- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzumaki
tag
válasz
Steve198310 #27788 üzenetére
Úgy is mennem kell városba most, szerintem bedobom gariba a lap/proci/vga hármast. Szerencsére mindet ott vettem. Remélem valamit kezdenek velük.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
lowzor
veterán
Ez a fő gondom az LE-vel, hogy C2C kb csak 10%-al jobb, mint a sima 7870, de sokkal jobban melegszik, ellenben a 7950 30%-al jobb C2C. Tehát ha a 7870-nél gyorsabb kártyát akarok, akkor inkább már a 7950.
-
aleister
veterán
válasz
RetepNyaraB #27792 üzenetére
Köszi! A többiek kérdése engem is érdekelne.
asdxv:
Ez alapján 127.05 vs 117.71. Ez kb 8%. -
lowzor
veterán
válasz
975mhz-en mennyivel gyorsabb, mint a sima 7870 1ghz-en?
5-7%-al?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Stabil jatek alatt ? Mennyire eset le a homerseklete full load-ban ?
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
Steve198310 #27788 üzenetére
Hmm lehet igazad van, én csak az alapján írtam amit a srác írt le. Ő írta, hogy amikor lemeradt a tápcsati akkor sípolt a lap, amikor bevolt dugva minden frankón akkor nem sípolt viszont kép sem volt.
-
Steve198310
őstag
válasz
Anaren91 #27763 üzenetére
Az a sípolás nem az volt aminek látszott. Nem fog tetszeni a procinak az a kari. Rejtély ,hogy miért. Többet kéne tudni arról az AMD procirol. Készült e több változat belőle meg ilyenek.
Lehetséges a lapnak nem tetszik a cucc de 5 csippanás nem kártya. Ha csippant akkor nem 5 hanem többet.
Még a lap csere esetleg vagy prociAMI BIOS:
1 beep - System boot successfull
*1beep - Refresh failure - (NO VIDEO) memory refresh failure (bad memory)
2 beeps - Parity error - bad memory
3 beeps - Base 64K memory failure - bad memory
4 beeps - Timer not operational - bad motherboard
5 beeps - Processor error - bad processor
6 beeps - 8042 gate A20 failure - bad cpu or mainboard
7 beeps - Processor exception interput error - bad processor
8 beeps - Display memory read/write failure - bad video card or memory
9 beeps - ROM checksum error - bad BIOS
10 beeps - CMOS shutdown register read/write error - bad motherboard
11 beeps - Cache memory bad - bad CPU or motherboard
12 beeps - BIOS rom file incorrect size - The BIOS ROM file found does not match the size of the flash device
13 beeps - BIOS rom image mismatch - The BIOS ROM file layout configuration does not match image present in the flash device
5 short + 1 long beeps - Memory error - No memory detected in the memory slots.
6 short + 1 long beeps - Memory error - EDO memory detected in system
7 short + 1 long beeps - SMBUS error -
aleister
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Igen, van kedvem buherni. A buher a barátom.Looserke:
Meddig lehet általában csökkenteni a feszültséget a stock órajeleken való stabilitás megőrzése mellett? -
lowzor
veterán
válasz
aleister #27781 üzenetére
Ha azt nézed, akkor használtan 70-ér már simán kapsz 7950-et, annyit meg játszva megér. De megértem, ha tartani akarod magad a lélekhatárhoz
Tahiti LE helyett én inkább sima 7870-et vennék a fogyasztás/ melegedés és a boost miatt.
Amúgy nekem is az 50-esek a kedvenceim -
aleister
veterán
válasz
MiklosSaS #27780 üzenetére
(#27778) asdxv:
Biztos igazad van, de a 7950 nekem árban már sok. A 60k-s lélektani határt nem szeretném átlépni.Bár általában én is az xx50-ek híve vagyok, mert tuningban, ár/értékben általában jobbak az xx70-nél. Nem is tudom most miért 70-est néztem ki. Tán öregszem.
-
aleister
veterán
válasz
MiklosSaS #27775 üzenetére
Igen, bennem is volt kisördög bőven. Kipróbáltam, és tényleg jó volt a CF, csak az általam nagynéha futtatott játékok tökéletesen futottak egy vga-val is.
De egyébként én is kütyübuzi vagyok, meg jó dolog a határokat feszegetni, csak épp a gyakorlati hasznában kételkedem.Most is ezért tökölök, mert ugye a vörösbe öltözött hw geek ördög azt súgja a bal fülembe, hogy Tahiti LE, mert az a kraftos; a fehér rucis józanész angyalka meg hogy Asus DirectCU, mert felesleges annyi teljesítmény, de csend és kis fogyasztás jól jön.
-
Trailblazer
veterán
válasz
->Raizen<- #27761 üzenetére
Azt írta valaki a guru3d-n egyébként, hogy *állítólag* ma kikerül a WHQL driver az AMD oldalára is.
-
aleister
veterán
válasz
Repsol600 #27745 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igazából nagyon tanácstalan vagyok. Ahogy elnézem ár/teljesítményben egyértelműen a Tahiti LE viszi a pálmát, hisz majdnem olyan erős, mint egy 7950. Viszont félek a hűtésétől. Az eddig használt VTX3D 5850 nagyon eltalált konstrukció volt, és tartok tőle, hogy zavarna a hangja.
-
kovsol
titán
Most megnéztem a 7990 tesztet igaz ott 1920x1200 ban mértek én meg 1920x1080, de azért az én eredményeim beékelődtek a 7970 és a titán közé, van ahol meg már majdnem elérte a gtx690 -t. Mondjuk ugye a kisebb felbontás miatt is van némi előnyöm, meg nekem van némi tuning is, de azért így elnézve nem is rossz amit tud a 7870cf.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Steve198310 #27762 üzenetére
Én már jártam, így és a topikokban is sokat ilyet olvastam.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Trailblazer #27760 üzenetére
Nekem most az AMD honlapjáról leszedhető 13.3 beta 3 van fent. Amit linkeltél ápr 16 os driver javít valamit 7870 alatt teljesítményben?
(#27762) Steve198310 Akkor sípolt csak a lap neki amikor elfelejtette bedugni a tápcsatikat a kártyába.
-
Steve198310
őstag
válasz
csucsbicep #27757 üzenetére
Nekem világ életemben Asrock lapom volt így még nem jártam. Most I Asrockom van B75Pro3-M
Sapphire HD7850 OC Dual-X és szakít rendesen a kis i5 2400 alDe lehet hogy nem ízlik neki a PCI-E 3.0
Vagy neki vagy a procinak.
Azt mondja 5 csipogás van ami igazából AMI biosnál processzor gondot jelez. Lehet a proci nem tudja kezelni a kártyát.
Csak egy tipp. A kártya jó lesz valószínű. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Trailblazer #27760 üzenetére
Az april 16 van most fenn köszi a linket azért. Meg kellene próbálnom a whql drivert is.
-
Trailblazer
veterán
válasz
->Raizen<- #27753 üzenetére
-
kungzi
veterán
válasz
->Raizen<- #27753 üzenetére
én se mértem, hogy miért nem adnak ki új végleges drivert? már hónapok óta nincs
-
->Raizen<-
veterán
Remélem jön majd friss driver mert a dead island riptide eléggé hát hogy is mondjam darabos vertikális szinkronnal fps drop micro stuttering van stb.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Steve198310 #27750 üzenetére
Akkor végkép passz.
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #27748 üzenetére
megpihenés alatt kényszerpihenőt értesz ugye?
pörögnek az események, most nézem már a topik címébe is belekerült a 7870 LE -
->Raizen<-
veterán
230 új hsz mióta megpihentem szép!
(#27749) zserbox :Téged meg innentől kezdve levegőnek nézlek.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Uzumaki #27744 üzenetére
Max még azt tudom elképzelni hogy valami okból kifolyólag a kártya nem tud teljesen becsúszni a pci-e slotba. Nézdd meg hogy nem e akad meg a gépházba valahol berakásnál. Nekem is volt olyan hogy beraktam a hangkártyát azt hittem hogy jó aztán még lehetett volna tovább tolni csak el volt ferdülve a lemez az alaplapi tálcánál ott ahova az 1 es ábra kis pöcke ment volna.
Vagy nézdd meg hogy a 2. karikánál lévő cucc miatt be tud e menni rendesen.
-
Repsol600
addikt
válasz
aleister #27738 üzenetére
Gigabyte, Asus, Powercolor, HIS, VTX, a lényeg hogy Sapphire ne legyen mert ezekből sok a BS-es. Fekete képernyő beragadó hang, ez a BS de ha visszaolvasol találsz bőven infót róla.
Igen a Black butított Tahiti, ennek kicsit gyenge a hűtése és hangosabb is az 1 venti miatt. Én is ilyet akartam de inkább maradtam mégis a sima 7870-nél nekem Giga van és elégedett vagyok vele. 10% körül erősebb a Tahitis ha jól tudom. -
Uzumaki
tag
válasz
Anaren91 #27740 üzenetére
Tudtommal a procimba nincsen integrált vga. Ide kapcsolódik a következő válaszom.
Lassú voltamOtthon majd csinálok pár képet.
8zabi: Megnéztem, 5 csipogás a vga hiányát jelzi. Logikus ha nincs rádugva 6pin.Steve198310: a vga elindul, ventik pörögnek. A típusa pontosan: SAPPHIRE 11200-07-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE
do3om: igen, az is garis.
Bocsi, rosszul írtam. Régi kártya az 5770, bár nem hiszem, hogy sokat változtat a helyzeten.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Anaren91 #27740 üzenetére
Aham most látom hogy hülyeséget írtam... Csak azt néztem h FM2 es lapod van asztem hogy valami APU s proci van benne...Akkor fogalmam sincs szerintem is lapot gariztasdd akkor, mert ha elküldöd a kártyát ami másik gépbe működik akkor valószínűleg a szervízben is fog és visszaküldik neked hogy nincs semmi baja.
Szerk.: Bár ha a 7750 meg megy a lappal akkor meg valszeg a lapot is visszaküldik:S Nemtom írd le hogy mi a problémád a boltnak és küldd vissza a lapot is meg a kártyát is és úgy nézzék meg hogy miért nem megy az a kártya abban a lapban. Más elképzelésem nincs sajnos.
Esetleg tegyél fel képet arról hogy hogyan van beszerelve a kártya a gépbe hátha észreveszünk valamit ami elkerülte a figyelmed.
-
Anaren91
senior tag
[link] Na így kell hűvösen tartani a kártyákat
Igazi zseni a srác
-
Anaren91
senior tag
válasz
Uzumaki #27739 üzenetére
Azt nézd meg még esetleg hogy ha bent van a kártya akkor az alaplapi kimeneteken ad e képet. Mivel a procidba van integrált vga lehet hogy alap esetben arról akar képet adni. Tedd be a kártyát viszont a monitort az alaplapira dugd. Írtad hogy mintha a biosba be tudtál volna lépni csak nem volt kép. Ebből gondolom hogy azon a kimeneten ad képet ami a lapon van. Rákötöd a monitort, belépsz biosba és átállítod elsődleges vga nak a dedkált gput és csoki. 7750 el lehet hogy valamiért alapból átállította a bios ezzel meg valamiért kínja van..
-
Uzumaki
tag
Megnéztem BIOS switch-et, átkapcsoltam rajta, továbbra is sötétség.
Ahogy Do3om mondja, minden mûködik csak úgy nem ahogy kéne. Azért majd ma ha hazaértem megnézem, hogy még mindig jó-e a másik gépben. Garanciába vigyem ha semmi más ötlet? Ha az ottani gépekbe mûködik mit tudnak csinálni? -
aleister
veterán
Sziasztok!
Most szándékozom 7870-re váltani. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Van valami ajánlott típus jelenleg?
2. Néhol olvasni a BS hibáról. Ez mi lenne? Kék halál?
3. A HIS R7870 ICEQ TURBO-t és a VTX3D HD 7870 Black Edition-t néztem ki első körben. Azt tudom, hogy ez utóbbi tulképpen egy butított 79xx. Mindkettő tuningos. A HIS hűtése, fogyasztása jobbnak tűnik. Erősebb annyival a Black Edition, ami ellensúlyozza ezeket?Köszi előre is!
-
Uzumaki
tag
BIOS frissítés is megvolt, átalakítóval is próbáltam. Még mindig semmi
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #27728 üzenetére
nem, csak 348W@12Vot tud max és azt is két ágon.
14/15A (168/180W) nem sok, cpu+gput együtt már nem bírná el.
-
8zabi
őstag
válasz
Uzumaki #27723 üzenetére
ez a sok figyelmeztetés azért van, hogy tényleg csak akkor frissítsen az ember, ha valami nem működik megfelelően, ne csak azért mert változott a verziószám
szerintem manapság nem olyan egyszerű megölni egy alaplapot bios frissítéssel, bátran vágj neki ha elfogyott minden egyéb ötlet -
Uzumaki
tag
Másik topicba is javasolták ezt, szerintem rendesen benne van, de ha tényleg ennyire milire pontosan gázos akkor megnézem alaposabban.
8zabi: Rendben, akkor ha nincs más megpróbálom, de ennyire bajos lehet BIOS frissítés? Látom, hogy az oldalon is figyelmeztetés van ott. Nem frissítettem még BIOS-t csak azért kérdezem.
-
Zso2
őstag
válasz
Uzumaki #27717 üzenetére
Nézd meg hogy a vga-nak az a kinyúló pöcke engedi e teljesen beletolni a lapba a csatlakozást.Volt már olyan,hogy levágtam róla.Valószínű az alaplapcserénél ilyesmi bejöhet a számításba.
Arra a 2 bütyökre gondolok,van olyan,ha bizonyos ház és alaplap találkozásánál előjöhet,hogy nem tud elég mélyen becsúszni az alaplap mögé és így a Pci-slotba 1-2 mm híján kevés. -
8zabi
őstag
válasz
Uzumaki #27717 üzenetére
ha semmi más nem segít, egy bios frissítés talán megoldja
ehhez a laphoz kiadtak elég sokat, de ez legyen a végső eset -
Padisah
tag
Van olyan gyári 7870 kártya ami, ha csak 1-2 cm-rel is, de rövidebb 24 cm-nél?
-
Uzumaki
tag
Hali! Gépes topikba írtam már, de hátha itt több sikerrel járokl, ha már VGA-ról van szó.
Tegnap cseréltem dolgokat gépembe (alaplap,proci,ram,vga). A gép indult is, csak éppneséggel kép nem volt. Viszont mintha a BIOS-ba be tudtam volna lépni del nyomogatással így látatlanba. A vga-t kicseréltem a régire, azzal most működik rendesen. A furcsaság az, hogy az új vga volt bent a gépben a régi cuccokkal és úgy semmi baja nem volt, működött rendesen.
Az új cuccok:
Asrock FM2A55M-DSG
AMD Athlon X4 750K
Kingston HyperX 1600MhZ 8GB KIT
Sapphire HD7850 2GB
A másik kártya, amivel most megy egy Asus 7750. A gépben egy Gigabyte SuperB 460W-os táp van. -
lowzor
veterán
válasz
viperabácsi #27711 üzenetére
Bármelyikre, ami kicsit jobban megizzasztja a vasat. Monitorozd az FPS-t Virtuval és anélkül, aztán majd meglátod a különbséget.
kovsol: BF3-ban még 1 NASA által fejlesztett procival sem lenne fix 125 FPS-ed szerintem
-
noby
aktív tag
érdemes bekapcsolni vagy kikapcsolni játék alatt a sync every framet?
-
lowzor
veterán
válasz
viperabácsi #27708 üzenetére
Olyan játékban nézd, ahol nincs meg a fix 125 FPS, hanem kicsit hardverigényesebb...
-
viperabácsi
addikt
válasz
RetepNyaraB #27706 üzenetére
Telepítetted az inteles drivert is?
(#27707) asdxv MW3 alatt nem látok romlást az fps-ben szerintem sokkal szebb.
-
lowzor
veterán
válasz
viperabácsi #27705 üzenetére
Azt én is írtam hogy szintetikus tesztekben javít, de játékokban ront.
-
válasz
viperabácsi #27705 üzenetére
Nekem meg nem látja a 7870XT-met, legalább is semmit se tudok rajta bekapcsolni.
-
Gabás
addikt
válasz
Trailblazer #27699 üzenetére
így nem lehet faragni a fogyasztáson
-
Ágógreen
senior tag
itt egy jó videó mindenkinek aki még nem érti a Lucid Virtu MVP működését.
jó szórakozást -
Looserke
őstag
válasz
Sondi1986 #27700 üzenetére
pontosan így, a teljesítménye bőven elég lesz szerintem így is és nem akarom hogy izzon a kártya meg zúgjon a venti...
2000-2200 körül pörög a venti jól látom?
Szerintem lehetne még lejjebb is engedni mert ha jól látom a max hőfok 51 fok volt, bár nem látszik túl jól...
-
lowzor
veterán
válasz
Trailblazer #27699 üzenetére
Minek? 2d-ben nagyon keveset fogyaszt, alvó módban meg ott a zero core.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest