- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Sondi1986 addikt hát nem tudom melyik zavaróbb az SLI vagy a CF [link] 
 Az alsó videót nézzétek meg. 
- 

torma1981 veterán Nekem Sapphire 7870 (11199-00-20G). 
 Eddig semmilyen hiba nincs. Bár ahogy nézem ez még az első szériák között lehet.
- 

borkarico aktív tag válasz  BomiBoogie

üzenetére BomiBoogie

üzenetéreEz nem igaz, olvasd el jobban  Tehát a 7870-es szériáról beszélünk... 
- 

borkarico aktív tag Teljesen felesleges bármivel is tesztelni mert nekem 3dmark 11, Heaven 4.0 benchmarkok lefutottak, simán futtattam Heaven 4.0-át 1 órán át és semmi, Furmark is futott 1,5 órán keresztül és nem volt hiba. Mind alap órajelen. Ahogy elkezdtem játszani BF3-al és Crysis3-al, random 1-2 óra után egyszer csak BS és a hang beakadt (loop). Többször is csinálta! Alapórajelen és alapfeszen! Tegnap küldtem vissza gariba, és igen kötelesek cserélni mert a gyártó is elismerte!!! Nekem vissza ne küldjék a kártyát azzal a címszóval hogy jó, mert akkor jó vége nem lesz. Amúgy meg a Sapphire oldalán is azt írja hogy forduljon viszonteladójához ilyen esetben! szóval kötelesek cserélni! szerk: ja és igen, csak a 7870-nél ismerte el a Sapphire, azon belül is a 11199-16 és 11199-19 reviziónál, ami 2013.jan.23 előtt lettek gyártva (S/N: A130300061911 előtti kártyák érintettek). Ez enyém pont ez előtte lett gyártva, szóval érintett volt a hibában. 
- 

GoZoL senior tag válasz  Turbolada II

üzenetére Turbolada II

üzenetéreDe azt olvastam nem egészséges több órán át futtatni mert eléggé melegíti a GPU-t. Vagy a 3 órát még elviseli? 
- 

GoZoL senior tag válasz  BomiBoogie

üzenetére BomiBoogie

üzenetéreNem, nem cserélik, nekem visszaküldték hogy a kártya hibátlan. Azóta 1x csinálta a BS-t de nem is nyüstöltem nagyon a kártyát. Hétvégén végigengedem az összes ismert tesztprogramot rajta. Leírná nekem valaki, pontosan mivel és meddig teszteljem? Köszi! 
- 

trafipax tag Sziasztok! Az alábbi két kártya közül a DC2TG a maga +8500Ft töbletet megéri? ASUS Radeon HD7870-DC2-2GD5-V2 2GB GDDR5 
 ASUS Radeon HD7870-DC2TG-2GD5-V2 2GB GDDR5Köszi 
- 

BomiBoogie MODERÁTOR válasz  Turbolada II

üzenetére Turbolada II

üzenetéreIgen, cserélik. 
- 

Turbolada II őstag válasz  BomiBoogie

üzenetére BomiBoogie

üzenetéreHa ilyen hiba előfordul, akkor a jótállás keretein belül cserélik? A Sapphire-on kívül a többi gyártó is érintett lehet? A Sapphire nagyon népszerű gyártó és sokat is vesznek belőle, lehet ezért is volt több gond velük. 
- 

BomiBoogie MODERÁTOR válasz  Turbolada II

üzenetére Turbolada II

üzenetéreBármikor előfordulhat, és az a 7850 is érintett lehet. 
- 

V.Dave senior tag ezt találtam az AMD oldalán: AMD Radeon™ HD 7870 GHz Edition Graphics Cards DisplayPort 1.2 Max resolution: 4096x2160 per display 
 Multi-Stream Transport
 21.6 Gbps bandwidth
 High bit-rate audio
 Quad HD/4k video supportDP 1.2 csak, viszont ez a high bit rate audio egész jónak hangzik, vajon mennyit veszek észre belőle az alaplapi hangkártyával szemben? 
- 

#12634880 törölt tag Sziasztok! 
 Adott egy Sapphire HD 7850 2GB (nem oc-s)
 Ha már a monitor témánál vagyunk...
 DVI->DSUB átalakító, vga kábel a monitorba (sajnos csak ez van rajta) (SyncMaster 2243NW)
 Ha magas az FPS-em, akkor látni vízszintes csíkozódást. Ezt írták mások is iPon fórumban, HDMI-vel megszűnik nekik. Vsync bekapcsolás valamennyit segít, de nem sokat. Far Cry 3 alatt nagyon idegesítően látni. A régi ASUS 8600GT-vel (szintén így volt rákötve) és a Sapphire 4850-el (rendes vga port) nem csinálta ezt, bár lehet hogy azért mert túl alacsony volt már az fps-em. 
 Kérdés: lehet ezzel valamit csinálni?
- 

V.Dave senior tag értem, displayporton vagy DL DVI-on ugye nem lehet hangot átvinni, az a hdmi erénye csak? 
- 

V.Dave senior tag melyik csatlakozón lenne a legélesebb kép az alábbi monitoron? Dell U2312HM 1920x1080 Lehetőség van Dual link DVI-ra (ez van most) 
 vagy pedig videokártya: mini displayport --->átalakítva rendes displayporttá
- 

borkarico aktív tag 
- 

04ahgy nagyúr válasz  - = Zk = -

üzenetére - = Zk = -

üzenetéreNeked is előjött a black screen végül? (#22509) Turbolada II: Azért a statisztikám. A Sapphire csak a HD7870-ek esetén ismerte el a hibát, a HD7850-esek esetén nem, egyelőre. HGyu 
- 

rayoliviero veterán válasz  BomiBoogie

üzenetére BomiBoogie

üzenetéreOk, köszi. 
- 

BomiBoogie MODERÁTOR válasz  rayoliviero

üzenetére rayoliviero

üzenetéreKapcsold ki, persze. 
- 

rayoliviero veterán Amikor AfterBurner-ben tuningolom a kártyámat, akkor a Catalyst overdrive-ot ki kell kapcsolni? Mert gép újraindításkor a Catalyst overdrive még kikapcsolt állapotban is elállítja pl. a venti fordulatszámát egy pillanatra Win betöltéskor. 
- 

Fisherhun aktív tag Szevasztok ! Más is játszik a Tera online-al ? 
 Mert azt vettem észre ,hogy alig használja ki a gépem és néha elég jól lemegy 30 fpsre közben a vga kihasználtság 50% környékén van.(HD7870asus)
 Ennyire vacak lenne játék vagy nálam lehet a hiba ? Amúgy a proci magoknál is jó ha négy megy XD(amd fx 8320 )
 Mondjuk ezt már megszoktam, hogy a játékok nagy része csak 4 szálon fut de azért a többi game -nél el-el érem legalább a 70-80 fpst.
- 

Bálint85 senior tag melyik kábellel lenne szebb a kép a 7870 videókarihoz?  
 a monitoron DVI és Dsub csati van. videókarin Hdmi és DVIDVI - DVI Dual link digital signaling allows for high speed transmission up to 9.9 Gbps 
 Resolution: 1920*1080
 Frequency: 24Mhz-60Mhzvagy Hdmi - DVI 24 bit/pixel, 165 MHz max clock frequency 
 5 Gbps bandwidth, 55% spared for future expansion
- 

Killer01 őstag Sziasztok, 
 van itt valakinek ASUS HD7870-DC2-2GD5 V2 karcsija? Meg tudnátok adni a pontos méretét? 2 féle méretet találtam róla, 10,47 inch = 25,4 cm és 26,6 cm Melyik a valódi?
- 

HSM félisten válasz  Gaboman

üzenetére Gaboman

üzenetéreItt elég furán tuningoltak.... Nézd meg, mi milyen órajelen ment, elég vicces...  Amúgy szuper kis cikk. Amúgy szuper kis cikk.
 Az alapórajel meg nem nagyon érdekel, a kis Tahiti-LE is ég és föld némi finomhangolás után. Arra leszek kíváncsi, hasonló fogyasztásból, alacsony zajtermeléssel, hűvösen mit lehet kihozni a 7950-ből, és így hogy fog alalkulni a sebességviszony. Az LE magasra tette a lécet, szóval én nagyon kíváncsi vagyok. Az LE magasra tette a lécet, szóval én nagyon kíváncsi vagyok. 
 Hiába tudna az enyém mondjuk 1200Mhz core-t, ha csak 1050, ahogy kellemes a gépben.... Gyári feszen 1200-on külön vonal kell neki paksról, meg fülvédő és folyékony nitrogén hűteni, míg 1050-en alulfeszelve kezesbárány. Gyári feszen 1200-on külön vonal kell neki paksról, meg fülvédő és folyékony nitrogén hűteni, míg 1050-en alulfeszelve kezesbárány. 
- 

HSM félisten válasz  Gaboman

üzenetére Gaboman

üzenetéreÉn a techpowerupos mérésekre nem adok, azt se tudtuk milyen 7950.  Akárhogy számolom, a 7950 hasonló órajeleket bír, nem sokkal több fogyival, de 16% shader és textúrázó plusszban, és a dögnagy memóriabusz. Szerintem reális az a szűk 20%, húzva az LE-t meg a memóriabusz is minimálisan visszafogja.... Persze, a sima 7870-et megeszi reggelire az LE is (pedig OC-m volt), meg is lepődtem, mikor beüzemeltem, hogy bizony érezni, hogy magabiztosabb, jobban átjött, mint amire a nyers adatok alapján számítottam. Akárhogy számolom, a 7950 hasonló órajeleket bír, nem sokkal több fogyival, de 16% shader és textúrázó plusszban, és a dögnagy memóriabusz. Szerintem reális az a szűk 20%, húzva az LE-t meg a memóriabusz is minimálisan visszafogja.... Persze, a sima 7870-et megeszi reggelire az LE is (pedig OC-m volt), meg is lepődtem, mikor beüzemeltem, hogy bizony érezni, hogy magabiztosabb, jobban átjött, mint amire a nyers adatok alapján számítottam. Végülis amúgy nem bírtam ki, annyira megtetszett ez a Tahiti-csip, vettem egy 7950-et is, majd jól összehasonlítom őket és meglátjuk...  
- 

brd nagyúr válasz  Turbolada II

üzenetére Turbolada II

üzenetéreAlapfeszen az 1000-et szinte mind viszi, én 1050-nél járok, ennél nagyobbhoz spec. software kell, de azt még nem léptem meg, egyelőre teljesen felesleges a CPU-m miatt. 
- 

Gaboman nagyúr Most a referencia 7870XT és 7950 lett összehasonlítva, úgy ennyi a különbség és az hogy tuningban melyik mennyit megy az már lutri. 
- 

Toxy aktív tag Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy melyek azok a boltok amik részt vesznek a AMD Never Settle Reloaded akcióban? 
 (mivel ez a 7800 széria topikja gondoltam itt megkérdem)Mert tervezem egy Asus 7870 vásárlását. S jólenne ha jönne mellé a Tomb Raider.  Köszi 
- 

Turbolada II őstag A Sapphire 7850 OC 1 Gbyte típusú kártya mennyire tuningolható? 
- 

#77081088 törölt tag válasz  viperabácsi

üzenetére viperabácsi

üzenetéreAz pech...  Már ha legalábbis szét akarod szedni. De egy pár hónapos karit nem nagyon kel még újra pasztázni... Már ha legalábbis szét akarod szedni. De egy pár hónapos karit nem nagyon kel még újra pasztázni...
- 

viperabácsi addikt válasz  DanielXXXV

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreA matricát kellene ovatosan melegíteni? (#22528) mr bauer Nekem egy kicsi kerek matrica van az egyik csavaron. 
- 

Nomad-85 csendes tag válasz  DanielXXXV

üzenetére DanielXXXV

üzenetérea pontszámra lennék kíváncsi (de mivel rendszerint tuninggal egyenes arányosan nő a pontszám is /valameddig/, így gondolom akkor a pontszám is átlagos)  
- 

Nomad-85 csendes tag sziasztok... futtattam én is egy új 3dmark tesztet a kis sapphire hd 7850 1gb-os vga-mon.... kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ez jó eredménynek számít ettől a kis kártyától?  
- 

üzenetére viperabácsi

üzenetéreNem a legjobb minőségű kép (telós) de látszik hogy a matrica nincs útban!  
- 

DanielXXXV nagyúr válasz  viperabácsi

üzenetére viperabácsi

üzenetéreMeg lehet azt is oldani kis melegitessel. Persze nem garancia, hogy tokeletes lesz. 
- 

üzenetére viperabácsi

üzenetéreEz sem teljesen igaz, vagyis nem minden esetben van így! 
 Nekem pl a matrica nincs "útban",mind a 4 csavart ki lehet szerelni észrevétlenül.
- 

emiki6 veterán Maximum hány mV ajánlott Crysis 3 ban? 
 Msi hd7870 twin frozr iii 1050 MHz (gpu clock)
- 

maxxxboy tag 2 db Ilyen Sapphire Vga-m van. Hihetetlenül anti tuningok (1050/1275Mhz)  Érdekelne, hogy akiknek ilyen van, és tuningoltátok, mit tudtatok kihozni belőle stabilan maximum? Érdekelne, hogy akiknek ilyen van, és tuningoltátok, mit tudtatok kihozni belőle stabilan maximum?
 Mondjuk nekem az egyik 1,169V VDDC-jű, a másik meg 1,219V-os. Tehát még nem is sikerült 2 egyformát kifognom.   
- 

joysefke veterán válasz  viperabácsi

üzenetére viperabácsi

üzenetéreA csavaron/matricán kívül nincs a kártyában valami mechanizmus ami detektálja, ha leszedték a hűtést? AIDA-ban a 4830-amnál, amin hűtést cseréltem látom például: 
 Burkolatba behatolás történt: Igenüdv 
 J.
- 

viperabácsi addikt válasz  gyuribácsi88

üzenetére gyuribácsi88

üzenetéreEz nem teljesen igaz a gari elméletben az MSI karin ugrik mivel az egyik csavart leragasztották, hogy ne tudd levenni a hűtőt.Lehet más kártyánál is így tettek.Nekem le van ragasztva. 
- 

- 

joysefke veterán Sziasztok! Ismét jó öreg 4830-asom leváltásán gondolkodom. Lenne pár kérdésem általánosan a 7850-es kártyákkal kapcsolatban: -Melyek a halkabb/nagyon halk típusok? 
 -FHD-ra kell a 2GB VRAM?
 -Ha lecserélem a hűtést, bukom a garit? (természetesen gariztatni nem moddolt hűtéssel vinném)-Ki lehet jelenteni, hogy a 7850 FHD-ban minimális /2xAA/ élsimítás mellett elbírja az összes jelenlegi játékot legmagasabb textúrarészletességi beállítások mellett? Kizárólag single playert játszom és nekem 30FPS (min FPS) elég. üdv 
 J.
- 

menyoronc aktív tag válasz  mimi82

üzenetére mimi82

üzenetéreHétvégén Crysis 3-t toltam, ott full hd-ban, minden highon, FXXA, AA kikapcs, nyílt terepen 35-40fps-em volt. 
 Far Cry 3-nál is kb ennyim volt vagy egy kicsit több, de most a beállítások már nem rémlenek, de nagyrészt magason voltak. Igaz akkor még egy fx6100 volt mellette. A mostani i5 3470 mellett sokkal jobban muzsikál 
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jaja. Sejtettem. Akkor hál isten én még kifogtam.
 Jaja. Sejtettem. Akkor hál isten én még kifogtam. 

Az LE magasra tette a lécet, szóval én nagyon kíváncsi vagyok.
 Az LE magasra tette a lécet, szóval én nagyon kíváncsi vagyok.  Gyári feszen 1200-on külön vonal kell neki paksról, meg fülvédő és folyékony nitrogén hűteni, míg 1050-en alulfeszelve kezesbárány.
 Gyári feszen 1200-on külön vonal kell neki paksról, meg fülvédő és folyékony nitrogén hűteni, míg 1050-en alulfeszelve kezesbárány.  Akárhogy számolom, a 7950 hasonló órajeleket bír, nem sokkal több fogyival, de 16% shader és textúrázó plusszban, és a dögnagy memóriabusz. Szerintem reális az a szűk 20%, húzva az LE-t meg a memóriabusz is minimálisan visszafogja.... Persze, a sima 7870-et megeszi reggelire az LE is (pedig OC-m volt), meg is lepődtem, mikor beüzemeltem, hogy bizony érezni, hogy magabiztosabb, jobban átjött, mint amire a nyers adatok alapján számítottam.
 Akárhogy számolom, a 7950 hasonló órajeleket bír, nem sokkal több fogyival, de 16% shader és textúrázó plusszban, és a dögnagy memóriabusz. Szerintem reális az a szűk 20%, húzva az LE-t meg a memóriabusz is minimálisan visszafogja.... Persze, a sima 7870-et megeszi reggelire az LE is (pedig OC-m volt), meg is lepődtem, mikor beüzemeltem, hogy bizony érezni, hogy magabiztosabb, jobban átjött, mint amire a nyers adatok alapján számítottam. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 800-->1200
 800-->1200  

Érdekelne, hogy akiknek ilyen van, és tuningoltátok, mit tudtatok kihozni belőle stabilan maximum?
 Érdekelne, hogy akiknek ilyen van, és tuningoltátok, mit tudtatok kihozni belőle stabilan maximum?