- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #27598 üzenetére
Konkrétan próbáltad, hogy működik-e, vagy csak láttad hogy V1-eshez van, ezért nem raktad fel? A 7950-nel is rengeteg működött, ami nem is ahhoz volt.
Itt sok van, ami közül lehet válogatni: [link]
Meg ha jól tudom az XFX-ek között is van olyan, ami 1,3V-ig engedi, lehet, hogy annak a biosával is működne.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #27596 üzenetére
A tiédre akkor más verziójú került, te is feltehetnéd azt a biost, amit engedi.
-
-
proci985
MODERÁTOR
nem lenne ez jobb akkor? HIS, csak 4 centivel rövidebb.
-
Sondi1986
addikt
válasz
lowzor #27578 üzenetére
Létezik és tuning programból is de én azt nem tudom megmondani, de én úgy tudom hogy azok leginkább a 7970-re vannak meg asszem 7870 is ami engedi a 1,330mV állítást.
De hogy 7850-hez adtak ki azt nem tudom mert ott vagy egy probléma, 1 szem 6 pin ami eléggé lekorlátozza a feszültséget. -
lowzor
veterán
Létezhet olyan BIOS Sapphire, vagy MSI 7850-hez, amivel 1,225V fölé lehet vinni a feszt?
-
Sondi1986
addikt
válasz
- = Zk = - #27568 üzenetére
De!
Sajna Nv pénzeli remélem nem fog keresztbe tenni az AMD tulajoknak mind oly sok játékba amiket ő támogat.
-
Looserke
őstag
Hali!
iPon-nál adnak Never Settle kupont a videó kártyák mellé?
-
Zso2
őstag
Meg tudná valaki mondani hogy befér -e a házamba HIS 7870 IceQ Turbo 2GB, az 5870 -nél 1,5 cm hely volt.
-
KYZRR
őstag
Srácok, valaki megmondaná, hogy ez a pici kapcsoló milyen BIOS között vált HD7850-en?
-
KYZRR
őstag
dupla.
-
Pug
veterán
válasz
proci985 #27561 üzenetére
Természetesen jogos. Gondolkodtam a vizen én is, csak annak az összköltsége 140K lett volna, a léggel meg megálltam 50K-ból és ugye itt a VGA cooler rámegy másik kártyákra is. Persze a szivem csücske nekem is egy full vizes rendszer lenne, de ez nekem nem ért meg plusz 90K-t. Persze ha van rá keret, akkor az a best.
(#27563) kovsol:
Én a teljes vizezést értettem a 140K alatt
50K alatt meg a CPU+VGA léghűtését.
A VGA hűtés nálam 30K-ból ált meg. Szóval a blokkal olcsóbban kijössz, persze ha nem kell radit is cserélned. -
proci985
MODERÁTOR
nem rossz dolog az. anno a 3870em kapott egy HR03GTt, aztán végül 3.5 évig maradt. remek visszatartó erő volt, hogy oké gyorsabb, de az új meg hangosabb lenne, meg persze a jobb léghűtők is aranyáron mennek.
7870eken mondjuk már vannak korrekt léghűtők, 7850 látszik, hogy kistestvér, gyengébb megoldásokkal. bár 2-3 cső azért 110Wra bőven elég, ez is igaz.
-
NiTRoV6
tag
Pont a Kovsol fórumtárs graphics pontszáma volt a legtöbb, ezektől nem igen van magasabb.
asdxv: Ha jól tudom akkor 1.02-es
-
Algotis
addikt
Nekem miért nem írja ki a VRM hőmérsékletet a GPU-Z?
-
lowzor
veterán
válasz
- = Zk = - #27521 üzenetére
Szerintem azonos architektúrán működnie kéne függetlenül attól, hogy milyen nyákos.
CF híd nem lehet hibás? Próbáltad másikkal? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #27521 üzenetére
nem a ref nyákon múlik, nekem egyik kártyám sem az
.
csodadriver csak júniusra várható, ez még nem lehet amiatt
(bővebben: microstuttering issuekat cf esetén a júniusiban orvosolják. nem sok játékban szembetűnő, far cry 3 meg bőven csinálja egy gpuval is sajnos).
én eyefinityzek
, de 60hzre tökéletes lesz ez a kombó újabb játékokkal is (bár crysis3mat még nem néztem)
mr bauer: a kártyának négy stateje van és jellemzően a legmagasabb statet lehet pl afterburnerben állítani. én nem piszkálnám, alacsonyabb szinteken nem esznek sokat a kártyák, de nagyon nehéz stabilra kitesztleni, hogy ne dobja el magát terhelés/stateváltás közben.
-
mcmike
őstag
3D Mark 2013 Basic eredmények:
Giga HD 7850 OC 1GB (1000 / 1250)
Giga HD 7850 OC 1GB (1050 / 1250)Miért ilyen alacsony az Ice Storm érték? Az 1GB RAM miatt?
-
törölt tag
Sziasztok!
Az alulfeszelés téma volt már egy párszor,alkalmazom is játékok alatt. Az lenne a kérdésem hogy 2D-ben használ e valaki alulfeszelést?! Megéri e csak ezért állandóan futtatni az MSI AB-t?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
proci985 #27517 üzenetére
másra nem tudok gondolni...
de ha ez megint az AMD csodadrivereinek a hülyesége, akkor most meghírdetem a 7870-emet és veszek egy nV-t -.-állat, igen. FHD@60Hz... de mindent maxon fogok használni, ezért kell a CF.. egy cseppnyi megalománi
(#27518) kovsol
az bosszant még, hogy lehet, a VTX nem volt ref nyákos, és ez zavarhatott be neki... passz. -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #27500 üzenetére
Nekem személyes tapasztalatom nincs vele, de többen írták a fórumon, hogy lefixálták a ventik fordulatszámát úgy, hogy még ne nagyon lehessen hallani és úgy nem is melegedett nagyon a kártya. Amúgy igen, valószínűleg az is sokat dobna a dolgon ha fel lenne rakva a gépház oldala.
-
Pferi
senior tag
válasz
#66926208 #27508 üzenetére
Nagyon jó kis kártya, én 30%-on maximalizáltam a ventik fordulatszámát, 60-65 foknál melegebbre még nem sikerült fölvinnem játékok alatt. A házban van még 3 db alacsony fordulatszámú hűtőventi, így összehoztam egy hihetetlenül halk nagyon erős gépet ami nekem nagyon fontos volt, mert a szobánkban "lakik" az 5 hónapos kislányom, nem akartam hogy zavarja a gép zúgása. Jelenleg az egér a leghangosabb egysége a gépnek
-
kovsol
titán
válasz
#66926208 #27508 üzenetére
Ennyi pénzért jó vétel szerintem. Nekem is egy ilyen van a gépben. Én driverben lefixáltam 35% ra a ventilátor fordulatot és így hangja sincs és mellé hűvösen is tartja a kártyát még ilyen fordulaton is, hűtése el van találva, csak gyárilag szerintem túl nagy fordulatot enged rá indokolatlanul.
A 3 év garancia is pozítív tulajdonság.
Nekem egyedül a műanyag burkolat anyaga nem tetszik, de ha nem nézegetni akarod, hanem használni akkor ez nem hátrány.(#27516) - = Zk = - Giga 7870 kártyája a referencia nyák elrendezésére épül (csak ez kék) és a méretei is megeggyeznek azzal teljesen.
Nekem Giga+sapphire van CF ben mind a kettő ref nyákos kártya.
Előtte volt 3870CFX is a gépemben ott is sapphire és giga páros volt. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #27516 üzenetére
nem a nyák hosszon kéne múlnia. eltérő gyártó se probléma, azt hiszem a topikban mindenki eltérő márkákat használ a célra (nekem is HIS + PowerColor van).
CF egyébként állat, bár 1080p@60HZre kissé overkill pár esetben
-
- = Zk = -
félisten
pedig de rákészültem lelkileg.... 3870X2 óta tervezek CFX-et.... erre itt egy halovány esély, erre vmi gebac van... -.-
hogy honnan szerzek egy normális nagy nyákos 7870-et, azt a facom se tudja -.-
(#27494) proci985
előfferdülremélem én is a legjobbakat, mert ha nem, nagyon átállok a zöldekhez
-
proci985
MODERÁTOR
Akkor mielőtt átmenne személyeskedésbe és kezdődne a szokásos ivy bridge vs fx8xx0 kérdéskör, megkérnék mindenkit, hogy térjen vissza a topik témájához.
Az tény, hogy nem csak a gpu lehet bottleneck egy rendszerben, ez az egyéb bottleneck pedig negatívan hathat egy adott játék teljesítményére létezik. Viszont ezen túl már a processzor kérdéskör nem igazán tartozik ide. A fogyasztás/zaj pedig ebben a topikban inkább a videokártya miatt érdekes.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #27513 üzenetére
Köszi nektek!
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy ilyenen, szerintem jó áron van most:[7870]Valami vélemény erről a kariról, megbízható, halk, hűvös
-
gyuszaa
őstag
Így estére befejeződött a tesztelgetés, az új processzor miatt megpiszkáltam a kártyát.
Sajnos a kártyám nem egy kiemelkedő órajelet produkált, de így is meg lett az amire számítottam/elvártam annak idején, az alap órajeles 7870 teljesítményét elérni/környékén lenni.Kártyának a vége 1165 Mhz (1,21v). Alapfeszültségen 1090 Mhz ( 1,138)
Memória 1300-on ketyeg.Jöjjenek az eredmények ( legfrissebb beta driver) :
Heaven 4.0 Extreme :
Eredeti méretben.Valley 1.0 Extreme HD :
Eredeti méretben.3DMark Fire Strike :
Eredeti link.3DMark alap órajelen :
[link]Régi cpu-val, alap órajelen :
[link] -
kribe
őstag
A HIS IceQ lapátja mindkét oldalról szívja be a levegőt, úgyhogy biztosan hűti valamennyire a nyák alatta lévő részét és az ottani alkatrészeket. Csak azt tudd hogy ha esetleg crossfire-t építenél olyanból, hogy ez a hűtés szélesebb mint 2 slot. Kicsit jobban is teljesít ez a hűtő mint az IceQ X, csak szegény olyan csúnya hogy inkább az utóbbit választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Energiaital topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Yettel topik
- Fali konzol lapos tévékhez
- További aktív témák...
- Gigabyte GeForce RTX 5070 TI Eagle OC 16GB GDDR7 - Új, bontatlan, készletről!
- Csere-Beszámítás! Zotac RTX 4060Ti 8GB Twin Edge Videokártya!
- AMD RX 6800 16GB GDDR6 Reference Eladó!
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- RTX 2060 6GB DDR6/ ingyen foxpost
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest