Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz olta #7134 üzenetére

Na, akkor örülök hogy nem vagyok egyedül! :R Kezdtem magam hülyének érezni. :)

Más.
    Most végre, sikerült megtalálnom a számomra legideálisabb fogyasztás szerinti beállítást.
    Így 45 wattot fogyaszt a gép IDLE. Ezen már csak úgy lehetne javítani ha 80+-os tápot vennék. De azt sajnos mostanában nem fogok.

Szóval minden beállítás auto-n van. EPU engedélyezve, maximum power saving. CPB - letiltva. C6 mode viszont engedélyezve. Így sikerült elérni, hogy a tápom nem cicereg load közben mégis alacsony marad a fogyasztás.
    Ha a CPB is engedélyezve van, akkor mocskosul cicereg. Olyan sercegő hangot ad. Még netezés - görgetés közben is!

Ha a C6 mode is le van tiltva, akkor határozottan 10-15 wattal többet fogyaszt a gép. Teljesen mindegy, hogy alulfeszelem-e vagy auto-n hagyom vagy több feszt adok-e rá...

Úgyhogy ez van. Sebessége még így is bőven megfelel. Word megnyitásakor pl kifejezetten úgy érzem magam, mintha SSD-m lenne. :) Csak rányomok és ott van. A régi gépen még bőven volt időm megnézni a kis animált töltőképernyőjét. Itt még nem sikerült elcsípni. :D Netezés is hasonló...
    Szóval azt hiszem ez lesz a takarékos, általános használatra szánt profilom. Beletelt ~ 2 órába amíg minden lehetőséget leteszteltem fogyasztásilag.

Most akkor jön a tuning. Megpróbálom valahogy játékra belőni a gépet. Itt viszont már nem érdekel a fogyasztás. :)

@atti_2010:

Nem hiszek a CPU-Z-nek. Tuti kamu. Valahol azt olvastam - vagy ti mondtátok? - , hogy ennek a CPU-nak maximum 1,9voltot lehet adni. Talán az alaplapi könyvben volt? Nem tudom. A lényeg, hogy így biztos nem lehetett 2,1 volt valójában. Főleg, hogy biosban 1,46 volt kiírva...

Új hozzászólás Aktív témák