- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Looserke
őstag
Korrekt magatartásnak egy új, ugyan olyan bontatlan cseretermék kiküldését tartottam volna, vagy ha azt nem tudják teljesíteni akkor egy másik márkájú termékre akár a különbözet kifizetésével is becserélni (egyébként ezt írtam is nekik emailben kétszer)...
-
Looserke
őstag
válasz
csucsbicep #27283 üzenetére
egyébként tévedtem, mert ezt a típust küldték
[SAPPHIRE 11200-01-20G HD7850 2GB GDDR5 OC ]
de a 2 monitor kimenet hiánya akkor is baj
-
arcsi84
aktív tag
válasz
lowzor #27291 üzenetére
Eredetileg 7790 került volna a g2020 mellé, csak sikerült +3k-ért szereznem gigabyte 7850-et 1GB-ot és az úgy nem volt rossz vétel. A 2GB-os verzió +10-12k lett volna és az már se a keretbe nem fért bele, se a pénzt nem érte meg.
Kérdés, hogy pl Far Cry 3 vagy BF 3 alatt nőne e az fps egy processzorcsere hatására, vagy az 1GB memória megfogja a kártyát Full HD Ultra beállításon.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
lowzor #27285 üzenetére
Egyelőre egy intel g2020, de tervben van majd egy i5.
Hmm akkor crossfiret elvetem, lehet majd megpróbálom cserélni egy erősebbre, vagy 8xxx generációra.
Ha igaz, hogy nagyjából 20%-ot fognak erősödni a kártyák, akkor a 8850-nek a jelenlegi 7870 felett kell lennie kicsivel. Vagy majd egy 7950.Meglátom.
OFF: Néztem teszteket youtube-on, ahol lila betűkkel és számokkal írja ki egy program az fps mennyiséget, ram használatot, cpu használatot stb. (bal felső sarokban)
Mert a fraps nekem csak az fps-t írja ki sárgával.
Az melyik program? -
csucsbicep
nagyúr
-
Looserke
őstag
válasz
csucsbicep #27279 üzenetére
Hogy rohadnának meg!
Megjött a futár és a garanciába 1 hónappal ezelőtt leadott
[SAPPHIRE 11200-14-20G HD7850 2GB GDDR5 OC ]
helyett ezt kaptam vissza cserekártyának:
SAPPHIRE 11200-07-20G HD7850 2GB
ami nekem k*rvára nem felel meg mivel használnám a 2 monitor kimenetet, meg amúgy se küldjenek nekem sima 7850et OCs BIOSal (gondolom rátolták, hogy az OCs órajeleken menjen) ha én nem azt vettem meg anno!
Ha nem cserélik normálisan a fogyasztóvédelemnek megy a következő levél!
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogyha egy 1GB-os 7850 mellé veszek egy 2GB-os 7850-et és a 2GB-os 7850-re lenne rákötve a monitor, akkor az így keletkezett crossfire 2GB memóriával gazdálkodhatna?
Valamint elég lenne a két kártyának egy 400w-os hexa? Intel cpu (55W) van mellette és egy SSD.
-
Looserke
őstag
A Black Screen hibás Sapphire 7850 OC kártyám a szervízben is produkálta a hibát így cserélik, ma hozza az iPon futár a cserekártyát. Habár 2 emailben is írtam nekik, hogy akár a különbözet ráfizetésével is de más gyártótól választanék kb. le sem szarták és küldenek egy másik Sapphire-t. Nagyon remélem, hogy ez már jó lesz, mert pontosan 1 hónapig tartott a garanciáztatás...ha még egy beszarik rájuk borítom az asztalt...
Ezt a levelet küldték válaszul arra az emailre, amiben rákérdeztem, hogy miért nem lehetett másik márkát választanom:
"Amennyiben 3. termék is ugyan úgy meghibásodik van lehetőség másik tipusú terméket kérni az ügyintézés végén, de reméljük erre nem lesz szükség."
-
joysefke
veterán
Próbált már valaki a Sapphire-nél közvetlenül garanciát érvényesíteni? Hogyan működik ez? Lehetséges egyáltalán?
A Sapphire oldalán ilyeneket írnak katt
...
Sapphire VGA products carry a 2 year warranty with all enquires carried out through your initial place of purchase. This can only be carried out by the original purchaser Please contact your Dealer/Reseller for Warranty / RMA service. They will require proof of purchase which includes the original invoice/documentation.
...Az aláhúzást én raktam bele.
Válaszoljatok a többi kérdésemre is
J. -
proci985
MODERÁTOR
Megkérnék mindenkit, hogy térjen vissza ontopikba, ami a 7850/7870.
Memóriavezérlőre és aktuális videokártya megjelenésekre is van megfelelő, másik topik.
-
Algotis
addikt
Ha eltekintunk a bs-tol a sapphire-nal, akkor melyik a jobb minoseg? Saphire vs Gigabyte?
-
joysefke
veterán
A guru3d-n azt állítják, hogy van gyári megoldás megoldás BS problémára javított BIOS formájában:
tényleg csak ennyi a megoldás az összes BS problémára?
J
-
joysefke
veterán
válasz
Turbolada II #27265 üzenetére
kifejtenéd?
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
-A Sapphire 7870 Black screen hibája az olyan, hogy előbb utóbb előjön (valami gyenge és folyamatosan amortizálódó lomponens hibája) vagy ha már 1 éve fut a kártya és tunningra sem jön elő, akkor már biztosra lehet venni, hogy a későbbiekben sem fog előjönni?
-Egyáltalán érzékeny a black screen hiba a tunningra (jobban előjön tunning esetén)?
-Aprón annyira sok Sapphire 7870-es van, allítólag BS mentesen
J.
-
Edy92
tag
Nagyon köszi a segítséget és a print screenelt beállítást, ki is próbálom FC3 alatt hogy produkál
-
csucsbicep
nagyúr
Akkor nem jól keresel.
De inkább leírom. Minden GPU más tuningképességekkel rendelkezik. Ezért ki kell tesztelni, hogy mekkora órajelet bír a feszültség függvényében. Ezt jobb játékokkal kell csinálni, pl FC3, Crysis 2-3, Dirt3, Showdown, Hitman stb. Melegedést is kell közben figyelni, bár nem hiszem, hogy ezzel gond lenne, de ez függ a házad szellőzésétől is. A vramot is érdemez húzni, mert már gyárilag kicsit visszafogja a kártyát, tehát ez is hoz a konyhára. Alapfeszen teszteld le először.
Illetve a TDP limitet told ki +20%-al. -
-
Edy92
tag
válasz
csucsbicep #27259 üzenetére
Pont haszontalan dolgokat dob ki..
-
Edy92
tag
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2
van valakinek? és ha igen, hogy kell elkezdeni a tuningolást? mVolt-ot hogy állítsam az órajel függvényében?
-
Sondi1986
addikt
válasz
Gtaati #27255 üzenetére
Tuning terén nálam a vége 1340/1725Mhz.
A kártya játékok alatt már hallatja hangját de nem vészes nem olyan hangos mint egy ref. hűtő.
Melegedés, nálam 65 fok max, mert tele van hűtővel a gépem de mikor nem volt, fel ment 72fokr-a is.
Próbáltam 0,98mV 1000Mhz-en és vitte, szóval vissza lehet feszelni.
De ha veszel akkor cataystba tedd fel 20% powert hogy ne ugráljon a Boost.
-
Gtaati
őstag
Akkor továbbra is kérdezném mi a véleményetek a VTX3D 7870Black-ről? Vagy esetleg valakinek van-e és tapasztalati, hűtés zaj tuning voltage lock stb? Köszönöm!
-
Egy kis érdekesség a 7990-ről. Kb 260,000ft lesz és brutál erős.
-
mcmike
őstag
válasz
Steve198310 #27241 üzenetére
Szerintem ezt kerestétek (de már megválaszolták előttem):
The purpose is if you "overclock" and "overvolt" using the flash process on the video card. After flashing a modded bios into your video card for the 7970 and if something goes haywire you can actually load up your second bios that was untouched after you move the switch and be back to good bios.
-
RMZ250
senior tag
válasz
Steve198310 #27241 üzenetére
Ha van eltérés az órajelek között akkor van egy kis plusz teljesítmény a két biosz között.
Ha nincs akkor csak arra jó, hogy egy elrontott biosz frissítés után könnyen vissza tudod állítani a rendet és nincs szükség másik karira.Szerintem csak erre jó a dual biosz.
-
Slepnir
csendes tag
válasz
Karesz2300 #27217 üzenetére
A VTX3D HD7870 X-Edition már gyárilag elég jól meg van húzva.
Alapból 1100/1225 MHz-n megy -
hhx
tag
válasz
Steve198310 #27236 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki! Érdeklődnék h szerintetek 7870 Xt-ből melyiket volna érdemesebb megvenni a két gyártó kártyájai közül, Powercolor vagy VTX3D lenne az alternatíva, esetleg valakinek tapasztalat tuning stb hűtés terén voltage lock stb ami érdekelne!? Köszönöm!
-
mcmike
őstag
A driver frissítés sokat javított a helyzeten, mindenkinek köszi a segítséget!
Sajnos még továbbra sem olyan "smooth" a rendszer mint a GTX560Ti-vel volt (kicsit akadozósnak érzem), jó eséllyel nem úszom meg a Win 7 x64 újrarakását, de legalább nyugodtan kipróbálhatom még a CoH2 Bétát a jelenlegi oprendszeren.
-
Steve198310
őstag
Sziasztok!
Mire tudom használni a Sapphire 7850 oc karimon a dual BIOS-t?
A válaszokat elöre is köszönöm
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
seederking #27232 üzenetére
Ez nagyon jo volt !!! Hokedli
-
seederking
őstag
válasz
Karesz2300 #27220 üzenetére
Milyen "hokedli" kinézete van már
-
lowzor
veterán
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #27227 üzenetére
Amúgy a Physics Score pontod nagyon förtelmes... most direkt mértem egy 1333MHz 10-10-10-32 1T ramokkal is ! [link] és 4400Mhz en is kaptam 7864 pontot a procira. Neked ott valami nagyon nem stimmel. Szóval kétlem, hogy a ram miatt ilyen kevés, hacsak nem single channel.
-
válasz
Karesz2300 #27220 üzenetére
Tyííííí, azt nagyon nem ismerem, nem is nagyon halottam róla, de szerintem egy power limit feltolással (max20%-ot enged) meg egy 1100/1250-nel elbírkózik alapfeszen.
Próbálgatni kell, minden kártya más és más.
Esetleg keress rá külföldi fórumon, mert itt szerintem csak neked van ilyen
-
Karesz2300
csendes tag
válasz
gyuribácsi88 #27218 üzenetére
vtx 7870 ghz edition.
http://www.argep.hu/trend/VTX7/Vtx-7870.html -
PandaMonium
őstag
-
válasz
Karesz2300 #27217 üzenetére
milyen kártya?
-
Karesz2300
csendes tag
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni volna egy 7870esem és szeretném tuningolni a kicsikét de nem tudom hogy is fogjak hozzá.
A sima overdrivba hamar megadja magát a kártya.
Ezért gondoltam valami fesz emelésre de ez nekem még nem tiszta,ezért ha valaki kisegítene egy jó kis leírással hogy mit hogyan csináljak azt nagyon megköszönném. -
RMZ250
senior tag
Annyit beszéltek itt az alulfeszelésről, hogy ma én is kipróbáltam.
1219 az alap, beállítottam 1050mV-ot és igaz csak Black Ops 2-t toltam több mint 2 órán át de faszán működött. 23 fok van a szobában és 49 fok volt a csúcs hőfok. Majd 10 fokkal kevesebb mint gyári fesszel.
Ráengedtem a Kombusztort, azt hittem egyből befuccsol de nem és itt is megvan a 9 fok mínuszban
Azé ez nem semmi szerintem. Nem tom van e még értelme lejjebb menni? -
joysefke
veterán
A "nemzetközi gari" az mit takar? mik a buktatói egy nemzetközi garinak?
Külföldön vásárolt videókártyára gondolok itt..Akár PM-ben is fogadok válaszokat
=HG= : köszi!
J.
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #27205 üzenetére
[link] Esetleg még ezt olvasdd el. A srác ramból csinált meghajtót és arról futtatja a játékot mert ugye az sokkal gyorsabb mint az ssd.
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #27205 üzenetére
Hát javítsatok ki ha tévedek de ugye csak az nvidia kártyák tudják kezelni a physx et amd kártyáknál a cpu dolgozik ezekkel az efektekkel. Ahogy utánna olvastam diabloba tényleg nem az nvidia physx dolgozik hanem a havok cuccosa. Gondolom ez minden gépnél cpuból dolgozik Ahogy látom 6100 as fx ed van. Nekem 6200 van és Borderlands 2 be amikor felvettem a physx et akkor elég csúnyán el kezdett laggolni. Hacsak nem akarsz erősebb procit venni akkor kapcsold ki.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Anaren91 #27201 üzenetére
AVAST -ot használok, megpróbáltam kikapcsolni a játék idejére de nem javított a dolgokon. Állítgattam kicsit a beállításokon és azt vettem észre, hogy ha a physics -et lowra veszem akkor jelentősen vissza vesz a lagból (fps ugyan annyi). Érdekes, pedig úgy tudom, hogy a Diablo 3 nem PhysX -et használ a fizika szimulálásához, innentől kezdve pedig nem igazán értem a probléma forrását.
kovsol: Nekem is remélhetőleg sikerül beszerezni hamarosan egy Samsung 830 -at vagy rosszabb esetben egy 840 basic-et, utána hátha nálam is megtáltosodnak a dolgok... -
Trailblazer
veterán
Egy registrypucolás után újra belefutottam az atikmdag.sys-szel fémjelzett BSOD-be. Mi a WTF már ez? Most driverújratelepítés után vagyok, CCC-t nem raktam fel, így jó. (?)
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #27200 üzenetére
en atraktam ssd re es minjart megtaltosodott a dio3
-
Anaren91
senior tag
válasz
PandaMonium #27200 üzenetére
Diablo 3 Próbáld meg ezek alapján megoldani. Kommentek alapján segít a dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest