- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18198 üzenetére
CPU-Z, de az AOD is ezt írja.
-
tamikomac
aktív tag
0.968 V / 1197 MHz NB
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18196 üzenetére
Sajnos nem, de mondom A10-5700-al is ugrált, de ott mindig stabil volt az fps.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18194 üzenetére
A hőmérséklet jó, 20 perc után sem éri el az 50 fokot a BIOS-ban.
Márpedig ott a turbo nélküli 100%-on tekernek a magok.Már arra is gondoltam, hogy egyel régebbi BIOS-t rakok fel.
Már A10-5700-as korszakban is ugrált az NB-t, de mindig OK volt a game fps.
A baj ott van, mikor 3100 MHz-en teker a proci és olyankor esik be az NB 1097 vagy 1197-re.
Mert ilyet is tud. -
MasterMark
titán
válasz
tamikomac #18193 üzenetére
Régebben volt valakinek, hogy nem teljesen támogatta a proci mikrokódját az alaplap BIOS-a, és ilyen anomáliák fordultak elő. De ha jól látom nálad a legújabb BIOS is van, szóval nem értem.
Nekem nem ugrál az NB frekvencia, még amikor a proci órajelét le is veszi. TDP keret van beállítva?
szerk.: Ja igen, a hőmérséklet ilyenkor hogy alakul? Biztos nem kezd el throttlingolni?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18192 üzenetére
Kattints a nevemre
Asrock FM2A75M Pro4+, AMD A8-7600, KHX1600C9D3B1K2/4GX, ST3500418AS, SAMSUNG HD103UI, Chieftec GPS-450AA-101 A
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MasterMark #18190 üzenetére
Semmi gond
Asrock FM2A75M Pro4+
2.30Megjegyzem az A10-5700 APU-val sosem csinált ilyeneket.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
FoLey-v #18188 üzenetére
Köszönöm. C6-ra gondolsz vagy a AMD Application Power Management-re?
Akkor működik jól, ha minden defaulton van a BIOS-ban.
Egyedül a RAM-ot teszem fel 1333-ról 1600-ra, de azt sem XMP-be, hanem sima default 1600-ba.
Meg a soros, párhuzamos sz.rokat tiltom le.
Így jól működik.
Bár így is ugrál az NB 1097/1197/1597 MHz között, de nincs droppolás.
De ha valamin is állítok a BIOS-ban manuálisan akkor egyből feleakkora fps F1 alatt.
Ha meg manuálisan állítom az NB-t (végülis sikerült, de azt is csak úgy, hogy a gyári feszültség értékeknek maradnia kellett), az csak 1000-1600 között működik, de ha manuális 1600-ra van állítva akkor is 1/2 fps a default BIOS-hoz képest, pedig akkor nem ugrál az 1097 és 1197 között.
Teljes tanácstalanság. -
tamikomac
aktív tag
Berakom ide is hátha:
Ha valakinek nem K-s APU van, ott be lehet állítani fix NB frekvenciát?
Nekem nem sikerül.
Asrock FM2A75M Pro4+
1097 / 1197 / 1597 MHz, ezen 3 érték közül ugrál az NB.
És rájöttem, az F1 azért esik be néha feleakkora fps-re, mert játék alatt az NB 1597 MHz beesik 1097 vagy 1197-re. De csak akkor, ha 0.960 vagy 1.024 V a proc fesz.
Minden más esetben 1597 MHz az NB frek.Ilyenkor Alt+Enter majd ismét Alt+Enter és jó lesz.
Ötletek?
-
Ciccuka
veterán
AMD A8-4500M laptop processzor esetén lehetséges 30%-os különbség (3DMark 1.5-ben vagy memória sebesség mérésnél) a Single Channel és Dual Channel memória mód között?
-
GamerLaci123
tag
-
Gézengúz
addikt
válasz
GamerLaci123 #18181 üzenetére
Akkor viszont nem biztos, hogy 5800K-t kéne venned, olcsóbban kijönnél egy VGA nélküli darabbal...
Épp árulok egyet
-
GamerLaci123
tag
Még nincs meg a gép csak ez a terv. Időközben találtam egy WD Blue 1TB vinyót és nem tudom milyen tápot vegyek hozzá ez csak egy gyors találat volt. Későbbiekben szeretnék mellé tenni egy dVGA-t azért akkora a ház megvárom míg kijön a GTX 950Ti mert az érdekelne
-
-
zed1983
őstag
válasz
GamerLaci123 #18176 üzenetére
Szia!
Szerintem oké, mondjuk egy SSD sokat dobna az egészen
Ha nem lesz benne dVGA, akkor egy kicsit nagynak találom ezt a házat. -
GamerLaci123
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi konfigról? Lenne valami cserélnivaló benne?
Proci: A10-5800k
Alaplap: MSI A88XM-E35
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz 2x4gb
Táp: Enermax NAXN 450W
Ház: Sharkoon VG4-W
HDD: Hitachi Travelstar Z7K500 32Mb 500gb
(Monitor: LG19M37A-B)
Bocs ha nem jó helyre irtamElőre is köszi a válaszokat
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Egy A8 7600-nak mennyi körül lehetnek a hőfokai Load és Idle-ben?
A gyári hűtés milyen rajta? -
tamikomac
aktív tag
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18171 üzenetére
A hirdetés csak az értékelés miatt lett feltéve, még előtte priviben rámírt és megegyeztünk árat illetően..Nem kértem a gyári hűtést így lett postával ennyi.. Köszi, innen is...
750K-ért mennyire reális a 12eFt, annyiért tettem fel..
GTX650 is fenn van már 18.5e Ft-ért...
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
FM2+ ra keresek valami lapos hűtést
Vagy ami jó FM2-re az jó FM2+ ra is??? -
Trojan64
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbálom, hátha lehet valamit csinálni:
Asrock Fm2A75-Pro4-M / 750k processzorral1.80-as UEFI van rajta. C6 State kikapcsolva, mert Win8.1 alatt lefagy a gép (Win7 esetén nem).
Win10 megjelenésével kellene egy újabb UEFI rá, de bármelyik verzióval is próbálkozom csak végtelenszer pittyeg (5 perc után is) és semmire nem reagál. (több pendrive is kipróbálva - Fat32 - Instant Flash). Sajnos PS2 csatlakozó nincs rajta, de minden USB dolgot kihúztam.
Windows-os verzióval csak rosszabb a helyzet, mert a gép nem indult el. CMOS reset segített, de azt is többször kellett végrehajtani, mert nem hatott rá.
DOS-os módszer még nem lett kipróbálva, de hátha van tippetek. Internet Flash sem játszik, mert kell az e-mail/jelszó páros.Minimum 2.10-nek örülnék, de ha lehet inkább a legfrissebb.
Előre is köszönöm!
Szerk: előlapi és hátsó USB portokban is hasonló a helyzet.
-
kizzo
újonc
válasz
varmi2 #18145 üzenetére
Az lehet probléma, hogy a hűtő processzorra felfekvő felülete kisebb, mint maga a processzor? Magyarul ha ráteszem a hűtőt, akkor kb 3-4mm minden oldalon látszik a processzor felületéből. Lehet, hogy másik hűtő kellene? A zselét leszedtem, tettem rá fehéret, de most sokkal hamarabb leállt. Pedig BIOS szerint 46 fok volt. Lehet, hogy a gyári hűtőt kéne feltennem?
-
varmi2
nagyúr
A gyári adatok szerint 74C a max, ameddig fel lehet engedni. Nem jól van rajta a cpu hűtő 100%, vagy sok rajta a paszta. Csak borsó méretú mennyiség kell, nem több.. Plusz a táp is ipari hulladék. Elég ennek a konfognak egy jobb minőségű 350W táp. Ami használtan 5-6 k, újannon kb a duplája.
-
kizzo
újonc
Kedves Fórumtagok!
Szeretnék segítséget kérni. Két éve upgrade-eltem a konfigurációmat az alábbiakkal:
AMD A8-5600K X4 BOX
AMD FM2 Asrock FM2A75M-DGS mATXArctic Freezer 13 Multi (200W)
Intel 80GB SSD.Azóta többször próbáltam már utána járni, hogy miért fagy le, és áll meg a gépem bizonyos idő-, vagy nagyobb processzor használat után. Én arra gyanakszom, hogy a processzor melegszik túl, ezért áll le a gép, de ez csak egy tipp. A CPU és a hűtő közé már többféle (fehér, szürke) hűtőzselét is próbáltam, mindkettővel ugyanaz az eredmény. A gépen 64 bites Windows7 fut.
Ja, és azt elfelejtettem említeni, hogy ezek miatt a processzort és az alaplapot már vittem vissza egyszer garanciális javításra. Átvizsgálták mindkettőt (kb két hétig tartott) és azt mondták, semmi bajuk. A céges rendszergazdák is átnézték a gépet és semmit nem tudtak mondani. Lehet, hogy a RAM a hibás? Ezt milyen szoftverrel tudom ellenőrizni?
Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
Köszönöm előre is a segítséget!
Zoli
-
Gézengúz
addikt
De miért épp 0 napos újoncoknak kell árulgatnia, az 5800K-kat...
Nehéz szülés lesz, de nem sietek sehová...
-
törölt tag
válasz
MasterMark #18134 üzenetére
Ez volt a lényeg. Volt egy halom ilyen teszt videóm, de már töröltem őket. Alien Isolation pl 720P-ben magas beállitásban, 35 fps-l futott. Sok mostani játék van amivel lehet játszani egy közepes APU-n is, ezt szerettem volna prezentálni
Bár én csak Mass Effect-el játszom rajta, meg ingyenes steames játékokkal
-
törölt tag
válasz
MasterMark #18132 üzenetére
Miért haragudnék?
nem én készítettem!
Csak kipróbáltam a melós gépemen
Nyilván nem játszom vele, nem is lehetne ebben a formában. De kaptam vagy 50db levelet a videó után, hogy vajon elindulna ilyen-olyan APU konfigon. 12k embert azért érdekelne!
-
törölt tag
Üdv!
Ma két APU A6 6400K bemutatót hoztam.
GTA5.
És egy speciális eljárással készített Mass Effect 3 videót. (Van első, és második része is!) -
Hori0007
csendes tag
Ez okozhatja az újra indulást?
A hhd-re gyanakodom mert egy kicsit forró szokott lenni meg igazából egyfolytában villog az a gomb hogy ír valamit, és azért gondolom hogy az okozza mert ugye ezen van rajta a windows 7- is és gondolom túlterhelődik és akkor újraindul a hdd, és vele együtt a gép is újra indul mert ugye azon van a windows 7-is.
Válaszokat előre is köszönöm.
Gépem:
-Amd a6 5400k
-asrock fm2a88m-hd+
-2x2gb kingston hiperX ram
-400wattos táp
-western digital 500gb blue merevlemez -
zodo
nagyúr
Mennyire érdemes felhúzni a procit hogy az még stabil maradjon?
Nem szoktam húzni de kíváncsi lennék mit tudna az alábbi konfig.
Hogy kezdjek hozzá a tuningnak?Asus F2A85-V Pro
Amd A10-5800K
Alpenföhn Matterhorn Pure
Sapphire HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5
G.Skill F3-17000CL11D-8GBXL
Fsp Aurum 400 -
Gézengúz
addikt
válasz
solfilo #18124 üzenetére
Természetesen, ki nem hagynám...Ezzel párhuzamosan eladó lesz a 750K és a Gigabyte GTX 650. Utóbbin kicsit moddoltam biosból...A 2D-hez tartozó feszültség le van véve 0.825V-ra, mivel így hűvösebb a venti sebességen is lehetett lassítani, az is 38%! Órajelekhez nem nyúltam, november óta így megy, jól bírja.. Gyárilag is halk, de így aztán végképp semmi hangja...
-
Gézengúz
addikt
válasz
tamikomac #18120 üzenetére
Ha 5600K-ból is kijönne a 4-4.2Ghz akkor nem érdekelne, idejét nem tudom megmondani, mikor indítottam utoljára játékot, viszont amióta be lett kötve a Digi, (500/200) jóval többet megy a gépem
Zene, film, net, letöltés, tw-n keresztüli javítás a gép fő profilja...Ehhez nagy grafikus megjelenítés nem szükségeltetik...
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Gézengúz #18117 üzenetére
Ha a VGA rész nem fontos akkor jó választás lehet bár én kicsit sokallom érte a 17-et, de ez én vagyok
Azért azt vedd figyelembe, hogy ebben 256 db Radeon számoló van, a Tri-Ric A10-esekben meg 384 db, ha mégis befognád játékra ez fog számítani, nem a proc órajel.De ma felkerült egy A10-5700 is, nekem olyan volt, és nagyon elégedett voltam vele!
65W / 384 db shader, és bár alapból csak 3.4 GHz, szerintem nagyon jó "kis" APU.--------
Vedd meg az A4-4020-as APU-t itt a HA-n 10k-ért
Valószínű azért drágább mint boltban, mert ez speciális példány, és már foglalkozva volt vele.
Mint a mag nélküli dinnye ami azért drágább, mert abból ki kellett szedni a magokat és az plusz munka. -
tamikomac
aktív tag
válasz
Gézengúz #18115 üzenetére
Nincs mit.
De akkor miért nem törli az oldalról?
Másik nick-ről ráírni, hogy "helló személyesen viszem 16-ért" mit írna vissza?
Kiderül még sincs eladva a proci.Ha már 20-at egyébként rászántál a dologra vegyél egy újat inkább 3 év garral, ha hosszú távra tervezed a dolgot.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Gézengúz #18110 üzenetére
Pedig a HA a "legkeményebb", csak nem ismeri, kár.
Ez az?
http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Processzor_amd_a10_5800k_31881577.htm?first=1Ha igen írok neki, hogy megbízhat benned.
Komolyan. -
urbi107
tag
Amd a6 6420K procim van.
Jófogáson vettem egy AMD Radeon HD 6570 2 Gb DDR3-as videokártyát.Kedden jön meg a kártya.
Hogy tudom majd a dual graphic-ot beállítani? -
Gézengúz
addikt
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Gézengúz #18102 üzenetére
Biztos nem szűnt meg a legfrissebben a támogatás, csak a végletekig vittem az elméletet
Processzor amd a10 5800k
Mondjuk az a pormennyiség a hűtőn ott van a szeren, de ki tudja...És újonnan 24-25k-ért 3 év garral?
Eladod a hűtőt, egy ezressel már beljebb is vagy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged