- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz
csendesjani #18898 üzenetére
Nem szamottevoen gyorsabb 4.5on sem, rakd 4.0ra, 1.35V-el, amig volt 5800am ugy hasznaltam, most a 6800at meg 4.2-n 1.26-al!
-
PuMbA
titán
válasz
csendesjani #18895 üzenetére
AMD-nél tisztán látszik, hogy a processzoraik az architektúrájukból adódóan majdnem alkalmatlanok a tuningra
Már évek óta az A8 szériás processzoraiktól alig gyorsabb az A10 széria, ahol mindent kifacsarnak az architektúrából, aminek még van értelme feszültségben, fogyasztásban és órajelben. Na most erre még rátuningolni okozza azt, hogy megnöveled 300MHz-zel az órajelet és elkezd 30W-tal többet fogyasztani a processzor, a VRM-ek meg az egész alaplap pedig ott pusztulnak meg ahol vannak. Egy Intel processzort ehhez képes nevetségesen egyszerű tuningolni, de drágább is
Ennyi pénzért ez jár
-
csendesjani
csendes tag
Most babrálom..... igen forróóóóóóóóóó
.
Ventit raktam fölé, így tovább bírja azaz később melegszik fel (vrm-re irányitott venti nélkül cpu nyúzás 3-4perc és visszaszabályoz, ventivel elmegy 15-18percet is (4.5GHz - 1.5V).
De hát tudtuk is, hogy ez a lap nem igazán tuningra való, lehet rakok ramsüniket a vrm-ekre és egy ventivel folyamatosan hűtöm. -
PuMbA
titán
válasz
csendesjani #18893 üzenetére
Na forró a VRM vagy nem? Ebből ki fog derülni, hogy az alaplapod nem bírja vagy a húzás beállítások a hibásak.
-
válasz
csendesjani #18889 üzenetére
Turbó kikapcsolása jó ötlet, ahogy fentebb írták.Aztán a feszültség manuális csökkentése is megoldás lehet. Alapon elég sokat kap a Trinity 3,8GHz-en is, ahogy látom a ph-s tesztből.Várni kéne A10-5800K tulajokra, hogy náluk milyen frekvencián és milyen feszültséggel megy a proci. Ha a gyári hűtő van rajta, akkor ez is okozhat melegedési gondokat. Mondjuk nem nagyon értek a tuninghoz, szóval várj más véleményekre is.
-
Gézengúz
addikt
válasz
csendesjani #18889 üzenetére
Turbót kapcsold ki a 3.14csába
-
válasz
csendesjani #18887 üzenetére
4GHz-en mennyi feszt kap?
-
Sziasztok, melyik legolcsóbb APU támogattja HDMI-n keresztül a 4K-t? AMD oldalán nem találom ezeket az infókat. Meg sehol
-
válasz
Balathruin #18882 üzenetére
hupsz félrekattintottam.
csendesjani: Az az 1,5V nem sok a procinak? Lehet inkább le kéne vinni a frekvenciát, hogy alacsonyabb fesz is elég legyen. 3,8 GHz-re 4,6 az +800MHz.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Balathruin #18879 üzenetére
Lehet
csendesjani: Alaplap hőmérséklete? Ha a processzor közelébe nyúlsz a tápellátás részhez, akkor a VRM-ek forróak? Óvatosan csináld
Ez az elavult processzor simán bekajál 150W-ot tuningolva, amit körülbelül semmilyen alaplap nem bír el.
-
Balathruin
veterán
válasz
csendesjani #18877 üzenetére
Ha nem hőmérséklet akkor az alaplap nem bírja.
-
PuMbA
titán
válasz
csendesjani #18877 üzenetére
Hőmérséklet miatt valószínűleg
-
csendesjani
csendes tag
Sziasztok!
Az AsrockFM2A58M-VG3+ R2.0 lapomban az AMD A10 5800K procit szeretném meghúzni, szerintetek hogy álljak neki, az a gond ,hogy 4.6GHz-re húzva ha leterhelem a cpu-t (mondjuk Aida64 rensz.stabilitás tesztel - csak cpu) akkor egy idő után visszaveszi 1.4GHz-re a procit aztán megint engedi 4.6-on azt megint vissza.
Biosban TurboCore kikapcsolva, 1,5 volt a procinak.
Aida cpuid-et nézve terhelésnél egy idő után visszaveszi a cpu mag voltját 0.86Volt-ra.
Miért? -
PuMbA
titán
válasz
Visormail #18874 üzenetére
Intel Celeron G3900-ra
Ha nem jön ki pénzből, akkor marad az AMD, de ajánlottam, mert ezzel csak kevesebb a probléma, illetve a hőfokok sem mennek fel még akkor se, ha 5 centi por lepi a gépet majd évek múlva
-
Visormail
addikt
Már a G3220 is lényegesen drágább 10 260 Ft vs 16 633 Ft. Nem tudom, hogy érdemes e egy nem túl jól eleresztett facebookozó nyugdíjasnak, aki eddig egy P4-eshez volt szokva, jelenleg is azt használja.
Ami ezzel kb egy árban van itt helyi boltban, az a G1820-40 10-11 ezer. Nem tudom te melyikre gondoltál. -
Visormail
addikt
Hello az A6-5400K ma is elég netezős gépnek nem? Leginkább facebookra kellene majd az embernek.
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott egy A10-5700-as apu, illetve a benne lévő vga. Olyan problémánk van vele, hogy például GTA 5 alatt, kis idő után dob egy fekete képernyőt, kiírja, hogy a kijelző nem válaszol vagy mit, aztán sokszor már csak úgy lehet segíteni hogy táp le és újraindít a gép. Az a baj, hogy teamvieweren kellene ezt a problémát orvosolnom, így fizikai szinten nem tudok a géphez nyúlni. Driver problémára gyanakodom, mert erre azért van nem egy két példa neten. Win 8.1 megy a gépen, valakinek volt esetleg hasonló problémája? Mellesleg több játékkal is ki lett próbálva, például tf2, ott instant fekete képernyő a jutalmunk.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.
Kistopi -
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
MSI Bioshoz kellene segítség hogy mi micsoda és hogy tudnám úgy beállítani az OC Genie-vel hogy erős legyen a teljesítmény de ne is haljon meg rövidtávon a gép.
MSI FM2-A85XA-G43 lapom van, benne egy AMD Athlon II X4 740X (4mag, 3,2GHz/mag), emellett 2x2GB Corsair XMS3 1600MHz DDR3 memória
Köszönöm!
-
PuMbA
titán
-
Borosz
őstag
Sziasztok.
Egy kiegészítő kártyát vennék az A6-6400K procchoz és az AMD oldala HD6450-et ajánl hozzá. Kérdésem a hozzáértőkhöz/ilyen tapasztalattal rendelkezőkhöz, hogy ha 128bites a memóriasávszélem akkor attól tehetek-e még mellé 64 bites PCIe HD6450-es VGA-t? 128 bitest ugyanis nem nagyon lelek a PH!-n. (Létezik egyáltalán ebből 128 bites verzió...?) Nem vágyom nagy teljesítménynövekedésre, de nem akarom a 9800GT-met hajtani a gépemben úgy, hogy a lap az asztalomon van - kvázi nem szeretem, ha a táp ott bőg előttem a nagy teljesítményleadás miatt.
1: működhet-e 64bit-es PCIe VGA-val a DualGraphics?
2. működhet-e jól 128 bit-es HD6450-el?
3. működhet-e esetleg más - AMD oldalán fel nem tüntetett, de technológiailag hasonló AMD VGA-val? -
simongab
senior tag
Sziasztok, szerintetek egy DOOM elfut egy 6800 on? (8GB 1866)
-
Visormail
addikt
Hello
A cpu-world adatai hülyeségek az x4 740-ről?
Boosted P states [1]
#1: 3700 MHz, 1.35V
#2: 3500 MHz, 1.325V
Low power P states [1]
#1: 2900 MHz, 0.9V
#2: 2600 MHz, 0.675V
#3: 2200 MHz, 0.55V
#4: 1800 MHz, 0.475V
#5: 1400 MHz, 0.375VHa visszaállítok mindent alapra és autora, akkor is ugyanannyi feszültséget ad neki mint amikor felhúzom a ref clockot 116ra.
A CPU-Z szerint is ennyit kap, tehát nem ez a program írja rosszul. Ha annyin kéne mennie mint ahogy az oldalon írják, akkor miért nem áll vissza? A tuning után beragad valami a feszültséggel és úgymarad, hiába állítom vissza? A beállítás után ki is kapcsoltam és áramtalanítottam is. BIOS reset is kell vagy mi? -
Bander78
tag
Sziasztok! Win7--->win10 frissítésen gondolkozok, amíg ingyen lehetséges. A 7-es jól működik, kérdés, hogy van-e szívás a 10-essel? (Természetesen a témabeli hardver tekintetében értve. Lap: A88XM-plus, CPU: 6800K)
A tapasztalatokat előre is köszönöm! -
MK VII
veterán
Feltettem a Turbo-t 4GHZ-re és engedélyeztem.
Ezek az eredmények.
[link]
Így is felugrik 70 fölé is akár.Hagyjam a fenébe? Csak az a helyzet, hogy jó lenne belőni.. Engem zavar nagyon ez a magas hőfok.
Ha abból indulok ki, hogy az én procimat passzívan 45 fokon tartja egy Hyper T4 4GHZ-en akkor elég rémisztőnek találom ennél a procinál ezeket a hőfokokat.Bár ennél a lapnál elég kevés állítási lehetőség van.. Lehet, hogy itt megállt a tudomány?
-
MK VII
veterán
No.
Defaultra tettem a BIOS beállításokat. Memóriát 2133mhz-re beállítottam.
Vcore-t csak felfelé lehet állítani lefelé nem. Turbo kikapcsolva.
[link]
[link]Aida teszt alatt ezeket produkálja.
[link]Hogyan lehetne belőni ezt a rendszert, hogy mondjuk legalább 4GHZ-en menjen a processzor, de ne legyen a fesz akkora, hogy annyira melegedjen?
-
MK VII
veterán
Üdvözlet, itteni topik lakók!
Adott egy Gigabyte F2A55M-HD2 alaplap és egy A6-5400K processzor.
Történt, hogy haver panaszkodott, hogy lassú a gépe és nagyon akadozik.
Rápillantottam és egy sima program telepítésnél is felment a processzor hőfok 90 fok fölé is. Rendeltem neki egy SSD-t, a rendszerbe és egy Alpenföhn Sella hűtőt.
Összeraktam, felkerült rá a Win8.1 és meglestem a hőfokokat..
Paszta MX4 kerül rá és többször is ellenőriztem, jól van fent a hűtés. HWinfo64-gyel néztem a hőfokokat.. IDLE 45-50, telepítéseknél egészen 83 fokig is felmegy megint.
Teljes konfig:
A fentebb említett alaplap és processzor,
2x4GB G.Skill ARES 2133mhz CL10,
Chieftec GPS500W
HyperX Fury 120GB SSD.
dVGA nincsA ház oldala nincs fent, nincs semmivel sem eltakarva.
Furcsa, hogy ennyire melegszik ez a processzor még egy ilyen hűtő alatt is.
Vcore feszt meg miegymást meg kéne próbálni lejjebb tornászni?Építőjellegű ötleteket szívesen fogadom.
Köszi! -
Pehi
senior tag
Üdv! Melyik FM2-FM2+-os proci hajthat ki egy GTX960-at? Nem szeretnék mindent cserélni,de a proci még beleférne. A gép többi része maradna!
-
Pehi
senior tag
Pedig bíztam benne,mert ahogy néztem játékok alatt monitorozva jóócskán hagy a prociba a VGA. Ha húztam a procit,szinte semmi nem változott FPS téren,de amikor a VGA-rántottam meg megnőttek az eredmények rendesen! Ha logikusan gondolkozok,szerintem VGA limit van. Akkor ezek szerint a legerősebb FM2 vagy FM2+- os proci nem elég egy 50 ezres kártyához?
-
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Egy 860 K-s procihoz szerintetek melyik VGA menne jobban? GTX 950 vagy egy GTX 960 4GB. Jelenleg egy GTX 750 2GB van a gépbe,de nem tudom hogy kihajtana-e ennél jóval erősebbet? Köszi!
-
FoLey-v
addikt
válasz
MasterMark #18831 üzenetére
Arra lettem volna kíváncsi,hogy igaz amit állít.
-
FoLey-v
addikt
Igaz,hogy nem ide való a téma csak kíváncs vagyok a véleményetek egy srác írta a többieknek,hogy neki Battlefield 4-en Amd x2 7750,2gb és gt 630-al ultrán fut neki 1024-ben 20-25-el. Utána meg annyit írt még aki nem hitt neki,hogy ezzel a procival 40-50 fps-el fut el ultrán utána meg kitörölte a postját. Szerintetek?
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18827 üzenetére
Semmmi ilyenbe ne gondolkozz, az NVIDIA kártyái jobbak jelenleg, ha nézed a teszteket és ahogy varmi2 mondja ez az összedolgozás csak bajt okoz
-
varmi2
nagyúr
válasz
Askformore #18827 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen vga-t teszel bele. Itt egy táblázat, keresd ki a te apudat belőle.
De csak bizonyos játékoknál működik. De több vele a szívás, mint a töblet teljesítmny, ezért nincs értelme ezzel foglalkozni. -
Askformore
senior tag
válasz
pauliboy23 #18826 üzenetére
Ha mondjuk egy A8 5600K APU mellé betesz az ember egy AMD VGA-t, az mennyit dob a teljesítményen ahhoz képest, mintha egy ugyanilyen kategóriájú és teljesítményű, elleneben Nvidia VGA lenne mellette? Elvileg mennek dualban, csak azt nem tudom, hogy számottevő segítség-e a "nagy" VGA-nak.
-
válasz
pauliboy23 #18824 üzenetére
Minden ár függő. Ha nincs nagy difi az árban, akkor legyen az A10, ha nagyobb a különbözet, akkor inkább az A8.
Ha lesz VGA a gépben, akkor pedig sem A8, sem A10, hanem inkább Athlon X4 750K, vagy még inkább 760K. -
pauliboy23
senior tag
Akkor így kérdezem:
Egy gigabyte f2a55m - ds2 lapba érdemes A10-es procit rakni vagy inkább A8?
-
MasterMark
titán
válasz
pauliboy23 #18822 üzenetére
APU-hoz nem kell VGA.
Ha VGA-t akarsz akkor meg sima procit tegyél bele.
-
pauliboy23
senior tag
Sziasztok
Egy gigabyte f2a55m - ds2 lapba érdemes A10-es procit rakni vagy inkább A8? Illetve milyen vga lenne jó mellé?
-
Ha a proci nem fér bele max fogyasztásával a 65W TDP osztályba, akkor sorolják feljebb a 100W-os csapatba. (Kaverinél 95W-os osztályba)
Ez nem jelenti, hogy ennyit is eszik, csak azt, hogy előidézhető olyan szituáció, amikor a fogyasztása meghaladja a 65W-ot.Ilyenkor mindig az az érdekesebb, hogy azonos TDP osztálybeli procik hogy viselkednek egymáshoz képest, lásd 750K vs 760K. De AMD porciknál sajna nagy különbség nincs már elég régóta a teljesítmény/fogyasztásban, nem sokat javult az energiahatékonyság, lásd Llanohoz képest alig lépett előre a Richland. Gyakorlatilag egy helyben toporgás van.
Ezen a Kaveri/Godavari sem segített igazából, lásd A10-7870K teszt, pedig Kaverivel áttértek a 28nm-re ugye.
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18819 üzenetére
Elég
-
válasz
Askformore #18814 üzenetére
A 750K is 100W TDP-s. Én inkább 760K-t vennék.
Athlon X4 740 a 65W TDP-s, de 600MHz-el lassabb alapon a 760K-tól, az azért már elég nagy difi. -
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18812 üzenetére
Jó az is, de én 750-est vennék, mert a 760K már 100W-ot fogyaszt, hangosabb a venti, szétfűti a géped, valamint alig gyorsabb a 65W-os 750-hez képest
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18810 üzenetére
Sajnos nincs, az olcsóbb megoldásokkal pont ugyanott vagy, mint a mostani processzoroddal, hiszen ez alatt csak 2 magosak kaphatóak, amik alig gyorsabbak
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18808 üzenetére
A8-6500 tökéletes
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18806 üzenetére
BIOS-ban megmondod, hogy a PCI-E-es VGA-t inicializálja először, a Windowsban pedig letiltod az Eszközkezelőben
Maga a processzor pedig csak alsó kategóriás VGA-kat tud meghajtani
-
Askformore
senior tag
Sziasztok,
A4 5300 prociban hogyan lehet letiltani az integrált vga-t és helyette a dedikáltat használni?
Köszi!
-
PuMbA
titán
válasz
Gézengúz #18803 üzenetére
"Tulajdonképpen akkor a Ffox, a H264 alkalmazásával, az arra képes videókártyákon még mindig elérhetővé teszi a hardveres gyorsítást, ami máshol már nem működik? "
Igen.
"Vajon tervben van Ff-nél is a VP9 használata?"
Volt egy időszak, amikor VP9 volt, de mivel sokan ősrégi gépeken használnak Firefox-ot, így letiltották, hiszen a VP9-hez több processzor erő kell, mint a H264-hez. VP9-et egyébként jó pár éve már minden processzor le tud játszani simán.
-
Gézengúz
addikt
Tulajdonképpen akkor a Ffox, a H264 alkalmazásával, az arra képes videókártyákon még mindig elérhetővé teszi a hardveres gyorsítást, ami máshol már nem működik? Kisebb processzorerő szükségeltetik a videó lejátszásához? Vajon tervben van Ff-nél is a VP9 használata? Tudom ezek már nem teljesen idevágó kérdések.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell notebook topic
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen autót vegyek?
- TP-LINK routerek
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest