optimalizálást, illetve létre kell hozni az effektekhez szükséges puffereket. Akárki csinálja ezt, ugyanarra kényszerül. Gondolom a fejlesztők az átlagnál magasabb logikai készség miatt nem hisznek az olyan technikákban, mint a ráolvasás, vagy az ima a gyorsabb kódért, más alternatíva pedig nincs a licenc megszegése nélkül.
-
TTomax
félisten
válasz
schwartz #13812 üzenetére
Nem a meghajtó miatt volt játszhatatlan,ha a miatt lett volna akkor nem kellett volna az egész játékot átírni a visszahívás után...nyugodtan csak verd a warner sarát az nVre,talán nem kellett volna a pc portot egy 5 emberes stúdióra bízni meg a GW cuccokat beépíteni a költségek faragása miatt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #13812 üzenetére
Tehát egy zárt middleware-kkel teletömött játék nem ment day-1. Hát ez sokkoló.
A viccet félretéve nyilván az NV-nek nem kevésbbé kellemetlen, hogy egy támogatott játék rosszul fut, de mit tudnának csinálni? Ha egyszer megengedik, hogy a fejlesztő módosítsa a kódokat, akkor onnantól mindenki azt fogja kérni.
Azért az nem volt véletlen, hogy az NV 8 éve még a dokumentálás és a nyílt fejlesztés élharcosa volt. Így lehet eredményeket elérni. Csak a mai világban többet ér a hype, mint a minőség, és egy cégnek ez egy mérlegelendő tényező. Lehet érte haragudni rájuk, de pont leszarják. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Megint pár NV tulaj futott bele AMD driver hibába.
Srácok kár erőlködni addig, amíg a tesztekben nincs baj. Márpedig ott nem írnak ezekről a híres, NV tulajokat érintő AMD driverhibákról. -
válasz
Kolbi_30 #13799 üzenetére
Én nem írkálok egyik be se driverekről... de lassan majd 1 éve van GTX970/980-am és egyetlen rossz driverre sem emlékszem, vagy általa okozott problémára...
Mondjuk előtte AMD oldalon se volt sok, de azért több "kellemetlenséggel" találkoztam az biztos.
Arra sem emlékszem amit schwartz ír... 970-el játszottam végig a batmant megjelenés napjától. Egy deka fagyás nem volt, csak sebességprobléma, de abból is sokat kivett a plusz 8gb ram meg az ssdre telepítés.
De akkor csak szerencsés vagyok.
-
schwartz
addikt
Nincs nincs. Win10 alatt a Batman (amiert fizettem) joideig jatszhatatlan volt a szar meghajto miatt. (percenkent fagyott) DE ez csak egy pelda, a piszkos huzasaikrol jobb nem is beszelni.(bar az lenne a lenyeg)
visszafelé menni nem nagyon láttam senkit.
kb 20eve tomom az nvidia zsebet de egy budos fillert nem latnak tobbe tolem. Az sem erdekel ha a komkurencia lassabb vagy dragabb lesz,
-
h1mpi
félisten
Na szóval most, hogy normálisan lehet beszélgetni megint, biztos, hogy az nV is hibázik dirverekkel, de a supportja össze se hasonlítható az AMD-vel és nem csíkoz, nincs BS nincs semmi csak használod és kész. Amelyik AMD user ezt nem látja be azzal nem tudok mit kezdeni. Nem véletlen, hogy sok HC AMD-s is már nV oldalon van innen is.... pedig Ők szívesen vennék az AMD termékeit, visszafelé menni nem nagyon láttam senkit.
-
Kolbi_30
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest