- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS ROG Ally
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz
kockaharcos #20499 üzenetére
másfél volt ecsém
-
kockaharcos
senior tag
Ez mi?
-
seederking
őstag
Melyik most a legújabb driver 13.?
beta-t használja valaki? -
Jhonny06
veterán
válasz
seederking #20482 üzenetére
Ilyen nekem is volt egyszer BF3 alatt, de a hang is elment meg minden, totál nem reagált a játék. Ha probléma lenne a kártyával, akkor az gyakorlatilag állandóan jelentkezne, szóval nem hibás. Gyakorlatilag bármi lehetett, bug vagy driver hiba, nem aggódnék miatta.
-
seederking
őstag
a semmit...
-
zserbox
őstag
van egy kis problem:
adott egy 7850 meg egy i5 2500k meg egy crysis3 beta multi.
ha alapon van a proci elindul a játék ha ha húzom a procit akkor soha nem indul bármekkora feszt adok szóval 1000% hogy stabil.és mindig azzal a hibával áll le hogy a képernyő illesztő nem válaszolt. na mármost ha a videó kártya lenne a ludas akkor az hogy lehet hogy ha alapon van a proci akkor vígan játszhatok órákon át nem hogy nem engedi indítani.
na tippek?
a táp tuti bírja. -
seederking
őstag
Akinek bs jelentkezett írjon már pár szót róla,hogy hogyan történt mert tegnap volt egy olyan esetem,hogy "paus-olva" a game-et kimentem és mire vissza jöttem fekete képernyő fogadott.Csak restartra reagált.
+ volt olyan,hogy a játék megállt 2-3 mp-re és ment tovább.
De azóta nem volt gond vele és most nem tudom rohanjak-e gariztatni vagy szóba jöhet-e más hiba pl win vagy driver is. -
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok főleg a windows 8 tulajdonosoktól szeretnék kérdezni.
Hogy a búsba lehet az ati wddm drivert véglegesen kipucolni ebből a sz*arból?
A sok hülye dll filet ,hogy sose jöjjön vissza többet ez a microsoftos driver. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Sondi1986
addikt
szerintem 1150Mhz-en talán.
-
polgi803
őstag
Egy Asus 7870 V2-est néztem ki magamnak.A kérdésem az lenne, hogy bírná a 7950 beállításait? Crysis 3 alatt hogy bírja?
-
aya
addikt
Csak érdeklődés képen a gigabyte 7850 2gb oc hynix ramjai meddig bírják átlagban, érdemes foglalkozni vele?
Neten nem sok mindent találtam a kártyáról.
Akinek ilyenje van elírhatná nekem a tapasztalatait. -
seederking
őstag
20422-re valaki?
-
törölt tag
Sziasztok!Holnap rendelném meg az új kártyámat.A kérdésem az lenne,hogy ha az alábbi kártyát veszem akkor biztos lehetek benne,hogy nem futok bele BS hibába?Előre is köszi.[link]
-
Sondi1986
addikt
válasz
Gaboman #20450 üzenetére
Nem állítgatom a feszt mert kifagy ha nem jó neki.
a Ventit lőttem be hogy jobban pörögjön ne engedje 70fok fölé menni a magot.
játék alatt az veszem észre GPU-z nél hogy 1,150-1,170 közt van de ezt még ki kell tapasztalnom, ja nálam 1200/1650-re van lőve és ebből nem engedek.
-
gyuszaa
őstag
válasz
GergoHD #20446 üzenetére
Fuss neki még egyszer, olyat nem is fogsz olvasni sose. Először alap feszültségen kell megkeresni a processzor végét (ami ugye egyénfüggő), és kizárni az egyéb tényezők instabilitását (CPU/NB - HT) .
Alulról kell építkezni, fokozatosan. De ez nem ide tartozik ebbe a topicba. -
almos94
aktív tag
Üdv.
Mi a különbség a Pitcairn és a Tahiti GPU-s 7870-ek között? -
Telegdy
aktív tag
Sziasztok!
Ma egy VTX HD7850-es kártya tulajdonosa lettem.
Érdeklődnék, hogy érdemes a húzásnak nekiállni?
Ha Afterburneren egy mhz-et is húzok a frekin, a kép elkezd ugrálni...
Jól értem, hogy ez a Power Limit a feszültségszabályozást befolyásolva?Eddig csak HD5970-eseim voltak, azokkal gond nélkül elboldogultam...
-
GergoHD
tag
válasz
gyuszaa #20436 üzenetére
Köszi már olvasom igen azt akartam írni csak nagyon a feszültség járt az eszemben
Ja és még egy kérdés ha megrendelem a videókártyát meg ugye hozzá az új 550 vagy 500W-os tápomat akkor azt a videókártyával együtt betehetem ugye? Attól nem lehet baja ha éppen egy ideig 1-2 nap 3,4GHz-n jár a proci? -
gyuszaa
őstag
válasz
GergoHD #20431 üzenetére
Sokan veszik a szorzózármenteset és nem tuningolnak, csak lecserélik
7870-hez már főleg elengedhetetlen lesz."Feszültség emelés nélkül meddig lehet emelni a feszültséget."
Órajelet akartál, típuson belül is mindenhol eltérő így neked kell kitapasztalni. Erősen ajánlom nyálazd át amit linkeltem én addig hozzá se fognék.
-
Jhonny06
veterán
válasz
GergoHD #20431 üzenetére
A Gigabyte 7870 OC-t ajánlom.
Én se értek nagyon a CPU tuninghoz, egyszerűen a szorzót (ugye szorzózár-mentes) 33-ról 37-re emeltem, ennyit alapfeszen is simán bír. Később majd többet, csak veszek hozzá egy normális hűtőt.
Ha találsz egy ilyet a BIOS-ban, akkor a legfelső értéket 34-ről (ugye a tied 3,4GHz-es) mondjuk 37-38 ra emeld és kész. Itt a képen 24 van, de az nem tévesszen meg, csak egy példa.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
GergoHD #20431 üzenetére
Valóban, a kártya az Iponnál 600,- forinttal olcsóbb, de ott még hozzá jön a kiszállítás 2590,- forintos ára is, ha csak nem Budapesti vagy. Pcx-nél meg ma este lesz vége az ingyenes szállítási akciónak.
szerk: Olyasmi lehet a hűtése, mint a TwinFrozr III-nak (3 hőcsöves), csak más a külső burkolata. A tuningra találsz szerintem bőséges topicot, én már elég rég Intelre váltottam, a mai AMD-s alaplapok funkcióit már nem annyira ismerem.
-
GergoHD
tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
GergoHD #20429 üzenetére
Én innen és ezt rendeltem pénteken, elvileg kedden fog megjönni. Azért ajánlom őket, mert ha február 10-ig. (ma estig) leadod a rendelést, akkor ráadásul ingyenes a kiszállítás. MSI-nél nem volt BS, csak a Sapphire-oknál. 3 év gari, gyárilag OC.
-
GergoHD
tag
Oké akkor végül is merik gyártótól javasoljátok kb. 62k-ig? Vagy melyiknél volt a kevesebb BS-es eset? Processzort még nem tuningoltam nem is nagyon merek hozzányúlni és ezért nem szeretnék olyat venni amihez sokat kellene húzni a processzoron. Ja és a 7850-esről tényleg lebeszéltek még az olcsóbbról is?
Ja és köszönöm a gyors válaszokat. -
GergoHD
tag
válasz
Jhonny06 #20425 üzenetére
Igen ezt már énis néztem hogy a drágábbik árából már lehet kapni 7870-est is. Az 1 baj amiért nem nézelődtem a 7870-esek között az az hogy egy Phenom 2 x4 965 BE-m van és olyanokat olvastam hogy nem hajtja ki és ezért maradtam a gyengébbiknél.
És még az a probléma hogy a maxiális keret 73E Forint és mellé még kb 13E-ért egy tápot is kell vennem. -
GergoHD
tag
Sziasztok
Szerintetek melyik kártya a jobb választás?
http://ipon.hu/webshop/product/msi_r7850_power_edition_2gd5_oc_hd7850_2gb_gddr5_pcie_/216220
vagy
http://ipon.hu/webshop/product/msi_r7850_twin_frozr_2gd5_oc_hd7850_2gb_gddr5_pcie/203440
Mert már durván egy hónapja vacillálok közöttük. Nem tudom megéri-e ez a 5000 Ft-os ár különbség azért hogy 50Mhz-vel magasabb órajelen jár a GPU, a Twin Frozr IV-es hűtés van rajta, a reklámok szerint jobban bírja a tuningot és könnyebben tuningolható, indulásnál vissza felé pörögnek a ventik hogy kifújják a hűtőborda közül a port, és számomra szebb a kinézete.
Még egy utolsó kérdés hogy a 2 változat közül melyikből volt több BS-es változat mármint ha ezeket megkülönböztetik ilyen szempontból?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
Williams
aktív tag
válasz
Blaise #20399 üzenetére
+1. Az a Gigabyte táp csak peak-be tudja a 460w-ot, amúgy meg egy 400-as FSP. Csak office pc-hez ajánlatos használni, normális VGA-s gépbe harmat gyenge teljesítményű. 2db van itthon, az egyik dobozba, a másik a tartalék alacsony fogyasztású gépembe. Teljesen mindegy, hogy FSP van belül, akkor is gyenge a teljesítménye (ide)!
-
seederking
őstag
Hali
Tegnap toltam a DVM-t nyomtam egy esc-et kimentem cigizni mire vissza jöttem fekete képernyő.Semmire nem reagált csak restarta.Utána pedig olyat csinált,hogy game közbe mintha megfagyna a játék de 2-3mp után ment tovább.Azóta nem csinálta.Ez lehet driver vagy win hiba?Vagy a kártya szarakszik?
/13.1 driver/
Eddig nem volt vele semmi gond. -
polgi803
őstag
válasz
viperabácsi #20420 üzenetére
Hát ezt mostanában olvasom csak, hogy BS (vagy nem vettem észre
)....nekem nem jelentkezett soha...így ezzel kapcsolatban,csak azt tudom mondani,amilyen volt...
mármint azt nem vettem észre, hogy eddig is írtak mások a BS-ről...teccik érteni?!
-
viperabácsi
addikt
válasz
polgi803 #20418 üzenetére
Azért lényeges mert a saphirra van vizes blokk és később lehet szeretném vizezni.A BS -től félek csak kicsit a sapphirnál.Nem tudom mennyire bonyolult ezzel gariztatni .
Erről beszélek felettem már írják is a problémát.
(#20421) polgi803 Csak észre vetted volna ha villog a képernyőd
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Van egy Sapphire Radeon HD7850 2Gb OC (11200-14-20G) kártyám. HDMI kábellel van összekötve a tévével. Az mitől van hogy időközönként úgy 2-3 másodpercre gépezés közben elsötétül a kép? Ti találkoztatok már ilyennel? Mit tanácsoltok?
-
polgi803
őstag
válasz
viperabácsi #20417 üzenetére
Semmi hangja nem volt...de komolyan...semmi.
ködösen emlékszem,de talán 40%-nál jött meg a venti hangja...de nem akarok hazudni,csak mondom húzni kellett nagyon ,hogy megjöjjön a hangja...
-
polgi803
őstag
válasz
viperabácsi #20414 üzenetére
Downgrade-en vagyok még sajnos...Sapphire 7770 OC-vel...úgyhogy én is felfele törekszem...
Igazából ezzel is pl BF3 max grafon megy....de a Crysis 3 alatt már izzad szegénykém.
1150/1250-esek a gyári beállításaim...szóval a ram kevéske rajta csak...de ez nem ide való...
-
polgi803
őstag
válasz
viperabácsi #20412 üzenetére
Olyanom is volt...mondjuk annak sem volt semmi gondja...
-
viperabácsi
addikt
van aprón egy (Sapphire Radeon HD 7850 OC 2GB 256bit GDDR5 ) jó áron , ezekkel nem volt gond a BS-el?
-
Bull1
aktív tag
válasz
viperabácsi #20407 üzenetére
TwinFrozer
-
polgi803
őstag
válasz
viperabácsi #20407 üzenetére
Jobb hűtés,feljesztett nyák +1 a V2-re
volt olyanom,megéri a pénzét! A V2-ből nem nagyon hallottam hibás darabot, de MSI-ből igen...de nem lehúzás,csak vélemény...de mindenki maga dönt...
én ha veszek belátható időn belül karit az Asus V2-es 7870-lesz,de, ha 7850-kellene,akkor azt vennék...mert ismerem is ráadásul.
-
kittl1120
csendes tag
Hello!
Kicserélték a Sapphire 7850 kártyámat Msi 7850 twin f -ra.
Az lehet , hogy csak 1130 gpu clock-ig engedi húzatni magát? Ha e föle emelem , akkor 1225-ös feszültségen +20% a heaven kék képernyőt dob.Csak azért érdekelne , mert itt szinte mindenkinek megy 1200-on. -
viperabácsi
addikt
Üdv melyik lehet a jó választás?
ASUS HD7850-DC2-2GD5 , DDR5 2GB, PCIE 3.0
ASUS HD7850-DC2-2GD5 V2, DDR5 2GB, PCIE 3.0
ASUS HD7850-DC2T-2GD5 V2, DDR5 2GB, PCIE 3.0
GIGABYTE HD7850 GV-R785OC-2GD, DDR5 2GB, PCIE 3.0
MSI R7850-TwinFrozr 2GD5/OC, DDR5 2GB, PCIE 3.0
SAPPHIRE Radeon HD7850, 2GB DDR5, PCIE 3.0 - 11200-07-20G
SAPPHIRE Radeon HD7850 OC, 2GB DDR5, PCIE 3.0 - 11200-14-20G
XFX RADEON HD 7850 CORE Edition, 2048 MBAsus-nál mi a különbség (Sima és v2) a kettő között?Nyák ugyan az lehet?
Melyik hajlamos BS-re? -
törölt tag
Most akkor kinek van igaza végül is a tápegységet illetően?
-
aya
addikt
Lehet hüledezni, 4 éves 450w asus tápom hajtja a 7850 2gb, 2db vinyó és szépen húzott i5 760 combomat és semmi probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest