- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
ittakary #31494 üzenetére
Akkor marad így igazából nem érdekel ha nem fagy felőlem lehet 100fok is 2év gar van rá. A 70-es GHz ugyanilyen volt.
(#31495) HSM De ez teljesen automata? Nem kell nekem hotkeyeket beállítani? Mert ha igen, akkor felejtő.
(#31496) TcK_Marco Köszi megnézem bár nem igen akarok így belenyúlni, mert csak a baj szokott lenni most is inkább ccc-vel tuningolok ab csak monitoroz.
(#31499) kovsol Na asszem ez lesz a nyerő.
-
Algotis
addikt
-
kovsol
titán
válasz
ittakary #29708 üzenetére
Én pedig az új kártyán mindig szoktam tolni egy heaven tesztet, hogy meglássam nem-e gyári hibás, utálom amikor a játék közben fagy ki a gép
Meg összehasonlítva a másik hasonló kártya eredményével látom, hogy nem csaptak be és nem kaptam mást, mert ugyan annyit kapok én is
-
válasz
ittakary #29626 üzenetére
Köszönöm
Ez nem tűnik bonyolultnak. És a Trixxnek mindig futnia kell, vagy ez a VGA Biosában módosít? Azért kérdezem, mert ha mondjuk újrahúzom a rendszert és a TRixxnek futnia kell, akkor a beállításokat is fel kell jegyeznem.
Mi van akkor, ha túlságosan alulfeszelem? -
PandaMonium
őstag
válasz
ittakary #29464 üzenetére
Szoftvermérnöknek tanulok (mellesleg a hobbim is a programozás) és szabadidőmben grafikus motort fejlesztek OpenGL-ben, szóval tudom miről beszélek: Egy grafikus motort nehezebb és hosszabb írni mint egy komplett játékot (ez persze függ a játéktól is, de általánosságban ez igaz a játékok 90%-ára), ezért a játékfejlesztő stúdióknak nem érné meg minden egyes új release-hez új motort fejleszteni vagy a régin túl sok időt pepecselni, felkészíteni az új architektúrákra, stb. Néhány kis csinosítás, pofozás történik de ettől több nem, így is elég pénzt költenek maga a játék fejlesztésére és a hozzá tartozó assetekre (trailerek, videók, modellek, spriteok, textúrák, dialógusok és hangeffektek). Ettől függetlenül maga a motor készítésekor hónapok mennek az optimalizációra (ez nem egy összefüggő munkamenet, hanem természetesen már az írás pillanatában is próbálják minél effektívebbre írni a motort, de ehhez tartozik utómunka is) szóval a játékfejlesztők egyáltalán nem próbálják direkt rontani a motorjuk teljesítményét, sőt. Ha belegondolsz ez egyértelműen negatív marketing volna számukra, kisebb játékos kört tudnának lefedni (mert ugye az "kazsual júzernek" még ma is kis lepkefing 2 magos gépe van). Egyébként ilyenekre vannak a kész motorok amiket third party cégek fejlesztenek (Unity, Unreal Engine, stb.), ezért is favorizálják őket ennyire a játékfejlesztők, mert ott tényleg csak a játék írására kell fókuszálni. Persze ott viszont csengetni kell a dollár ezreket a licenszekért, de valamit valamiért.
Ugyanakkor a konzolra váltás nem megoldás, maximum 1 évig, utána pedig szívhatja az ember a fogát, hogy megint PC uralom van. Nem véletlenül fut ma már minden játék közepes/alacsony beállításokon 720p-ben (1080p -k 90% -a csak upscale-elt, semmi vizuális javulást nem eredményez), ha belegondolsz ekkora teljesítményre a konzol árával megegyező (ha nem olcsóbb) PC is képes, ráadásul az mégis csak egy PC. Pont ezért adtam el a PS-em mert 1080p ultra után pixelháborúnak tűnt minden konzolos játék.
A baj szerintem inkább ott van, hogy akinek kicsit is komolyabb gépe van az már csak addig ismeri az Options menüt amíg belép is mindent felvesz maxra, utána pedig inkább szitkozódik és játszik 20fps -el a legújabb játékokkal, mint, hogy lejjebb vegye a beállításokat és legyen fix 50-60fps -e kicsit alacsonyabb beállítások mellett, vagy kivárja az új drivereket. -
-
kovsol
titán
válasz
ittakary #29028 üzenetére
Pontosan, megy vissza szépen garanciába. Majd ott javítják vagy cserélik a kártyát.
(#29030) darky@ jah aztán gondolják majd én öngyújtóval gyújtottam fel azt az ellenállást ?
Alaplapodon is kimegy egy kondi akkor is látszik, mégse gondolják, hogy te lyukasztottad ki.
-
nubreed
veterán
válasz
ittakary #28547 üzenetére
Most próbálom összeszedni a 13.4-al kapcsolatos infókat, olvasgatom visszafelé a fórumot és akkor rátaláltam a hsz-edre. Lehet egyedi eset, ami nálad történt (ami ettől függetlenül nem jó), de azért nem hozta meg a kedvemet, hogy feltegyem. Esetleg le tudnád írni, hogy milyen hibákat generált nálad a 13.4?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
ittakary #28480 üzenetére
Kétlem, biztos vannak silányabb kártyák amik nem tűrik olyan jól a tuningolást, de egyikre se jóindulatból írják rá, hogy ne tuningold. Jobb kell ? költs többet. Legalábbis szerintük
A 7850 lehet az egyik legjobban fogyó felső-közép kategóriás kártya, ráadásul rendesen van benne tuningpotenciál és a fogyasztása is rendben van, mindezt jó áron..valahogy el kell adni a többit is. -
törölt tag
válasz
ittakary #28170 üzenetére
MS AB-ben beállítottam 2 profilt játékokhoz,amikhez billentyű kombinációt is rendeltem. Következő képen működik a dolog nálam...
settings-profiles-automatic profiles management és ezen belül választottam ki az alkalmazni kívánt profilt.
Csak a billentyű kombóval nekem nem alkalmazta azt a profilt amit szerettem volna. -
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ittakary #26909 üzenetére
szintén CF, vagy csak szerencsétlen alaplapi elhelyezés?
egyébként annyit tudnék csinálni, hogy berakni a hangkártyát a két videokártya közé, de az szerintem csak rontana a helyzeten. b verzió a váltás pciEs hangkarira, de a szívemhez nőtt az XFI. normális hangkártya meg még mindig nem olcsó mulatság. akkor meg ott maradna a probléma, hogy a felső videokártya nyákjáról menne fel a hangkártyára a meleg és úgy blokkolná a légáramlást.
azon gondolkodok le kéne tesztelni, hogy mi történik hangkártya nélkül, csak az meg idő. (meg főleg le kéne állítani a gépet
). meg esetleg egyenként is ráengedni egy furmarkot a kártyákra fogyasztásmérővel, hogy mi történik. persze, két GPUm van, de a gép teljes fogyasztása ahogy néztem eddig alacsonyabb, mint a 6950el volt, 130W azért annyira nem magas tdp.
-
HSM
félisten
válasz
ittakary #26846 üzenetére
Nem azért írtam, hogy letöröljem.
(#26847) Tacso:
(#26885) PandaMonium: Érdekes.. Pedig én első körben a procidra tudok gondolni, második körben valami driveres gubancra... Ugye a 60% GPU usage miatt. Nálam a 7950-en 2XSSAA-val lőtt kép, maxon fullHD egy nagyobb rész: [link]
A proci legnagyobb szálhasználás 62%, teljes proci használás 40%. Azért az nem kevés egy 3570K 3,6Ghz-es mellett... És 37FPS, 99% GPU usage... Nem nagyon kéne nálad TressFX nélkül FXAA-val 20 alá esnie seholse....
Ja, és V-SYNC OFF nálam, neked is úgy kéne próbálgatni. -
-
athomi
veterán
válasz
ittakary #26815 üzenetére
Egyelőre elég procilimites vagyok, de a következő hónapban lap + proci + ram csere lesz, viszonylag olcsón megoldható i5-re.
A HD4850 tavalyig az igényeimhez mérten szépen kiszolgált... 2009-ben vettem 24.000,-Ft-ért, azt hiszem még egy VGA nem lesz ami megfizethető áron ennyi ideig korrektül kiszolgál. -
kovsol
titán
válasz
ittakary #26803 üzenetére
Igen, sőt a GPU-Z se mutatja mindig rendesen, mivel ha nem 3D ben van a kártya azonnal lakapcsol és ez megzavarja őket.
CCC ben az overdrive résznél is látszik 0/0Mhz en megy a kártya olyankor.(#26805) ittakary esetleg próbáld meg úgy, hogy akkor indítod el a progit amikor már megy a játék és működik a második kártya is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest