Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz frescho #12351 üzenetére

Ennek mondjuk jó lenne utána járni, csak nem tudom hogyan....
    Hetek óta keresem a teszteket és magánvéleményeket az 5800k melletti dVGA-ról. Van róla infó ugyan, de ennyire részletekbe menő sajnos nincs.
    Amihez még tudok viszonyítani az a Radeon topikban hasonlóan "gyenge" procival hajtott 7870-esek véleménye. Amiből meglepően sok van azért... de microlagről még nem esett szó.

Az a gond, hogy a nagy PH!-s Trinity tesztben sem említenek semmi ilyet. Pedig egy egész oldalt szenteltek a dVGA-val végrehajtott teszteknek. Pedig ott egy 7970-et eresztettek neki. :)

Konklúzió mindössze ennyi volt:

"A Radeon HD 7970-nel párosítva, játékok alatt az előzetes elvárásainknak megfelelően szerepelt a Trinity. Alacsonyabb felbontás, valamint részletesség mellett meglehetősen nagy volt a differencia az Intel és az AMD újabb processzorai között, ami alól csak a Battlefield 3 képzett kivételt. Ennek ellenére Full HD-ban, nagy részletesség mellett mindegyik processzor képes volt játszható szintet produkálni, azaz most is elmondhatjuk, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges." f

És ebből a tesztből is látszik, hogy semmivel se ér el jobb eredményt egy Phenom II X4 980-nal hajtott VGA, mint egy 5800k-val. Persze biztos, hogy mindegyik rendszer 7970 mellett cpu limites volt, főleg alapórajelen. De a lényeg ebből csak annyi, hogy a fent említett Radeon topikban a 980-nál gyengébb procikkal is hajtottak már 7870-et és senki nem számolt be microlagről...
    Persze ettől még lehet, nem azt mondom, csak nagyon kevés az infó. Legalábbis én nem nagyon találtam erre vonatkozót.
    Sőt, néztem 3D mark eredményeket - ami tudom semmit nem számít - de az arányokat azért lehet mérni rajta. A lényeg az volt, hogy 5800k mellett 7870-nel jóval több pontot értek el átlagban, mint mondjuk egy 7850-nel. Ellenben 270x-280x esetében amelyek jóval erősebbek az előbbi kártyáknál már nem volt ekkora a különbség. Tehát látszik, hogy talán a 7870-et még csak-csak kihajtja túlhúzva, de a 270x-280x-et már biztosan nem, mert ott már nem volt pontátlag növekedés annak ellenére, hogy azok erősebb kártyák.

Új hozzászólás Aktív témák