- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fali konzol lapos tévékhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
Nézzél utána a szakmai dolgoknak jobban. Az "almát" akarod összehasonlítani a "dióval". Alapvető különbségek vannak felépítést feldolgozást tekintve a több nem mindig jobb!
PL bizonyos körülmények között a direct compute feldolgozás hatékonyságát nézve a gf titan harmadára lassul a gcn technológiás 1/4 a régebbi 6xxx szériás amd kártyák 1/21-22-ére. -
kovsol
titán
Architecture GCN vs VLIW5
Látom nem érted, hogy semmi közük nincs egymáshoz.
Ez egy teljesen átdolgozott architektúra.Transistors 2.8bn 1.7bn 2.1bn
Itt látszik is, hogy komolyabb GPU ról van szó.
Rossz nézni, hogy kényszeresen ragaszkodsz azokhoz az egymással nem összehasonlítható számadatokhoz.
6850 vs 5850 -t lehet hasonlítani, mert lényegében ugyan az az architektúra, csak kicsit optimalizáltak rajta, de a GCN tökre más!
Ezt a cikket igaz, hogy a 79xx ről írták akkor még, de ugyan ez vonatkozik az összes GCN architektúrára. -
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Nem rég írtam hogy haldoklik a 7870-esem.
Közben felraktam a MSI afterburnert és akkor vettem észre hogy igen csak alapszinten felhúzta a gyári órajelet a VTX. Ez azzal jár hogy a hűtő ami rajta van nem bírja lehűteni 90% alatt terhelésnél a memória modulokat. Csak azt nem értem ez a gyárban miért nem derült ki. Vagy csak nálam nem bírja.
Most visszavett órajelekkel tudok játszani. elszíneződések sincsenek. (1000/1000 frekvencia)
Gyári órajel: Core Clock 1100/ Memory Clock 1225
Valószínűleg ez vágta haza az ELPIDA memóriákat.
Igaz még működik de biztos nem tett nekik jót a magas hőfok.
Megy vissza gariba mert gyárilag hibás, elvileg bírnia kellene. Megkapom az újat és veszek rá normális 2 ventis hűtőt.
Tudtok ajánlani jó hűtést 7870-re? viszonylag nem drágán. Még akár Víz hűtés is jöhet.
Köszike.
-
do3om
addikt
válasz
->Raizen<- #23681 üzenetére
Mit nem?
[link]
Minden ami a teljesítményért felelős több van a régi kariba pakolva. De mondom ez nem csoda mert a 7950-hez kel nézni. -
Trebron09
őstag
válasz
lukaszokni #23693 üzenetére
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Trebron09 #23624 üzenetére
Na, hülyeséget mondtam. Nem láttam futtában. Alul volt leragasztva olyan celluxszal, ami szétbomlik, meglátszik, ha matatva volt.
Mielőtt vettem volna, sokat olvastam a "feketelistás boltok" topikot és ott írták páran, h belenyúlkáltak, plusz itt, h kivették a kuponokat... Azé' azt nemá'!Kicsit izgultam, de már meg vagyok nyugodva.
Gyönyörűen duruzsol, hibákat nem látok, majd nemsokára leterhelem kicsit, h mit tud. -
kovsol
titán
válasz
Gaboman #23691 üzenetére
Nekem volt szerencsém már 7850 7870 7870XT hez is. Első és utolsó teljesítménye között éreztem elég nagy eltérést néhol, de volt ahol ott se, mivel az első is jól vitte a legtöbb játékot. Szerintem ilyen +10-15% -t ha valaki nem méregeti az eredményeket nem fog észrevenni. Én végül a középút mellett döntöttem, fogyasztás és melegedésben is jobb. De szerintem mindenki maga döntse el mi a prioritása. Én a csendet szeretem és csendesen egy kevesebb fogyasztású kártyát könnyebb lehűteni.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
tthomasso #23680 üzenetére
Engem ugyan nem kérdeztél, de én is most vettem és elégedett vagyok
Vacakolás nélkül (nem volt időm) jelenleg a HSM kollega által írt 1050/1500-on megy 1,081V fesszel, nagyjából 1100-as venti (hallhatatlan), max 60-62 fok a szűk kis vacak házamban.
Tehát masszívan alulfeszelhető és ez ajánlott is. Az ugráló órajelet úgy néz ki megoldotta a +20% powerlimit. A gyenge procimat nem, de Nálad ez nem gond -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #23686 üzenetére
Van, aki ezt igényli, miért baj az?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
De tényleg, mi a f@szomnak kellenek ezek a képek? Kezd már olyan lenni a topik, mint a mesekönyv.
(#23687) BomiBoogie: Azt hittem már kinőttetek belőle..
-
->Raizen<-
veterán
Gyúrjatok már egy kicsit a középső ujjra na... Néha azt is kell.
-
zserbox
őstag
válasz
teljesen egyetértek veled de minek kellenek ezek a b*zi nagy képek?
kisebbe nincs ha már mindenképpen 9gag-et akarsz csinálni a fórumból? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Ezt mióta tartogattad?
-
do3om
addikt
válasz
gyuszaa #23667 üzenetére
Játékokban azért megvan a különbség, meg ugye amit mindig el kel mondani az 5850 utódjának és kategóriájának a 6950 és 7950 tekinthető. Mivel a csúcs kártya minimális butítása, fentről a 2 a sorban.
A technikai adatokban is mindenben ráver a 7850-re de már nem tudja hozni azt a sebességet amit ez alapján kéne, ami megérthető. -
dav<3
tag
Kibaszott ideges vagyok ne haragudj ha nem a kép minőséggel, stabilitásával foglalkoztam. Ellenörzöm majd meglátom utána majd írok.
-
XaraX
addikt
válasz
->Raizen<- #23602 üzenetére
-
Trebron09
őstag
Most olyat csinál néha nekem a kártya hogy ha a windows betöltött utána mielőtt kiírja az "Üdvözöljük" szöveget vagy nem ad képet csak feketét (ilyenkor nekem kell megnyomni a "source select" gombot a monitoron utána már jó lesz) vagy most olyat csinált hogy a behozta a képet viszont tele volt szemetelve ilyyen piros kis pötyökkel.. utána mikor rendesen betöltött már normális volt a kép (BIOS és POST alatt mindig rendes képet ad, illetve eddig 3D alatt sem volt semmi hiba).
Próbáltam már a DVI-I és a DVI-D kimeneten is most a DVI-D-n van... a monitor pedig DVI-D kábellel van összekötve, nincs átalakító sem... azért lehet driver gond? Vagy hardveres lenne?
Más bajom nincs a cuccal. -
gyuszaa
őstag
És mely előbbi sorok közül bogarásztad ki, hogy el vannak nagyzolva a dolgok?
Jó pár cikket olvashatsz ezen az oldalon is, szép szakmai háttérrel, hogy milyen előnyöket élveznek mostani játékokban ezen kártyák az előző szériákhoz képest. Gyakorlati eredményekkel is, aztán mindenki levonhatja magába a konklúziót, mekkora a különbség és mennyire használja ki. -
zserbox
őstag
válasz
csucsbicep #23664 üzenetére
nálam vagy alapfeszen megy 1000en ha a játéknak nem kell több(itt általában vsyn 75Hz-re)
ha meg kell akkor 1,21V ami kifér a csövön
szal játéka válogatja
(#23665) dav<3
rohadt lassan jön lefelé a videó -
dav<3
tag
Furmark nevű programok próbálnám futtatni videóban a többi....
http://data.hu/get/6292120/SNC01689.mp4
Valaki ha tudna segíteni megköszönném. -
kovsol
titán
Nekem volt 6850OC kártyám jól megtuningolva még pluszban (tudom neked 5850 volt) és ahhoz képest egy tuningolt 7850 ami követte sokkal erősebb volt. Pl BF3 vagy Guild Wars 2 sokkal jobban futott a 7850 -es kártyán. Őszintén nekem alap órajelen soha nem ment a 7850, max csak egy pár teszt erejéig. 1100-1200MHz között használtam mindig.
-
gyuszaa
őstag
Nincs ebbe a valley csodába tesszeláció, na meg egyéb előnyöket se díjaz.
Tuning mehetne az én kártyámra is bőven, csak nem látom értelmét jelenlegi processzorom mellett. Platformváltás tervben van.szerk.:
@kovsol :
Felteszem nemsokára, bár heaven dx11 reálisabb e téren szerintem.
Vagy 3d mark fire strike. -
Blaise
veterán
Valley-hoz összehasonlitás, nekem ennyit dobott:
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #23652 üzenetére
LoL
-
janes1976
őstag
Jó ez a kis tesztprogram, elég hamar lefut.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #23648 üzenetére
ezt told be a BF topikba inkább
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #23647 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #23646 üzenetére
azkivanzárvamertkivan..!
najó, off end, mert... mert jaj nekünk
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #23645 üzenetére
Vagy csak ügyesen gazdálkodok vele...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #23638 üzenetére
pff... van ott lóóvé kéremszépen. buhehe
-
Arkennys
addikt
válasz
->Raizen<- #23638 üzenetére
Hát, arányában lehet pénzben jobbra jönne ki hosszú távon talán. PC jóval hamarabb avul el, azután menni anyagi csőd lenne. Másrészt, megvenni a legfelső kategóriás cuccokat PC-n gyanúsan többe kerül, mint a ps4. Mert a gép úgy még tán időtállóbb lenne a mostani legdurvább cuccokkal. Csak bankot kellene robbantani hozzá.
szerk arra, amit közben írtál darky:
látod, ezért mondom, úgy tűnik a műszaki hibán kívül neked is bevált. Talán az a legjobb felállás. Játékra a konzol, gép meg minden másra, akkor abból már nem kell olyan ultrabrutál vas sem. De ez is egyénfüggő, kinek milyen igényei és lehetőségei vannak. Én is csak mondani tudom, hogy jó lenne.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #23636 üzenetére
Ps4 lesz pc helyett.
Persze hogy jobb lesz... egy darabig. Anno amikor az xbox360 bejött se sokat gondolkoztam el is cseréltem az akkori gamer pc-m egy xbox classic-ra meg egy xbox360 premium 20gb-os kiadásra. És kb 1,5 2 évig elvoltam velük mint a befőtt. Egy kimaxolt tualatin p3 1,4 ghz-s pc-m volt 512 rammal 9800 proval mellette.
-
-
GergoHD
tag
válasz
->Raizen<- #23633 üzenetére
Köszi hogy észrevetted mert én valahogy rosszul néztem úgy emlékeztem hogy 1100MHz-n ment neki a GPU
-
GergoHD
tag
Most újra futattam az egészet mert nemhiszem el hogy nem jó.
Itt vannak a képek kép a beállításokról az indítóban és magában a programban itt a kép az afterburnerről és végül a végeredmény és szerintem azért costum mert bekapcsoltam a vsync-et.
Indító:
Program:
Afterburner:
Eredmény:
Az afterburnerben látszik de leírom 1100/1200 és Core Voltage 1150 mV.
Ha valami rosszul van beállítva akkor légyszi szóljatok mert az tényleg nem lehet hogy az én eredményem jobb lett. -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #23627 üzenetére
Visszaszívom amit előbb írtam, az új driverrel tényleg sokkal jobb !
13.2 beta7
1150/1450
FPS: 35.8
Score: 1500
Min FPS: 17.2
Max FPS: 66.413.2 beta4
1250/1450
FPS: 33.6
Score: 1404
Min FPS: 17.1
Max FPS: 61.5 -
Syz
senior tag
-
- = Zk = -
félisten
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #23625 üzenetére
Crysis 3 borzasztó sokat gyorsult ahogy rakosgattam fel a 13 02 beta meghajtókat lehet hogy másra is kihatással van. Most a 7-es van fenn hogy ne akadjon fel lara baba sörtéjén.
(#23628) - = Zk = - Úgy tudom a beta 7-es tartalmaz optimalizációkat a tress fx-hez. Vagy hogy legalább ne fagyjon ki vele a játék.
-
malacka87
őstag
1200/1400-on
[link] -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #23623 üzenetére
Csak mondom, hogy az én i5-3570k@4500Mhz eredményemet is lenyomja. És szerintem a tiedet is lenyomná.
Valami nem kerek az ő eredményeivel, mert többet kap mint kellene.Mostani képén meg pl nem is Preset Extreme HD van írva. Hanem custom és ultra.
Szerintem nála a driverben valami nincs alapon, vagy nem tudom melyik drivert használja, nekem még 13.2beta4 van, lehet azóta ennyit javult az újjal? Vagy a tesztben el van állítva valami beállítás. -
Trebron09
őstag
válasz
lukaszokni #23615 üzenetére
Nekem csak le volt ragasztva zacskó.. vagy hogy érted hogy "leolvasztva"?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
lukaszokni #23610 üzenetére
Lehet, hogy 7950/7970-nek indult és 7870 lett belőle.
-
Algotis
addikt
Nah, én is megcsináltam ezt a Valley benchmarkot, íme az eredmény:
[link]
Szerintem nem rossz egy 7850-estől, egy viszonylag gyenge i3-2100-zal.
Ti mit gondoltok? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Trebron09 #23607 üzenetére
Afterburner! Nekem 1,143mv alulfesszel atomstabil az 1100 mhz-s gpu! Alapfesz 1,218mv! Csináltam 3 órajel profilt billentyűzet kombinációkkal váltogatok közöttük. Van egy alulfeszes def órajeles 35% max fordulatra vezérelt venti profilos van egy alapfesz max oc a 3. nem jut eszembe.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
kovsol #23611 üzenetére
Jaja. Szemből 2 giga, fentről már 3 giga.
Mivel nem akarják megtéveszteni a vásárlót...
Viszont kérdeztem a boltba és azt mondták, hogy manapság már nem zárják le ragasztóval a kartont, csak a kártya zacsiját olvasszák le. Azt ellenőriztem, az rendben volt.
Egyedül a szériaszámot nem ellenőriztem még, de csak nem lesz semmi. -
Trebron09
őstag
válasz
3 vs. 2Gb GDDR5?
-
Algotis
addikt
válasz
A tetején 2gb-t ír, az oldalán meg 3-at?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
3 gb? Diablo 3?
-
kovsol
titán
válasz
3GB
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #23608 üzenetére
gratulálok
most így ha valaki rákeres akkor nem a rendes adatokat látja majd a kép mellett.
kész szerencse hogy nem 2db 7970-en futtatad és photoshopoltad át a képen egy 7850-re.
ja hogy vicc volt? LOL -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #23603 üzenetére
Bedőltél... gpu 1200 mhz vram 1450. Muhaha.
-
Trebron09
őstag
válasz
->Raizen<- #23591 üzenetére
Elég szarul van megírva az is biztos.
Ezt az alulfeszelést mivel érdemesebb megjátszani? Afterburner?
Néztem a kártyát tuningban belőttem 1200/1300Mhz-re (alapfeszen 1,219V) majd 3Dmark11 közben kifagyott.. azért ez illett volna bírnia nem?ASIC Quality 78,3%
-
GergoHD
tag
válasz
- = Zk = - #23598 üzenetére
Máris indítom csak alulfeszelve nem bírta (puff kékhalál) az 1100MHz-t ugyhogy 1100mV-ról felraktam az alap közelébe 1200mV-ra.
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #23593 üzenetére
nálam:
1000/1200
FPS: 28.2
Score: 1180
Min FPS: 14.1
Max FPS: 50.61050/1200
FPS: 28.7
Score: 1199
Min FPS: 15.7
Max FPS: 51.11125/1400
FPS: 31.2
Score: 1305
Min FPS: 15.9
Max FPS: 56.41200/1450
FPS: 32.9
Score: 1377
Min FPS: 16.8
Max FPS: 59.91250/1450
FPS: 33.6
Score: 1404
Min FPS: 17.1
Max FPS: 61.5(#23602) darky@ hogy lenne minden alapon, mikor látszik a képeden, hogy 1200/1450MHz en futott a teszt
-
zserbox
őstag
válasz
amúgy ez a valley nekem ilyen nesze semmi fogd meg jól tesztprogram.
gpu 50Mhz-el többet bírt 3-4kör Valley alatt mint crysis3-al indításig -
- = Zk = -
félisten
válasz
buhehe....
lesz ez még így seszerk.
nono. szidjuk a zafírt, de a DualX igencsak szépen hűt -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #23583 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Büszke apukák és anyukák topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- PNY - Founders - Referencia hűtéssel - GTX 780 TI - Korának leggyorsabbja - Gyűjtőknek is
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X PCIE
- 27% ÚJ! ASUS RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Gainward GeForce GTX 1660 Ti Pegasus OC 6GB GDDR6 + egyéb alkatrészek
- Csere-Beszámítás! Zotac RTX 4060Ti 8GB Twin Edge Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest