Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Felvázolta a Vision 2025-ön az Intel, hogy mi várható jövőre
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #116098 üzenetére
Megértelek
Még talán egy rövidet írok majd a DOS kor végéről. Windowsba nem akarok belemenni ... azt majd akkor ha már nem lesz Windows sem
Pikari: ezt nem tudom. Van itthon egy 120 MHz-es 150+ és egy 133MHz 166+. Az előbbi a falon van, a másikat mintha néztem volna és működött, de nem esküdnék meg rá. Egy L-es 200-assal együtt próbálgattam, de nem sokra mentem velük, mert a gép amibe szerettem volna az nem igazán volt kompatibilis velük már vrm szinten sem, és eléggé fagytak.
-
-
A 6x86 1995 végén már kint volt, a legelső 100 Mhzes példány. Magyarországra később jutott el, a már nagyobbak, illetve nagyon sokan egyáltalán nem is forgalmazták később sem.
Elég sok negatív előítélet volt vele szemben, de én nagyon szerettem.Az ET6000-re írtam is hogy csak a következő évtől volt a piacon. Nem olvastad el elég alaposan
A Wiki szerint egyszerre készült el az ARK 1000PV és ARK 2000PV páros, mint 32 és 64 bites megoldás 1994-ben. A neten található képeken is 94-es gyártási dátum van, de kétségtelen, hogy 95-ben volt a magyar árlistákon - ezt bele is írom a cikkbe, hogy egyértelmű legyen. Köszi az észrevételt
-
válasz
MasterDeeJay #116094 üzenetére
Nekem is felesleges lesz egy erős Raptor, de hát Win98- hoz meg kell vennem
.
-
válasz
czundermák #116093 üzenetére
-
válasz
czundermák #116093 üzenetére
AM5 igazából nekem is tök felesleges volt, csak azért váltottam mert 20eft ráfizetésből lett meg az előző i9-esről a váltás. (nettóban vehettem)
Amikkel játszom 1080p-1600p 60hz-en azoknál átlag 30-40w körül megy a proci, maguk a játékok ugyan úgy futnak így fps limit miatt mint a régi skylake-x-en csak sokkal kevesebb fogyasztással. Nem éri meg váltani annak aki nem hajhássza az fps-eket, 60 fps-hez elég egy erős videókártya és a proci ésszerű határokon belüll totál mindegy.
9800x3d totál overkill nekem, még ha levenném 20w-ra szerintem úgy is kiszolgálna. -
válasz
DarthSun #116086 üzenetére
Nálam az FX8350-et 4,8 GHz-en bőven fogni tudta ez a Thermalright Archon IB-E X2. 320 Wattos a TDP limitje, így megörökölte az 1600X majd a 3600X és végül az 5800X, erősen túl lőve a célon.
Ez utóbbit PBO-ban beállítva nem engedi prime95 alatt sem elszállni. Tapasztalataim alapján a smallFFT tesztje volt az ami eddig a legmagasabb hőmérsékleteket produkálta, 73-75 celsius volt. Szívesen rápróbálnám egy AM5 procira, de az a platform nekem kimarad, nincs értelme váltani, sőt downgrade kéne, mert semmivel nem használom ki így sem.
Az Asus Prime X370 Pro cserébe az eddigi legtovább használt alaplapommá vált, mert még most sem igazán érzem szükségét modernebbre váltani. 8 éves, 2017 őszén vettem, azóta csak CPU cserék voltak. Anno az első generációs Ryzenhez készült, de BIOS frissítésekkel már az X3D procikat is támogatja, és semmi teszt nem utal rá, hogy egy X570 lapnál gyengébben teljesítene. Ezt biztosan megtartom amíg retróvá nem válik, már csak néhány év.
-
válasz
Bile Demon #116091 üzenetére
Asrock B650 PG lightning az egyik legolcsóbb ATX lap de normális VRM-el. Biost frissítetttem legújabb 3.20-ra. Igazából nekem eddig is bejött az Asrock azért is választottam azt, Asussal szívtam már eleget meg nekem még régen égetett le egy dual lap xeonokat szóval bizalmam Asrock felé nagyobb, jó persze nem fair pár lap alapján elintélni de ami bevállt azt nem válltom.
Boot időt nem érzem hosszúnak, pontosabban a legelső post volt vagy egy perc azt hittem nem fog elindulni, aztán már olyan mint akár milyen más gépem ami eddig volt. PBO settingben nem kutattam csak egy -30mv 85fok max profilt kapcsoltam be meg kézzel levettem a feszeket mert baromságok voltak beállítva. Ram az szerintem árához képest rohadt jó, 21eft volt 4x16GB, az egyik kit érkezett még csak meg. (early bird promo + kuponok miatt) [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [ennyibe volt]
feszt majd visszaveszem mert szerintem 1.4v még ddr4-nél is gáz volt, legalábbis én 1.35v-ot adtam a 4000-es hynixoknak ez meg ugye eleve fejlettebb tech.
Amúgy windows boot lassú mert szarrá van már telepítve 8.1 sec-et ír a feladatkezelő AMD kártyával, nvidiával a fele. -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #116082 üzenetére
Az Amd/PBO settings menüben akár wattonként be lehet állítani a TDP limitet, legalábbis AM4 platformon.
Milyen alaplap és hogyan alakul a POST time? -
Nagy szerver ESD zacsi viszont még van. Előkotortam, mivel a próbapad körül már megint jópár videókártya porosodik, becsomagolgatom. Utána a második 7800GTX- et is ki kell próbálnom. Tuti jó, mert tesztelve érkezett, de nálam is be kell iktatni, valszeg ez marad az AM4 hobbigépben, Win98/XP alá, a 1060 pedig Win10-11.
-
válasz
Pikari #116088 üzenetére
Meglepődtem én is már az 1600AF- hez adott stealth- on is, elsőre hogy szép és halk, aztán terhelve meg nézem, 80fok fölé ugrott hamar...hamar le is cseréltem a Prism- re, az már jó hozzá, a 3800X- hez adták, de oda meg ez édeskevés...
Hasonló effektus az X99- en is, a kínai kerettel feltettem az AM2 Cu-AL hűtőt, nagyon halvány lett, a 180W- ra specelt toronnyal már rendben van.
Szerverhűtőm nem nagyon van, asszem. -
Pikari
addikt
válasz
DarthSun #116086 üzenetére
Van 4 db szerverhűtő ventim (régi szabvány tápegységhűtő méretű), annak darabja kb 100w-ot tud úgy elvezetni, hogy közben 30 fok marad, ami alatta van. Viszont ez csak 2 pin, nem vezérelhető pmrről. Illetve van 2 db 12 centis szerverhűtőm, az olyan 200w-ot tud elvezetni, az már 4 pin. Ezek ilyen 8w körüli hűtők. Ezzel szemben az AMD desktopra ilyen 2w alatti procihűtőket gondolt pakolni, hogy jólvanazúgy.
-
válasz
Pikari #116085 üzenetére
Én azért lecseréltem az AM4- hez mellékelt nem elégséges hűtőket. Mindegyikhez legalább egyel nagyobb, jobb kell.
A 3800X- hez mellékelt WPrism jó az 1600AF- re, az előbbihez meg egy közepes toronyhűtő kell legalább. 60 fok max, teljesen terhelve, a 90-95 fok bökné a szememet. -
Pikari
addikt
válasz
Semmi új nincs a nap alatt, AMD rendszerekben kb AM2 óta a 100w körüli procik 90-95 fok körül mennek egységsugarú aluötvözet hűtéssel, normál multimédiás és irodai házakban. Az amd nem igazán foglalkozik azzal, hogy a processzorokhoz normális hűtést adjon. Még az AMD spire hűtőkből is kiszedték a rezet, és teljesen aluötvözet testre álltak át, mondván, hogy minek az bele. Ráadásul ezek a ventillátorok is rohadt gagyik, egy rendes szerverhűtő simán dupla ekkora levegőszállítást tudna produkálni.
-
válasz
Az Integral felmegy rá, tartalmaz már mindent a legmodernebb gépekhez is, bár ott már a szerkesztővel be kell pakolni az új moddokat, az alap ISO még nem tartalmazza, inkább csak az alapokat és középrégieket. De nem gond, komfortos a mellékelt szerkesztő, és gyors gépen hamar kész a beforgatott image.
De amint fentebb is említettem, akkor van értelme, ha XP komp videókártya is kerül bele. -
válasz
KROK640 #116081 üzenetére
XP SP2 elvileg nem ok. Nem megy fel rá a SATA AHCI+a 128GB RAM driver. Az Integral SP3 már készre szerkesztetten is tartalmazza ezeket.
Valamint XP- hez kell a GTX980Ti vagy régebbi videó.
Win98 ok, ahhoz van driver, bootlop javító is, de oda meg NV7xxx/6xxx kártya kell, későbbihez nincs driver. -
válasz
Pikari #116078 üzenetére
Állítható 65-95 között, én 85fokra raktam -30mv-al és TDP limitálva 105w-ra. Gyakorlatilag ugyan azt a teljesítményt kapon mint gyári értéken csak kevesebbet eszik. Sajos nincs 65w beállítása csak 105 és 120w.
Top léghűtővel 85 fok lenne totál maxra terhelve, AIO-val ez lehet kevesebb. Nem akkora tragédia hűteni szerencsére mint elsőnek gondoltam.
https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/25.html
Játékok alatt kemény 30-40w fogyasztással megy nálam. De ez csak egy 8 magos és az x3d visszafogja a boostot, munkára nem is ajánlanám. Ez tipikus játékos proci de abban a legjobb.
Ramok kínaiak, 50 fokon mennek terhelve, alulfeszelem majd azokat is XMP 6400, 1.4v ami szerintem sok, CAS32 a gyári. Én csak 6000-en használom azt szereti az IMC.KROK640
Nem tudom hogy képes lenne-e rá amúgy mert ez már eléggé modern platform. Talán CSM-et sem tud.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #116077 üzenetére
Ez a beszéd!
Jó kis régi normális házban, ahogy én is szeretem
Igazi jó kis sleeper gép lesz ez.Már csak a modern rendszer mellé stílusosan egy XP-t (SP2) is fel kellene rakni
-
válasz
Jó kis(vagy inkább nagy) project. Retróval akkor egyesül igazán, ha felmegy rá a Win98
.
-
Pikari
addikt
válasz
Azok a procik elvileg 95 fokig mennek gyárilag, ez az üzemi hőmérsékletük. Én a 3950x-re vettem most gyári spiret, amit csak azért kénytelen voltam megvenni 7000 forintért postával együtt, de még nem teszteltem le, hogy mit fognak együtt alkotni. Ha 90 fok alatt lesz, akkor rendben, úgyis lesz két venti a házban pluszba levegőt kavarni.
-
Egyesítve retró és modern.
2006-os chieftek házban.
FM2+ cooler 9800X3D-n... Nem..nem hűti le sajnos...90fok és hajszárító hangja van. Pedig totál új, azaz én bontottam ki a hűtőt, proci nem volt hozzá...a kuka mellől.Még a paszta is ragadt rajta amit csodálok ennyi év után.
Szóval lett inkább rá egy Corsair H100 ami még az X6 1090T procimon volt. Mx6-al kenve. Ennek meg se kottyan, 60-70 fok max.
Bőven sok rá. Természetesen fel lett töltve és kitakarítva mert dzsuvás volt. Ideiglenes mert nem fér a házban , azaz elfér de be van dobva és nem szellőzik. Majd valami normális AM3-as hűtőt keresek használtan azok nem drágák.
-
Elkészültem a következő fázissal a régi játékok kapcsán ha valakit érdekel:
https://logout.hu/bejegyzes/az_elso_32_bites_jatekok_a_pc-ken.html
Összeszedve az adatokat, meglepett, hogy 95-ben már mennyire nem volt elég semmire egy 486DLC konfig, 94 volt az első és utolsó szép éve.
Az emlékeimben egészen ideáig úgy élt megszépülve, hogy 96-ig vígan elvoltam vele -
arn
félisten
Scsiban nincs sok tapasztalatom… utkozhet vhogy a scsi es az ide csatorna? Ha a scsi vinyo bennvan a gepben, es az iderol bootolok, belefagy az msdos bootba.
Ebbe a socket4 csodaba akarok eletet lehelni, idevel rendesen megy. A sajat asus scsi kartyaja nincs meg, de ha le is tiltom a lap scsi biosat (ami ehhez a hianyzo kartyahoz tartozik), az adaptec elegge meg van kergulve benne - pl azt irja, hogy van egy masik adaptec is a gepben. Bootnal a vinyot megtalalja, de a biosbol nem latom.
Gondolkodtam, hogy korabeli adaptecet kellene venni, de igy lehet megis az asus scsi kartyaja lenne a jobb valasztas.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #116065 üzenetére
Jó, persze, igaz, én is tudnék venni most AM5-ös platformot, de egyrészt elégedett vagyok a mostani gépemmel (még), másrészt másra is szánom a pénzt. Ez a 2035-ig jó stratégia, épp most építettünk így havernak gépet (igaz ő 2032-2033-at mondottm aztán majd meglátjuk) ami végül ilyen lett :
GIGABYTE B650 EAGLE AX, AMD Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5 RAM, Radeon RX580 8GB GDDR5, Samsung 990PRO 2TB M2, WD Red Plus 8TB HDD, FSP VITA GM 1000W. A VGA csak ideiglenes, oda még jön majd egy RX 9070XT.#116064 FoxiestFox : Hosszan anekdotázott itt, hogy milyen szegény környéken él, és sokáig még a C2D-s gépek is elmentek feléjük. Csak örülök, hogy végre jobban megy a sora
-
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #116060 üzenetére
a napi gépem összerakására eddig 120k-t költöttem összesen, két hónap alatt, szóval az egyelőre még messze van a lottónyereménytől
akarok bele egy másik biost flashelni, hátha valamelyikkel elindul. de az atiflash és atiwinflash egyik verziója se hajlandó futni, szóval egyelőre compatiblity hell.
-
Pikari
addikt
aha, elsődleges vga-t pcira állítottam, és beraktam mellé egy pci-os kártyát, így a gép bekapcsol, és az eszközkezelőben látszik
-
-
Pikari
addikt
Szóba került pár napja a beszerezhetetlenné vált Radeon 3850 AGP változat, ami állítólag bánatos összegekért megy, és évente kb 1 db van eladó az országban. Az esélytelenek nyugalmával rákerestem. Találtam egy eladó példányt, ami figyelgetett "ajánlatot várok" felirattal. Az eladó azt mondta, hogy mindenféle fura alakok heteken át írkáltak neki, beszélgetve a kártyáról, meg az időjárásról, egyfajta furcsa autisztikus vonzalmat kifejezve a kártya birtoklása iránt. De megvenni senki se bírta, csak csorgatták a nyálukat rá. 10-est ajánlottam rá, azt mondta az eladó, hogy 16+posta áron vihetem. És így is történt, meg is vettem. A működőképességéről nincs semmi infóm, mindenesetre a kártya megjött. Aztán hogy működik -e, nem működik, felgyújtja -e az alaplapot, a tápot, vagy az egész házat, az már más kérdés. Ha működik, akkor valószínűleg meg fogom tartani hosszú távon is.
-
Az idejét nem is ellenőriztem-ill nem emlékszem. Valami Intel volt, ha jól rémlik, jó hosszú kártya. Odaadtam Bacsisnak, hogy próbálja ki, de nem tudom mire jutott vele.
Én bepakoltam a PCI AHA 2940UW- t, azt azonnal látta minden, aztán ennyi volt a SCSI történet. Kess nélküli, de S3- ban is jól műkszik, a kessest meg felejtősnek jegyeztem be.DOS alatt nem is nagyon kell, esetleg csak NTFSDOS, vagy DOSLFN ha modern gépben használatos. Ja meg a SATA AHCI com verzió, ha DOS alatt kell elérni sok TB- os meghajtót.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #116046 üzenetére
a cache vezerlo jo moka, de igazabol smartdrval ugyanaz (gyorsabb is)
illetve pl a soros atvitel furan lassu rajta, ez a vezerlo sara, a korabeli vlb vezerlok mar tobbet tudtak. ettol fuggetlenul erdekes dbja a kornak, par evvel kesobb mar senki nem hasznalt ilyesmit, vhol 92-94 lehetett a fenykora.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #116044 üzenetére
de irtam, c2q configban - ez a legmodernebb pcm, amiben van meg ide
LGA775 (Nov 2006), Windows XP SP2
Intel Core 2 Extreme QX6700 CPU
Zalman CNPS9500 AT CPU cooler
Asus P5W DH Deluxe (Intel 975X) mainboard
Corsair XMS2 2G DDR2-800 RAM
NVIDIA GeForce 8800 GTX 768M PCIe VGA
Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty (SB0460) sound card
Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty I/O Drive (SB0250) I/O Drive
Western Digital Raptor WD1500ADFD 150G SATA HDD
Western Digital RE2 WD5000YS 500G SATA HDD
Pioneer DVR-111DBK DVD-RW
Antec P180B case
Corsair CMPSU-520HX PSU -
Elég változatos
.
Ahogy pld madnessben a Patriot SATA 128GB SSD.
Win98/FAT32/CDM2/secv : 120M/s - irreálisan alacsony
XP/NTFS/CDM3/secv : 1GB/s - irreálisan magasAzért a Promise/kessesnek volt/van haszna.
Az Everest meg talán túl alacsonyat mért. Win alatt van célirányos driver+UDMA lehetőség, bár nemtom a WD2420 mennyit tud ebből. -
A Core esetén én is tapasztaltam - az átvitel relatíve kicsi, az elérés meg abszolúte más, gyorsabbat mutat mint Win alatt, flash/SSD már gyakran n/a.
Melyik Everest verzió ?, madness gépen megnézném a későbbi vadállat SATA HDD/SSD- ket, mit mutat, mennyit gyorsultak(az sem gond, ha nem reális eredményeket mutat modern gépen, általában azért támpontot ad).
Ha jól követtem, nem írtad milyen konfigban mértél. -
arn
félisten
válasz
envagyok #116039 üzenetére
altalaban a vinyon levo datumkodot nezem, ha nincs, akkor szoktam a nyakot nezni, altalaban a chipek par honappal korabbiak, mint amikor a vinyot elkeszitettek. de jo otlet, megnezem, azon mi van.
quantumoknal pl csak a nyak alapjan fogalmam, hogy kb mikori a vinyo.
ps: fedolap van a nyakon
szoval ennel kozelebb nem kerulunk.
-
arn
félisten
raktam meg bele ket quantum scsi vinyot, amik 94 januarjaban jelentek meg. az egyik egy igazi monstre duplamagas db, 1800mb, a masik a korszakban atlagos 270mb. a budgetdrive modernebb es gyorsabb konstrukcionak tunik.
az 1800as a p60 buildbe lenne
csak meg kell korabeli scsi pcios kartya - ahogy mericskeltem, olyan 1.5x gyorsabb mint a korabeli highend ide driveok.
az 1800s 1329 dollcsiba kerult, ez manapsag 2861 lenne.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #116030 üzenetére
Nah itt van… szoval ez a fiskalis eves lesz a logika. De furcsallom, hogy igy miert csak majusra kerultek piacra. 3-4 honap utan meg szoktak jelenni. Akkor lehet az a datum nem korrekt, valoszinubb lehet 99 vege - ez a vinyo a barracuda ii, ami elvileg az ibm 34gxp elleneben jott, az mar 99 masodik feleben elerheto volt.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #116033 üzenetére
nem vagyok biztos, hogy a korai dboknal korrekt ez a smart ertek - egyreszt meglepodtem, hogy milyen koran megjelentek a smartok, masreszt a total gyanus ertekeket bele se irtam, de meg igy is van egyket furabb ertek (alacsony count magas futas, vagy a forditottja) - olyan 98tol mar rendesen tamogathattak a gyartok, egysegesen.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #116032 üzenetére
itt van egy xedik leiras is - a fene se tudja mar melyik igaz, meg melyik evben... mert ez alapjan meg 2000 januar... de nyolcadik nap nem igazan van a heten
a piacon olyan majus kornyeken jelent meg, a januar meg elkepzelheto is lenne egy korai peldanyra.
Seagate Date Code Format
So how do we decode this number? The format is simple enough, YYWD or YYWWD where Y is the year, W is the week number and D is the day number.Seagate uses a fiscal year for their calculation which starts on the first Saturday in July (week 1), with the days of the week running from Saturday (day 1) through to Friday (day 7).
For example, the fiscal year 2021 starts on Saturday 4th July 2020 (Date Code 2111) and ends on Friday 2nd July 2021 (Date Code 21527).
-
arn
félisten
válasz
Pikari #116030 üzenetére
ennyire nem egyszeru
ez a seagate fele kodolas (4-5 szamjegyu kod), van ra jopar kalkulator, de amiben bizni szoktam, az eppen lerohadt, a masikak meg szvsz rosszul szamoljak.
egy masik leiras alapjan a 00 az 99et jeloli, mert attol szamoljak a kodot, es 48ik, nap, de az sem tunik realisnak. majd ha mukodik ez az oldal megnezem.
erdekes az is, hogy keves vinyo futott akar egy evet is. vmelyiknek meg tok brutal start countja van, valszeg vmi idiota program leallitotta folyamatosan, csoda hogy tulelte (es hibatlan). de az alacsony countos de magas uzemorasak is vmi szerverben lehettek.
-
arn
félisten
lebencheltem par vinyot a c2q gepemben - amik a tobbi gepben vannak, azok sajnos nincsenek benne (azok a favoritok).
erdekes latni milyen szepen nott a sebesseg. erdemes megnezni az elso fireballt, milyen brutal volt akar az egy evvel korabbi vinyokhoz kepest is. ez mar a 640mbos tanyerokkal van, sajnos nem a legelso kiadas, az kb fel evvel elobb jelent meg.
-
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #116026 üzenetére
Igen.
-
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #116017 üzenetére
Ez szerintem, tobb mint 1 gumino
Eleve fizikai hardware, amit dugni kell a gepre
.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #116017 üzenetére
Ez a csavo ugy nez ki mint a harkonnen a duneben.
-
leweegee
aktív tag
Sziasztok, valakinek nincs kallódóban superdisk ls-120 floppy? Szívesen vennék/csereberélnék egyet.
-
Guminő-pártiaknak ez elég jó eszköz lehet DOS gaminghez: TM32.
-
ityam
őstag
válasz
Pikari #116013 üzenetére
tippem szerint is "csak" driver probléma lehetett.De ugyanabban a gépben teszteltem a két kártyát. De hát ugyanazzal a driverrel illene mennie ugyanazon beállítások mellett a kistesónak és a nagynak(több játékot is kipróbáltam a VP880al, de mind megfagyott Maxtexturára húzva a driverben).
lehet elhamarkodtam a visszamondást a vp880 ra....
Persze időm sosincs és ezért nem teszteltem más konfigban őket....
Írjak rá az eladóra hogy hátha más tesztgépen menne max texturán és vegyem e meg a karit? -
ityam
őstag
A butított wildcat VP 560 am mellé akartam szerezni anno egy nem butítottat. Sajnos az aktuális tesztgépen nem sikerült ugyanolyan beállításokkal tesztelnem.
A VP560 am max texturere húztam a csúszkát és így teszteltem:
Ami tesztelésen nálam volt kártya az viszont max texurára húzva 1 másodperc után megfagyott minden tesztnél.
Max geometryvel szépen ment csak lassabb volt mint a VP560:
Más alaplappal/win telepítéssel nem teszteltem a VP 880 at. Vissza is vette az eladó. csakhát nem tudtam ugyanolyan környezetben tesztelni a 2 kártyát. Kártya bug volt. driver bug volt(azt hiszem 4-5 drivert próbáltam a VP 880hoz de mind megfagyott minden tesztnél pár másodperc alatt HA max textura optimalizálásra volt húzva a driverben az optimalizálás).
Azóta nem butított vp wilcatot nem próbáltam lehetőség híján. Lehet csak ezt az alaplapot nem szerette a VP880? -
-
cbmfan
senior tag
lenne valamelyikőtöknek Abit BE6-II laphoz HPT366 driver floppyja? kaptam egy dobozost mindennel együtt és csak ez hiányzik ezért kérnék egy szkennelt képet lemezről, hogy tudjak nyomtatni címkét.
-
Pikari
addikt
válasz
ityam #116007 üzenetére
Abban a könyvtárban van a driver, igen. Quake3-mal és 2-vel biztosan működik. A 4xxx széria csak OpenGL-t tud, úgyhogy D3D-re ne számíts. Sajnos a windows98as drivereket nem tettem el anno, most meg már kigették a langolierek őket az internetről (de lehet, hogy eredetileg se volt).
-
ityam
őstag
válasz
Pikari #116006 üzenetére
köszi. letöltöttem.
A tesztpadomon még pont az AGP pros alaplapom van. csak sajnos pont win98 van működőm hozzá. XP telepítést nagyon elb@szcsiztam rajta és aktiválást akar. Éa már egyszer valahogy meghackoltam, de félresikerült a hack és nem tudtam újrahackolni azt az XPt hogy betöltődjön.
De majd ráfexem kicsit.Háthaszerk: Ránéztem amit letöltöttem tőled. Ismerősek a mappák hogy próbálkoztam ilyesmikkel. Quake2 vagy 3hoz működik valamelyik(WCGDRV gondolom max ez)?
-
ityam
őstag
válasz
Pikari #116000 üzenetére
jaja az a 4 es elosztó nem gyakori. Erről jut eszembe hogy van valami nv quadrom is amin 2db gef4MX 460 van. Az emlékeim szerint ehhez is 4 es elosztó volt, de techpowrup szerint 2 kimeneten 2 es elosztó van:[link]
ezzel lett még egy kétcsipes AGPs videokártya. Bár ezt még részletesen nem teszteltem, de amennyire tudom SLI-t nem lehet belőlük kihozni.
de azt hiszem van még valami matroxom amihez 4 es elosztó kábel van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5700X OEM
- Intel Core i5-12400 Processor ( IGPU-val ) + ajándék Bending correction frame (Finalcool)
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5 12600k processzor 59000 Ft
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest