- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
válasz
schwartz #42381 üzenetére
Ennél a gennél kitalálták ezt a full kamu MSRP-t , NB-né lehetett valamennyit venni, AMD már csak 6800 szériűból kb 15 percig, ezútán AIB 30-50%-al drágábban.
Gondolom ezentúl ez lesz...De ami a legnagyobb tragikomédia és nekem ezzel van problémám, a full kamu kommunikációból, most nem kezdem linkelni szerintem mindenki emlékszik a cikkekre hogy jaj most lesz e AIB 6900XT vagy csak REF, és hűű meg haaaa AMD engedélyezte az AIBoknak , mit engedeélyezett?? Nincs is REF
Na ezért menjen a picsába ez mi ha nem szándékos félre vezetés?
-
Jacek
veterán
válasz
schwartz #42378 üzenetére
Nincs ref már ennyi volt amennyi eddig kijött, az be etetés volt kész vége.
AIB van joccakát 30-40%felárral
Egymásra mutogatás megy jelen pillanatban , most a gyártók mutogatnak az AMD-re hogy kurva drágán adja a chipet ezért annyi amennyi, persze egyiket sem kell félteni. -
válasz
schwartz #39699 üzenetére
őő kulturáltabban nem megy ?
feljebb az utolsó 100 hozzászólásból legalább 10 a játékokról szól és azon belül a technikai újdonságokról valamint arról hogy fut a gyártók termékein. erre lehet többen kíváncsiak mint a te nyűgödre.Amúgy meg volt már a quake csak egy kicsit kellett volna feljebb olvasnod, úgy kb 10 hozzászólást.: [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #39699 üzenetére
Nem mondva semmit, de itt nem olyan faszságra használják, amit megcsinálsz ezerszer olcsóbban, egy hangyafasznyit gyengébben raszterizációs megoldással, amit aztán játék közben úgy sem veszel észre. Olyan dolog lesz benne, aminél végre tényleg haszna van a sugárkövetésnek.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
schwartz #39418 üzenetére
Intelektol amit lattunk 8086k neven legalabb tudtuk, hogy OC-ban nagyjabol jobb lesz es lett is vagy atlag 200-300MHz-el az atlagos 8700K-tol.
De ez az AMD tol kb mit fog tudni 12nm-en?
Az eddigiek is megalltak 4200-4300 maxnal all core, most ez meg majd lesz 4400MHz?
Persze minden MHz fontos nyilvan de szerintem itt mar a celegyenesben felesleges volt nekik ezt kihozni.
Gondolom ezeket valogattak anno 2800X-nek, de aztan soha nem kerult ki a piacra. -
mcwolf79
veterán
válasz
schwartz #27679 üzenetére
Ha Abura gondolsz akkor maradjunk annyiban, hogy nemhiába találnak rajta folyamatosan fogást. Mert folyamatosan nyomja az AMD térítő technohablatyot, aminek az elmúlt 4-5 évben sok haszna nem volt. A rizsa és az ígéretek mögött vajmi kevés megvalósult "álom" van, amiből a user-ek tényleg profitálhattak volna.
És mivel egy számtech portálnak illene legalább látszólag elfogulatlannak lenni, ez ebben a szegmensben nem igazán történik meg. Ezért kezdik ki folyton, ha jön a sok jóslat,aminek nagy része valószínüleg nem fog megvalósulni. -
Ren Hoek
veterán
válasz
schwartz #26132 üzenetére
Ez az, azt kapod amit vettel meg kompromisszumok nelkul duma mar elegge faraszto. Mondd, hol es miert relevans a te szemelyes preferenciad? Azt akarod bemeselni, hogy 1080P-re nincs megfelelo alternativa?
Nyilván definiálni kell egy FPS-t és beállítást..., de alapvetően 1080p 60FPS Ultra/High az amit kompromisszummentesnek neveznék. Mindez úgy, hogy nem fogyaszt 200 Watt felett, csendes, elbírja egy átlag táp. "Beteszed és megy".
Ezen definíció szerint nincs most olyan AMD kártya ami mindenhol hozza a 60 FPS-t( minimumot is, mert az AVG igazából egy parasztvakítás szerintem). 1080p-n stabilan, úgy hogy még legalább fél-1 évig tartja ezt a szintet a játékokban. Nem röccen be az erdőben 30 FPS-re, vagy egy sűrűn lakott városban, tömegjeleneteknél... és ez még mindig csak Ultra-High...tehát néhány -többnyire értelmetlen - beállítást lehet ésszerűsíteni kell - (Hairworks pl)...szerintem elég egyértelmű, hogy a 480 esetében kompromisszumot kell kötni, így vagy úgy... Valakinek teljesen megfelelő ez a kompromisszum... valaki meg még többet akar mert 144 Hz-en játszik, amihez még az 1070 is kevés FHD-n...
Nincs ezzel semmi baj. Azzal meg tényleg nem tudunk mit csinálni, hogy ez gazdaságilag erőtlen cég most csak erre volt képes. Örüljünk neki, hogy eddig nem ment csődbe és talán a Vegával tud némi market sharet szeretni feljebb is. Nem lesz egyszerű...
Hsz ezen része csak arra utalt, hogy belegondoltam mi kéne ahhoz, hogy lecseréljem a fél éves IGP-s várakozás után megvett 1070-et. (Mivel nem vagyok fanatik és szeretem cserélgetni a kártyákat, még simán benne van cserélek...de ehhez tényleg valami forradalmi kell)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
schwartz #22768 üzenetére
Nem érzékeled az iróniát
Inkább arra volt kihegyezve,hogy az "gagyi 780ti amit avultat az nv",de ettől függetlenül nálam egyik produkció sem értékelhető.
Hozzáteszem én jobban meg vagyok lepődve ezen bárkinél,lévén volt pár Hawai gpu-s karim,de ilyen sz@rul még nem is láttam őket szerepelni.
Különben érdekes ez.Ami az amd-n megy az "úristendejóóó,vége az zöldeknek,lealázva,szájba hu---va,stb" ami meg nv-n az optimalizálási hiba!Nincs több kérdésem
Én pl a fent említett DeusEx-et tartom ilyen hibának,mert ugye amit szabad jupiternek...Ui:Szabynak pl lejött elsőre
guftabi96 : Fentebb
-
TTomax
félisten
válasz
schwartz #13812 üzenetére
Nem a meghajtó miatt volt játszhatatlan,ha a miatt lett volna akkor nem kellett volna az egész játékot átírni a visszahívás után...nyugodtan csak verd a warner sarát az nVre,talán nem kellett volna a pc portot egy 5 emberes stúdióra bízni meg a GW cuccokat beépíteni a költségek faragása miatt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #13812 üzenetére
Tehát egy zárt middleware-kkel teletömött játék nem ment day-1. Hát ez sokkoló.
A viccet félretéve nyilván az NV-nek nem kevésbbé kellemetlen, hogy egy támogatott játék rosszul fut, de mit tudnának csinálni? Ha egyszer megengedik, hogy a fejlesztő módosítsa a kódokat, akkor onnantól mindenki azt fogja kérni.
Azért az nem volt véletlen, hogy az NV 8 éve még a dokumentálás és a nyílt fejlesztés élharcosa volt. Így lehet eredményeket elérni. Csak a mai világban többet ér a hype, mint a minőség, és egy cégnek ez egy mérlegelendő tényező. Lehet érte haragudni rájuk, de pont leszarják. -
Sir Ny
senior tag
válasz
schwartz #11308 üzenetére
Ezek arra példák hogy a piac nem tudja megjósolni a megjósolhatatlan eseményeket? Nagyon jó példák.
Max annyit lehet smbk megállapításán módosítani, hogy inkább a jelenlegre/közeljövőre kalkulált értékre áll be az ára.
Ami -- miért próbálod tagadni? -- általában nagyon jó becslés.
-
daveoff
veterán
válasz
schwartz #11009 üzenetére
Input lag ~1ms ha már itt tartunk, ez volt az egyik fő szempont a vásárlásnál. És igen volt előtte komoly IPS monitorom, ezek után mondom ezt. És nincs különösebb gondom a TN-el sem, elég komoly panel van benne, ezt szakember mondta kalibráláskor. Egyedül a betekintési szög zavaró, de azt meglehet szokni. 144Hz kárpótol mindenért. Még valami?
-
sayinpety
tag
válasz
schwartz #9264 üzenetére
Reszben a driver. Kis terhelesnel az en enginem lassabb NV hardwaren D3D12ben. Nagyobb terhelessel jon +30-50 szazalek. AMD sokkal jobban gyorsul +100-200 szazalek.
Szemelyes velemenyem szerint a Microsoft hibazott. Kevesen tudjak hogy szuletett D3D12. Evek ota rossz a D3D. D3D9 ota tart overhead csokkentes? State blocks, large state groups, deferred context. Mind bukas! Az AMD D3D11 megjelenese elott mondta a kernel graphics driver miatt nem gyorsulunk. A Microsoft arogansan mondta AMDnek mutassanak jobbat. Az AMD 2009re osszerakta elso prototype explicite APIt. Egyik kolegam szerzodtettek Sonytol. Ismerte a GCMet. 2009 vegen megmutattak mi lehet a megoldas. A Microsoft azonnal penzt ajanlott nekik a source codeert. A D3D12 alapja 2012es AMD prototype API source. Ezert hasonlit ennyire Mantle, D3D12, Vulkan. Mind harom AMD fejlesztes. Am az AMD sajat nezopontjabol fejlesztett. 2012 vegen keszult el elso D3D12 specification. Az Intel, NV szabalyosan ordibalt miatta. Kesobb kiderult AMD nem kert penzt source codeert, cserebe core specificationt meghatarozhattak. 2013ban jott a Mantle. A Mantle a Microsoftnak varatlan volt. Felgyorsult a D3D12 fejlesztese. Nem voltak vitak. Az Intel, NV lecsendesedett. A Mantle nagyobb fenyegetes volt, mint a D3D12 core specification. Tobbi ismert.
A D3D12 core specification AMDnek kedvez. Megkoveteli a multi-engine es binding reasources Tier3 codeot. Intel, NV szamara nem tetszik, hogy tobb az overheadjuk mint AMDnek. A Mantle miatt a Microsoft felelos. Szerintem maig banjak, hogy nem vasaroltak meg source codeot. A Microsoft es Khronos csak hasznalatra kapot jogot, am az AMD tulajdona maradt. Ebbol meg sok baj lesz!
Az AMD honapok ota kerdezi mire van szukseg. Rengeteg informaciot gyujtottek. Velemenyem szerint a tervuk veszelyes. Mire vitara kerul egy specification update mar hardware es Mantle updateje van AMDnek. Egy IHV sem fog vitazni, ha konkurens termek kesz. Liquid VR jo pelda. Az AMD minden vR specificationt leadott. Ha elfogadjak jo. Radeonhoz illo szabvany. Ha nem fogadjak el jo. Csak Radeonon mukodik. Az AMD velemenyem szerint manipulacioval elerte a piac iranyitasat.
A Gameworks ezert lett. Mindenki utalja a middlewaret, am nincs mas valasztas. AMD a ket konzollal kepes lesz gyorsan fejlodni. NV tehetetlen. A Gameworks celja a fejlodes megfogasa.Nem tartom PCt rossz piacnak, am teny rosszak az APIk. Mindenki nyugodt volt regen. Mindenkinek ugyanolyan rossz volt D3D, OGL, etc. Amikor kertunk jobb APIkat nem arra gondoltunk, hogy az AMD dolgozza ki! Nem szabad ekkora hatalmat adni IHV kezebe, mert annak eredmenye a kaosz. Ezert csak Microsoft es Khronos Group hibas.
-
daveoff
veterán
válasz
schwartz #8708 üzenetére
(plusz versenyképes alternatíva (minden téren) sem ártana, az is igaz)
Na ez itt a lényeg. Csak azért vegyenek a felhasználók AMD-t, mert az NV egy aljas zsebmetsző cég? Ha egyszer nem jobb a konkurencia, kit érdekel, hogy milyen aljas egy cég. Ja, és lassan már ott tartunk, hogy egy forinttal sem drágább.
-
válasz
schwartz #8703 üzenetére
Még ennél is sokkal többen vannak (99+%), akiket már egyáltalán nem érdekel, hogy mi volt a Crysis 2-vel. Tárgyalástechnikában tanítják, hogy a gyenge érvek nemhogy nem tesznek hozzá a meggyőzőerőhöz, hanem még rontanak is rajta. Ez a nyilatkozat ennek a mintapéldája.
(#8702) NetTom: Huddy szerintem elég jól képben van, ez megintcsak kommunikációs fail. Rossz időben, nem a megfelelő információt...
Neked is, ill. mindenkinek, aki arra számít, hogy az nVidia változtatni fog a disznóságain: amíg Jen-Hsun a CEO, addig semmi ilyen nem lesz. Az egész marketing gépezet arra van felépítve, hogy nyerni akarnak, bármi áron. Legutóbb pont a 980Ti-vel bizonyították, hogy mennyire nem sajnálnak semmilyen áldozatot ennek érdekében - a GameWorks-szel kapcsolatos kritikákra meg már látjuk, milyen megközelítéssel reagálnak.
-
daveoff
veterán
válasz
schwartz #8645 üzenetére
Van a leggyorsabb kártya, és a leggyorsabb GPU, ez esetben az utóbbiról volt szó. AMD-nél nyomathatják a dual GPU-s nagy kártyákat, ha nincs mögötte support nem ér semmire. A 295X2 pont az a kártya, ami 100k-ért se kellene.....mert CF. Nem tudom milyen az SLI, mert azt még nem próbáltam(CF-es emlékek miatt nem is fogom)...
-
smkb
őstag
válasz
schwartz #8065 üzenetére
Már rég nincs monopolhelyzet veszély, mivel amúgy is a jelentéktelenség szintre süllyed hamarosan az AMD a cpu piacon is, illetve ott az ARM és a gyártói, ami bitangerős. Az x86 már messze nem olyan releváns, mint 5 éve. A mai piac jórészén jelen sincs. Másrészt adhat az Intel x86 licencet, másnak is, ha nagyon akar, meg ott a Via is. De lényeg a lényeg, az AMD kihullásával már nem kell neki a monopolhelyzet problematikájával foglalkozni. Az meg szép dolog, ha van 800m cash, csak épp többszázmilliós határidős kifizetendő kötelezettségei is vannak a cégnek, nagy egyszeri leírásai, masszív veszteséges negyedévei. Pár negyedév és nulla. Egy cég felvásárlásához, bóvli kategóriába kerüléséhez, nem kell hogy üres legyen a kassza, mert a részvényárfolyamokban a cég jövője van beárazva. Ha az ilyen szinten zuhan, és tartósan értéktelen akkor az azt jelenti a cégnek nincs jövője, halott csak még nincs realizálva.
-
törölt tag
válasz
schwartz #7211 üzenetére
Kb. annyira lehet tudatos a 980 Ti, mint ahogy az AMD is tisztában volt vele, hogy nem sokan fognak egy olyan kártyát megvenni 1500$-ért
A vásárlói közönség is tudta, hogy jön a kis tesó, szóval a tudatos vásárlók akiknek a pénz számított nem ugrottak be neki. De őszintén szólva az nem is vesz ilyet...
-
törölt tag
válasz
schwartz #7207 üzenetére
Hogy melyik gyártó tudatosan mit és hogyan tervez el azt se te, sem pedig én nem tudom...
A -500$ is ugyanolyan kész tény mint a -350$.
Szóval ha annyira "sajnáljátok" a TX tulajokat, akkor lehet sajnálni a 295x2 tulajt is, aki az árcsökkentés előtt vette meg.
Ha pedig leróttátok a részvéteteket vissza lehet térni a Fury X/980 Ti eredményeire.De ez a mondva csinált indok/terelés egy újabb nV fikázásra nevetséges a konkurens új flagshipje után.
Még az is jobb lenne, ha azt bizonygatnátok, hogy a Fury X jobb, mert +0.3 FPS-t ver a 980 Ti-re 4K-ban átlag 28 mellett -
#Morcosmedve
veterán
válasz
schwartz #7190 üzenetére
Van benne igazság, de bőven talál legyőzőre, új játékoknál, pedig esélye nincs, amíg egy-két hó le nem telok a CF miatt, már, ha lesz profil.
(#7188) HSM:
(#7198) -Solt-: mondjuk nem a "kőkorra" gondoltam, hanem június közepére
A TX, majd Ti ár fanyalgóknak, fuck logic-ot tudom javasolni, mivel nyilván a Furi iksz-nek kellett valami vetélytárs a "comsumer" piacra. Ezért hamarabb adták, illetve sokadik ismétlőként, a Titan-t lehet tudni, hogy mi követi.
(#7205) rumkola: én nagyon jót kacagtam ezen az egészen, de valahol sajnálom ezeket az embereket.
-
törölt tag
válasz
schwartz #7187 üzenetére
Nem vagyok sem TX, sem Ti sem 295X2 tulaj, van AMD és nV kártyám is. Leírtam a véleményemet, hogy miért gondolom azt, amit.
(#7188) HSM: 650$ az MSRP azok alapján hasonlítok mindkét gyártónál és ugye nem győzőm hangsúlyozni, hogy letiltott GPU, - 6 GB VRAM ez -350$, 3 hónap után... A másik meg -500$, 5 hónap után.
Ha egyik gyártót megkövezitek ilyenek miatt, lehet a másikat is, vagy hanyagolni kellene az egészet... -
#Morcosmedve
veterán
-
törölt tag
válasz
schwartz #7178 üzenetére
A példa nem azért volt, hogy egy újabb fiaskót hozz fel, hanem azt próbálta demonstrálni, hogy marhára nem kéne egyik másik gyártót úgy beállítani mintha nem a pénzért csinálnák amit csinálnak...
Épp ugyanolyan bukta volt az az 500$ a régi vásárlóknak, mint a 350$ a Ti -> TX esetében, csak ugye még a Ti egy letiltott GPU, feleannyi VRAM-mal...
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #7109 üzenetére
Ha ezt félreteszed és figyelembe veszed, hogy kint az átlagnak 2 heti munkabére, itthon meg sokaknak 8 heti, akkor az jön ki, hogy sokkal kisebb összegről van szó. Ezeket a termékeket meg nem a magyar piacra szánják, az egy dolog, hogy itt is kapni, de mikor az árat meghatározzák nem a balkáni fizetések alapján lövik be... az meg ember függő, hogy ki mire költ még önszántából vagy kényszerből.
-
törölt tag
válasz
schwartz #7054 üzenetére
"1080P-re overkill"
Ezt szerintem mindenki eltudja dönteni magának, hogy mennyire éri meg
Attól még futhatna normálisan, hogy "overkill" a 8 GB ram is az a 390X-re ahogy a 12 is a TX-re ha csak játék a szempont mégis rárakták...1440p-n meg azért bőven 10% fölött vannak a különbségek még összesítve a 22 játékot is 9% és ez csak a ref 980 Ti...
Az, hogy kinek mi befolyásolja a játékélményt megint csak egyéni szempont, márka preferenciám sincs, lehet hogy a Fury-t veszem, lehet hogy a Ti-t (vagy semmit).
Kivárom, hogy mi lesz az elkövetkező 2-3 hónapban új játék már úgysem jön addig, de árcsökkentés nincs kizárva. -
törölt tag
válasz
schwartz #7051 üzenetére
Nem érdekelnek a 4K benchmarkok, aki arra veszi nézze azt, de amíg a játékok többsége <40 FPS-en "fut" egyáltalán nem releváns hacsak nem legalább 2-t veszel...
1080p és 1440p-ben a Ti alatt "kullog" és nem 1-2 FPS-sel miközben ugyanannyiba kerül.(#7052) -Solt- : Nem beszéltünk el, a Frostbite Mantle módja nem hoz jelentős gyorsulást erős CPU-val innentől kezdve nincs miért "felháborodni" azon, hogy a BF4, DAI miért DX-szel volt tesztelve...
A GTA V közti 20 FPS-es különbségen 1080p-n viszont annál inkább.
-
-
Anubris
őstag
válasz
schwartz #6966 üzenetére
Én ebben az esetben úgy gondolom egyszerűen a készítők tettek magasról a Pc-re.
Nv részéről nem látom mi lett volna az értelme, bár tudom Abu azt mondja, azért mert ezzel akarják rávenni a vásárlókat hogy drágább kártyákat megvegyék, de jelen esetben ez nem állja meg a helyét, mert vehetek én 3 db Titan-X-et, egyrészt az SLI sem működik rendesen másrészt, a játék rondább, mint konzolon (amiben meg AMD van ugye), mindegy milyen beállításokat használsz. -
smkb
őstag
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
schwartz #6581 üzenetére
Igen ez eleg nagy eges...mondjuk inkabb elmeleti szinten egetik magukat mivel a 4K-t nyomatjak, aztan nem rakjak ra a HDMI 2.0-t...ez benasag.
A gyakorlati hatrany elegge minimalis, ha azt nezem hany embernek van 4K TV-je...okes kezd elterjedni...ebbol hany 60Hz-es...nem annyira sok...ebbol hanyan akarjak rakotni a PC-t....ide johet egy nagyon kicsi szam a vegen % jellel.
-
válasz
schwartz #6579 üzenetére
Azóta történt egy s más a témában. Az overclockers.co.uk fórumán a Fiji bemutatása után felmerült néhány kérdés, amelyek közül az egyik egy nagyon érdekes témát feszeget: rendelkezik-e HDMI 2.0-s támogatással a Fiji GPU? A választ az AMD egyik illetékese adta meg, így a hozzászólás kvázi hivatalos információnak is tekinthető, ám tartalma már egy picit lehangoló. A jelek szerint a 4K-s tartalmakat 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett csak a DisplayPort videó kimeneteken keresztül lehet majd élvezni, ugyanis a HDMI port 1.4a szabvány köré épül, nem pedig 2.0-s köré.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest