Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bababobi
üzenetére
hát kb ez és a Maya 3d világa az egyetlen, néha még beszerezhető magyar maya-s könyv
konkrétan egyiket sem olvastam, de kétlem, hogy túl mélyen belemennének a dologba (illetve a 3d világáról tudom, hogy nem). szerintem ha megy valamennyire az angol, akkor a beépített súgójából rengeteget tanulhatsz, illetve neten is található szerintem elég sok írott vagy videózott tutor... főként angolul persze, de ez megkerülhetetlen. Ha még az alapokban kell segítség, akkor leszedheted a tutorjaimat MTS vagy Magnificat tutor series névnél keresd, az MTS 1 az alapokkal, a 2 a modellezés alapjaival, a 3 pedig a textúrázás alapjaival foglalkozik. sajna animációban nem tudok max elméletben segíteni, valamelyest rálátok a dolgokra, de gyakorlati tapasztalatom csak a modellezésben, texúrázásban van...a könyvek elmlete kompatibilis a 2009-el, csak máshol találod meg a dolgokat. sőt, a 3d studiós könyvek is elméletben kompatibilisek, csak a gyakorlati részt kell átültetni maya-ba
szóval ha veszed a fáradtságot, hogy kikeresd hogy hol találod azt, amit a könyv xy néven említ, és a 2009-ben mondjuk xy vagy xyz néven van kissé máshol, akkor kompatibilis. sőt akkor kompatibilis a tutorok jó része, legyen az max, xsi vagy mayaA PS tudomány meg szép dolog, de ide néha kissé más ps tudomány kell
(ismétlővé tenni textúrát, kijavítgatni hibáit, rétegeket kompozitálni, stb...)amúgy a nuke és a combustion egy kompozit progi, ezzel általában külön renderelt képelemeket építek össze (pl a jelenetről készítek külön rendert csak a színekről, csak az árnyékokról, tükröződésről, stb..., és ezeket egy kompozit progiban gyúrom össze, ahol kontrollálhatom őket, hogy mennyire domináljanak... ezáltal meglepően drámaian nagy rugalmasságod lesz még render után is a képed kinézetére...)
a pixplant-tal elsősorban ismétlővé teszek textúrákat, de egyébként sok más dologra is jó, a többit nem próbáltam (lásd az oldalukon...)
a crazybump fotókból csinál gyorsan normal vagy displacement map-ot (érdességhez), elég tágan paraméterezhető módon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
konkrétan egyiket sem olvastam, de kétlem, hogy túl mélyen belemennének a dologba (illetve a 3d világáról tudom, hogy nem). szerintem ha megy valamennyire az angol, akkor a beépített súgójából rengeteget tanulhatsz, illetve neten is található szerintem elég sok írott vagy videózott tutor... főként angolul persze, de ez megkerülhetetlen. Ha még az alapokban kell segítség, akkor leszedheted a tutorjaimat