- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Nem rossz ötlet ez az egymásnál való BS tesztelés.
Már csak meg kell találnia egymást a két félnek. -
odorgg
addikt
válasz
kovsol #21167 üzenetére
Nekem is vólt már jópár VGA-m, nem egyszer elfelejtettt tápkábel is, de ilyet még én sem tapasztaltam, hogy ettöl tönkre mennyen egy VGA. Minden esetre ez esetben, ez következett be, mert elötte mind kettő tökéletessen müködött, de miutánn elfelejtetem a tápkábelt a VGA-ra csatlakoztatni, már hiába dugtam vissza, egyik sem adott képet. 1 nap alatt kettő 7850-est vágtam haza így, és pislogtam én is nagyokat mindezek utánn. Az a vicces, hogy a másodikat csak azért őltem meg, mert szintén nem akartam elhinni, hogy az első ezért adta be a kulcsot. Miután kipróbáltam azzal is a tápkábel nélküli indítást, az utánn nem volt több kétségem. Annyi külömbség van, hogy én nem oc verziós VGA-kal jászottam ezt el, hanem egy sima elsőszériás Hynixessel, és egy Dual-x-es 7850-el.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #21190 üzenetére
Szerintem ezt kár tesztelni, mert elég egyértelmű a helyzet, idézek a Behardware cikkéből [link]: "During pre-production of the Radeon HD 7870 and probably on the first lots, AMD noted a little reliability issue on some cards, less than 1% of them according to the company. The GPU electrical signal could at times, depending on the environment, be rather noisy on these samples, resulting in a crash."
Tehát, mivel a kari tápellátásának utolsó, zajszűrő része a "gyenge pont" így szinte biztos, hogy a kevésbé zajos 12V-ot adó tápokkal kevésbé van gond, mint a zajos, zavaros, kevésbé tiszta feszt adó társakkal.
Itt egy teszt, ahol láthatsz ilyen zajmérős tesztet: [link] És akkor még nem is beszéltünk arról a paraméterről, hogy mennyire stabil a 12V mondjuk egy erőteljesebb terhelésváltás alkalmával... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
->Raizen<- #21185 üzenetére
Basszus, én több, mint egy órát mászkálgattam. Beszarás, hogy a napszakok, a felhők sűrűsége, az eső és a szél erőssége is fokozatmentesen állítható! Nagyon jót "kirándultam", és még csak el sem fáradtam...
-
papírzacsi
aktív tag
pontosan ilyen volt.[link]
-
papírzacsi
aktív tag
-
Arkennys
addikt
válasz
kovsol #21190 üzenetére
Nem rossz ötlet ez, eléggé többet tudna mindenki, ha összejönne a dolog. Szerencsére kívülállóként figyelem csak, de engem is érdekelne már. Csúnyán kiszúrtak magukkal a sapphire-nál...ami bevételt szereztek pluszban a gondatlansággal, annak többszörösét elvesztik az emiatti bizalmatlanságból. Mióta ez van, mindenki másféle kártyát vesz inkább. Meg is értem, én se vennék most sapphire-t, ha most vennék kártyát. Mázli, mert most ami van ahelyett majdnem az lett. Élhetnék itt rettegésben
-
kovsol
titán
-
Trebron09
őstag
Ez elég bizalomgerjesztőnek tűnik és a hűtése se lehet rossz:
[link]valaki esetleg használ ilyet?
-
HSM
félisten
válasz
papírzacsi #21181 üzenetére
Hehh, akkor tényleg gyanús a dolog, hogy kifogtál egyet...
Nekem amúgy volt egy BS-em a 7870XT-vel is, elindítottam a TriXX-et, és lehet összekadt az AB-el, vagy a háttérben futó D3-al, mert merevrefagyott, feketeképernyős móka lett az állítgatásból (értsd apply és KO), amiből csak a reset billentette ki a gépet... Tehát nemcsak a konditól lehet ilyesmi... Nem tudom, neked ment-e a háttérben buheraprogi, vagy bármi hasonló. Azért próbálnék egyet tuning nélkül is, mielőtt rányomnám a BS matricát a karira...(#21183) kovsol: Ha hiszed, ha nem, az 5850-el is volt számtalanszor black screen-es hibám, pont olyan, mint amikről írtok, procituningtól instabil gépen.
Mókás dolog lenne rápróbálni, ja. De mivel azt írták, a táptól is függ, így lehet, ami másnál BS-ezik, az nálad hibátlan lenne. -
kittl1120
csendes tag
válasz
Vunter87 #21143 üzenetére
Nekem is Sapphire 7850 2GB 11200-14-20G videokártyám csinálta ezt és a cserés kártya is ugyanolyan BS-t dobott minden játéknál. A garis szervíz (PCX) azt mondta, hogy a kártyát tesztelték 3dmark11 alatt, és náluk nem jelentkezett a hiba.Visszaírtam nekik még egy mailt , hogy teszteljék játékokkal is (azzal nem tudják), mondom jó akkor fizetek 800 ft pluszt , hogy kicseréljék egy MSI karira simán belementek.
-
kovsol
titán
Attól, hogy húzva van a procija nem lesz BS. Kékhalál van egy instabil rendszertől, azt meg vissza lehet nézni a logokban, hogy mi okozta.
Kajak ha lenne valaki itt Fehérváron akinek van BS karija ki lehetne próbálni az én gépemben, hogy itt is produkálja-e, de ahogy figyeltem nincs fehérvári fórumtárs aki írt volna ilyen hibával.
-
do3om
addikt
Van a Sapphirnak olyan változata ami biztosra nem lesz BS?
Mert ugye hivatalosan a 7870 OC re írják hogy előfordul. De ott van a GHz, a Flex, a sima, és az 50-esből is ugyan így.
Itt ugye azt tanácsolják hogy az egész márkát kerülni kel. -
Vunter87
csendes tag
válasz
->Raizen<- #21175 üzenetére
Esetleg arrol nem tudsz e vagy valaki mas itt a forumon, hogy valaki otthon termeszetesen kello ismerettel es tudassal, kicserelte e a kondikat a kartyan es az meg szuntette e a BS gondot?
-
HSM
félisten
válasz
papírzacsi #21169 üzenetére
Már az adatlapodon is látom, hogy húzva van a gép...
A linkelt kártya elvileg nem érintett.
-
korcsi
veterán
válasz
->Raizen<- #21172 üzenetére
De hát nem is referencia nyákos, ennyi erővel az NV 660Ti is lehet BS-es...
Darky: azért írtam at NV-t
Meg a telóm is BS-el...
-
viperabácsi
addikt
válasz
gyuribácsi88 #21018 üzenetére
Ha volna rá kb 25000forint lenne.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Te is megszívtad a márkával.
-
Beretvás
veterán
válasz
valószínű...
-
viperabácsi
addikt
-
papírzacsi
aktív tag
az imént nyomtam a bf3-at.közben hirtelen fekete kép és búgás.hagytam kb 1percig hátha helyre áll,de semmi.kénytelen voltam a gép hátulján a tápot kikapcsolni.
eddig ilyen nem volt.
ez az a hírhedt BS hiba?nem húztam a kártyát és még ilyen nem volt semilyen vga-mal sem,csak most ezzel.
erről a 7870-ről van szó. -
gyuszaa
őstag
válasz
Anaren91 #20972 üzenetére
Megnéztem, tényleg 99 százalékban pörög a várólistán, én a 13.1-et használom.
Viszont maga a játékban akkora okádék a gpu kihasználtság, 1920×1200-ban ha minden tökig felhúzok akkor is 30!!-40 és néha 50% a gpu kihasználtság minden területen. És ugyan ez igaz közepesen és minimumon.
Mint egy rossz konzolátiratSrác 4,2-őn hajtott 2500k-val kapott 60%-ot maximum.
Meglesem majd hány mag dolgozik. -
kovsol
titán
válasz
odorgg #21165 üzenetére
De miért menne tönkre attól, hogy kevesebb áramot kap ? Lehet ott valami más is közrejátszott nem? Ha többet kapna akkor érteném, de így ? Érdekes én már nem egy kártyát használtam és egyiknek se volt gondja tápkábel nélkül. 7870 egyszer úgy lett elindítva, hogy véletlen csak az egyik volt rádugva és még képet is adott így.
-
-
Vunter87
csendes tag
válasz
patex1983 #21163 üzenetére
Igazabol a nagyker azt oszinten meg mondva, nem is tudom melyik . egy biztos a kisker-be elege segito kesz a srac, tobb mint 10eve hozza jarok eddig baj meg nem igazan volt , es pl ma mar kiadtak volna a kartyat de o azt mondta hogy nem veszi at a kartyat mivel, o elismeri hogy hiba lehet a kartyaval, szoval elvileg most a nagyker felveszi a sapphireal a kapcsolatot de mivel ugye engem elkuldott a sapphire ezert gondolom azt hogy a kartya ujra hozzam kerul a problema javitasa nelkul.
-
patex1983
őstag
-
Vunter87
csendes tag
válasz
odorgg #21157 üzenetére
Sajnos ez 100% hogy nem mukodne , mivel amikor meg frissen tettem ossze elfelejtettem radugni a tapkabelt es else indult a gep
HSM elozo hozza szolasba mar jeleztem hogy volt Win ujrahuzas. Diablonal meg nem hiszem hogy problema lenne mert velemenyem szerint akkor most is jelentkezne.
-
mrhitoshi
veterán
Nem is rossz, ahogy nézem az eredményeket. Unigine Valley [link]
Min FPS szerintem a vinyó miatt ekkora. Mostanában kezdenek problémám lenni miatta. Nem tölti be gyorsan a rendszer a mappákat stb... -
gyuszaa
őstag
válasz
- = Zk = - #21149 üzenetére
Memtest-et futtattál már?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #21150 üzenetére
hát ja....
szal alaplap cserénél tartok épp, mit látható -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #21149 üzenetére
Az igen sajnálatos akkor.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #21146 üzenetére
nem múlt el, csak nem lett hangberagadás BS közben. és van közben automata restart
most levettem az OC-t és így tesztelek. ennyit tudok tenni.
-
Vunter87
csendes tag
válasz
->Raizen<- #21146 üzenetére
Asrock Z68 professional Gen 3 alaplapom van. minden driver telepitve van hozza amit asrockon talaltam, legfrisebb biost is beleertve.
patex1983 a te hozza szolasodhoz is szeretnek reagalni, igen csak ez lehet a problema, memtest 86 ami kozvetlenul bios utan indul futattam kozel 24 oran keresztul, prime 95-ot szinten majd egy napon keresztul futattam, es nem jott elo a hiba ismerostol kolcson kertem az o 750W os corsair tapegyseget is, teszt szempontbol es tovabbra is elojott a hiba , illetve Win reinsal is meg esett. :/
Ja es meg annyit, hogy a fogyaszto vedelemnek mit kellene mondanom? Hogy foglalkozzanak a dologgal?
(szerkesztes meg hogy Prime95 es memtest alatt 0 hiba fordult elo se fagyas semmi nem tortent, es az integralt kartyaval igaz elege korlatoltan mert 30 a max fps de Diablo 3 alatt se jott elo a BS)
-
patex1983
őstag
válasz
Vunter87 #21143 üzenetére
Ha valóban ezer százalékosan megbizonyosodtál róla, hogy a kártya a hibás és az üzlet nem hajlandó cserélni, akkor én bedobnám a jó öreg fogyasztóvédelmet, először csak említés szintjén. Ettől általában rögtön segítőkészebbek szoktak lenni. Ha a kiskernél nem hat, akkor a nagykernél...
-
Vunter87
csendes tag
Sziasztok! elore is elnezest kerek ha esetleg erre a kerdesre mar valaki elottem kerdezett es valaszt kapott ra, de 20k hozza szolast kicsit sok ido lenne atnyalazni, es a kereso meg nem igazan segitett
.
A problema a kovetkezo lenne van egy Sapphire HD7850 2gb OC vga a gepembe, es jatekokba folyamatosan jelentkezi a blackscreen hiba, mar ketto darab alkalommal vissza vittem a boltba ahol vettem, masfel het varakozas Intel HD3000-s kartyaval ami bevan epitve a prociba, es vissza kapom hogy a nagyker vissza dobta miszerint nem jelentkezett naluk a hiba.
A Sapphire-ral is felvettem mar a kapcsolatot a honlapjukon keresztul irtam nekik ticketet de ott is elkuldtek azzal hogy mondjam azt a PC boltba ahol vettem hogy azzokal a jatekokkal teszteljek amivel nalam elofordult a hiba , nos gondolom ezt nem kell bemutatni erre nincs mod , ok a sajat teszt programjukat hasznaljak es ennyi.
Szamtech boltba ahol vettem mar csaptam az asztalra hogy ez igy marhara nem oke , tavaly oktoberbe vettem teljes gep felujitas tobb mint 240E ft-t hagytam ott , amibol akkoriban volt a VGA kb 50-60e nem emlkeszem sajnos igy a reszletekre, es hasznalhatlan a gepem arra amire vettem jatekokra.
Szoval a kerdesem a kovetkezo lenne, mit tudnek csinalni ahoz hogy vegre kicsereljek a videokartyat es vegre szabadon diablozhassak es ne attol keljen felnem minden elit mob csoportnal hogy na itt egy ujabb paralvl 30as HC kari halala mert beuthet a BSOD.
Amit hozza fuznek, probaltam azt hogy a memorianak az orajelet vissza allitottam alap nem OC kiadasunak az ora jelere, nem oldotta meg a problemat.
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
HSM
félisten
válasz
Sondi1986 #21134 üzenetére
Jaja, a fesz a trükk...
A 7950 kisebb órajelen megy, és jócskén kevesebb feszt kap, ha jól tudom, 1,07V körül. Ezzel szemben a 7870XT (legalábbis az enyém) 1,256V-on megy BOOST alatt, ami brutálsok. Nem teszteltem még halálra, de az utóbbi napokban azt tapasztaltam, hogy 1,125V-on tökéletes a gyári BOOST órajelen....
Nekem van fogyimrőm, és így már nem eszik sokkal többet, mint a gyári hagyományos 7870, igaz, azokat is lehet alulfeszelni, de talán nem ennyire.
Már akkor sokkal jobb a helyzet, ha nem megy a boost, 925Mhz-en gyárilag is 1,18V, már az sokat javít a fogyin. Sajnos a netes tesztekből inkább a boost-olt brutálfogyi jön csak át....
Ahol több még a fogyasztás, az a többmonitoros mód, illetve a DXVA gyorsítás bekapcsolt állapota, utóbbi esetben +30W volt nálam. Nem fog ettől senki anyagi csődbe menni, hogy 100W helyett 130-at eszik a gépe, de érdemes megjegyezni, DXVA nélküli filmlejátszással pl. lehet nyerni 40W-ot egy modern energiatakarékos procival.
-
kovsol
titán
Kíváncsiságból megnéztem én is ezt a Unigine Valley Benchmark 1.0
Nem töltögetek most képet, csak az eredmény:
Preset: Extreme HD
CPU 3570k@4400
13.2b4 driver
7870@1125/1400
FPS: 31.2
Score: 1305
Min FPS: 15.9
Max FPS: 56.47870@1250/1450
FPS: 33.6
Score: 1404
Min FPS: 17.1
Max FPS: 61.5 -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
csucsbicep #21138 üzenetére
Jogos, erre nem gondoltam még...
-
bandras54
aktív tag
válasz
Sondi1986 #21119 üzenetére
Egyszerre tobben is reagaltak a kerdesemre es egy valaszban irtam.vki a sapphire-t ahanlotta a dupla venti es nagyobb bordak miatt.a hangzavar engem sem erdekel, a homerseklet a jelenlegi kartyamnal is felmegy 70ig.az is belefer.elso sorban a megbizhatosag erdekelne a vtx es powercolor eseten.mivel vki azt mondta egy muhelybol jonnek ezert gondolom megegyeznek a negativumok, pozitivumok.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Töki bácsi #21131 üzenetére
Kártyánként eltérnek: [link]
Számomra is fura hogy az nv-nél ahogy csonkítják a kártyát annál kevesebbet fogyaszt, AMD-nél meg hát valahogy nem így jön le.
De ha az 7870XT árát nézzük akkor is 20k-val olcsóbb a 7950-nél. -
Apollo_21
addikt
válasz
->Raizen<- #21072 üzenetére
Csodás 5let. Kérek infókat h mit nyomkorásszak mert a cpu hőmérséklet nekem is jól jönne!
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Sondi1986 #21128 üzenetére
Szerinted ezek az adatok helytállóak lehetnek? Engem kicsit zavar, hogy a 7950-nél rendre többet eszik.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Töki bácsi #21121 üzenetére
hát fogyasztás mérőm nincs de biztos többet fogyaszt.
Mivel fogyasztásba a 7950/70-hez kell mérni.
de a sima 7870-nél többet fogyaszt. -
RVR400
veterán
-
Arkennys
addikt
-
Beretvás
veterán
-
Arkennys
addikt
válasz
Beretvás #21118 üzenetére
Szép
Nem rossz eredmény ez főleg alap órajelen sztem. Egyébként nekem meg pont az tetszik a kártyámon, hogy látom a hőcsövet a ventik alól kimászni.
Hangoskodással meg nagyon vájtfülőek egyesek, ennek sincs hangja kb
Meg hát, azért amióta gépeim vannak, anno úgy hozzászoktam, hogy egy gépnek igenis van hangja, hogy nem hisztizek azon
Most is itt figyel a gépház a fejemtől olyan 40 centire, de szinte semmit nem hallani, pedig nem figyeltem, h csendes konfig legyen belőle
Én 920/1260-on használom most
-
Sondi1986
addikt
válasz
bandras54 #21116 üzenetére
Nem értem a kérdést!
Én a VTX3D ajánlom mert jóval erősebb a a sima 7870-nél. De alapon nincs hangja csak játék alatt jön meg de akkor se annyira hogy zavarjon, különben is a játék zaja elnyomja.
Melegedés meg bőven belefér a 105fok-os limitbe mert nekem eddig max 74 fok volt 1200/1650 órajelen, egyszóval tuningolva. -
bandras54
aktív tag
Jogos,masik tipust neztem.valoban 1 ventis.elvileg a PCs tipus mas hutest kapott.AZ sem segitett?
-
Arkennys
addikt
Ezt megértem, de ez a durranásos agyhalál is bármelyikkel előferdülhet, codegennel is szerintem kb u. akkora esély van rá hogy viszi a gépet, mint mással. Alapvető túlfesz és hasonló védelem azokban is kell h legyen. De persze, amúgy is rossz ómenné tették már ezt a tápnevet
Megbízhatósággal vigyázz majd, mert az új chieftech-ekben rendre elfüstölnek a kondik (szintén szervizes mondta, hogy ahová az került az utóbbi időben rendelői kérésre, meglepően sok jött vissza hamarosan, főleg ezzel a jelenséggel). Az FSP ami nagy név, és arról nem is hallok ilyet, na meg az általánosan is elfogadott, hogy megbízható. Talán még a Seasonic amit több ismerősöm is használ, és nagyon elégedettek velük. OFF végeRazer6666: Hát, nem is kell azt gyötörni
Mennyik ezek az alap órajelek megkérdezhetem érdeklődésből?
-
Pferi
senior tag
válasz
Arkennys #21092 üzenetére
Volt Codegen tápom is, de én arra számolok mindig hogy "ami elromolhat az el is romlik"... Pár éve a gépemben szó szerint eldurrant (fustölt, szikrázott stb.) egy Enermax eg365ax-ve. Tápcsere után a gép tökéletesen működött. Ha ez egy gyengébb minőségű táppal történik, akkor lehet hogy nem úszom meg egy tápcserével. Én a saját magam példáján tanulok, ezért inkább egy megbízhatóbb tápegységet veszek.
-
bandras54
aktív tag
A powercolor oldalan a PCs-es tipusok dupla ventisek.Meg igy sem tudjak huteni?mit tud AZ a kartya?
-
Beretvás
veterán
Az , hogy 500w-os táp kell neki úgy ahogy van hülyeség.. Mielőtt terjeszted az igét nézz körbe.. A gyártó azt azért írja oda mert van aki no name táppal hajtja a masinát és azok a hulladékok soha sem adják le ami rájuk van írva, ezért méretezi túl a gyártó a tápot. Simán elég neki a 400W minőségi táp is..
-
daveoff
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Robot fűnyírók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest