Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz
hege8888 #65404 üzenetére
Szia! Ugyan a többiek már megválaszolták, de mivel nekem ilyen házam volt az első újonnan összerakott gépemhez gondoltam megerősítem a 2002-es dátumot
. Nálam egy 1,3GHz-es Morgan magos Duron lakott benne. Viszont szerintem a Tiédet később adták el, mert a floppy helye üresen van - vagy valaki megtartotta a floppy borítását. 2002-ben úgy rémlik még azért jól jött a floppy.
Szerk.: Jah és nálam VIA KT333-as chipset volt a proci mellett.
Szerk.: Most jut eszembe az előlapi USB sohasem működött nálam, ez nem tudom a ház hibája-e vagy az újdonság hatása, de a helyi számtech boltos szerint ez eléggé általános volt, úgyhogy nem nagyon foglalkoztam vele. -
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #65497 üzenetére
Hát elég nehéz volt 4 db 256 MB-os 800-as modult összekaparni. 128-asból lehet találni, de azt én keveselltem, bár igazából az is elég 2000/XP/2003-hoz.
Még lezárót is sikerült szereznem, ha nem lenne meg a 4 modul.
Na, nekem meg olyat nem sikerült sosem, pedig nagyon ment volna egy sima s478 után. Mondjuk azóta már kompatibilis lapom sincsen, ezt elengedtem.
Az i850-be 2 GHZ-es Norhtwood Pentium van, talán erősebb nem is menne bele, meg egy overkill VGA, Sapphire X1950 GT 256 MB. -
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #65492 üzenetére
Garázsgépnek most egy Core 2 Duo T9300 szolgál, ASUS IMISR-VM lapban 2*2 GB DDR2 800-as SO-DIMM ramokkal (az IMC 667-en hajtja őket, ez a max), IGP-vel egyenlőre, az jelen esetben egy Intel GMA X3100. Azért van a lapon egy x16-os fullos slot is, akár VGA-nak is (HD 5670-el leteszteltem). Meg egy 500 GB-os HDD van W7x64-el. Itt a korhűség nem feltétlen volt szempont, a használhatóság annál inkább. Mindezt egy Acer Veriton 2/3 gen. core i s1155-ös lapot fogadó Brand gépházba tettem bele.
S478/S462-vel mostanában nem volt időm foglalkozni.van belőlük pár darab. De a kedvencem az Intel Desktop Board i850 -es lap 4*256 MB 800-as RD RAM-okkal.
-
Fred23
nagyúr
válasz
jokeph #65491 üzenetére
A retrózást most egy Dell GX270 sff-ben kezdtem újra, szóval ezért is tudom annyira átérezni. 2 hét után már elkezdtem venni a nagyobb gépeket, de maradt kedvencemnek a kis Dell. Még egy új tápot is vettem bele, hogy 10 év múlva se legyen vele baj. Viszont abban -kinyitva- csak kipróbálni tudom a nagyobb kártyákat, tartós használatra már nagyobb gépház kell.
A 9550 erősebb és húzhatóbb, mint gondoltam, keresgéltem kicsit.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #65490 üzenetére
Biztosan voltak vele páran így, ismervén a korabeli nagyon gyengusz IGP-et (kiemelten a harmat gyenge Intel IGP-et).
Soltek Barebone QBIC socket A-s gépem volt anno a LAN-partys gép sokáig (2004-2009), ebbe volt egy Athlon XP 2600+, 2*512 MB DDR 400, 80 GB HDD, GeForce 3 Ti 200, majd 4 Ti 4200, majd 6600 GT.Mázli, hogy elfért benne bármilyen normál magasságú 1 slotos VGA. Hosszból Sapphire X1950 GT volt a vége, az már határesetesen fért bele a kieg. molex tápcstik miatt.
-
Fred23
nagyúr
válasz
zoltanz #65474 üzenetére
Egyeseknek a 6200-as igazi mentőöv lehetett. Én 2004/5-ben még ATX házba építkeztem, de át tudom érezni, milyen lehetett egy ITX-es casual gamer arcnak egy low profile 6200-as, mikor az megjelent.
Volt ugye az MX4000, az FX 5200 (és nem tudom, volt -e 128 bites LP kari, de én még olyannal nem találkoztam), meg a 9550. Utóbbi volt a legerősebb, húzva talán hozhatott 6-7k pontot 3DMark2001-ben (tipp, de majd letesztelem, a 64 bites FX 5200 4200 pont körül ad). Aztán jött a 6200-as a 10k pontot is megugorva.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Bile Demon #65487 üzenetére
Hivatalosan nem támogatja, de attól még megy 2x50-en is.
Az akkori procik kvázi-szorzófüggetlenek voltak, mert még nem volt értelme korlátozni. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #65487 üzenetére
Nem, a dx50 utan az intel max 33as fsbvel adott ki procikat.
-
arn
félisten
Sose tuningolom a retro hweket, max erdekessegnek. Itt is csak az xt mag miatt erdekelt.
-
Bile Demon
őstag
Nekem ez az első olyan, ami megfutja az XT szintet, csak ezért említettem. Pedig 2003-2006 között volt egypár. LAN party-ra (nyaranta1-2 alkalom) mindig vettem egyet apróneten, aztán elsóztam, amikor adódott rá megfelelő alkalom. Napi használatra (net+movie) praktikusabb volt a passzív 9600XT. Egy idő után már olyan olcsó lett, hogy megtartottam a Core2 megjelenéséig.
Amúgy nekem annyi is elég, ha stabilan működik.
A kártya elődje, amit tavaly vettem, csak RAM underclockkal működött gyári RAM órajelen szemetelés nélkül, azért is emeltem a feszültséget 2.5V-ról 2.8V-ra.
A Hynix RAM-nak több kell:
Mint a Samsungnak:Szóval ilyen is van, amikor a gyártó benéz valamit...
Aztán persze én is benéztem az ellenállásértéket. -
arn
félisten
Akkoriban mar elegge szenne volt hajtva az r300, az en 9800 promon is r360 van, ugy remlik fel lehetett az xt fole huzni.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #65482 üzenetére
Az R360-at az XT-re szánták, így jobb esélyekkel futja meg az XT szintet.
Persze emlékszem, voltak olyan R350-ek, amik szintén jól mentek...Egyébként ezek 15 éves képek arról a konfigról, amin a megjelenésekor toltam a HL2-t:
(a Promise RAID vezérlő kártyán 200GB-s Barracuda-k + akusztikusan optimalizált chipset hűtő) -
válasz
Bile Demon #65481 üzenetére
nem hibázik XT órajelen se
Az elég jó a kis hűtőjével. Én csak 391/351(700)- re mertem tenni, pedig 8cm- es sufniventi van rajta. Megpróbálom azért majd fokozatosan mennyit bír. Valszeg nem nagyon fog 400 fölé menni
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #62472 üzenetére
Most, hogy megkezdődött a téli szünet visszahoztam a fenti gépet 9800 PRO-t tesztelni. A jobb oldali R360 chipest (2004.18.heti, pont egy évvel fiatalabb, mint a másik ami R350-es):
Az alsó a gyári hűtője, azt javítottam (tisztítás, zsírzás).Lett ilyenem is hozzá, de nem volt szívem felbontani, inkább szobadísznek használom:
Teszteltem futólag Atitoolal, nem hibázik XT órajelen se. Nem lesz OC, de jó érzés, hogy tudná. Az előző 6db 9800 PRO-m egyike sem ment 400MHz fölé. Volt olyan is 2003-ban, amiben 2MHz tartalék volt... dühömben el is adtam hamar... Aztán olyanom is volt (5.számú), aminek gyárilag rossz volt a RAM feszültsége (HYNIX RAM-nak több kell), azt javítottam:
Működött rendesen. Odaadtam egy technikusnak, hogy forrasszon rá odavaló SMD ellenállást, megtette. Csak épp rossz értéket mondtam neki, és extrém feszültséget kapott a RAM. A kártyának annyi lett... R.I.P.Ezzel is elégedett vagyok. Nem korhű, de olyan szépen darál.
Stabilitástesztnek volt Prime95 és 3DMarkok:
Aztán feltettem a magyarított Half-Life2-t. Betöltöttem, és lassan végére is érek.
-
M577 sokadik folytatása. Proci 500- ról >> @600- ra, valamint kisebb BIOS és driver-változtatások.
konfig :
M577
K6-III+ @600
128MB SD CL2-2-2-5
AIW R9800Pro
Awe64
10GB Fujitsu HDD
LG DVDR
LG CDRW
Win98SEA 3DM99 eredmény javult, több mint 200 pöttyel :
3DM2001, stabilan 4000 fölé hozza, itt a legmagasabb eredmény :
Ez Ákos listájában már a 6. helyre jó. A cél tehát az M577- el is meglett. Feljebb menni Epox G2-G5- el lehetne, de azt eladták megint, immár másodszor, mindkét embernél befoglaltam, aztán másnak eladta
A 3DM2000 olyan-amilyen, ez erősebb követelmény/hardverigény mint a 2001
A Radeon és a chipset driverek verzióit és belövését és a BIOS beállításokat direkt nem írom le, hogy akinek van G2-G5, keresgélje csak meg
hogy melyik a jó/stabil/leggyorsabb (annyit elárulok, nem könnyű).
-
r0b3r
senior tag
válasz
hege8888 #65473 üzenetére
A 120Mb-os lemez az az LS-120 drivehoz való lesz. Ahhoz van egy meghajtóm és szintén 1db lemezem.
Sajnos a 120Mb-os lemezt már nem olvassa, állítólag ezeknél típushiba, hogy hamar elromlik a meghajtó azon része, de a sima 1,44-es floppy olvasására/írására még használható. Egyébként vicces, mert floppy, de 40pin-es IDE csatis.ZIP-em nekem tegnap lett először.
Egyébként nem arra gondoltam, hanem rendes szalagos, kazettás egységre. A DDS-1 az 60-90m hosszú szalagot tartalmaz, 2-4Gb adat fér egy kazira. Csak éppen ..opok a telepítésével.
-
-
A kommented olvasva megnéztem, a fiókban lapul egy 3M kazetta, de arra az van írva 120 Mbyte, mini data cartridge.
Ez ugyanaz?
Van egy At&T-s P60-as a padláson, abban van vmilyen olvasóegység, de odáig még nem jutottem, hogy csak a kazi miatt lehozzam, és beletegyem. Illetve egyáltalán a ketTő összillik-e?Hasonló perverzióból van a fiók mélyén zip vagy milíen floppi is, meg egy piacon mentett floppy, de nem próbáltam őket se még.
A fentebb írt játékos nyűgömmel kapcsolatban:
Quake motoros játékot kár erőltetni nem ATI/nVidia cuccon? Az egyik Sis, (64Mb) a másik Cyberblade (16Mb) vga-s laptop.
-
Frawly
veterán
válasz
Fred23 #65469 üzenetére
Ezzel kár szenvedni, a 11k úgyse lesz meg 2001SE-ben. Ez a 6200-as kártya ennyit tud. Egy Ti4200, Radeon 9600 szintjét eléri persze, de többet nem lehet tőle várni. Ez ilyen lepkefing budget, belépő szintű kártya volt a maga korában is, irodai használatra kifejlesztve. Hűtheted folyékony nitrogénnel vagy héliummal is, akkor sem lesz több erő a kártyában, ha belefeszül.
-
r0b3r
senior tag
Van itt esetleg még egy olyan elvetemült, aki használ régi HP DDS-1 kazettás háttértárat?
-
-
arn
félisten
Nyilvan nemi szandekkal keszitettek elo a lapot erre
de mint irtam ez inkabb veletlen egybeeses, mert a socket2es lapok lif a socket3asok mar tobbnyire zip foglalattal jottek, de vannak mindket oldalon kivetelek. Vannak meg ezen kivul sajatossagok, ami alapjan ki lehet szurni, hogy ez egy regebbi vagasu lap, vagy ujabb.
30-72 pines memoriak, gomb elem hasznalata, chipset tipusa, es vegso soron vrmek. Amikor a dx4 megjelent, nem is volt lap, amibe belement, a gyartok egy koztes foglalatot hasznaltak vrm modulokkal, az dx4 overdrive procik csak joval kesobb jottek, addigra mar a piacon voltak a dx4 ready lapok is.
a detektalas rajtuk mulik... pl az asus gx4nel vhol “automatikus” a valtas, a koztes orajeleket meg jumperolni kell. De pl nincs 5v a dokumentacioban. Viszont annyi jumper van, hogy a dedikalt feszultsegjumpereken kivul mindig van, ami meghatarozza ezt.
-
Sziasztok!
Két laptopon, két játékkal is szívok:
could not load opengl subsystem
A ROTC Wolfeinsteinnel, és a Jedi Outcast-tel is ez a helyzet. Felteszem az XP sp3-t, előveszem a régi
cd-m amiről anno játszottam, és nem akarja.
Gugliban annyit találtam, hogy pl töröljem a wolf .cfg fájl-ját (de ilyet én nem találtam a wolf mappájában), vagy
szedjem le az Opengl32.dll-t és ezt tegyem a játék mappájába. Ekkor nem hibával állt a játék konzolja, hanem kilépet,, és az MS-hibajelentés jött fel.Mi a halál változott, hogy gyakorlatilag szűz rendszeren nem akar működni egy játék?
98-on is próbáltam, a Jedit, de ott is ez a hiba jött fel. Igaz nem ATI/nVidia grafikus kártyák vannak a laptopokban, de elméletileg mindkettő bírná, (öntesztben mindkettő játék azt írja, hogy alkalmas a vas) -
-
Fred23
nagyúr
válasz
DarthSun #65455 üzenetére
+ jokeph:
A 64 bites memvezérlő szerintem nem lesz akadálya annak, hogy 3DMark2001-ben GF4 Ti4200 szintet hozzon kicsit meghúzva. Nagyjából elég még az is, amit a 64 bit és a gyári 800MHz ad. Ha a GPU-t fel tudom nyomni 400 körülre, félhetnek a GF4-ek.
Viszont 10 MHz húzástól is egér lagot kaptam, gondoltam, felteszem a gyári chipset drivert, talán segít. Mínusz 1000 pontot "hozott".
Pár nap múlva tesztelek 6600 GT-vel is, kíváncsi leszek, nálam mennyit hoz majd!
-
gban
veterán
-
válasz
jokeph #65449 üzenetére
Nekem a második 6600GT érte meg az árát (már retroként), számtech bolt lomis doboz, viheted ez már hulladék. Egyébként meg szép kártya, annak ellenére hogy Inno3D
, bár nálam még most is ok, mert a 1060- asom is Inno, GDDR5X ramokkal.
Nyilván AGP, PCIe- ben már inkább a későbbi modellek játszanak...
(#65448) Fred23 : 2.4- es Bartonnal van 6600GT eredményem, olyan 1.6- es az arány [link], a 6800GT- vel van 3GHz Prescott, ott is csak 1.78 az arány (a kis különbség) [link], bár az a proci meg megy 4GHz- en is, úgy már elhúz kissé...
(#65454) arn : állítva, és jól álcázták
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #65447 üzenetére
Kétségtelen, de ahogy írod is, az a pici plusz erő sosem érte meg a jóval vaskosabb árcédulát.
Ami nekem megérte anno újonnan, az egy MSI NX 6600 GT volt, majd ezt váltotta egy Sapphire X1950 GT. Na, ez már a királykategóriába tartozott. Természetesen, AGP-s VGA-król van szó mindegyik esetben. -
válasz
Fred23 #65444 üzenetére
Attól függ milyen procival hajtottad
. Az eredmény azonban a 6200- hoz képest viszonylag erős.
(#65445) jokeph : ár-teljesítmény szempontjából tényleg a 6600GT a favorit, a 6800GT természetesen lenyomja, de nem annyival, amennyi az árkülönbség (mármint a korabeli). Hasonló mint a HiFi- ben, kis különbségekért sok pénzt kell fizetni.
-
Fred23
nagyúr
válasz
jokeph #65445 üzenetére
Van 6600 GT-m is.
Viszont most ez a kis 6200-as mozgat nagyon. Ahogy nézem, a procimmal egy Ti 4200 alapon kábé itt van, 600-800 pont hátrányban lehet csak a 6200-as, vagyis kicsit húzva simán hozhat egy Ti 4200-as szintet.
Illetve más driverrel talán több pontja is lehetett volna, ezt a 77.77-est azért tettem fel, mert benéztem a 6200-as topikjába, és ott kidobta a kereső, mint jó meghajtót. De simán lehet, lehetne ennél is jobbat vadászni. -
jokeph
nagyúr
-
válasz
envagyok #65437 üzenetére
Én használok de PC- hez, felinstalláltam a programját (modern gépre), pen config futtat, a létrejött virtual floppykra tartalom rámásol, 386- ra rádugni a Gotek- et, pen bele, aztán már megy is szépen. [link]
Amigás használathoz (ha így ott nem műkszik) sztem frescho tud útmutatást adni.
-
unclefucka
senior tag
válasz
envagyok #65437 üzenetére
Nem értek a Gotek-hez, de az nem valami saját, spéci file-rendszert használ?
Csodálkoznék, ha az Amiga megenné a FAT32-t.Úgy tudom, hogy a Gotek feltördeli a Pendrive-ot kicsi, megadott floppy méretű részekre és utána az egyes részek között lehet váltogatni. Aztán az adott -mondjuk így- floppy-particióval meg azt csinálsz, amit akarsz.
Legalábbis az eddig látottak alapján így tudom elképzelni a működését.
-
gban
veterán
Ha jól emlékszem, már az 5v-os prociknál megjelent a beejtős - felhajtós - modern proci foglalat, plusz ilyen benyomós foglalatos lapban nem is rémlik hogy lett volna olyan ami 3v-ot támogatott volna, szóval ha ilyet látsz, szerintem nem kérdés a kérdés, első ránézésre lehet tudni hogy csak 5v-os megy bele.
De szóljatok ha tévedek, rég volt... -
envagyok
veterán
Van itt valaki, aki Goteket használ?
Vettem ezt : [link] Elvileg azt írja a tag, hogy a Flashfloppy rá van telepítve.
Vettem egy df0-df1 switchet is.
Formáztam egy usb pent fat32-re, felraktam rá az autoboot.hfe, a hxcsdfe.cfg, és egy user ff.cfg-jét bemásoltam.
Külső amiga floppyt cseréltem ki, a belsőt békén hagytam, és beraktam a df0-df1 kapcsolót.
Viszont sajnos semmit sem csinál a gotek, mikor arról próbálok bootolni.
000 van a kijelzőn. -
Bile Demon
őstag
A sima WT-s intel DX4-100 5V-on is stabil. BIOS support se nagyon kell hozzá, csak külső 33MHz, a többit megoldja.
Az overdrive prociknak van saját VRM-je.
Létezik VRM-es socket kiemelő (jó ritka).
Talán a lapodba is be lehet ültetni a megfelelő alkatrészeket, ha ki tudod deríteni mi kell bele.Én maradnék a klasszikus DX2-66-nál abban a lapban.
-
Win 10 alatt catalyst control centert hogy a fenébe indítom el?
Felraktam a 4850-eshez a legutolsó win7 64 bit drivert ami tökéletesen megy de kellene bekapcsolnom a crossfire-t valahogy csak a CCC nem indul el.
Próbáltam az exe-t kompatibliítási módban, rendszergazdaként de semmi csak feladatkezelőben látom hogy megy de nincs ablaka. Ha asztal jobb gombal indítom el akkor CCC alkalmazással jelenleg nem konfigurálhat beállításokat.
Ötletek?
Az biztos hogy win10 kompatibilis vele mert ez már modern kártya és ennél régebbi is megy de a ccc-t nem sikerült elindítanom. -
arn
félisten
Van rajta vrm? Bios szinten, ha 95os... tuti tamogatja. Persze lehet overdriveokat is belepakolni, de eleg unortodox, mert anno annyiba kerultek, mint egy sima proci + lap. Nem erre a piacra talaltak ki, hanem az amerikaira, draga brand gepekhez, ami ugyanugy nem ert semmit egy-ket ev mulva.
-
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Opti PAT48PG-0.30 1995-ös VLB alaplapba szerintetek mi a maximális processzor amit lehet, vagy érdemes belerakni? Most egy 486 DX2-66 megy benne stabilan. Vagy érdemes valami ritkább, nehezen beszerezhetőt keresnem (pl Overdrive??)? Valami kevésbé hétköznapi procinak jobban örülnék bele, ha már az egész gép nem hétköznapi.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #65423 üzenetére
Milyen proci?
-
Sanchez638
addikt
Véletlen.
-
Lesz egy 775 hobbiprojektem:
Prociból is olyan lesz benne amit itthon nem találni, azaz szerintem kellene lennie de valamiért nincs (talán oem lehetett). Nem xeon, nem quad és kicsi szorzós, se a wiki oldalán se intel oldalán nincs fent pedig kommersz darabnak kellene lennie.
Ami biztos az a lap Giga P35 DS4, kettő 4850 1gb-os, és budget kingmax micron D9 ramok.
Cf kábelem még nincs de szerzek. -
arn
félisten
a lapon meg turbo lednek van hely, gombnak mar nincs, max a sleepre tudom rakotni, de nem fogom. illetve van pl a ventinek egy harom pines csati, ami a korban abszolut nem volt jellemzo, de inkabb nem kiserletezek vele, mert egyszer mar legegettem egyszer hasonlot a felredugdosassal. async cache van meg rajta a socket7re jellemzo pb helyett, igazi atmeneti lap
csak 120at fog kiirni.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #65418 üzenetére
oszinten... fogalmam nincs
igazabol a dx4 + p3 eleg lenne a 90es evekre.
szerettem volna egy konfigot, amikor a penya meg nagyon majernek szamitott, a socket5 meg egy evet sem ert meg.
-
arn
félisten
válasz
hege8888 #65409 üzenetére
Rakeresni tulzas
atnezek egy csomo korabeli ujsagot es ha talalok olyat, vagy ugyanabba a csaladba tartozot, akkor megvan az evjarat. De ez csak regi gepes reviewnal mukodik, akkoriban nem voltak haztesztek.
De ilyen jellegu olcsobb haznal szvsz remenytelen, olyan 2000 utan volt lehetoseg brandesitett hazat venni, a nevesincs hazakat nem teszteltek.
Nekem a matrica autentikusnak tunik, inkabb a drv nem passzol bele korban. En egy odivatu nem tul regi haznak neznem.
-
Fred23
nagyúr
válasz
unclefucka #65412 üzenetére
Köszi a kiegészítő megnyugtatást! Rákeresek majd, mennyit kér a 6600 GT, aztán számolok, aztán talán beteszem egy tesztre azt is, de tényleg csak akkor, ha az jön ki, hogy biztosan nem hal meg a tápom.
-
unclefucka
senior tag
válasz
hege8888 #65409 üzenetére
hege8888:
SB = Sandy BridgeFred23:
Az AGP Slot használ mindenféle feszültséget 3,3V - 5V - 12V, de összességében a csatin keresztül max. 50W-ot tud adni a kártya felé. 12V-os ágból 1A-t vesz fel amúgy.
Ezen kívül a Prescott sem vesz fel 89W-ot állandóan. A 160W-os táp még akár elég is lehet, ha egy olyan videokártyát teszel bele, ami nem igényel kiegészítő tápot.
Az ilyen -brand- tápok szerintem még +20% tartalékkal rendelkeznek. -
Fred23
nagyúr
válasz
Fred23 #65410 üzenetére
Kerestem egyet gyorsan, azt hiszem, megnyugodhatok: "The AGP 3.0 standard (AGP 8x) can only deliver a maximum of 41.8 W (6A from 3.3V, 2A from 5V, 1A from 12V = 41.8W and an additional 1.24W could come from the 3.3V auxiliary at 0.375A)"
-
Fred23
nagyúr
Van egy Dell sff gépem, benne a brand saját márkás 160W-os tápjával, ami +12V-on maximum 9A-t tud, +5V-on 11A-t. Nekem régről az rémlik halványan, hogy az AGP slot -a PCIe-vel ellentétben- képes használni a +5V-os ágat is, nem csak a +12V-osat. Ez valóban így van?! Csak azért kérdem, mert ez a 160W-os táp jelenleg egy 89W TDP-s 3GHz-ces Prescottot hajt, mellette pedig cserélgetem a VGA-kat, ma például két FX 5500-at teszteltem ebben a konfigban. Elméletileg, ha az FX-ek akár csak 20W-ot fogyasztanak a +12V-os ágról, a tápom már éppen a teljesítőképessége végső határán van túl egy hajszállal. Ha viszont az AGP slotnak jó a +5V-os ág is, nincs semmi baj.
Az, hogy még nem halt meg a táp, betudható az ügyes Dell mérnököknek is, akik 110%-os terhelésre is felkészítették, de az is lehet, nincs is túlterhelés. Esetleg pedig: az AGP slot talán éppen tudná a +5V-ot is használni, de azt is el tudom képzelni, hogy ezzel a lehetőséggel x kártya meg nem tud élni.
-
A az Intel matrica miatt én is inkább Sulinet-fénykori gépre tippeltem, csak a benne lévő megsárgult CDRW miatt gondoltam, hogy korosabb. Mi az a SB celeron?
Másik, a boltosoktól lehet ilyen "by Asus", "Powered" "Intel Inside", egyéb matricákat lejmolni?
arn Te hogy szoktál rákeresni a házakra? gugliba beírod az évet, meg hogy "PC cases"?
-
-
flymi
addikt
Ha esetleg valaki keresne retró nem gyári hűtőt (vagy Zalmant) AMD-re annak itt van EZ!
Nem az én hirdetésem, nem ismerem a tagot de ennyiért vétek lenne veszni hagyni. Ez egy nagyon jó kis hűtő! -
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest