- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fali konzol lapos tévékhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok!
HD 7870-es kártyára szeretném cserélni a HD 6850 karimat. Vannak olyan típusok, amik ajánlottak, jó az ár/érték arányuk?
-
nubreed
veterán
Visszavittem gariba a kártyát. Majd meglátjuk mi lesz.
-
-
Sondi1986
addikt
Unigine Heaven Benchmark annál számít a gyenge proci?
-
Arkennys
addikt
-
Trebron09
őstag
válasz
viperabácsi #20841 üzenetére
Igen már rájöttem... most a 2Gb-os verziókat nézegetem, egyelőre ez van kinézve [link].
, inkább most áldozok rá többet, úgyis kiszolgál majd egy 2évig biztosan
-
Remington
őstag
VTX3D 7870 Black-ről mik a vélemények? hangja pl.?
-
almos94
aktív tag
Esetleg valaki tudna OC tapasztalatot megosztani? MSI 7870 OC-m van. Eddig nem merültem nagyon bele a tuningba, csupán 1200MHz-s GPU-t próbáltam ki,de kiváncsi vagyok átlagban milyen fesz, mellett mekkora órajelen megy.
-
HSM
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá' #20875 üzenetére
Nemcsak 57 fokon... Csinálja ezt 55 fokon is és 65 fokon is, 2 napig csak azzal a hülye kártyával szívtam, hátha életre tudom kelteni, de sehogy se ment... Minden létező progival, meg anélkül is kipróbáltam. A szintén TwinFrozr-re való 15.15 BIOS-t is próbáltam rátenni, de nem ette meg.
Úgyhogy inkább visszavittem 3 napon belül, minthogy a nyakamon maradjon gariztatásra...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #20874 üzenetére
Ívben tojik rá: ha eléri az 57 fokot, akkor "megijed", és csutkagázra kapcsol. Nem is tud ennél feljebb menni a hőmérséklete így, természetesen.. Valami nagyon sz*r hallgatni, mert itt van a minitorony fenn az orrom előtt az asztalon.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Igen, az enyém BIOS-a is 15.21-es elkezd szépen melegedni, szépen gyorsul a venti, majd 50 fok fölött "veszélyben érzi az életét", és maximális fordulatra kapcsol, miközben 100%-on terhelve, félóra után sem melegebb 56 foknál... ja, és közben azt mutatja, hogy továbbra is 39%-os a sebesség.
Ja, és ezen sem Afterburnerrel, sem Catalystban nem lehet változtatni, csak az alap, induló fordulatszámot.
szerk: előtte is TwinFrozr volt (5850), az másképp volt hülye: Catalystban 55%-on ment alapból, ha kézit emgedélyeztem, akkor meg hiába melegedett, elfelejtett gyorsítani. Azt viszont Afterburnerrel szépen be lehetett profilozni, a venti-görbével.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csucsbicep #20870 üzenetére
-
HSM
félisten
Érdekes, észrevettem, hogy az AMD driverben "AMD optimalizált"-on volt a tesszeláció beállítás (nemértem, egyszer már visszaállítottam) de mos megint visszaraktam alkalmazásvezéreltre, és lefuttattam maxon újra a heavent, és kaptam majdnem dupla minimum FPS-t és +0,5FPS-t az átlaghoz... Ez miezmá?
[link] -
Dealer95
őstag
válasz
TSanya #20861 üzenetére
3D Mark 11 teszt: 7850+FX8320
-
TSanya
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20858 üzenetére
Mindenesetre érdekes, hogy az Ice Storm tesztben lett vagy 8000 ponttal kevesebb az eredményem, illetve a "Fire Strike"-ban kicsit több, a combined 13 ponttal emelkedett.
FuraMindenképp tuningolni fogom a procit, csak utána kell nézzek, miben más egy FX tuningolása...
-
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #20855 üzenetére
A BSOD sem egyből kék, hanem előbb elfeketedik a kép, vagy megmerevedik, vagy összecsúszik, sokféle van.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
TSanya #20856 üzenetére
Meg kell rángatni alaposan azt az fx-et és akkor már kijön a különbség.
(#20855) - = Zk = - Akkor már értem az állandó jókedved okát.
Esetleg néztél már stabilitás tesztet? Pl Linx max memory 2 órát mondjuk? Akkor a memóriákat tesztelted hogy nem e hibás valamelyik? Neked nem teljesen olyan a bs mint amilyennek lennie kéne a hang nem akad be neked. -
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
No, már az FX 8320 "duruzsol" a gépemben, gyorsan futtattam is egy 3DMark-ot, de az eredményem szinte ugyanaz lett, mint az X6-al.
Ja, és minden /VGA és proci is/ alapon.
Itt úgy néz ki, nem jelentett előrelépést a procicsere, remélem máshol viszont igen... -
- = Zk = -
félisten
oké, hogy oké.
de nekem feketeképernyő van, hang nem akad be, csak... X idő után restart. akkro az BSOD, csak akkora válság van, hogy már az is fekete?(#20854) darky@
hát, nehézkes. közel több mint 10 éve már, hogy 2 naponta nullázom a fejemet, szal......
sok sör és tömény fogy, bekell valljam -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #20849 üzenetére
Próbálj másik 7870-es kártyát beszerezni. Ami nem sapphire... Én már rég kitépkedtem volna a maradék hajam is a helyedben jól bírod.
-
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #20849 üzenetére
Vezérlőpult-->Rendszer-->speciális rendszerbeállítások-->indítás/helyreállítás alatti beállítások gomb-->rendszerhiba résznál kiveszed a pipát az automatikus újraindítástól.
Ekkor kékhalálnál látod, mi a baj, nem egyből restartol.
Nem, a 7870-es BS az a Black Screen, a BSOD az meg ugye a Blue Screen Of Death, a jóöreg windóz kékhalál.
-
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #20846 üzenetére
Akkor ez valszeg sima mezei kékhalál volt, ami után automatice rebootolt a win... Kapcsold ki az automatikus újraindítást.
Illetve nézd meg az eseménynaplóban, mi okozta a hibát, amiért újraindult.
-
- = Zk = -
félisten
ezt nem hiszem el... megint kibaszott a BS-sel... de... restartolt automatice.... én ezt nem értem...
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
GergoHD #20822 üzenetére
Szerintem is hülye kérdés,de mikor nekem 6790esem volt ami azért méretben és főleg súlyban nehezebb a mostani 7850nél,én a szabadon levő sarka alá raktam egy méretre vágott hurkapálcát ami a ház aljára támaszkodott!Mert azt a sarkát elég rendesen lehúzza a súly az idő előrehaladtával,és így ferdül is a kártya!(erre egyszer itt fent rá is kérdezett valaki hogy el van ferdülve a kártyája,ez a működést zavarja e---így nem ferdül el)
-
Sondi1986
addikt
nemsokára jár a HD7800-7900 kártyák mellé játék: [link]
-
Solesz84
aktív tag
válasz
marcusa #20837 üzenetére
Álltalában be szoktam kapcsolni mindig a VSync-et, de majd akkor megpróbálom úgy is, h kikapcsolom.de érdekes h a dead space 3-ban sem ment fel egyszer sem 99%-ra ha jól emlékszem olyan 40-50 között volt, de a hőfok is olyan 44C volt kb.tehát ha megvan az FPS akkor ne aggódjak?Azért kérdezem mert én úgy tudtam h 99%-on kellene menni a VGA-nak mindig.Lehet h ez a proci lenne hozzá kevés még 4,2GHz-en is?
-
Gaboman
nagyúr
Most játszottam a Colonial Marinesel, Jézusom, ilyen silány játékot kiadni, (mozgások-grafika -buta Alienek,) egyedül a hangok amik jók lettek, borzasztó az egész!
Ennyit várni rá, ennyi ideig csinálni, a 2010es AvP ennél százszor előremutatóbb volt minden tekintetben.
Számomra eddigi legnagyobb Aliens játék csalódás. -
Solesz84
aktív tag
Na akkor ismét felteszem a kérdésem hátha lesz 1 segítő ember!?
Az F1 2012 alatt viszont van úgy h leesik a VGA kihasználtsága 80%-ra MSI AB alatt.Ez normális, pedig 4.2-re húztam a procit 3570K és max 62 C-os volt?A Far Cry 3 alatt sem megy 99%-on a vga csak ritkán, igaz full-on van minden, így is a 75 FPS megvan mindig.
Tud esetleg vki segíteni?Előre is köszönöm! -
törölt tag
Beléptem a klubba egy MSI 7870 nel, végül mégsem XFX lett a befutó,mert ahol azt árulták nem volt AMD ingyen játék akció.Érdemes figyelni otthon is az NEVER SETTLE RELODED akciót,mert az Expert nagyker is benne van.Innentől jár 78XX hez az új Tomb Raider + Bioshock, ill a 79XX hez a Crysis 3 + Bioshock
-
GergoHD
tag
Sziasztok na meg is jött a kártyám egy: [ilyen] személyében de olyan nehéz hogy félek berakni a gépbe mert attól félek hogy letöri a foglalatot xD ettől ugye nem kell tartanom ?
-
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #20815 üzenetére
Biztos lett volna helye azoknak a kondiknak más, erre kevésbé érzékeny kártyákon. De pont a 7870 OC-ra ezeket tenni...
Szerintem simán csak leszarták, vagy elfeledkeztek róla, mikor rendelték a kondikat. -
HSM
félisten
Nem a NYÁK-al volt gond, hanem Ati-ék érzékeltek egy problémát, hogy bizonyos beszállítók feszültségszűrő kondenzátorai, ami a GPU mögötti kis pici kockák, nem megfelelő minőségűek, és ez ritkán hibás működéshez vezet, és ezért tájékoztatva lettek a referencianyákot használó gyártók még a termékek megjelenése előtt, hogy ne szereljék a kártyákat azzal a típussal. Ennek ellenére a Sapphire-nek mégis sikerült azt felhasználni a figyelmeztetés ellenére.
Ha meg már nekik volt egy adag kártya legyártva, akkor is ki kellett volna javítani őket forgalomba hozatal előtt. De itt nem erről volt szó, mert hónapokig a hibás darabok lettek szállítva, annyit tuti nem gyártottak le megjelenés előtt....
[link] -
- = Zk = -
félisten
válasz
kockaharcos #20812 üzenetére
hát, annyire nem tudom mennyire rendes.... Udi-hoz szól. vagyis a Sapphire képőviselethez.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
- = Zk = - #20811 üzenetére
Most már van rendes Garancia? Mert ha igen,akkor megérte!
Közben én búcsúzom a topicból, 7950 Dual X jön pénteken!
-
- = Zk = -
félisten
nah, új fejlemény...
kb 5 órája megy a BF3, C3MP, BC2 a gépen, és semmi baja (kop-kop)lehet legariztattam egy működő kártyát, csakmer nem tettem fel chipset drivert?!... fúúgecc, én Dunának megyek
-
TiX
csendes tag
válasz
->Raizen<- #20647 üzenetére
Az újakból már régen nincs BS-es példány. BS is csak a 7870 OC esetében volt.
http://www.sapphireforum.com/showthread.php?30526-Important-Information-Regarding-7870-OC-and-quot-Black-Screen-quot-issues -
Pferi
senior tag
Köszönöm a válaszokat, akkor egyenlőre hagyom 2 magosként 3600MHz-en a procit, a húsvéti nyuszinak meg írok hogy hozzon egy Intel s1155 Core i5-3330 - 3,00GHz/6MB processzort és egy Asrock B75 PRO3-M s1155 alaplapot, ezekkel remélem már nem lesz gondom, max a tápegységet is kicserélem egy erősebbre.
-
Solesz84
aktív tag
Kipróbáltam alapon.Semmi gond nem volt vele Heaven alatt, és megint minősítettem a rendszert Win8-ba.Az F1 2012 alatt viszont van úgy h leesik a VGA kihasználtsága 80%-ra MSI AB alatt.Ez normális, pedig 4.2-re húztam a procit 3570K és max 62 C-os volt?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
kucseranor #20801 üzenetére
A vishera már magonkén is erősebb mint a phenom egyébként, szóval mindenképp erősebb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Büszke apukák és anyukák topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Samsung Z Flip6 12/256GB, Kártyafüggetlen, Szép állapot, Garanciával!
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest