Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ok majd időt szakítok rá, már amelyik kint van tartalékként, asszem 1db (ezt majd lefotózom mindkét oldalról), többi gépben, azokat kissé körülményesebb előszedni a piramisból. Valamint a CMD- ről készítettem fotót a front oldaláról még régen [link], erről tudsz szakértői véleményt mondani ? Már amennyi látszik, a Google arhiváláskor rendesen betömörítette, pedig 16MPx- es fotót töltöttem fel.
A CMD amúgy szépen műkszik egy 486- ban. Örültem mikor hozzám került, sokat adtunk el a számtechben, a tulaj jó kártyának tartotta, de én már csak véletlenül, retroként jutottam hozzá. -
gban
veterán
válasz
quailstorm #66692 üzenetére
Megvan a bekötés, köszönet Sanchez638-nak, kaptam kölcsön egy pumpát.
Simán megoldható lenne egy DVI - DSUB átalakítóból is, csak tele vannak ezek öntve műanyaggal, nehéz szerelni.
Majd hőlégfúvóval megpróbálom kifolyatni az anyagot -
-
quailstorm
félisten
-
gban
veterán
válasz
quailstorm #66689 üzenetére
Ez EVC, P&D és M1-A néven fut inkább.
A DMS-59 az 59 pöcök lábból áll, míg ez 30 láb + 5 amiből 1 lap, olyan mint a dvi.
Horror áron van csak mindenhol ilyen.
Jó lenne szerelhető DVI csati is de az se nagyon elérhető. -
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #66689 üzenetére
Nekem is az volt az első gondolatom, de az 59 pin-es.
-
gban
veterán
Nincs valakinek ilyen csati / átalakító / bármi ami így néz ki, elfekvőben?
Ez ugye a V3 3500 pumpáján van, de fellelhető több HP vga csatlakozónál, meg gondolom máshol is.
Olyan mint a DVI csak nem 24+5 hanem 30+5 tűs. -
Valóban izgalmas darab lesz, mégha a VLB IO hiányzik is, kíváncsi leszek a fotókra, pld a black display az milyen
. Doom - 486 DX40- en is anno a custom pályák azért akkori szemmel is beszaggattak
, gyűjtői lemezen voltak, betöltöttem, aztán tapasztaltam hogy az alapjátékhoz képest szinte befagyott a gyorsnak hitt VLB- s 486- om. Egzotikus darab lehet még a Computer Zone 200W PSU, ilyenről nem is hallottam
. Valamint honnan a túróból szerzel ennyi Creative Sound Blaster Pro 2.0- át, sok van, vagy áttetted másik gépből ?
(#66685) benedekco : félretro csúcs, mely nekem is álmaimban szerepel, vagy esetleg kompromisszumként egy jó kis 1366, persze mindkettő jófajta alaplappal, megbízható forrásból, és nem utolsó sorban ha esetleg elkülöníthető lóvém is lesz rá...
-
Processzor gyűjtők figyelem.
Gyűjteménybe felajánlok egy professzort.
Itt található. -
arn
félisten
hogy egy csomot gorcsoltem a socket3as dx4en, a socket2es dx2 nagyon kis fain gep lett, raadasul minden korhu benne (1993 okt)
fotok kesobb, csak ennyi van fenn egyelore. azert nem dx2ot epitettem korabban, mert tul lassunak talaltam, legalabbis ha a doom 25 fps lassu (ami amugy 93ban gigauberbrutal volt a szokasos 5-10fpsekhez kepest). a dx2 otletet azert nem birtam elereszteni, mert 93ban kaptam az elso gepemet, es akkor ilyesmi szerepelt nedves almaimban. egy wd90c33 kontroller talan jobb lenne, de sehol nem talalok.
Intel OverDrive 486DX2 66
DTK PKM-0037S (SiS 85C461)
8M FPM RAM
Prolink Computer MVGA-PS805 1M VLB (S3 86C805-P)
Creative Sound Blaster Pro 2.0
DTK PTI-227B ISA controller
Western Digital Caviar 2420 420M HDD
Panasonic 5 1⁄4 FDD
Mitsumi 3 1⁄2 FDD
Baby AT (black display)
Computer Zone 200W PSU -
Érdekes egyébként, jó ideje figyelgetem én is. Korhű vinyóval talán még könnyebb a téves következtetés, ha szabad ilyet mondanom. A korhűségre a legnagyobb kontrasztú ellenpélda nálam a 40GB- os Maxtor a 286- ban [link]. Az ISA annyira korlátoz hogy a linear csak 1.8MB/s, viszont a track-track léptetésnél látszik (0.6 ms) jól hogy gyors vinyó dolgozik a háttérben. Ha erre egy korhű vinyót kötök, könnyebben gondolhatom hogy annyit tud, amennyit egy retro bench lemér. Áttéve egy 486+VLB IO- ba aztán látszik mennyit tévedtem. Mondjuk sztem így nagyrészt egy csónakban evezünk.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #66672 üzenetére
A legyege az volt, hogy nem mindegy, hogy melyik vezerlot tarsitod melyik meghajtoval, kulonben rossz konkluziora jutsz. Erdemes az adott korbol szarmazo vinyokat hasznalni.
De pcios 486ban vagy vlbs vezerlonel is van olyan fajta, ill beallitas, ami szinte semmivel sem gyorsabb, mint egy isas vezerlo.
-
válasz
DarthSun #66665 üzenetére
A tuning
Az AData- k valami anomáliába ütköznek a P4P800- al, néha megy, néha bizonytalan (sima 400- on, CL3- ban is), vagy megfáradtak, vagy nem szereti a lap, később kiderítem.
A Geil Kitt- et választottam helyette, mely alacsonyabb órajelű, inkább az időzítésre hajaz. Persze nyomulhattam volna fordítva is, de ha már ezt a karakterisztikát ajánlja a gyártó. 426MHz lett CL 2-3-3-7- el. Gondolom feljebb is megy, még CL2- vel is, de a visszaosztás után ennyire jött ki az FSB emeléssel. Kicsit kalkulálni kellett. Mikor kész lett a terv, jött 3pass MemTest, biztos ami biztos, nehogy szétvágja a jól feltelepített vinyót (nem Ghostoltam, vinyóhiány van, beszerzés tervben). Lazán vette eszméletlen RAM és cache sebességekkel.
A lap+proci továbbra is jó erőben van, szépen megy a 4GHz.
A 3DM99 látványosan megugrott - 17056 --> 21177A 2001 pedig 13414 --> 14767, ez már nehezebb feladat. A 9600TX- et a különlegessége miatt kunyiztam el, de nem gondoltam hogy ilyen teljesítményre képes.
A 4GHz természetesen csak a tuning kedvéért ment, véglegesre 3.7 körülire állítom majd. A visszaállítás előtt még azért stabilitás/játék tesztek, valamint belepattintom a 9800Pro- t is, kíváncsi vagyok avval mennyit megy.
-
Win98 van rajta. XP alatt nem is megy az SLI, illetve nagyon nehéz összehozni. Úgy néz ki reális, jó az a kártya. Igen, valószínűleg a Copper/1000 erősebb a magasabb órajelű Cerkánál, valamint én hetekig kísérleteztem vele, talán eltaláltam a legjobb variációt az összes beállítást/drivert nézve.
-
gban
veterán
-
Közben próbáltam felfogni a gondolatmenetedet
. 386- ban nézem a méréseim, DOM és HDD is 1.6MB/s, annyi hogy a DOM elérési ideje NA, olyan gyors gondolom, az átvitelt pedig az ISA IO csatoló korlátozza. 486- ot nem blogoltam (viszont asszem már mértem), de SS7- ben már megugranak a sebességek 10MB/s környékére [link]. Viszont asszem hogy 486- ban egy jó VLB IO, a 3-4MB/s- al elegendő, mármint a géphez viszonyítva, ott nagyon nagy programokat nem kell töltögetni, másolgatni.
-
arn
félisten
van nalam egy vlbs cachevezerlo (korban 93 vege, 94 eleje - 286 procival)... kb a legjobb pelda, hogy miert nem erdemes a szezont a fazonnal keverni
a 93as dx2-66on dolgozom, ez az idevezerlo nem egyszeru kerdes. egyreszt 93as vlbs vezerlot nem talaltam, amik vannak, azok mind 95 kornyeki eide vezerlok. meg van egy 93as isas kartyam.
az isas kartya kb 1800kb/snal tetozik, egy jobb vlbs kartya olyan 3400kb/sot tud (csak hogy mennyire nagy dobas volt a triton fx... az 11000kb/sot). ezek a bufferelt sebessegek, ez annyit jelent, hogy jo esetben a vinyo cache buffer tud ennyit, a soros es random atvitel meg evekkel kesobb sem erte ezt el.
eloszor mindig sdkartyaval kezdek, annal termeszetesen a random atvitel is tudja az 1800kb/sot, mindenutt ki van maxolva. a vlbs cache vezerlovel a bufferelt sebesseg 15000kb/s korul van (ez lehet fake ertek), viszont olyan 1000kb/s a soros es a random atvitel. 420as wdvel (93 vege), az isas kartya 1200kb/s soros atvitelnel, 900kb/s randomra. egyertelmuen a hdd limital, teljesen mindegy, hogy milyen kartyat raksz eleje, isas, vlbs.
ami erdekesebb, hogy a wd vinyoval viszont nagyobb atviteli sebessegeket mutat soros es random atvitelre is, mint az sdkartyanal (1200kb/s vs 1000). ergo, az egeszbol az jon le, hogy sdkartyaval a sima isas kartya is jobb valasztas (1800kb/s vs 1000), viszont korabeli vinyoval siman lelepi a cache vezerlos kartya az isasat (1200kb/s vs 900).
ha gyakorlati merest nezek igazi masolassal kis-kozepes fileokkal, 3m54s cache vezerlovel csak 1m40 lesz (nagy meretu fileoknal kb egal). mar egy gyorsabb, nem korhu vinyoval is borulna a keplet, az sdkartya viszont teljesen felrevinne az egesz merest - ahol az alacsony eleres miatt amugy sem erdemes ezen rugozni, de a sima atviteli sebessegek megleptek.
-
válasz
DarthSun #66656 üzenetére
Hát úgy néz ki hogy még 2004- ben is elegendő volt a P4+R9600TX. Szépen fut az UT2004. A memóriafoglalás nagyobb de nem túl magas - 867MB. Ez már meggyőző, a Loew driver bizonyította hogy kiváló. Teljesen stabil a gép és ugyanolyan villámgyors mint a driver nélkül. A RAM felhasználást nézve elegendő is lesz a tuninghoz a 2x512M AData Kitt.
-
zoltanz
nagyúr
Ha már klasszikus játékok, tegnap jelent meg a Steam-en a Source motorral felújított első Half-Life végleges verziója. 18 € Már a béta sem volt rossz, kár, hogy a multi szerverek kihaltak.
[lYoutube Trailer]
[Steam] -
válasz
DarthSun #66654 üzenetére
Quake1-2 folyamatos demo ok. 3DM2001 ok. Quake2 ablakban - 620MB fizikai RAM- ot használt a gép. Erősítsünk, feltettem a SeriousSam2- őt, szintén ok, itt pld 722MB a foglalt RAM :
Nagyon szépen fut a játék. Teljesen nem meggyőző számomra még mindíg, ezért felpakolom az UT2004- et, az talán mégtöbb RAM használatot produkál, a vasat legalábbis jobban igénybe fogja venni.
-
Loew driver próba. Feltettem a memdrivert. Shutdown. Kicseréltem a 2x256M Kingmaxot 2x1GB szintén Kingmaxra.
Úgy néz ki megy a 98, egyelőre hibátlannak tűnik. 512 feletti RAM- al általában már boot alatt kékhalál volt, de desktopon +pogram indításakor mindenképp hiba - fagyás, kékhalál, szabálytalan művelet, out of memory üzenetek valamelyike mindíg befigyelt. Persze fel kell tennem valami erősebb játékot, tovább tesztelni sokféle program és szituációt.
Tehát íme az előzetes jelentés, a sokféle patch, hack, neten található tanácsok, beállítások eddig minden esetben megbuktak, de a Loew driver működik -
cbmfan
senior tag
lapokat tesztelek, egyik ezt írja POST kártyán és leáll:
most borítsak rá két felest?
-
válasz
MasterDeeJay #66646 üzenetére
Elvitték! Ha lész meg valami ingyenes cucc akkor írok!
-
válasz
Ganz-[HUN] #66647 üzenetére
Nem szeretném postázni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #66646 üzenetére
Szia. Lehet vinném ha postázod.
-
Ingyen elvihető top p4 konfig. [link] (ára már nem érvényes, ingyen adom.)
Valamit amd 754 félgép szintén ingyen:
Abit nf8, 2x512 ram,3000+, 7600gt zalmanos.
Veszprémben vagy Balatonfüreden átvehető fix helyen, nem viszem sehova. Minegyik gép működik.
Nem látok bennük fantáziát, rámentem a s2011-esekre, kell a hely. -
envagyok
veterán
Egy XP-s tesztgépbe szeretnék tesztelni egy voodoo2-őt.
Milyen driverrel érdemes próbálkozni?
A fastvoodoo2_4.0_xp_ge driverrel próbákoztam, az fel is teszi a drivert, eszközkezelőben is látszik, de 3dmark99-ben nem lehet kiválasztani a voodoo-t renderelőnek. -
Frawly
veterán
Gyors kérdés: az AMD K6/III 500 MHz-es proci Intel vonalon kb. minek felel meg erőben?
-
válasz
DarthSun #66632 üzenetére
Az volt -számomra - a fő probléma, hogy nem is jött fel a menü, ahol választani lehet, hanem egy error üzivel kilépett.
De tegnap némi netdúrás után a következő megoldással (hátha másnak is jól jön) elindult a Turok:
A frissen telepített játék fő könyvtárából el kell távolítani a 3dfx, meg a többi dll-t, csak a D3D -s maradjon.
Ebben az esetben feljön a menü, és innentől már sima ügy. -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66625 üzenetére
Teljesen jó a Prescottokhoz a Win98. Kicsit overkill, meg az OS behalhat tőle, ha nincs fent a folt az 1 GHz feletti procikhoz (cpufix vagy mi a neve). Meg annyi, hogy a Win98 nem használja ki a Preszit, nem támogatja a több szálat, meg nem nagyon tud egyébként sem túl sok szutykot egymás mellett futtatni, mivel instabillá válik a hekkelt DOS alapú architektúra miatt. De amúgy teljesen használható rajta, chipsetdriver is van Win9x-re az s478-as lapokhoz.
Az 512 MB feletti memóriamennyiség is megoldható, valami registry hack kell hozzá, nem emlékszem, ha akarod, utána tudok keresőzni.
Ámbár Win98-hoz meg a rájuk készült progikhoz bőven elegendő az 512 MB RAM is. Ennél több csak az XP-s progiknak és játékoknak kell.
-
válasz
DarthSun #66628 üzenetére
Persze de én kedvelem az ilyen aberrációkat, nem tartom be az időutazás szabályait.
(#66630) hege8888 : a menüjében a Riva128- at kell választani, tökmindegy milyen kártyád van, még Voodoo esetén is. Kiválasztod, bezárod a játékot majd újraindítod és már megy is a 3D gyorsítás.
-
Sziasztok!
Win98/Turok-kal (a1997es) kapcs kérdezném.. Találtam egy videót, ahol 4 mb S3-al megy a progi pár másik játék társaságában (1nsane, stb).
Ezen felbuzdulva feldobtam egy P3-as notira, amiben 4 Mb ATI Mobility van. Viszont erre azt írja ki, hogy nincs 3d accelerator card..Esetleg tegyek fel neki Catalystet, mert most csak egy mezítlábas mobility driver van fent..
A zipjében volt egy "missed dll" mappa, 2 dll fájlal. Ha ezeket bemásoltam a játék főkönyvtárába, anyival jobb volt a helyzet, hogy nem egyből dobott hibát, de ugyanúgy kilép.. -
Ganz-[HUN]
addikt
Valaki tudna egy pinoutot adni PQFP am386dx-40-hez?
-
Mégegy kitérő projekt. Szokásomhoz híven eszement
, ha ezt arn meglátja bezáratja az internetet...
...Igen, igen..., Win98 a Prescottal. Láttam hogy a 478- as lapok többségéhez fent van a Win98 chipset driver.
Namost, régebben taglalták hogy a Win98 túl gyors gépen behal. Valamint hogy a max FAT32 HDD, melyet támogat 30GB. Ezeket ellenőriznem kellett. Szépen fullra installáltam a 120- as Barracudára, semmi gond, szépen megy, vinyót egyben látja.P4P800
Prescott 3GHz delidelt, alapon egyelőre
TT SilentTower
2x256M Kingmax DDR400 dualCH, egyelőre
Radeon 9600TX
SB0220 Live+alaplapi hang
Barracuda 120GB
LG DVDR+LG CDRW
700W táp
Win98SE+UOSPAmi feltűnt : BIOS- ban a RAM- ok DCH, proci HT. Oprendszerben single és Cores/Thread 1. A Cores ok, a 98 nem lát több magot-szálat. Azt azonban nem tudtam hogy a DCH sem megy. Mindegy ettől függetlenül műkszik, nem is akárhogy.
Hasonlítgassunk, igyekeztem mindent beállítani az előző Via laphoz hasonlóan. Teljesen nem sikerült, mivel a 9.3- as Catalyst helyett a 6.2- est kellett feltennem, azt írogatják, ez az utolsó mely támogatja a 98- at.
Tehát minkét rig alapon, kivéve a Radeonon van egy pici tuning :
Via - 3DM99 alapon - 14620
Intel - 3DM99 alapon - 16927
Via - 3DM2001 alapon - 12340
Intel - 3DM2001 alapon - 13414A Via (tuning) shootok egy előző hsz- omban láthatók, az Inteles alapon is magasabb lett, ezeket csatolom :
Ez nyilván nem azt jelenti hogy a kedvenc oprendszerem gyorsabb mint az XP. Ne feledjük, a chipset és a driver is más az Asus lappal. Valszeg a chipset gyorsabb
, a két Prescott egyező (csak az egyik delidelt). Mindegyiken batár hűtő, hőfokok tuti nem szabadultak el.
Következik majd a Loew driver próba. Eddig az 512M feletti RAM kísérleteim sorra kudarcot vallottak (a Win98 512M felett eldobja az agyát), de ez ígéretesnek tűnik. Utána pedig a tuning, meglátjuk hogy veszi-e még lazán a 4GHz- et (sokat állt a lap a fiókban).
Ha minden sikerül akkor nem is törlöm a vinyót, annyira kedvelem a Win98- at hogy így ahogy van, készre szerelt gépet építek belőle, van egy szebb házam félretéve. -
Fred23
nagyúr
válasz
DarthSun #66623 üzenetére
"jó ez sztem ha van mindenféle irányzatú ember"
Egyetértek, és igen, általában az AGP-s LP karikat szeretem legjobban. Rajtuk kívül a két kezemen meg tudom számolni, milyen egyéb kártyákat látnék örömmel a gyűjteményemben.
2003-ban pedig egy Radeon 9600 erejű kártya tényleg ott volt a szeren. Néhány kivételtől eltekintve 1024x768-ban, minimum közepes beállításokkal szépen elvitték a játékokat.
Legközelebb, ha lesz rá időm, a Freelancer és a XIII nevű játékokkal fogok tesztelődni, mindegyik 2003-as. Meg talán melléjük veszem az első Splinter Cell-t, mert annak elég nagy a gépigénye, tippre több is, mint az említett kettőé. Bár beállításokkal -ha jól emlékszem- elég jól lehet ezen javítani SC-ben.
-
válasz
Fred23 #66615 üzenetére
Akkor Te speciálisan a lowprofile- osakat kedveled. Van aki az SE- ket és a hűtőket gyűjti, jó ez sztem ha van mindenféle irányzatú ember. A videoból kiderül hogy a 9550, ahogy saccoltam, már eléri azt a szintet ami a legtöbb korabeli játéknak elegendő, a 9600 meg már egész jó, nem is baj mert a 9800- akból kevés működő maradt sajna.
-
válasz
Frawly #66620 üzenetére
Kicsit húztam rajta, @398/351- re állítom folyamatosan minden lapban, melyben jár, hogy lehessen hasonlítgatni. 400 fölé megy, jó példány, de talán így tovább műkszik. Meg előszedtem a fotón látható P4P800- at, úgy néz ki Intelesben többet fog menni, legalábbis a 9600TX- el már toltam egy 3DM99- et, az jóval magasabb mint a Via- sban. Ettől függetlenül jó kis tartalék lesz a Via Asrock.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #66608 üzenetére
Ha húzott 9800 Pro 256 MB-os kártya lenne, szerintem meglenne a 20k is, de kéne alá egy erősebb A64-es proci. A 6600GT szerintem jobb kártya, de a 3DM2k1 jobban preferálja a régi kártyákat, a 6xxx-es széria újításait nem használja ki, meg elég procilimites, főleg alacsonyabb felbontáson.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #66618 üzenetére
A chipset nem fake
azert mukodik...
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #66616 üzenetére
Az alatta és a hárommal alatta lévő lap típusát tudod esetleg?
Szerintem ilyenről tettem be képet nem is olyan rég. -
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
adott egy 386/480 vegyes EISA alaplap.
Egy tranzisztor ki van szakadva a helyéről. sajnos így találtam meg. Viszont nagyon szeretnék már egy faxa kis 386-os pöcöt összepattintani. De alaplpap híján sajnos... lehetetlen
Szerintetek ha egy ugyan olyan vagy hasonló tranzisztort beteszek oda, működni fog a gépezet? Hiányzik még valami fontos alkatrész (gondolok itt arra a krisztálrya ami sockete ott tátong) attól, hogy elinduljon? -
Fred23
nagyúr
válasz
DarthSun #66612 üzenetére
Találtam egy számomra nagyon izgalmas karit, gyakorlatilag egy low profile 9600-as. Egyszer egy ilyet mindenképpen be fogok szerezni. Van eBay-en olcsón, de a szállítás költsége horror.
Gyönyörű szerintem:2003-ból én ennél erősebb low profile kariról nem tudok.
Ha Nálad 9700 pont körül ad 3DMark 2001-ben a minimálisan húzott, 128 bites 9550, akkor ez a FireGL T2 tuti 10k fölött futna!Kicsit meghúzva a 11k se kizárt.
-
-
Fred23
nagyúr
válasz
DarthSun #66610 üzenetére
Pont tegnap mértem én is a 3.2-essel egy 64 bites 9550-et, olyan 7400 pont körül dobott a 3DMark 2001, minden alapon. 64 bites 9600 SE-vel tudnál mérni esetleg (van ilyen karid)?
Én most egy low profile változatot keresek belőle, de sajnos éppen nincs aprón. Nyugodtan privizzen rám bárki a topikból, ha feltűnik egy 64 bites, LP-s 9600 SE, tökre semmi extra kártya, de szeretnék egyet! Elvileg ugye valamivel erősebb, mint a 64 bites 9550, tippre nálam 7700 és 8100 pont között fog hozni 3DMark 2001-ben a Dell GX270-ben.
-
válasz
DarthSun #66608 üzenetére
Végül jöjjön a 3., melyet beterveztem lemérni - Sapphire R9550.
A papírforma érvényesül, de azért egy ilyen 128bites 9550 anno már jó játékélményt biztosíthatott a P4/Barton mellett. Gondolom az ára is alacsonyabb lehetett. Kíváncsi voltam, nem használtam soha, de kihajtva már elegendőnek látszik. A Nature teszt is 30FPS felett maradt végig, a 99 game tesztekben pedig a 100 feletti FPS- ek regélnek. Valamint látni hogy a 9600TX- nek is van létjogosultsága, a maga helyén, belőtték a teljesítményét a 9550 és a 9800Pro közé.
-
-
zoltanz
nagyúr
Natív Linux-os tesztprogram izzasztottam az alábbi gépet:
(A program valamiért 256 MB -osnak ismeri fel a VGA-t pedig 512-es)
Intel G43
C2D Xeon E5205 @2x2926 MHz (Wolfdale)
Radeon HD6350 512MB Driver: AMDGPU
2 GB RAM SC
MX LinuxUnigine Heaven Benchmark 4.0
FPS: 3.9
Score: 99
Min FPS: 2.8
Max FPS: 7.1Render: OpenGL
Mode: 1440x900 fullscreen
Preset: Custom
Quality: High
Tessellation:Disabled -
válasz
zoltanz #66603 üzenetére
Nagyon nem nyüstölöm, beépítve sem lesz, kipróbáltam, tartalék/teszt lap, AGP kártyákat próbálni kitűnő. Még néhány tesztet futtatok amig fent lesz. Ráfújok még 12cm- es ventivel, biztos ami biztos alapon. A FET- ek környéke barnulós, gondolom kapott már terhelést az élete során.
(#66604) Sanchez638 : GAI tesztjénél láttam a 1366- on a Scythe Kabuto3- at, tetszik, lefele is tolhatja rendesen a levegőt.
All : overkill hatásra figyeltem fel :
K6-III+ / R9800Pro - 3DM2001 Nature : 70.6 FPS
Prescott / R9600TX - 3DM2001 Nature : 58.1 FPSPersze a 9800 jóval robosztusabb, de hogy ennyit kihozzon belőle egy SS7. A többi tesztben természetesen ellép a P4, de azért érdekességnek jó. Bepattintom a P4- be úgyis még a 9550 mellett a 9800- at is, meglátjuk...
-
-
válasz
DarthSun #66601 üzenetére
Felment az XP. 3DM99 és 2001 tesztek. A tuning eredmények képernyőit csatolom csak. Érdekesség hogy ennél a lapnál a BIOS és a CPUz más frekit jelöl, a CPUz alacsonyabbat mér. Alapnál BIOS/CPUz - 3GHz/2.92GHz, tuning - 3.45GHz/3.38GHz. Tuningnál a videonak is adtam, de csak lábujjhegyen, keveset.
2001 alap : 12340
99 alap : 14620
Tovább nem húztam, a PCI/AGP freki nem fixált a lapon, nehogy sérüljön valami. Procifesz sem állítható, de a D0- ás proci jól megy alapfeszen is, 3.8- ig is ok P4P800- ban, 4GHz- hez is csak minimális emelés kell. Kazán effektus nincs, hőfok terhelésen 48, idle 32 (legalábbis a lap szerint). Vagy csak amiatt hogy jó a hűtő
. VRM mérsékelt hőfok, éppen bírja még az ujjam. RAM- ot visszaosztottam a tuninghoz, bár lehet bírná a frekit, nem próbáltam mennyit megy, visszaosztva is hozott többletet a CPU tuning. Mondjuk van 560- as AData KIT, de azt most nem dobtam be.
Jó ez a 9600TX is, tűrhetően megy és 2 bevágásos, AGP 2x- esben is műkszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest