- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mulder614
csendes tag
Sziasztok az alábbi konfigot venném
Core i5 4590
Ram 8gb kingston 1866Mhz
Táp Chieftec 500W
Alaplap MB Asus H97ME
A kérdésem az lenne hogy Geforce Gtx 750 ti vga-t vegyek bele vagy annyi pénzért inkább valamilyen amd-s R9 szériás kártyát tegyek bele?
És mit szóltok a konfighoz? Játékhoz kellene. -
TTomax
félisten
válasz
mlinus #15091 üzenetére
Az nem lehet hiszen az nem jöhet ki addig amíg az nV ki nem hozza a Pascalt,hiszen mindenkit megkentek... [link],még rakhatnék ide úgy 5-6 nevet...
(#15093) rupsz
Hogyne,azért mert az AMD egyik legközelibb játékán jól mennek a radeonok,biztosított hogy minden DX12es címben jól fognak... -
válasz
Malibutomi #15088 üzenetére
Hát, erre több válasz is van.
Ha rendes by design DX12 játékról van szó, akkor az gyakorlatilag egy másik motor, tehát túl sok értelme nincs a DX11-et baseline-ként használni.
Ha egy DX11 port néhány extrával, mint amilyen a Hitman is, akkor attól függ, miért nem fekszik. A Fury X-nek pl. nem ideális a Hitman, és kevesebbet is gyorsul, mint a 390X. Általában, ha valamelyik nem-shader kapacitással van baj, akkor az a-c sem fog sokat segíteni, mert optimalizálja az ALU-terhelést, és elmélyíti a szűk keresztmetszetet. Olyan esetben lehet jó a dolog, amikor maga az ALU-tömb felépítése nem jó a játékhoz, mert ott ALU-limit van, de nem kapacitás, hanem kihasználtság - ezen segíthet az a-c.
Ami izgalmas lehet még, az az, amikor úgy ültetnek át compute shaderbe effektet, hogy csökkenteni tudják az igényelt pixeműveletek számát. Ez ütne biztosan a Fijin, viszont nem tudom, mennyire van realitása. És ez is inkább a "másik motor" kategória.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #15092 üzenetére
Jo otlet
Meglatjuk mi a lesz a vege, nekem teljesen mindegy oszinten szolva, iden csak a The Division maradt allva azok kozul amiket vartam, Hitman nem porget fel oszinten uh...
szerk: akkor ha Abu a profeta (sokan evvel gunyolodnak), a latottak alapjan DX12-on jobban mennek a piros kartyak, akkor elmondhatjuk hogy a profeciaja/joslata beteljesedett? Abu
-
mlinus
őstag
Jöhet az újabb menet, ROTTR patch notes:
Added support for DirectX 12
DirectX 12 is a new advanced graphics API that on the right hardware can offer far better performance.
For the best DX12 performance and stability please install the latest drivers for your GPU.
For NVIDIA: http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/99512/en-us
For AMD: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD_Radeon_Software_Crimson_Edition_16.3.aspxAdds NVIDIA VXAO Ambient Occlusion technology. This is the world’s most advanced real-time AO solution, specifically developed for NVIDIA Maxwell hardware. (Steam Only)
Added a new benchmark feature to allow easy comparison of performance on different systems, as well as at different graphics settings.
Fixed some HBAO+ and other Ambient Occlusion issues.
Fixed motion blur problems in Stereoscopic 3D mode.
A variety of other smaller optimizations, bug-fixes, and tweaks. -
törölt tag
Finoman kijelentheto hogy a Pirosak felmostak a padlot a Zoldekkel
Alap orajeles AMD kartyak verik pepesse a tuningolt zoldeket
Hol van gyiku?
-
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #15087 üzenetére
Mihez is kéne mérnem egy 970-et?
Az enyém alapfeszültséggel tudja az 1500/8000-ret. -
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #15084 üzenetére
Na a 970 egész jó helyen van, egy tuningosabb darab simán hozza a 980-at.
-
Malibutomi
nagyúr
Bekerult a TX is (stock orajelen), meg egy custom 970
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán #15081 üzenetére
Azért mert ott már GPU limit van, a proci tudna még többet is
Az AOTS-ben (régebbi verzió) egy 4.5 GHz-es FX 8320, 87 FPS-t kap CPU Framerate-nek míg egy 4.5 GHz-es Hashwell i7 164-et DX12 alatt.
Szóval nagyon is van különbség, csak jelen esetben nem látszik annyira a játék és a használt beállítások miatt. -
guftabi96
addikt
válasz
Szeszkazán #15074 üzenetére
A 8370 szépet gyorsult
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán #15074 üzenetére
No akkor az AMD gimpelte a saját kártyáit vagy miért csak 5-10-15%-kal gyorsabb felbontástól függően a Fury X a 390X-től ?
Rá ne vágjátok, hogy CPU limit van alacsonyabb felbontáson, ez már DX12... -
Szeszkazán
senior tag
-
törölt tag
válasz
TTomax #15066 üzenetére
Ez nem az a kategoria ami altalanosan elterjedt
Nem sokan mennek el ilyen konfiguracio epitesenek iranyaba, a tobbseg (~95%+) megelegszik a gyarilag biztositott hatarokkal.
Megneztem a Ti topikban a Palit-ot, tenyleg jol ment en emlekeztem rosszul, viz alatt meg jobb let volna
Ez van, majd megnezzuk a kovetkezo szorast ki mit villant.
-
sayinpety
tag
Factory overclock nem tul jo meglatasom szerint. Tesztre kaptunk regebben ASUS 980Ti Strix OC modelt az NVtol. Kesobb vettunk 8 darabot az ASUStol. Az NV press modelje a leggyorsabb. 6-9 szazalekkal gyorsabb a vasaroltaknal. Felbontatlan karton, gyari mukodes. Tipus ugyanaz. ASUS support mondta 11% performance gap lehet ket ugyanolyan 980Ti Strix OC kozott. Azota talaltunk megoldast boost tiltasara, am sok bonyoldalmat okozott. Sokaig nem tudtuk mitol lasult le a code ugyanolyan PCn.
AMDnel is tapasztaltuk, am csak 3 szazalakos kulonbseget mertunk. Sajnos AMDn nem lehet tiltani, am megengedik, hogy valogassunk. Ha 5 VGA kell kerunk 15ot. Abbol lesz ot ugyanolyan gyors. 10et visszakuldunk. -
Sonja
nagyúr
Az "agyontuningolt" jelző nekem inkább egy pl. Kingpin féle LN2-es tuningra illik, de kinek hogy.
-
törölt tag
A Strix 980 Ti 1380-as órajele átlagosnak számít, a legnagyobb gyári órajelű kártya meg 1490 fölött megy: MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning
Egy kis OC-vel meg 1500 fölé is lehet vinni, na ez már jobban illene az "agyontuningolt" jelző, de megjegyezném, hogy ehhez sem kellett feszültséget emelni...Szerk.:
Az Asus garanciája meg 1291 MHz alapértelmezett módban ha ezt nézzük...
A boost működéséből adódóan meg ettől magasabb lesz (nem kevesebb mint egyeseknél).
-
TTomax
félisten
Te csak maradj a "garantált" dolgoknál" mi meg majd hajtjuk ami a csövön kifér,procit is vgat is...tehát van a tesztben Fury...
Ui: Nincs azzal semmiféle gond világéletemben igy hajtottam mindent,most is direkt olyan procit vettem ami speed binnelt,megy is a szerencsétlen 4.8GHz-en 24/7 (4930K [link]),sosem voltak stabilitása gondjaim,és mindig jól jöt az a +20-50% teljesítmény amiért egy fillért sem fizettem... igaz nincs ráírva hogy OC dream,meg garanciát sem kapok amivel sokra úgy sem mész...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #15064 üzenetére
A PCGH tesztjeiben általában a legnagyobb gyári órajelű kártyák szerepelnek az adott sorozatból. Ironikus módon ezek mennek egyébként vissza a gyártókhoz a legnagyobb arányban.
Instabilan lesznek eladva sajnos, mert senki sem teszteli ki a tuningot rajtuk.
(#15066) TTomax: Én azoknál maradok. Túl sokszor égettem már meg magam a gyári tuninggal is. Egyszerűen nem éri meg emiatt szívni.
A kérdés a Fury X-re vonatkozott.
(#15067) Szaby59: 1304 MHz az MSI garanciája.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #15060 üzenetére
1450-et kb. mindegyik megy, 1300 köré gyárilag boostolnak a custom kártyák.
1080-1090-en már a Sapphire Fury is instabil, ha nem kap még több feszt akkor a tesztben szereplő 1050-es miért nem "agyontuningolt" ? Ez már eleve egy 5%-os tuning egy olyan kártyánál ami még kevésbé bírja. -
TTomax
félisten
Kit érdekel a gyári tuning????Az én TitanXem megy 1500 felett SLIben...Pont ott lehet megvenni,mint pl a 4,6GHz húzott 4790K-t és barátait,és nincs rájuk írva hogy "OC Dream",nem is reklámozzák, gondolom TE ezért nem találkoztál még ilyesmivel...
"Fury X nincs is a tesztben" ohh wait de Fury szerencsére van... +3%...
(#15060) rupsz
Valamire te igen rosszul emlékszel... 1400 alatt még a refek se nagyon mennek... -
törölt tag
válasz
#85552128 #15056 üzenetére
Azert nem az 1500 a jellemzo, nagy altalanossagban olyan 1300-1350~ korul mentek azok levegovel max, vagy elfogy a szufla vagy elfogy a hutes (ha ref akkor meg hangos mint allat) ha vizezed es jo akkor megy 1400-akat, a kiveteles peldanyok mennek 1450 felett, modositott bios-al, hozza komoly alaplap-ram-cpu komboval, nem altalanosan elterjedt szinten, 1% alatti a PC-s tarsadalmon belul.
Hm, mar nem is emlekszem mennyit ment a Palit-om, az 83% ASIC-os volt, etalon kartya
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Malibutomi #15051 üzenetére
Ez a teszt biztosan kamu!
-
törölt tag
válasz
Ahhoz képest, hogy a 390/X mennyivel elhúz a 970/980-tól a Fury épphogy beéri a Ti-t, még házon belül is csak 7-15%-kal gyorsabb mint az előd.
"Agyontuningolt" meg 1500 MHz körül lenne, nem 1400 alatt...
A 290 vs 390-ből úgy tűnik, hogy nagyon szeretheti a nagy memóriasávszélt.
-
válasz
Jólvan... akkor a 980 nagyjából elég lesz. phu...
-
cyberkind
félisten
válasz
Lehet hogy végre eljön a Fury X ideje, igaz még mindig nem 4K-ban, szomorú vagyok.
-
törölt tag
válasz
Lehet, hogy a Fury x itt már megelőzi a 980 Ti-t
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
rup1u5 #15048 üzenetére
Memoria nelkul adjak ki? Mert ugye Micron confirms GDDR5X to enter mass production in Summer
-
-
imi123
őstag
válasz
Habugi #15034 üzenetére
Nekem volt 290X-em.
Amikor eladtam tisztában voltam vele hogy bitang erős kártya.Sajnos szoftveresen nem volt kiszolgálva.
Ettől függetlenül nem kezdtem a kártyára köpködni fórumokban.Na jó cserébe a driverekre igen.
Most egy ide egy oda időszak jön.
Látszik hogy ha fordítanak időt az AMD-ben rejlő tudás kiaknázásában akkor elkalapálja az azonos kategóriájú Nv-t. -
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #15044 üzenetére
Na én most mentem tönkre..!
-
Malibutomi
nagyúr
-
Két komment a Hitman teszthez - az Absolutionben is volt 20+% előnye a 390X-nek a 980-hoz képest (WQHD-ben), úgyhogy annyira nem nagy meglepetés, hogy itt is van. A DX12 8-10% plusz sebességet hoz a Radeonoknak, ez CPU-limit híján annyi vagy egy kicsit kevesebb, mint amire lehetett számítani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket #15039 üzenetére
Szerencsére nem. Annyira nem, hogy memóriával is rendelkeznek, így felismerhetnek, ha gyanús vagy. Mindenestre a lényeg, hogy ennek a játéknak nem az akció a megterhelő része, hanem a tömegjelenetek. A béta alapján megnézheted a Digital Foundry-n, hogy mi történik a sebességgel, ha sok ember van a jelenetben.
Ettől függetlenül a PCGH valóban nem a top. De hát ez az ára, ha valaki első akar lenni.
-
rocket
nagyúr
válasz
rocket #15037 üzenetére
Rosszul neztem 5-10%-kal gyorsabb a DX12 kod, de az is messze van az igertektol
#15038: Szerinted, a karakterek nagy resze semmilyen AI-val nem rendelkezik a jatekban, csak "nezo".
Sajnos nem fordit egyik oldal se kello figyelmet ezekre a teljesitmeny tesztekre, PCGH-nal allandoan olyan scenek vannak ahol alig tortenik valami, es ~40 masdopercesek, frame timeot meg fenyevente mernek az oldalak, pedig az is fontos lenne. -
rocket
nagyúr
válasz
füles_ #15004 üzenetére
PCGH "zsenialisan" allitja ossze a benchmark sceneket, most eppen egy divat bemutatot sikerult berakni, ahol setalgatnak a karakterrel, akcio nulla, es igyis alig van/lesz kartya ami tudja a 60+ FPS-t FHD-ben.
Most lehet szidni az AMD-t, hogy milyen magas gepigenyeket krealtak, DX12 kod meg lassabb, mint a DX11, ennyit a nagy elonyerol a DX12-nek
Kicsit tobb idot is tolthetnenek a benchmark scenek kivalasztassal, es hosszabb is lehetne, mert ennek igy nem sok ertelme van,10-15%-ot biztos esni fog az atlag FPS egy akcio dusabb jelenetnel, es akkor FHD-ben nagyabol marad 2 VGA ami kepes 60+ FPS-re.
-
-
Habugi
addikt
válasz
imi123 #15030 üzenetére
Ha szeretnéd majd szólok ha elértük a 10%-át annak ahányszor a Hawaii/random Radeon itt "szarozva" volt, év vége előtt ne számíts rá.., érted mit szeretnék ezzel mondani ugye?
Amennyiben tényleg lesz Maxwelles "lemaradás" DX12 okán, amit egyelőre még mindig igen kétesnek tartok majd szépen elkezdhetitek ti is "megszokni" ezeket a postokat, bár nem hiszem hogy szükséges lesz, ha az elméletem igaz ebben is eltérő a két tábor vagyis inkább azok "kemény magja"..
-
ffodi
veterán
válasz
Venyera7 #15027 üzenetére
Én továbbra is elégedett vagyok a Maxwell-lel, másrészről örülök annak is, hogy vannak játékok ahol a pirosak jobban teljesítenek....... de ezek a folytonos baklövések a driverekkel és a rejtélyes hibák amiket nem sikerül javítani már hónapok óta, újra és újra abban erősít meg, hogy jobb döntés volt a zöld oldal. A 290x-nél ültem eleget a szopórolleren, az elég volt egy időre..... (igen volt most sz@r NV driver is, tudom....)
-
Venyera7
senior tag
Kiváncsi leszek ezek után, hány elégedett maxwell tulaj lesz.Persze ilyenkor egy sincs itt.
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #15018 üzenetére
Na a 390X már be is került, 8%-kal gyorsabb csak a 980 Ti, de lassan jönnek az eredmények
Szerk.: Fijin, Tongán framelock van DX12 alatt
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15013 üzenetére
És ? A 390, 980 eredmények alapján annak kéne lennie... Az, hogy saját címben valamivel jobb a saját kártyád mint a konkurencia még kilehet magyarázni, de azt magyarázd már meg, hogy sikerült házon belül úgy optimalizálni, hogy a majd 2x annyiba kerülő és elvileg jóval fejlettebb kártyádat majdnem behozza
a két évvel ezelőttiegy két szinttel lejjebbi ?
1440p-n már jól megy, 1080p-n vagy DX11-es limit van, vagy valami gubanc ennél is.Nem értek németül, de valami performance issuet ír AMD-n, nVidián meg crashelt a játék, Steamen csak holnaptól oldják fel úgyhogy ez még nem a release verzióval készült szerintem.
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #15007 üzenetére
Ez nem annyira meglepő ezektől a GPU-driven pipeline motoroktól. Ezek DX11-ben is jelentősen eltérően működnek, mint a korábbi DX11-es leképezők.
-
Habugi
addikt
válasz
füles_ #15004 üzenetére
Ez még lehet ugyan olyan gikszer mint amit a GoW kiadója hozott össze a GCN 1.+ Radeonokkal, meglátjuk, idő kell még mire a játékpiac "normálisan" asszimilálja a DX12-es "helyzetet".
Ellenben ha a topic általános "morálját" tartom szem előtt csak annyit mondanék.., "Radeon lemaradás" ..
-
füles_
őstag
Hitman 2016
Egy R9 390 9 FPS-sel gyorsabb mint egy custom 980Kíváncsi vagyok a többi kártyára is
-
törölt tag
válasz
rocket #14996 üzenetére
Hétfőn lesz két hónapja, hogy második alkalommal ismét jelentettem egy DXVA-val kapcsolatos bugot, azóta vagy 5+ driver volt, de se javítva nem lett, se az ismert hibákhoz nincs besorolva és a mellékelt 10 megás sample videofájlt azóta sem töltötték le. Ha ilyen apró bugok le vannak szarva (a 8 hónapja tartó csíkozást ne is említsük) simán elképzelhető annyira nincs ember semmire, hogy ilyen hibák megtörténhetnek...
Ami csak reportolva van és nem kelt nagy visszhangot az ignorálva van. -
füles_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest