- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz
guftabi96 #34664 üzenetére
Teljesen egyetértek. A másik topikban engem kiröhögtek, mert azt mertem mondani, hogy ez nem az AMD, hanem a sok birka hibája.
(azért van 1050Ti-m, mert 125€-ba került, amikor az RX 570 400€ volt)
Az egyik oldalam reméli is, hogy az AMD-nek ne legyen a 2060-nál erősebb a Navi, hadd vegye a sok agymosott 650€-ért a 2070-et, amin talán már nem is x04-es GPU lesz, hanem x06-os.
Az én igényeimet bőven kiszolgálja egy 200€-os kártya is, szóval nekem teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül a 2070-től felfele. -
Crytek
nagyúr
válasz
guftabi96 #34647 üzenetére
Számomra érdemes várni, mert:
- 4k ra szeretnék majd váltani és ez a 2080Ti = 1080Ti+20% dupla olyan áron amennyiért hozzá lehet jutni kösz de nem
- 1080Ti már olcsó viszont ki tudja mennyire lesz a jövőben erőltetve a ray tracing amibe kb nullát ér majd.
- nagyon kevés időm van játszaniSzóval ez az 1.5-2 év mire jön az intel vagy amd vagy az új nv csak úgy eltelik majd.. Ez semmi ahhoz képest amit anno a gtx 460al lehuztam
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
guftabi96 #33594 üzenetére
Battlefield 4-ben ugye van Mantle, szóval nyilván azt érdemes használni, mert úgy kapod a legjobb overheadet. A BF1 pedig GPU-driven pipeline, IC+manual threading. Általánosan a Frostbite az AMD-nek kedvez.
Assetto Corsa az update-től függ. A régi verzió még IC volt, az új (1.1x akárhányas) már DC. Ki tudja, hogy merre fejlődik. Szóval ha új verziót használsz, akkor NV, ha régit, akkor AMD. Competizione-ra fingom sincs.
PUBG mindegy, mert az már szinte nem is DX11-en fut. Szénnétuningolt az egész driver rá, teljesen illegális dolgokat csinálnak a meghajtók. Majd szép lesz, amikor jönnek a engine update-es frissítések. Bár a PUBG fejlesztőket ismerve ez még évekre van.
rFactor 2 az DC, szóval arra NV.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
guftabi96 #33592 üzenetére
API overhead? Az attól függ, hogy miképpen működik a játék és milyen API-t használ.
Explicit API-val az AMD előnyben van, mert 4 évvel több munka van az implementációjukban. Ezt az NV be tudja hozni, mert nyilván nekik nem a technológia hiányzik, hanem túl kevés ideje fejlesztik az explicit API-ra írt aktuális meghajtóikat. Egyébként drámai különbség így sem lesz, mert maga az explicit API eléggé arra van tervezve, hogy ne legyen nagy az overhead.
Hagyományos API-val az a kérdés, hogy az alkalmazás DC-t vagy IC-t használ. Az NV meghajtója az előbbire van optimalizálva, míg az AMD-é az utóbbira. Ennek megfelelő az overhead is. GPU-driven pipeline mellett pedig ez is mindegy, mert kevés a független rajzolás. A specifikus DC/IC előny megmarad, de ez nem okoz drámai eltérést. -
Raymond
titán
-
törölt tag
válasz
guftabi96 #26145 üzenetére
Szerintem egy GTX 1070 fejlesztés után kevés okom marad "siránkozni". Azon a szinten játszom majd a Ghost Recon Wildland és Mass Effect Andromeda játékokat amire a GTX 1070 majd képes. Talán lesz értelme azokat a DX11-es játékokat újra elővenni és feltelepiteni a gépre. Már nem sokat kell hozzáraknom és mehet az RX 470. Aztán átgondolom, érdemes nekem ezen túlmenően még játékra és gépre ráköltenem másfél havi fizetéseket. Őreg vagyok én már ehez...
-
bivalyolo
őstag
válasz
guftabi96 #23939 üzenetére
Aki i7-el meg 16gb rammal nyomja nála is be-beesik 40-50 közé szóval nem hiszem, hogy erősebb procival + 8gb rammal előrébb lennék.
A user.cfg-t is végigzongoráztam sokat nem ért sajnos.Tudom, hogy jön a patch, én linkeltem valamelyik nap a bf topikban csak kíváncsi voltam, hogy mit csinálok rosszul, hogy a dx12 Abunál most, javítás előtt is simán megy.
-
killer095
őstag
válasz
guftabi96 #21304 üzenetére
win10 updatehez kötött 80gb plusz háttérre van szüksége, ssd-n Csak pár finomság! Közben sem szebb nem lett sem változatosabb... kb ugyan az mint az eddigiek! Vajon ha ez sem fogy mint a quantum fos, akkor jön majd steamre dx11-el, és normális emberi speccel? Biztosra vehető!
Ami vicces még hogy a 4k-hoz AMD oldalról elég a fury x a maga 4 gb ramjával, nv oldalról meg ott a 6gb pluszJa hogy nincsen AMD oldalon felső kategória 4gb-nál több rammal aha, nem baj elég az
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
guftabi96 #19912 üzenetére
Naná, hogy volt róla hivatalos bejelentés, csak még májusban, illetve a Computexen, amikor Raja mondta, hogy a Doom Vulkan kódja Polaris exkluzív funkciókat fog tartalmazni. Ez persze csak egy kis szelete az igazságnak, mert valójában ezek a gyors kódok minden GCN-en futtathatók, de gondolom a marketing miatt a Polarist kell tolni, ugyanakkor amikor mi erről írtunk, akkor mindig kiemeltük, hogy minden GCN-nel működnek. Majd a hónap végén hivatalosan leírható, hogy milyen játékokban lesz még GCN exkluzív gyors kód. Az egyik hekkelős-lopakodós-összeesküvős lesz, a másik pedig csatateres-egyes.
-
válasz
guftabi96 #18612 üzenetére
... és Milka 78: semmi bajom sem a topikkal, sem az itt író közösséggel, szerintem nagyságrendileg jobb a helyzet, mint amilyen a hírtopikok képe alapján lehetne. A TG státusz leadása kizárólag amiatt történt, mert nem értek a TG rendszer irányával, és amúgy időm / energiám / kedvem sincs azokat a kritériumokat teljesíteni, amit a főTG-k kitalálnak / fejlesztenek. Ennyi.
-
Gainka
őstag
válasz
guftabi96 #18169 üzenetére
Ezen röhögök én is
Az egyik videoban, azt hiszem a 44 percesben mikor begurul a gumikerekes páncélozott autóval a kis faluba a régies házak es a macskaköves ut, ott erzödött egy kicsit a cod 2 hangulat, de hát ez egy egyértelmü hisz ugyan ugy régies korban játszódik.
Am nem sok közé van hozzá. -
Habugi
addikt
válasz
guftabi96 #17611 üzenetére
Node 75K környéke az nagyon nem 90-100..
Ezekből akkor lesz 100K ha földkörüli pályára állítva történik majd a szállításuk, hamár sejtelmesen sejtünk dolgokat akkor sejtem hogy ezért kaphatták a Polaris nevet.
Mellévesszük schawo érvelését, miszerint 390 teljesítmény alá esnek majd várhatóan akkor pedig pláne nem. Majd a 480X-ek talán de azokról szó nem volt.
-
törölt tag
válasz
guftabi96 #16458 üzenetére
Elvileg ez most nem olyan paperlaunch lesz mint az FX volt vagy a Pascal, hogy majd jon de most bejelentjuk. Legalabbis eddig errol is volt szo, kiderul. Ha a Computex-re mar keszek a kartyak, akkor realis is lehet, ahhoz kellene mar aktivan gyartani is oket, sot dobozolni, es szallitani. 2 het a bejelentesig.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
guftabi96 #13154 üzenetére
Szerintem meg Dirt grafikával semmi gond nincs, lehet nem pCars szintű, de olyan meg nem sok van.
Most elővettem Asettot, az sem. És mennyire szubjektív, nekem pCars, Raceroom jobban bejön mint AC, nem a rendszere miatt, utóbbi szerintem is lehúzós, hanem a "szim" érzés miatt egy-két eltalált járgány esetében. Dirt ilyen szempontból sem rossz, pedig először fikáztam.Ja, és majd elfelejtettem: B.U.É.K.
-
válasz
guftabi96 #12602 üzenetére
Tulajdonképpen arra ösztönöz hosszútávon, hogy ne vedd meg nulladik napon a játékot. Pár hónap alatt általában használhatóvá kupálják, addigra meg olcsóbb is lehet akár.
Szóval még akár jobban is jársz ha fél éves csúszással veszel pl játékokat.
(Egy két dolgot leszámítva én már így teszek... sőt néha 1 évet is várok ma már.)Esetleg jobb hardver is kijöhet addig, amin már jobban fut ígyis-úgyis.
-
törölt tag
válasz
guftabi96 #12599 üzenetére
Eddig még kb. minden nagyobb oldalon vagy tutorial vagy egyjátékos küldetéssel teszteltek ahol jó ha 10 egység van egyszerre a pályán mivel máshogy nem nem lehet... Egy 20vs20 WA-ban biztos nagyobb különbségek lennének.
Na meg az sem elhanyagolható szempont, hogy egészen tegnapig egész pálya részek máshogy/nem jelentek meg AMD kártyákkal ami akár az eredményeket is befolyásolhatta (a játékmenetről nem is beszélve)...
Ahhoz, hogy az AMD 1080p-n rendszeresen elmarad a GW-nek nem sok köze van, a CPU overheadnek annál inkább... -
daveoff
veterán
válasz
guftabi96 #12599 üzenetére
Attól, hogy egy játékban van pár GW effekt, ami opcionálisan bekapcsolható, még lehetne normálisan optimalizálni. Szerintem nem ettől függ, csak most ezt kell fikázni, nincs éppen más. Inkább függ a fejlesztők, kiadók hozzáállásától, hogy mennyire érdekli őket a PC-s port, és gondolom pénz kérdés...
-
törölt tag
válasz
guftabi96 #12540 üzenetére
Nem béta: [link]
Eleve ezt a félkész appot (elindítja a régit mert nincs minden benne) nem adtam volna ki 4 hónap után egy WHQL relese keretében, de ők tudják, mellette még legalább bugos is - még bétaként is elég ciki lenne ilyen hibákkal...
Amúgy simán lehet, hogy bugos is csak nem veszed észre, Battlefrontban pl. meccs elején hiányzik a menü szöveg, vagy a világítás teljesen eltér bizonyos helye(ke)n az eredetitől - ezek olyan bugok amiket nem biztos, hogy észre vennék, főleg ha előtte nem játszottam azzal a játékkal/azon a helyszínen ahol most bugos lett... -
törölt tag
válasz
guftabi96 #12349 üzenetére
Nekem még a Starcraft 2 LOTV sztori módja sem ment stabil 60 FPS-sel pedig AA-t nem is raktam rá - és az minden csak nem "mai" játék
De ugyanúgy a tavalyi "csúcskártyák" sem bírtak a Dragon Age Inquisition-t ultrán: [link] (és ez még közel sem a max, meg a benchmark mód sem a legrosszabb eset...).Szóval eléggé látszik hova lövik be ezeket, 4K-n még épp eldöcög butítva 30 FPS körül, de 1080p-n "nehogy már" gyorsabb legyen...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
guftabi96 #12050 üzenetére
Annak a motornak az alapja amire a Fallout 4 épül nagyjából 11 éves. Nyilván nem lehet a végtelenségig foltozgatni, tehát technikailag abszolút versenyképtelen lesz a modernebb alapokra építkező motorokkal. Grafikailag és teljesítményben az egy évtizedes lemaradás valamilyen szinten mindenképpen meg fog látszani.
(#12053) huskydog17: Nyilván oka van annak, amiért állandó a V-Sync. Sajnos a szinkronizációt 30 Hz-re tervezték, de láthatóan nem katasztrófa 60 Hz-en sem, csak fölötte lesz nagyon rossz. Ugyanez a hiba egyébként megvolt a Skyrim esetében is. Ez a motor így működik, még ha nehéz is elfogadni. Igazából az a lényeg, hogy 60 Hz-es kijelzőn játssz aktív vertikális szinkronnal és akkor nem lesz nagy probléma belőle. Nyilván nem elegáns megoldás, de túl rossz az alap, amit használnak.
-
nonsen5e
veterán
válasz
guftabi96 #6669 üzenetére
Belenéztem én is, hát valami katasztrófa.
De családon belül is azt látom, hogy a 15 év alatti korosztályba igenis van erre igény, csupa ilyen youtube-os "videósról" beszélnek állandóan, állandóan azt tárgyalják ki, hogy melyik éppen mit mondott és eszik minden szavukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest