- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tamikomac #18298 üzenetére
Az lesz a nyerő
a fogyasztás nem érdekel Plazmára kötve gépezek, és így sincs 10k a villany számla, ellenben a fűtés 40-50k
szóval...
FoLey-v
Azért ez a videó, egy kicsit trükkös, mert a hegyekben neked is menne akár 30 fps-el a játék, de lent a városban? 15
A black Ops-ot én is kipróbálnám, de ahhoz már tényleg kéne vas. -
-
törölt tag
Srácok ezt lessétek meg
Egyrészt itt tényleg élvezhetően fut a GTA5 közepes APU-n (Gép leírás a videó alatt), másrészt szerintem poénos lett, főleg 30 felettieknek, akik 90' évek zenéire csapatták egykor
-
törölt tag
tamikomac
solfilo
Azt lesz szerintem isBár egy A10-es is elég lehetne, de jönnek később játékok, amiket kipróbálnék, oda meg kell majd a kakaó
-
FoLey-v
addikt
+1 X4+dvga
-
törölt tag
válasz
solfilo #18287 üzenetére
FoLey-v
Hát én még nem szoktam meg a 10-est ez a gyors elérés menü pl számomra használhatatlan.
Legalább kettőt kell kattintanom, hogy elérjem a c meghajtót, meg sok más dolog ami nem tetszik. Munkára videót szerkeszteni sem jó. Legalábbis nekemAsrock FM2A55-M HD+
2×4GB Corsair 1600Mhz -
FoLey-v
addikt
válasz
#58450688 #18285 üzenetére
Nekem dedikált vga-m van oda is van írva,hogy GTX 460 előtte nekem is APU-m volt A6 5400K-m. Meg én is kipróbáltam a GTA 5-öt,de ez olyan verzió volt,hogy állítani sem tudtam a grafikát meg mezei is volt majd újra nekiesek. Windows 10-et azért cseréltem le 8.1-ről,mert kíváncsi voltam,hogy milyen,de elsőnek fura volt és elégtelen is voltam utána meg csak megszoktam,de fog javulni még a teljesítménye és most sem rosszabb 8.1-nél a ram kezelése azóta is javult.
-
törölt tag
válasz
FoLey-v #18284 üzenetére
Ez szuper! Írigyekedem most
De neked van mellette dedikált vga nem? én ezt a gta5 videót sima APU-n futattam egy A6400K-s gépen. De gondolkozom, hogy vagy csere olyan procira mint a tied+vga, vagy egy Erösebb APU-ra, mert ez a gta5 marha jó játék
Eddig nem nagyon játszogattam max, néha egy kis Mass Effect. Egyenlőre nem vagyok meggyőzve win10 ügyben, nekem semmit nem javult a teljesítmény, és a dolgaimat is nehezebben érem el, néha gondolkozik picit
-
mmdms
addikt
válasz
frescho #18276 üzenetére
Ejj de bitang jó egy teszt!
Itt nagyon jól látni, hiába veszek meg egy méregdrága karit a 750k-hoz, mondván majd nagy részletességnél úgyse az lesz a szűk keresztmetszet, de arra sokan nem gondolnak hogy a procira is ugyanúgy többletterhelést ró a magasabb beállítás. Ilyenkor szokott az lenni, hogy tátom a szám néhány ember fórumon linkelt mérési eredményén, sokkal gyengébb konfigok viszik "számok szerint" jobban a játékokat, mint amit itthon a saját gépemen tapasztalok. Közben meg a játék minden egyes cpu igényes jelenetnél vagy akad egyet-kettőt, vagy átmegy diavetítésbe a mikrolaggtól. Nem mindenki veszi ezt amúgy észre, de engem a sírba tud kergetni.
Ráadásul ennél az fx-nél ugye még L3 is van, nem is kicsi, a 750k-nak ilyen eredményei se lennének. -
törölt tag
válasz
tamikomac #18277 üzenetére
Igen, igaz. De ha fraps ki van lőve, akkor sokkal jobban fut. Ennek ellenére, csináltam egy picit jobb videót, ha valaki ki szeretné próbáni a játékot, azért el lehet vele ökörködi. Ez a max amit ki lehet hozni az A 6400K-ból, GTA5 ügyben
-
Vegyes limit van. Az a baj, hogy csak atlagot lehet merni a legtobb modszerrel, ahol meg teljesen pontos kepet lehet kapni, ott meg maga a meres hamisitja meg a kepet. Egy 2 modulos AMD-vel (Intel oldalon i3-mal) eleg konnyu belefutni vegyes limitbe ugy, hogy a processzorkezeleo nem mutat meg 70%-ot sem, de a GPU 90% folott van. A jelenseg az, hogy fps-ben hasznalhato erteket mutat mondjuk a fraps, de valamiert nem erezni folyamatosnak a jatekot. Ha a fraps-al a kepek kozotti kesleltetest (abszolut-ot vesz fel, ezert kicsit szamoltatni kell excellel) rogzited, akkor viszont lathatod, hogy tuskek vannak a gorben. Magyarul atlagban 40fps-ed van, de neha 25 ms helyett 50 ms-ig tart egy kep szamitasa. Ez lehet tobb dolog miatt, szerintem ilyenkor a processzor massal is kenytelen foglalkozni, pl. AI, hang, preload... Ugyanigy a modulos felepitesnel a kozos reszek miatt a masik "magon" futo szal is megranthatja a teljesitmenyt (i3 HT detto)
Itt lathatsz peldat arra, hogy 2, 3 és 4 modullal (FX-43xx all legkozelebb egy 750k-hoz) mennyit javul az atlag es mennyit simul a kesleltetes:
-
törölt tag
Üdv!
Tettem egy erőtlen próbát az új win10 esemen, gta5-el az APU A6 6400K gépemen, katasztrófa, win8.1-en jobban futott! -
Faith
aktív tag
Én csak abból tudok kiindulni, hogy a 750 TI mellett volt egy R9 280x kártyám is. Akkor próbálgattam, hogy ugyanazon a beállításon mennyi fps-t kapok különböző játékokban és a 280x mellett mindig jóval több fpsem volt mint a 750Ti-vel, ami ugye lehetetlen lenne ha már a GTX 750 Ti mellett kifújt volna a proci. Afterburnel is megnéztem a játékok alatt a GTX 750TI-vel a gpu kihasználtságot és végig ilyen 99-100% körül értékeket mutatott. De tényleg nem szeretném tovább húzni, szerinted nem elég de szerintem meg igen.
-
mmdms
addikt
De, fullhd-ba játszok. Ott nem minden esetbe volt nyomon követhető, de pölö a 4-be amint faluba érek cpu használat 100%-ra ugrik, és iszonyatosan akad, vga meg 45-60 % között pasziánszozik. Sok beállítással készítettem tesztet, valószínű a te tűréshatárod tágabb, nekem minimum 45 fps kell a folyamatos élményhez. A frametime mérések is nagyjából azt mutatták, ha olyan ~40 fps körül van az átlag, akkor nincs annyira tele tüskékkel a frametime gfarikon, de még itt se valami tökéletes.
De az abszolút jó példa a cod ghost, és a crysis 3. Bizonyos részeken csinálhatsz akármit, kizárt dolog hogy folyamatos legyen a játék. -
-
Faith
aktív tag
Én nem vettem észre, hogy bárhol cpu limitem lenne egy 750 TI-vel. Azért nem ennyire gyenge az FM2-es platform, hogy egy alsó középkategóriás kártyát ne tudna normálisan kiszolgálni... Mondjuk nem tudom mivel játszol, nekem a legutolsó játék amit kipróbáltam a Witcher 3-om volt, de ott is inkább a VGA-t éreztem kevésnek.
-
mmdms
addikt
Amúgy ezekbe a 750k/860k procikba senki se próbálta meg feloldani a gpu-t?
-
sider24
tag
válasz
petivalter #18257 üzenetére
Ki hajtja rendesen azt a videókártyát? Lehet hogy én is be nevezek egy kártyára ..
Bár memóriát is lehet cserélnem kellene szerintem 4gb kevés lenne játékokra..
-
petivalter
csendes tag
sziasztok!
olyan problémám lenne,hogy az alaplapom nem használja az újonnan beletett memória modult.felismerni felismeri a biosban,de úgy látszódik,hogy:
-slotok 1 illetve 3
memória mérete: 4096 4096
engedélyezve: 4096 illetve nulla
így az összes felhasználható memória 4096mb
gondolom biosban kellene valamit működnöm,de nem találtam meg a beállításokat.
gépem paraméterei:
gigabyte g1 sniper a88x
amd quad-core a10 5800k
asus radeon r7 250 2gb ddr3
régi memória: 4gb 1600mhz ddr3 ram kingston( kvr16n11s8h/4 )
új memória: 4gb 1600mhz ddr3 ram kingston( kvr16n11s8/4 )
op rendszer : 64bit win 7
bios tipusa: AMI EFI verzió F7
a régi memóriát használja,bármelyik slotba is rakosgatom őket.
van valakinek valami ötlete,hogy mit kellene csinálnom?hja ha csak simán az ujjat hagyom benne elindul a gép felismeri gond nélkül.
Köszönettel: Peti -
sider24
tag
válasz
MasterMark #18255 üzenetére
-
sider24
tag
válasz
MasterMark #18253 üzenetére
És a biosban az hogy van feltüntetve? Meddig húzzam?
-
sider24
tag
Sziasztok.
Ki szeretném hozni a pc-mből a maximumot és egy kis segítség kellene tuningolásban! (Igp,Cpu,Memória tuning) heeeelp . ..
- Alaplap: ASRock FM2A88M-HD+
- Processzor: A10 5800k +Thermaltake Contac 30
- Memória: Kingston Hyperx Genesis 2x2gb 1600Mhz1920x1080 felbotásban szeretnénk egy kicsit kockulni, persze régebbi játékokkal!
Ha lehet egy kicsit szájba rágósan magyarázzátok el, nem igazán értek a "bios"hoz ..
-
Gézengúz
addikt
válasz
MasterMark #18247 üzenetére
Hagyjuk jó? Ennyire ne nézz.....
-
Gézengúz
addikt
válasz
MasterMark #18245 üzenetére
Ez most csak vicc volt, igaz?
Egyébként a tv-t csak filmezesre hasznalom, beledugtam egy Utp kabelt, gépre meg felraktam az Allshare-t, igy mondjuk sokkal egyszerűbb a tv-vel, taviranyitoval tallozni a gepen megosztott tartalmat! A gep meg ugyis megy ha mar ilyen jol leredukaltam a fogyijat!
-
Gézengúz
addikt
válasz
MasterMark #18243 üzenetére
Asus F2A85M-LE, az nem baj, hogy egyszerre csak egy helyen jon ki a hang, de miert kell ehhez ujrainditanom? Képet at tudja tenni Win+P-re, hangot nem?
-
mmdms
addikt
válasz
MasterMark #18240 üzenetére
Aida64 erre pojjó. Vagy az nem látja ezt? Vagy ha külön szálakon akarod akkor meg msi afterburner.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18238 üzenetére
Én ebben nem látok semmi meglepőt.
Úgy emlékszem volt idő mikor nvidia kártyákat tönkre lehetett tenni a furmark progival, így még mindig azt mondom, elindul a furmark ami k.rva nagy terhet ró az IGP-re és 3.1 GHz marad a CPU-nak.De gondolom normál 3D-s játék alatt már nem 3.1-el száguld.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18236 üzenetére
Akkor is 3.1 GHz a CPU ha az IGP a gyári 800 MHz-en megy?
(De legalább nálad lehet húzni az NB-t, nálam nem.)
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18231 üzenetére
Valószínű a nagy IGP fogyasztás mellett ennyit tud adni a CPU résznek az alaplap.
Itt is ez volt / van csak A8-7600-nál, az meg 2.4 GHz-n megy nagy terhelésnél.
http://prohardver.hu/tema/amd_kaveri/hsz_3453-3453.html---------------------
(#18234) Gézengúz
Sajnos ebben nem tudok segíteni
-
Gézengúz
addikt
No gebasz van, ecsetelném...
2 kijelzőt használok (5800K)
Hdmi-t monitorra,
Dvi-hdmi kábelt tévére, (Előtte fordítva volt szóval ne mondjátok, hogy cseréljem fel)Gtx650-es kártyámnál nem volt probléma a hang, amelyik kijelzőre kapcsoltam (WIN+P), azon küldte a hangot akármin, (DVI-HDMI)
Jelen pillanatban hiába nyomom át a képet a tv-re, aszondja a CCC, hogy az a kijelző nem támogatja a hangot, persze, ha újraindítom, úgy, hogy a tv is be van kapcsolva, ( akkor már van hang a tv-n) akkor meg a monitoron nem akar lenni hang, ahhoz megint egy újraindítás kell (TV nélkül)
Az agyam eldobom, az AMD szoftveresen ennyire kasu vagy hardveresen?
-
MasterMark
titán
válasz
R̲e̲m̲ #18232 üzenetére
BIOS-ban 1200-ra van állítva. Valamiért mindig kevesebbet mutat. (800 az alap.)
Igen, a RAM-ok 2400 MHz-en mennek (1866-os HyperX Fury-k), ahogy az NB clock is 2400 MHz. (1600 az alap NB órajel.)
De most nem ez a gond.
Mert teljesen alap órajelen is, ugyanúgy leveszi 3,1-re, ha a GPU + CPU is 100%.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
MasterMark #18231 üzenetére
basszus, mi az az elmebeteg gpu órajel???? mennyit húztál rajta?
1169mhz?
azt jól értelmezem, hogy ddr3-2400?még gyerekcipőben vagyok apu-témában, ma rakom össze a szekeret...
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18219 üzenetére
El is vitték a procit és a videókártyát is! Számomra jó csere volt meg vagyok elégedve az 5800K teljesítményével 4,2Ghzen! Most megprobalok valami normalis 300W-os tápot szerezni mert ez a 400-as régi Chieftech alapbol is 15W-ot eszik!
5800K
2db 2TB winyo
2db Ocz Agility Ssd
1optikai drive
2*4Gb ramMost szamoltam olyan 60W fogyit, 80-85+ os tappal le kene mennie 50-re ugy gondolom!
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
qqcqqc #18226 üzenetére
Sziasztok APU tulajok!
LoL-ozik itt valaki?
mással nagyon nem játszom, és egy xeon+6990 kombót cserélek le egy 7850K-ra, érdekelne, hogy játszható marad-e a game
16giga 1866os ramot vennék, ez számomra még megfizethető a 2133-assal szemben.
(elköszönnék végre a 600w-os fogyasztástól)
-
válasz
Darth_Revan #18220 üzenetére
A HW monitor hazudik, nálam párhuzamosan volt bekapcsolva az Aida-val és 10 fokkal felémért kb.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MasterMark #18224 üzenetére
MSI A78M-E45
BIOS-ban a hőmérséklet, amit kiír az 40C körül van. -
MasterMark
titán
válasz
Nyugi, csak rosszul mutatja.
Milyen alaplapod van? BIOS / UEFI-ben állítsd be, hogy jelezzen ha 70 fok fölé megy.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Darth_Revan #18222 üzenetére
Hat akkor kifele, indokolatlanul magas feszt ad neki!
-
Gézengúz
addikt
válasz
Turbo kikapcsolva?
-
Darth_Revan
veterán
Hi!
Athlon X4 750k esetében a CPUID HWMonitor-ban a Core package a valós CPU hőmérséklet? Jelenleg a gyári hűtő van rajta és idle hőmérséklet 65C-70C körül mozog, Metro 2033 Redux alatt meg 2 perc játék alatt max 86C-re is felment.
Ez csak nekem tűnik soknak? -
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #18216 üzenetére
Köszönöm, de nálam az északi híd frekvenciája ingadozik és ez a baj.
Mivel ez szorosan kapcsolódik az IGP-hez a baj akkor van, amikor 1097 MHz-re kapcsol játék alatt. Ilyenkor szaggatni kezd a játék. Olyan, mintha az alaplap túl sok prioritást adna a CPU résznek az IGP rovására.
Az A10-5700-al ilyen nem volt, vagy ha volt is nem volt feltűnő, hogy ide írjak.De lehet felteszem a kérdést az Asrock alaplap topikba is.
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdést, hátha itt előbb kapok választ. Melyik a legerősebb apu, ami jó fm2-be? Csak lockmentes darabok érdekelnének. -
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #18202 üzenetére
Kb. én is, de mégis
1097/1197/1597.
És csak bizonyos processzor feszültségnél van 1097/1197 MHz.
Pl. ha elindul a Firefox de csak az megy egyből 1197-re ugrik le az NB.
Több ablaknál már visszaálldogál 1597-re, de gyakran ugrik le 1197-re.
Játék alatt aztán többnyire megy az 1597, de gondolom csak a magas CPU órajel miatt. -
tamikomac
aktív tag
0.776 V / 1597 MHz NB
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest