Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
- Pénztárcabarát mikrofonos fejhallgató a Sharkoontól
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
Steve198310 #52438 üzenetére
Most akkor melyik a leghalkabb egyéni szabályzással, 80 fok alatt, adott órajelen?
-
emiki6
veterán
válasz
Steve198310 #52432 üzenetére
7870 meddig meddig melegedhet? (Én eddig mindig 70 fok alatt tartottam.
)
-
emiki6
veterán
válasz
Steve198310 #52420 üzenetére
De nehezen jöttem rá annó, hogy az atiwinflash legrégebbi verziója működik csak Win 8.1-en.
Brikly: csatolt fájloknál van. Link:
http://www.techpowerup.com/forums/attachments/vbe7-0-0-7b-exe.52628/ -
emiki6
veterán
válasz
Steve198310 #52415 üzenetére
Hogyhogy nem? A 7870 szereti. Amúgy akkor van kékhalál, ha kevés a fesz. Ha kevés a fesz adni kell addig, ameddig nem lesz több kékhalál. Ha a "már nincs kékhalál" fesz megyegyezik a gyári fesszel vagy ahhoz közel van, akkor jó a gyári beállítása. Vagy másról van szó?
-
emiki6
veterán
válasz
joysefke #52379 üzenetére
1100/1250 MHz; 1,201V:
FPS: 27.0
Score: 681
Min FPS: 14.7
Max FPS: 59.3Azt azért ne felejtsük el, hogy egy 270X jobb. (újabb, korszerűbb, fiatalabb, hatékonyabb és egy picit erősebb) egy 7870-hez képest.
Miután lement a teszt, kilépten, visszahűlt a gpu, hallottam egy pukkanást!
Remélem semmi baj nincs
-
emiki6
veterán
Amúgy /HD7870 1000MHz/ bench-ek:
- Valley 1.0 Extreme HD
- Heaven 4.0 Extreme
- Heaven 4.0 Costum (Full) -
emiki6
veterán
válasz
joysefke #52374 üzenetére
Hát, igen. Az van meg az asus. Asus annyiból jobb, hogy az alaplapom is asus...
Amúgy az Asus olcsóbb is egy kicsit.
Én nem csak az alulfeszeléssel bajlódtam, de még a biost is lecseréltem, hogy ne egy program állítgassa át minden alkalommal, amikor elindul a gép, hanem az legyen az alap. Bátran kijelenthetem, hogy aki hosszútávon akar magának egy beállítást, annak felesleges MSI AB-rel és a többivel bajlódnia, sokkal egyszerűbb az általam beállított biossal az életem. (a bios szerkesztőt aki csinálta azt hiszem fent van itt ph-n is, anno ő rakta ki ide)
Olyan kártya , ami terhelés alatt s halk nem hiszem hogy van, mert ha halk, akkor meg nem hűt, stb.
Azért feszeltem alul, hogy ne melegedjen annyira. Nem szeretem, ha meleg. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #52371 üzenetére
Ja, igen. Újat szeretnék. Nem fontos, hogy Asus legyen, az alap ventilátorbeállítást úgyis babrálni fogom, hogy halk legyen, de minél jobban hűt halkan, annál jobb.
Valamint én a gyári feszültséget le szoktam venni stabil szintre, hogy feleslegesen ne melegedjen, ezt a 7870-et Downclockoltam is 1000MHz-re és a gyári 1,209V-ot eleinte 1,056-re, később többet kért, ahogy öregedett. Azért is cserélném le újra, mert az új és nem 2-2,5 éves.
-
emiki6
veterán
válasz
Steve198310 #52363 üzenetére
Azt hiszem ez: [link]
Papírzacsi: Maradok AMD-nél. Azért csak 270X-et vennék, mert arra nem kellene sokat ráfizetnem (Én a netto árat nézem:
Szóval max 10 körül fizetnék rá.
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
A sima Asus 270x és a TOP között csak bios különbség van, vagy van a hardveres külöbség is?
Érdemes egy 270X-re leváltani egy 2-2,5 éves 7870-et?
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Mi van itt?
Régebben 1000 MHz-en simán ment 1056 mV-on a kártyám, most meg az 1063-at kevesli. -
emiki6
veterán
Ha kijön a 9xxx, akkor esni fog a 7xxx ára vagy ez nem ilyen egyszerű?
Dev_0: Látom mindenhol akrívan ott vagy. Hidd el el fog múlni.
-
emiki6
veterán
Ha már zörgés.
Nekem egy GB hd6850-em zörgött, ha maxra feltekertem a venit... -
emiki6
veterán
Mennyin szokás járatni a ramokat 1000, 1050, 1100, illetve 1150 MHz-en?
-
emiki6
veterán
No. BF3 alatt 1200/1300-on 1200 mV mellett már stabil!
Memoryt érdemes még emelni?
-
emiki6
veterán
válasz
DEV_NULL #32681 üzenetére
Nem akarok erre nagyon sok időt vesztegetni. Hány volton szoktak menni a 7870-ek 1200 MHz-en, csak hogy tudjam honnan kellene elindulnom le vagy fel. A rammal is ugyan így vagyok. Csak kellene egy kiindulási alap.
Lényeg, hogy bf3 ban fhd-ban meglegyen a stabil 72 fps a videokártya részéről. Nem fontos, hogy 1200 MHz en menjen, de gondoltam az biztos elég. -
emiki6
veterán
Visszatértem és belevetem magam a tuningba.
Ez így milyen? :
- HD7870
- Core Voltage: 1169 mV
- Power Limit: +10%
- Core Clock: 1200 MHz
- Memory Clock: 1250 MHz -
emiki6
veterán
valami érdekes történt 1000 hsz alatt?
-
emiki6
veterán
válasz
->Raizen<- #30587 üzenetére
(Y)
-
emiki6
veterán
válasz
kovsol #29916 üzenetére
Én levettem az órajelet is és a feszt is, mert BF3-hoz AC3-hoz elég ennyi is (a benchmark meg annyira nem érdekel), főleg mert Vsync on és általában a procit jobban használják, na azt már felvettem 4 GHz-re.
Órajel: 1050 MHz-ről 1 GHz-re
Fesz: 1219 mV-ról 1056 mV-ra
Az MSI kicsit túlzásba vitte az alapfeszt, lehet azon tuningosok miatt, akik azt nem állítják.
Szvsz akinek jobb teljesítmény kell, az vegyen jobb kártyát, kivéve ha csak annyi hiányzik, amit ép ésszel ki lehet belőle tuningolni -
emiki6
veterán
Egy kérdés: itt sokan elvárásnak tekintik a tuningot, mert pl. "fel lehet húzni egy 7850-et egy 7870 szintre" viszont mivel nem csak órajelben különbözik a két kártya, ezért lényegesen magasabb órajel, magasabb feszültség és több áram szükséges az azonos teljesítmény eléréséhez. (nem is beszélve a nagy mennyiségű hő termelésről)
Tehát: ha inkább megveszi valaki a drágább, jobb kártyát, akkor átlag használat mellett meg fog térülni fogyasztásban a felár? -
emiki6
veterán
válasz
->Raizen<- #29424 üzenetére
És mit tud?
-
emiki6
veterán
válasz
- = Zk = - #29317 üzenetére
Nem szeretem, ha sok hőt termel (60°C fölé megy) és sokat fogyaszt, rossz érzéssel tölt el + befűti a szobát.
(hogy lehűljön rendesen be kell kapcsoljam a front ventit, ami arról ismert, hogy hangos) -
emiki6
veterán
válasz
- = Zk = - #29315 üzenetére
Én még vissza is fogom
-
emiki6
veterán
SVLaller: Szvsz lehet hogy benchben ugyan az a combi score, de játékban nem lenne. Minden játék más más hardverekből használ többet és lehet a bench is így van a comb score ral. Lehet ha betennél egy sima 7870-et akkor is ugyanazt a pontot kapnád, de ha egy jobb procit, akkor már többet. Lehet ez a bench a combinedet nem a tényleges vga teljesítmány alapján számolja, hanem hogy a proci ott mennyit használ belőle.
Lehet a benchhez nem kell jobb kártya, de a játékokhoz már igen.
Más: Az AC3 optimalizáltsága egy sz@r -
emiki6
veterán
Help!
Nem indul a gép, ezért mobilról írok: bekapcsolom, betölt a bios, elindul a win8 boot majd lassan elkez villogni a kép fekete háttérrel minha ki ve kapcsolgatna a monitor.
Előzmények:
Ki akartam próbálni valamit egy nvidiás kártyával, ezért kikapcsoltam a catalyst indulását, betettem az nvidia karit, átdugtam a tápot és a monitort. Bekapcsoltam a gépet, feltettem a drivert, kipróbáltam, lekapcs kari kiszed. Bekapcs, nvidia driver leszed, catalyst engedélyez, újraindít és a fent leírt probléma.
Megoldás mi lehet, illetve mit rontottam el? -
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
PandaMonium #28807 üzenetére
Ha nagyon lehűtöd, akkor szerezhetsz még pár pontot
Tekerd fel mind a rendszerhűtő, mind pedig a vga hűtő ventiket. Én valley-ben szereztem így + 5 pontot -
emiki6
veterán
Na tessék!
Novella párbaj.
Nem olvasgatom al őket -
emiki6
veterán
válasz
PandaMonium #28620 üzenetére
Mivel a win8 is egy béta
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Az általam nem szeretett nvidia mellett találtam egy érvet: stereoscopic 3D
Az amd is próbálkozott valamivel, de az szinte semmit nem ér. Most igazán elgondolkoztam azon, hogy váltsak e.
Veletechen az msi nél ki lehetett próbálni a bf3 at 3D ben. nekem az élmény röviden ez:Még próbálom kideríteni, hogy megoldható-e a kártyámmal a ss3D, ha nem akkor elgondolkozok rajta + megvárom a szuperszerdát.
Tudja e valaki, hogy megoldható-e amd karival a ss3D?
-
emiki6
veterán
Megoldható AMD kártyával a stereoscopic 3D pl bf-ben?
-
emiki6
veterán
HELP!
Következő történt: Feltettem a 13.3 béta3-at, újraindítottam a gépet, felvettem a CPU szorzót 33-ról 36-ra, az MSI AB-ben felvettem az Core Clockot 1050 MHz-ről 1100 MHz-re, a Memory Clock-ot 1200-ról 1250-re, a core voltage-t pedig 1081 mV-ról 1110 mV-ra. Játszok 1-2 órát az Assassin's Creed Revelations -szel (directx9), amikor egyszer csak elkékül a kép
, néhol fehér vízszintes szaggatott vonallal és beakad a hang. Aztán gép újraindít, CPU szorzó vissza 33-ra, VGA órajelek szintén vissza alapra, játék elindít és megint ugyan ez 2-szer, aztán feltettem az 13.2 Béta7-et ment a játék, de csak nagyon kevés (20-30) FPS van. Vártam vele, játszottam tovább, de nem múlt el.
Aztán néztem és a 2D órajel 150 MHz, ami a játék elindításakor nem ment feljebb és a GPU 100%-on dolgozott, 31°C-on
Ha valakinek van ötlete kérem válaszoljon -
emiki6
veterán
válasz
kockaharcos #24852 üzenetére
Moderáljátok magatokat!
-
emiki6
veterán
válasz
BomiBoogie #24774 üzenetére
És akkor még csakrferencia hűtősek lesznek, meg el is kell jusson hozzánk...
-
emiki6
veterán
P67-es lappal lehet gyakorlatban húzni a VGA-t?
-
emiki6
veterán
Ki mit mond?
HDMI VS DVI?
Mi a különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPad topik
- Itt a részletes One UI 7 frissítési ütemterv
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI 5070 Ti 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gigabyte AORUS RTX 3080 MASTER 10G
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest