- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giii
senior tag
Hy! 2 kérdésem lenne srácok! Sűrgős lenne! FSP Hexa 400W-os táp elég-e,egy Sapphire 7850 2gb Oc+ FX 6300 (Piledrive) 3,5 ghz+WD 1TB 64mb+Asrock 970 Pro 3 meghajtásához? Tudom tápos topic,vidikari topic stb... 2-dik kérdés... Fx6300-as kitudja hajtani rendesen a 7850-es karit ( véleményem szerint igen,mert 3,5 ghz elég sztem---és ebben nincs még benne aturbo core ami 4,1-re húzza fel)
Előre is köszönöm!
-
=HG=
addikt
válasz
miresz #22195 üzenetére
Igen ! Ha ez lesz a tendencia, hogy több szálra írják a játékokat, intel fanok elkezdenek majd sírdogálni..
Márpedig egyenlőre magasabb frekvencián járó procik nem igazán lesznek,mert ahhoz gyártástechnológiában újabb előrelépést kéne tenni, ami nem megy egyik napról a másikra..Így marad a több mag, több szál.
Ha gépigényesebb játékok születnek, kénytelenek a programozók a több szálra optimalizálni... -
zolika010
tag
válasz
csucsbicep #22192 üzenetére
A Vsync volt a probléma oka..
Nem is figyeltem.. köszi a segítséget
-
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #22194 üzenetére
A helyedben én levenném az smaa-t 2x-re.
Szerintem 30 körüli fps már lassítja a játékot...
Nekem 2xsmaa mellett 40-50 nagy látótérnél 50-60 szűkebb látótérben de kint nem zárt helyen.
Zárt helyen 55-60+-
+ a smaa "butítása" lehetőséget adna pl a motion blur bekapcsolására pl medium-on.Mert ahogy láttam neked off-on van.Vagy direkt?miresz : Szép eredmény az fx-től
Hogy nézhet ki azzal a cpu-val meg egy 7970-el
(nem panaszként)
-
miresz
veterán
Ahogy néztem a Crysis 3 alatt az i5 procik eléggé tekernek. A linkelt képeken eléri a kihasználtság a 80%-ot is. Nálam viszont 42%-nál feljebb még sosem ment és a kártya végig 99%-on megy.Ebböl is látszik,hogy a Cryengine 3 milyen jól skálázódik több szálra.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#Morcosmedve #22191 üzenetére
Nem bőven jó! Nézd azért az élsimítást is elég magasra volt téve.
Nem mikrolaggol a játék meg nem döcög.
-
gyuszaa
őstag
válasz
#Morcosmedve #22191 üzenetére
Konzolosok nem panaszkodnak.
Ráadásul szegényebb grafikával.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #22190 üzenetére
Nem tudom, én még csak az első pályán vagyok, amikor még nincs a városban..
Vagy a Vsync van bekapcsolva és azért.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
->Raizen<- #22081 üzenetére
azért éppen 30 fps-eket nem mondanék jónak
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #22185 üzenetére
Érdekes nekem a phenom folyamatosan 98-99%on tartja....(ahogy a linkelt képeken is lehet látni)
Szerintem nem a cpu miatt van neki. -
Repsol600
addikt
válasz
Trebron09 #22178 üzenetére
Első szériásat már nem is tudsz max használtan. Ezekkel még nem volt gond nekem is volt ilyenem.
-
zserbox
őstag
válasz
csucsbicep #22185 üzenetére
na nehogy már nem hajtja alapon a 2500k fullHD-n, mert sírok.
bár én is 4.2 használom de nem a crysis 3 miatt -
zolika010
tag
válasz
csucsbicep #22183 üzenetére
i5-2500k alapfeszen. High settingsen
-
zolika010
tag
Hali!
Olyan problémám lenne hogy Crysis 3 alatt a vga nem akar 99%on teljesíteni, megáll olyan 70-80-on. Már próbáltam a power limitet kitolni de változatlan a helyzet. Valaki más találkozott már ezzel a problémával?
Asus 7870v2 -
Destroyer91
tag
#22035 Erre esetleg valaki
Annyit tennék hozzá,hogy közben 3,8-ra felhúztam a phenom 965-öt,mivel a 100%-os CPU usage miatt proci limitre gyanakodtam,de a helyzet változatlan,ugyanúgy 100%-on pörög a CPU,viszont a GPU kihasználtság így is maximum 70-80% körül,ami még mindig szaggat sajna
Alacsonyabb felbontáson és graffal meg 30-40%...
Valakinek nincs valami ötlete,mitől lehet ez? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #22176 üzenetére
Nekem 1,225V a max Tweakben. Ennyitől még baja nem lesz, mert a ref 7850 alapfesze 1,21V.
-
Trebron09
őstag
válasz
Repsol600 #22175 üzenetére
Zafírt ebből nem veszek...
Ez van kinézve elsődlegesnek: [link]
Második helyen van a 7850 TFIII, ezért is érdeklődök.(Habár ezen a gigán se lehet vrm hűtés, viszont a gpu és a ramok elég jó hűtést kaptak, meg ezt nem tuningolnám, ha ez lesz).
[link]Bocsánat ha "túl aggódom" a dolgot, csak szeretek utánanézni a dolgoknak ha veszek valamit, no a meg a legtöbbet kihozni amit lehet.
-
Maxxy10
addikt
üdv mindenkinek
Olyan kérdésem lenne, hogy egy MSI 7870 HAWK vga jó választás lenne vagy hanyagoljam és másikat nézzek?
Illetve ha jó akkor ebbe a házba beleférne-e: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Eliteelőre is köszönöm
-
válasz
csucsbicep #22173 üzenetére
A feszt meddig szabad növelni? Lesz valami baja ha túlhúzom a feszt, vagy csak kifagy és kész?
-
papírzacsi
aktív tag
még mindig.
"ha netán valaki gtx660oc-al akarja nyomni a crysis 3-at,az cserélhet velem a 7870-éért.
3év ipon garival."
-
Trebron09
őstag
Itt nem látom mi hűtené a vrm-et: [link]
Vagy nem tesznek rá gap padot se?Nekem ez nem tűnik ref-nek:
[link]
[link]Akkor itt mi hűti a vrm-eket, mert csak a gpu-t látom hogy hűtené valami (még ramokat se hűti itt semmi):
[link]
Ebből csak a 7870-en láttam olyat amin van ilyen "lemez".A power edition az már más ott tényleg látni hűtést meg jobb vrm-et:
[link] -
Gstyler
senior tag
Csao! Tegnap a nagy Crysis lázban nem kerültem szóhoz
Szóval aki ASUS 7850 DVII-t használ az meg tudná nekem mondani, hogy milyen Mhz-n megy stabilan?
Ez a 850 nagyon kevésnek tűnik...
Köszönöm -
=WiNTeR=
senior tag
Nakérem, a Sapphire 7850OC 2GB: GPU:1175Mhz Mem:1250Mhz 1,175V-nál BSOD-t csinál Heavenben.
Akinek szintén ilyen VGA-ja van, az megmondaná, hogy neki mennyin megy stabilan? (tudom-tudom, minden kártya más, de legalább valami viszonyítási érték kéne). -
HSM
félisten
válasz
Trebron09 #22156 üzenetére
Az Msi twinfrozr-en van hűtés, pedig refi. A refi refin is hűti az "alaplemez". Én akármilyen tuninghoz ajánlanám, nálam a hűtés ellenére is látható volt néha akár 70 fok is, pedig nem húztam, vagy adtam neki plusszfeszt.
A refi Sapphire oc is hűtött. Most több nem ugrik be... -
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #22160 üzenetére
1.25V 1150mhz/memory default 1200mhz,power +20%
Most toltam vele 20perc cry3-at,(eddig) ment rendesen.
Az fps-en is látszik.
Szerintem megelégszem ennyivel,mondjuk a mem. órajelet jó lenne kicsit föltornázni.De ahogy hozzá nyúlok fagyi van.Lehet megnézek 50-80mhz-et.mrhitoshi: Simán játszható értékeket hoz így fps téren.Kinti környezetben 40-60fsp között mozog.Nem akad be,nem ugrál hirtelen az fps.Környezet változástól függően mozog,szépen egyenletesen.
A grafika besz@rás,,great. -
Gabás
addikt
válasz
viperabácsi #22161 üzenetére
hát igen, viszont a vízhűtés teljesen más kategória, a legtöbben nem is akarnak ezzel foglalkozni…
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #22158 üzenetére
1,3V-ot szerintem fölös neki adni plusz pár MHz-ért.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #22155 üzenetére
1.3V
Legelőször próbáltam alapon 1200/1300-on de fagyi lett.
Utána ugyan ez 1.25V-al de megint fagyi..
Most megpróbálom csak a gpu-t 1100-on,alap feszen.
Tudom 10mhz-enként kellene de hátha "eltalálok" valami stabil órajelet amihez tudok viszonyítani további órajel tornázás végett,,,és nem kell 10mhz-eket ugrálva kinlódni. -
Trebron09
őstag
Most nézem, hogy ezeken a 7850/70 kártyákon nincs is vrm hűtés (legalábbis amiket néztem, de a referencián sincs [link]).
Ez korábban a régi kártyákon (pl. az előző 5850-emen) elég nagy probléma lett volna, ha nincs, most ez a DRMos-ok annyira nem melegednek hogy kéne rájuk hűtés vagy csak azért nem raknak rá mert úgy van kialakítva a nyák, hogy nem lehet rárakni
De néztem ezt a kártyát is: [link] Na ez pl. nem referencia nyákra épül és a fetek is mások, valamint egy "tömbben" vannak mégsincs rajtuk hűtés.
A gpu-z ált. kiírja a vrm hőfokokat vagy valami?
Tehát összegezve, ettől "kell" tartani vagy nem mondjuk tuning során. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #22154 üzenetére
1,18V és +20%-on a PL.
Mennyi tudsz ott neki adni? -
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #22150 üzenetére
Neked mennyi +fesz-el viszi,?Vagy alapon,Power limit +20?
Az msi.ab-ben a program által maximum adható + fesz-től nem lehet gondja igaz(jól tudom)? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #22151 üzenetére
Kipróbálhatod, hogy a VGA-t feljebb húzod, hátha gyorsul. Nekem még akkor személyes tapasztalatom nincs, mert ma játszottam vele először.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #22150 üzenetére
Hát igen az i5 megmutatkozik,+ a vga felcsavarása is jótékony hatással van rá az tuti
Nekem szerintem "értelmetlen" lenne még a procit "nyüstölni"
Ezéltal a vga-t úgyszint,vagy nem?
Nem néztem meg a végét mert először 3.8 volt a célom,ami meg is lett elég könnyen/kevés optimalizálás után.
Ahogy + olvasgattam 4.0-ig ha mennek akkor azok már "jó/kivételes" példányok.mrhitoshi : mindjárt megnézem
Most nézem,hogy cpu fesz 1.384
Miközben én 1.35V-ot adtam meg...mi a f@sz.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #22148 üzenetére
Én is ilyen beállításokkal játszik, csak 1680x1050-ben és 7850@1150/1375-el. Nekem ritkábban megy 40 alá, de inkább 50 fölött van az fps.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #22148 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal hogy fut, hogyan mozog az FPS ?
-
seederking
őstag
Sikerült még kicsikarni 1 kicsit a phenomból Cry3-hoz.
955(3.8ghz)+7870
Azért a néhol 70-80% cpu kihasználtság mutatja a játék proci igényét (és/vagy) a procim "végét".
+ azt vettem észre,hogy az eddigi game-k közül ez hajtja meg a legjobban a vga-t is.(ami nem csoda)
Szerintetek jó eredmény ez ettől a kómbótól (955+7870),mármint sikerült kihoznom az "elvárhatót"?
Első cpu-m amivel tuningra adtam a fejem... -
Killer01
őstag
válasz
gyuribácsi88 #22146 üzenetére
Bevallom őszintén nem szívesen átalakítózok, ha már van egy profi DP-DP kábelem..ez se volt olcsó. Köszi a választ, megnézem milyen karik vannak normál DP csatlakozóval az Asus-on kívül.
-
válasz
Killer01 #22137 üzenetére
Nekem is úgy van beállítva hogy 10 perc tétlenség után kapcsoljon ki, ki is kapcsol, majd mikor az egérhez nyúlok akkor simán visszakapcsol, minden hiba nélkül, tehát ennél a szériánál már nincs ilyen gond.
Egyébként meg lehet kapni 600 féle átalakítót, tehát ha csak HDMI lenne a kártyán, ahhoz is lehet HDMI->DP átalakítót venni.
-
maxxxboy
tag
válasz
kockaharcos #22142 üzenetére
Ezt kellene nekem is, csak mostanság annyit volt szerelve a gépem, hogy már nincs kedvem játszadozni vele
lehet marad akkor alapon, így ahogy van...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
kockaharcos
senior tag
válasz
maxxxboy #22141 üzenetére
Mikor megvettem a két 7870 DC II V2-t, akkor szépen egyesével kiteszteltem őket alapfeszen,és max tuningban is. Majd ehhez igazítottam az órajeleket.
Az egyik 1220MHz-et ment, a másik 1190-et kb. Így az 1175MHz-et találtam jónak. Memória szintén ugyanez, bár azok szépen mentek.
-
maxxxboy
tag
Sziasztok. Van 2 db Sapphire 7870-em CF-ben. Egyforma típus, bios, stb, szinte egymás után jöttek le a gyártósorról. Sajna mégsem egyforma a VDDC-jük
Egyik 1,169V-os a másik 1,219V-os. Tuningnál 1100mhz-en kifagynak. Nem próbáltam őket külön külön, nem tudom melyik vga lehet a ludas. De igazából nincs is kedvem szórakozni velük. Alapon mennek hibátlanul. Mit javasoltok mennyi a max feszültség amit adhatok a gpuknak? 1.3V mehet? Jelenleg a Kisebb feszültségű van felül, C3-ban 72fokos, az alsó pedig 67fok.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Killer01 #22137 üzenetére
A kérdés engem is érint, mert ugyan a mostani DELL elvan a DVI-n, de nyáron jön a párja, és sajnos azon sincs HDMI, "csak" DP: kiterjesztett asztallal szeretném használni, CAD-re természetesen. Ezen a szerencsétlen MSI 7870-en meg csak egyetlen DVI kimenet található. Vagy DP helyett inkább maradjak egy HDMI-DVI átalakítónál?
-
Killer01
őstag
válasz
gyuribácsi88 #22136 üzenetére
Látom Asus-od van, sajna ha én is DP-ot akarok használni (szintén Dell
) nem sok alternatíva van vga terén, a többségen csak mini dp van. Annyi a kérdésem, hogy normálisan működik? Jelenleg egy 5770-es vga-m van, és a beállításaim szerint a monitor 5 perc tétlenség után lekapcsol. Ez működik is, de mikor magához tér a monitor (bill vagy egér csesztetésre) random csak plug & play cuccnak ismeri fel, a felbontást meg leku*ja alapra. Ilyenkor csak az segít, ha nyomok neki egy észlelést a megjelenítés menüben, akkor helyreáll. A monitor topikjában írták, hogy a 6-os szériával is csinálja ezt, az érdekelne, hogy a 7-es sorozattal mi a helyzet
-
-
Killer01
őstag
Sziasztok, használ itt valaki 7850/7870 vga-t Display porton keresztül? Vagy mindenki dvi-n nyomja?
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #22123 üzenetére
Bocsi kétszer ment el.
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #22123 üzenetére
Lecserélted a karidat mester? Hogy hogy?
MSI AB, Spphire TRIXX. -
BullZeye
veterán
Lenne pár kérdésem, így majd egy év távlatából.
1) Ati Tray Tools-hoz hasonló, nem bugos programot csináltak már? Vagy még mindig az MSI Afterburner az egyetlen nem túl kézenfekvő megoldás?
2) Bios editor létezik? Ventillátort szeretném szabályozni, mert egy bizonyos fordulaton brutálisan berezonál. És minden játéknál manuálisan kapcsolgatni, hogy 35%-os legyen a venti meglepően idegesítő hosszútávon.
3) Úgy volt, hogy ha kikapcsol a monitor magától, akkor a deep freezebe kerül a videókártya, gyakorlatilag ezt még sohasem vettem észre. Kell ehhez valamit bütykölni külön?
-
Sonja
nagyúr
válasz
#16729600 #22127 üzenetére
Addig esetleg használd a EVGA Precision X 4.0.0-t!
"Added On-Screen Display support for Direct3D 10 applications in Windows 8"
-
törölt tag
Win 8 alatt nem választható a " framerate" opció,erre van valami okosság,vagy várni kell egy kompatibilis Afterburner kiadásra?
-
Tarill
őstag
válasz
csucsbicep #22108 üzenetére
őőő pont ilyenem van
ki lehet ezt valahogy deríteni? vagy valahogy kiszűrni? nem akarom hogy mondjuk gari lejárta után jöjjön ki két nappal
-
törölt tag
Ez a fesz beállítás engem is érdekel majd!
Ha kész lesz a cikked Jelezd már légy szíves itt is fórumon!
Köszi előre is! -
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22115 üzenetére
Le lesz írva pontosan. De amúgy TriXX 4.6-al lehet (tudtommal még csak az támogatja), bepipálod, hogy force constant voltage, +20% powertune, beállítod a feszt, órajelet, amit szeretnél, és jó is vagy. Csak dióhéjban annyit mondok, hogy gyárilag BOOST 975Mhz-hez 1,256V-ot kapna a kártyám, (meg a legtöbb Tahiti LE is) míg jelenleg ott tartok, hogy 1050Mhz 1,08V-on beton stabil...
Gondolom, nem kell sokat magyarázni, egy 4M tranzisztoros GPU-nál mennyit számít ez a brutális feszültségkülönbség...Az első esetben a 0% miatti folyamatos powertune leszabályzással is izzik a nyák meg a vrm, az utóbbi esetben meg ehhez képest alig megy a venti és nagyjából hűvös, és közben jóval gyorsabb.
-
jumbo71
tag
válasz
->Raizen<- #22065 üzenetére
nem jelzi ki játék közben a dolgokat.Segítsetek légyszi.
-
papírzacsi
aktív tag
most semennyit.
1:1 vagy sehogy.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
gyuribácsi88 #22110 üzenetére
minden pénz kérdése
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22101 üzenetére
Fogalmam sincs, ezen a képen [link] mi eszi meg a dolgokat...
Amik monitorozva vannak jobb felül: GPU-nál az első % az usage, második a venti. Alsó sorban először a CPU max core/thread terhelés, második komplett CPU terhelés 3. a cpu package fogyija. Szóval elvileg a GPU fogy el, de érdekes, mert ennél szebb/nagyobb/komplexebb grafikájú helyeken is általában lényegesen több volt az FPS.... De az élsimítás teljes kikapcsolásával se gyorsul, csak ha mindent leveszek high-ra... Lehet, mégis kicsit a proci keze is benne van...Amúgy nagyon jó kis kártya, kicsit alulfeszelve nagyon jóféle, nekem nagyon bevált.
Erről a fesz dologról írok logoutot is majd, ha lesz időm befejezni.... -
válasz
- = Zk = - #22109 üzenetére
Kell az az IPS hidd el
24" Benq-t (TN) cseréltem le 23" Dell (IPS-re). És nagyon örülök neki hogy lecseréltem, ég és föld a kettő.
-
Vprx
csendes tag
válasz
- = Zk = - #22103 üzenetére
Köszi :S Bár az a vicc hogy az előző 5770nél meg semmi ilyesmi nem volt :S
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #22103 üzenetére
Már régóta az a véleményem, hogy nem értem az embereket: 50k+ egy procira, 60-80k VGA-ra, 20k+ házra (!) de egy jó IPS monitor ~50k-ért sok. Miközben az a lényeg, mert azt képet és képminőséget látom amit az nyújt! Nem akarok én bántani senkit, de érted...
MOD - a Te dolgod, de javaslom nézd meg mind2t mielőtt döntesz!
Vprx: senki sem mindent tudó, ezért kell utánajárni, informálódni vásárlás előtt. FullHD csak digitális bemenettel, valamint a TN+film panel lényegesen gyengébb minőségű képet biztost mint az IPS. Ez is evidencia, de a lényeg az, hogy már ezek sem horror 70-80k körül kezdődnek szóval valós alternatíva.
-
Tarill
őstag
[link] valaki esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest