- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkennys
addikt
válasz
RVR400 #26697 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan érdekel, hogy vajon lehet változás, ha az ember catalystból, vagy pl ebből a programból húzza az órajelet? Van, hogy CC-ben nem bír egy határt, a másikban pedig igen? (fesz. piszkálás nélkül. Egyébként mennyi ami fesz emelés egy 7850-nél még biztos, hogy nem okoz neki gondot?)
-
Darko_addict
őstag
És ha már van egy bejáratott Sapphire kártya, kb. 1 éves, tesztelt minden oldalról, és a közeljövőben alapfeszen fog működni, várható, hogy gondol egyet és random meghal, vagy ilyenkor már nem szoktak?
-
Sziasztok!
Nem játéknál, hanem egyéb számításoknál (full terhelés) mennyire számít az, hogy 4x a második PCI sínem?
-
bombibmw
veterán
-
esox
senior tag
Köszi Srácok. Akkor a két llinkelt kártya közül Gigab v Asus?
-
Anaren91
senior tag
válasz
Algotis #26676 üzenetére
Na megy itt a nagy zerocore mizéria gondoltam megnézem már én is. De hát mivel a gépemben lévő ventik alapból elnyomják a vga m hangját íígy nem tudom megmondaniXD. De majd ha felkelt barátnőm adok neki manuálisan 100% ventifordlatot és majd megnézem úgy
(#26684) Algotis: Fent van az oldala a gépemnek és nem látni semmit. A csavarhúzó meg messze van meg macerás leszedni mert be van építve a falhoz teljesen...kicsi a koliszoba
-
esox
senior tag
-
esox
senior tag
válasz
Trailblazer #26669 üzenetére
Jajj ne, nem akarok komplett gépet cserélni
Megvennék az Asus EAH6850-es kártyát a gépből, gondotam akkor 7850 upgrade elég lesz. Mondjuk nem játszom túl sokat, de gépet sem akarok mindenképp cserélni, és ahogy nézem a p5qle alaplapnak viszont core2 quad a teteje, i3,i5,i7 sajnos nem játszikLhete hogy akkor hagynom kellene a 2gigás modelleket is (bár a több ram a nagyobb felbontás miatt fontos a texturaméretek miatt, ha nem tévedek)
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #26671 üzenetére
Neked úgy műxik a ZeroCore, hogy leáll, és nem pörög fel időnként?
Nálam leáll, majd fél perc után pörög egy kicsit, majd megint leáll egy ideig, és tovább.
Egyik kolléga ASUS kártyája is így csinálja. Ez normális, nem? -
Trailblazer
veterán
válasz
->Raizen<- #26673 üzenetére
50-60 ablak azért nálam nincs nyitva, ennyire nem hagyom elfajulni a helyzetet.
Lehet ha már ennyire meg van nyekkentve a Chrome, akkor tényleg kihatással van a ZeroCore-ra, ám most itt minden körülmények között működik.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Trailblazer #26672 üzenetére
Hardveres gyorsítás be van kapcsolva a chrome-ban nálam. Lehet ez okozza nálam a felébredéseket.
-
Trailblazer
veterán
válasz
->Raizen<- #26671 üzenetére
No ez érdekes. Monitor nálam semmilyen körülmények között nem éled fel (persze ha épp nem akarom), ledes háttérvilágítás sincs, a bekapcsológomb fénye is csak ütemesen villog, ahogy rendesen kikapcsolt (illetve standby) állapotban.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Trailblazer #26664 üzenetére
Na már most ha meg van nyitva 50-60 ablak nekem és sok helyen fut valami animáció gif-ek stb akkor van úgy hogy leáll a venti de aztán ismét elindul hallom. A monitor meg csinál így néha olyat hogy magától feléled. Vagy fekete szín látható csak ugye a ledes háttérvilágítás megy. Driver független ez nálam. Utorrentet használom csak semmi mást akkor szépen elalszik ventik leállnak és nem kezd újra forogni.
-
Sondi1986
addikt
Vagy akár ezt is nézheted: GIGABYTE GV-R785OC-2GD HD7850 jó magas OC-ja van.
-
esox
senior tag
7850 vásárlása előtt állok és most nem követem el azt a hibát, mint régebben az 5770-el, ezért inkább kérdezek. Lenne egy Sapphire 2GB OC model durván 52-ért. Többet semmiképp nem áldoznék rá. Esteleg vmi jobbat vagy jobb árút tudnátok ajánlani? Sok tesztet néztem, elég jó minősítéseket kapott ez a kártya, jó figyasztás, halk...stb. (konfig: Q9550-es proc, 8Gb Kingston Hyperx, Samsung 820 128G SSD, 1T Samsung 7200, LG 245WP monitor)
-
Trailblazer
veterán
-
kovsol
titán
válasz
Trailblazer #26664 üzenetére
Böngészőben ha nincs bekapcsolva hardveres gyorsítás vagy nem fut olyan weblap ami ezt használja akkor jó, hogy leáll.
-
Trailblazer
veterán
válasz
->Raizen<- #26662 üzenetére
Na most azért azt kipróbálom, hogy 13.3 beta 2 és böngésző fut, így kikapcsol-e a ventiláció.
Tehát ez már meg is dőlt, Chrome futott mint mindig, és a cooler leállt.
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #26662 üzenetére
Ééééés tényleg!
Köszi, hogy szóltál mert különben estig pakolgattam volna a drivereket -
Algotis
addikt
válasz
Trailblazer #26655 üzenetére
Szia!
Bekapcsoltam a gépet, elmentem WC-re, majd mikor visszaértem, már ki volt kapcsolva a VGA, kiment a képernyő 1 perc inaktivitás után, szóval most működött. Még tesztelem 1-2x. Ha továbbra is működni fog, akkor nem teszem vissza a Beta 2-t. -
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #26658 üzenetére
Csak azzal lehet? Ezt nem tudtam. De azért nézd meg a Tweak-el, meg az Afterburnerrel is, mert szerintem azok jobb progik.
-
-
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #26656 üzenetére
Én nem Trixx-el tuningolnám
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok!
Tegnapi naptól kezdve én is hivatalosan tagja vagyok a HD7850/HD7870 tulajdonosok "klubjának".
Egy Sapphire HD7870 XT -t szereztem be, mint ahogy azt korábban emlegettem a topikban.
Nagyon elégedett vagyok a kártyával, benchmarkoltam is szépen, ha hazaérek majd én is kezdem publikálni az eredményeket.
Amúgy az első gondolatom a kártya kapcsán mikor kivettem a dobozából az volt, hogy ez bizony bazi nagy.
Nem vicc, alig fér el a kártya a nagy Sapphire-os dobozban, rendes méretű ATX lapról is majdhogynem lelóg, még aggódtam is nehogy ne férjen már be a házba.
Szerencsére befért és azt kell mondjam, hogy jól mutat a plexin keresztül, hogy ilyen nagy darab
Ettől függetlenül a külseje nagyon megnyerő, jól néz ki ez a Dual-X hűtés, egyedül a kék PCB amire a finnyásak haraphatnak, de engem egyáltalán nem zavar.
Bootolás után első tapasztalatom az volt a kártyával kapcsolatban, hogy hát ez baromira nem olyan halk mint amilyennek állították néhányan a fórumon, de szerencsére csak kiderült, hogy beszerelés után reseteltem a BIOS-t és elfelejtettem leszabályozni a hátsó ventim, annak volt ilyen nagy hangja...
Idle -ben nem is lehet hallani, kb. 31°C. Játék közben már van egy pici hangja, de tényleg egyáltalán nem vészes. Alapfeszültségen 66°C -ig ment a kártya benchmarkolás közben, de ahogy olvastam HSM cikkjében majdnem 0,2v-t le lehet venni és még úgy is stabilan fog futni a kártya az alap órajeleken, valószínűleg csendesebben és hűvösebben, bár panaszra az alap beállítások mellett sincs ok.
Tuningolni még nem próbáltam mert tegnap nem lehetett valamiért letölteni a Sapphire oldaláról a 4.6 -os Trixx -et, de majd a mai nap folyamán nekiugrok kicsit.
Dióhéjban ennyi, majd a héten lehet írok egy kis összefoglalót a kártyáról és a képességeiről, eddig nagyon elégedett vagyok -
Trailblazer
veterán
válasz
Algotis #26652 üzenetére
A leguccsó betaval nem megy, azaz a 13.3 beta 3-mal, az eggyel előttivel igen. Itt a link.
-
syberia
veterán
válasz
Trailblazer #26650 üzenetére
Jó hogy írod, este felpakolom mert nálam is bénázik a ZC
-
Algotis
addikt
válasz
Légyszíves dobj már egy letöltő linket!
-
Algotis
addikt
válasz
És hanyas volt az a beta amivel nem megy? Mert akkor en is vissza fogom rakni a beta 2-t
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #26649 üzenetére
Meg is válaszolom sebtében magamnak: 13.3 beta 2-vel okés a ZeroCore.
-
Algotis
addikt
A drivertol fugg, hogy mukodik-e a zerocore?
Most a 13.3-mal nem mukodik, azonban az elozokkel igen.
Esetleg most azon gondolkozom, hogy amiatt van ez hogy egy kurvanagy kekhalalt kaptam ma delutan, nem tudom az okozhatott-e ilyet -
Algotis
addikt
Az normalis, hogy miutan megnyomom a bekapcs gombot a gepen, a vga-n pordul egyet a venti, majd leall es 5-6mp mulva indulnak el a ventik normalisan?
Eddig nem figyeltem, de regebbi vga-n mintha egybol indult volna. -
V.Dave
senior tag
Tahiti-LE-n érdemes a memóriát is megemelni? Számít valamit teszteknél?
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #26634 üzenetére
Én épp ezért használom a CF -t 1100/1450 -en. Kell a plusz mem sávszél, főleg szűrők mellett. GPU meg így is nagyon erős.
más:
Csináltam egy Fire Strike tesztet 7870CF@1100/1450+3570k@4400 -
->Raizen<-
veterán
Üdv nektek egy 7870 kártyához kalibrált színprofilt tudna valamelyikőtök adni akinek DELL u2312hm ips monitora van?
-
Keksz03
senior tag
válasz
csucsbicep #26634 üzenetére
oké, akkor azt is megnézzük.
VRAM hűtése Asusnak gondolom nem problémás, v2-be mit javítottak?
bombibmw: hát 7970-nél is az volt h mindegyik tudta alapfeszen az AB maxot, gondoltam hátha van itt is egy mágikus órajel páros amit ezek is tudnak 99%!
-
Keksz03
senior tag
válasz
lowzor #26632 üzenetére
hát sírva nem fogok fakadni ha az enyém is ilyen, de majd kitapogatom h mit bír max visszalövöm alapra.
mostanában csak annyi OC-t hagyok amit alapfeszen bírni szoktak, GTX660 Ti-nél elég jó volt csak a boost-tól kaptam agyérgörcsöt...
memóriát is érdemes húzni vagy csak a GPU-t? -
Keksz03
senior tag
válasz
gyuszaa #26630 üzenetére
amennyire körbe tudtam járni a témát abból azt szűrtem le h a GCN a jövő, ami nálam azt jelenti h jobb befektetés, később jobb eladhatóság ami kisebb bukót jelent és nagyobb biztonságot!
édes mind1 nekem h piros vagy zöld, csak ha el akarom adni minél kisebb legyen rajta a bukó és ne legyen velük probléma!húzhatóságra milyen az Asus? meg úgy alapjába véve a 7870-ek?
-
Keksz03
senior tag
válasz
lowzor #26626 üzenetére
P-s lapnál fújhatnám az IGP-t, Z-s lapból meg vagy jót vagy semmit! ez a lap tökéletes, elég olcsón jutottam hozzá és bármikor könnyen el tudom passzolni!
bombibmw: bevallom h sokat agyaltam konzolra váltáson most h jönnek az új generációsok de a hír miszerint az XBOX 720-hoz állandó internetkapcsolat kell bármi játékhoz az kiverte a biztosítékot, ezért is dobtam a gépem felszámolásának ötletét és tértem vissza egy olcsóbb kártyával...2 munkahely mellett nem sok időm jut játszani, de amikor meg van, szeretem ha elfut vmi full HD-ben és nem low-ra butítva. Igazából a HD8xxx érdekelt volna de az még messze van...
Köszönöm az üdvözlést, remélem lesz időm holnap foglalkozni a kártyával!
-
bombibmw
veterán
válasz
Keksz03 #26625 üzenetére
Köszönöm a 7850/7870 topic nevében.
Afterburner,ASUS GPU Tweak,amit adtak is hozzá elvileg.
Én utóbbit használom.
Proci egyébként nem minden esetben elég alapon,hogy kihajtsa a kártyát.
Egyébként gondoltam,hogy ezért adtad el a lapot,de akkor vehettél volna egy olcsóbb húzhatót,ha már közép-felső kategóriás kártyát vettél.
Persze nem okoskodás,üdvözölve légy köreinkben. -
Keksz03
senior tag
válasz
bombibmw #26621 üzenetére
adatlap módosítva!
na majd akkor elszórakozok egy kis OC-val, melyik program ajánlott? Afterburner jó hozzá remélem eddig is azt használtam.azért kétlem h egy alapórajeles 3570K nem hajtani ki egy 7870-et...
asdxv: azért vettem H-s lapot mert a Maximus 50k volt ez meg 20k se és mivel nem tuningolok ez is jó. 3570K-t meg azért nem adom el mert baromi jó proci, ha majd kevés lesz akkor egy lapváltással tudok előhozni még belőle kraftot, továbbá a 3570-be HD2500 van a 3570K-ba HD4000 ami ilyenkor kártyaváltás alatt bizony hasznos tud lenni egy kis WoT-hoz vagy épp Fifa 13-hoz!
-
bombibmw
veterán
válasz
Darko_addict #26623 üzenetére
Tedd fel a 13.1-et,aztán frissítsd a 13.3-ra!
Legalább meglátod,mi a különbség.
De például nálam eddig minden driver,beleértve a bétákat is,jól funkcionáltak. -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
A 13.3-as Beta Catalyst jól funkcionál, vagy maradjak a 13.1-nél? Csak a napokban érkezik a kártya, addig letöltöm, ami kell neki.
Köszönöm!
-
Keksz03
senior tag
válasz
bombibmw #26617 üzenetére
hát én már leszoktam a tuningról, Maximus V lapot is eladtam és vettem egy H77M-et mert egy kártya mellé kétlem h lenne értelme megrángatni a 3570K-t. Inkább a csendre törekszem mint a CPU hűtőmön meg a tápomon is látszik!
7870-nek használ egyébként a tuning? Ennél is van boost szarakodás mint a Keplernél vagy csak simán mint eddig? -
Keksz03
senior tag
válasz
lowzor #26614 üzenetére
köszi akkor azt szedem le! oprendszer terén teljesen mind1? érdemesebb a jövőt szem előtt tartva már most feltenni a Win8-at vagy jó még a Win7 bőségesen?
Ultrabook-hoz Win8 volt, munkahelyen meg Win8 Pro úgyh már eléggé megbarátkoztam vele, nekem lényegében mindegy melyik van fenn...
-
Keksz03
senior tag
Na megérkezett a HD7870 2GB DCII V2 és az lenne a kérdésem h melyik drivert érdemes feltenni, vannak esetleg problémák valamelyikkel? Béta?
-
Anaren91
senior tag
válasz
->Raizen<- #26610 üzenetére
Aham hát azokhoz én nem értek úgyhogy nem is nyúltam hozzájuk. 1600 on mennek 1.65V al meg 9-9-9-27 es időzítéssel.
-
Anaren91
senior tag
válasz
->Raizen<- #26607 üzenetére
Na mind 1 úgy se ezeket nézegetem egész nap.
Amire meg kell arra elég... Nyáron meg majd rásózom öcsémre én meg veszek egy 8350 et
-
Anaren91
senior tag
válasz
->Raizen<- #26599 üzenetére
Kíváncsiságból lefuttattam én is ezt a benchmarkot.A gpu 1200/1400 on volt a procim 4.2 Ghz n és egy ezressel kevesebb pontot kapott a gépem
P7173 lett a víge. Nem tudom mit csinálok rosszul de kezdem feladni a tuningolástXD Ugyan ennyi pontot kaptam akkor is amikor a procim alapon volt 3.8 Ghz és 4.1 a turbo.
Az a pár Mhz különbség a kártyádon egy ezressel több pontot dobna?
-
Algotis
addikt
Húúú de megijesztett a Heaven
1150/1350-et próbáltam, és a feléig egész szépen lement, de nem volt igazán halk a hangszóró, és úgy dobta be a kékhalált, hogy a hang is beakadt, és úgy megijedtem hogy beb@sztam a bokám a gurulós szék kerekébe, de azon a rossz helyen ahol nagyon fáj -
Sondi1986
addikt
válasz
->Raizen<- #26599 üzenetére
Szép eredmény!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest