Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
Átköltöztettem a HTPC-met egy másik házba, és kapott egy ssd-t is, ezért kénytelen voltam újrarakni a rendszert (adatlapomon megtalálható a konfig). Azóta valami miatt nem megy a dxva.
A catalyst centerben minden képjavító (/rontó) funkciót kikapcsoltam (ez így volt előtte is), XBMC-ben dxva, dxva2 támogatás be, de lejátszás közben a gpu alig dolgozik. Korábban kb 5-10% cpu terhelés mellett volt ~20 gpu használat, most a gpu 10% fölé még a nagy bitrátájú anyagok esetében sem megy.
A dolog leginkább Total Media Theatre 6 alatt zavaró, mert ott dxva nélkül egy 3D-s film lejátszásánál szintén elhanyagolható gpu használat mellett a cpu 50% körül van (néha felugrik akár 90%-ra is), és sajnos képi hibákat eredményez. Itt megpróbáltam a gyorsítás bekapcsolásával és anélkül is. Hardware acceleration bekapcsolásával a cpu használat visszaesett, de a gpu ugyanúgy nem dolgozott normálisan és még durvább képhibák jöttek elő...A catalyst 13.1 64-bit-es verziója van fennt (os: win7 64-bit). Már próbálkoztam azzal is, h leszedtem teljesen a drivert, és újraindítás után ismét felraktam, de nem oldotta meg a dolgot. Valakinek van ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Windows 11
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest