Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
Build 35390 (1.10.3, experimental): [December 27, 2012]
más:
találtam egy nagyon ígéretes demux progit
TAudioConverter -
ngabor2
nagyúr
wine alól próbált már valaki áttömöríteni?
van egy nagy felbontású, telefonnal készült videó. ezt az mp4cam2avi progival átalakítottam vdub által emészthető formátumba. utána 2 belső filtert engednék rá (elforgatás, felére méretezés), meg tömörítés xvid kodekkel (de bármi mást is választhatnék). 4-8 frame után megáll a feldolgozás, csak az idő számol. ha az input ablakban nézem, akkor megy rendesen, tehát a progi szépen le tudja játszani. hol keressem a hibát?
(natív módban, win alól nem udom futtatni, a gépen csak linux van, azon fut a wine.)
-
pibácsi
senior tag
Szia Vinca!
Nem tudom, megoldódott-e már a stabilizáló gondod, de összefoglaltam, szerintem hogyan kell megoldani. Leírom.
A stabilizálás két főlépésben történik. Pass 1, Pas 2.(ellentétben több más stabilizálótól.).
Az alábbiak szerint kell megoldani. Szükséges hozzá a Virt.Dub. Deshaker.vdf plugin.
1. File / Próba videó megnyitása
2. Video / Filters / Add / Deshaker (megnyilik)
3. Pass1.kijelölés
Beállítások
Pass 1 parameters:
Suarce pixel aspect: Square pixels (1.0), vagy Standard PAL vagy NTSC
Video typ: Progressive, vagy Interlace
Video output: None (itt a Virt.Dub monitoron nincs pötty), vagy Motions vectors (ez pöttyös) Scale: Full
Use pixels: all A többi beállítás marad
4. Save as avi: bármilyen néven lehet menteni, de ne az eredeti cím legyen, mivel átírja az eredetit! A mentést általában tömörítetlenbe fogadja el. (meg lehet próbálni az eredeti fájlba, ha megy. Progresszív esetében több lehetőség is van). A mentett videó nem használható semmire, de az egészet ki kell menteni, mivel a Pass 2 hossza is ettől függ.
Nem kell bezárni a programot, nem kell ujra tölteni a videót, itt kell folytatni!
5. Video / Filters / Deshaker ujbóli megnyitása (configure).
6. Pass2-re kattintás, a beállításokat az Edge compressio-nál át kell állítani Fixed Zoom (no borders)-ra, a többi marad, majd OK.
7. Save as avi: Bármilyen néven el lehet menteni, de ne az eredeti legyen és ne az előző Pass 1 cím, mivel ezeket átírja.! (vagy másik mappába kell menteni). Itt már elfogadja az eredeti fájlt is. A videó hossza megegyezik a Pass 1 hosszával, ha itt tovább mentjük - mert a Pass 1-et esetleg közben leállítottuk - akkor onnan már sötét marad a videó.
Ez az utólsó mentés lesz a végeredmény, ez már a stabilizált kép. Úgy tűnik, hogy ez a megoldás élesebb képet eredményez, mint más stabilizálók. (Mercalli, Ulead, AVS, stb.) Viszont időigényesebb – mivel két konvertálás szükséges.üdv. Pibácsi
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
vinikorn #2091 üzenetére
Szia.
Bár már választ kaptál a kérdésedre én csak egy példát említenék :
Olyasmi ez mint az MP3-as zenék esetében a VBR ( Variable BitRate ) eljárás.
Ahol csak egy hegedű szól oda nem kell annyi adat mint ott ahol egy egész zenekar játszik.
A filmeknél ugyanez igaz a képre.....álló, statikus képhez nem kell annyi adat mint egy üldözési, akciójelenethez ahol minden változik a képen. -
vinikorn
aktív tag
Full HD-nél és 1280x720 videónál aviba konvertálásnál milyen bitrátát érdemes beállítani? Jó a 6000 kbit Full HD-nél és 3500 kbit a 720p-nél?
-
Vinca
csendes tag
válasz
Drótszamár #2089 üzenetére
Drótszamár! Sajnos, nem tudtam megnyitni, amit átküldtél, mert nem találok linket, de biztosan sikerült. Neked! De nem nekem. Én is meg akartam csinálni, ahogy leírtad, de egy fekete videót kaptam (legalább nem volt pöttyös). Azt hittem azért, mert a Pass 2 előtt későn mentem vissza a videó elejére és már elkezdte a folyamatot. A 2 Pass között és a 2. után ezt a hibaüzenetet kaptam:
Amikor feljött ez az ablak, leokéztam. Nem tudom, hogy a másikban pontosan ezek a számok voltak-e, de formailag így nézett ki.
A lükeségem miatt meg akartam ismételni az egész műveletet, de nem tudta megnyitni a fájlt (és egy másik mp4-et sem). Itt a hibaüzenet:
Valaminek a torka véres, de nem tudom, minek!?
-
Drótszamár
őstag
Szia, csináltam egy rövid leírást. Ha így csinálod jó lesz.
1. 47proba.mp4 megnyitása
2. Video / Filters / Add / Deshaker
3. Pass1 Beállítások
Pass 1 parameters / video output: none
Scale: Full
Use pixels: all4. Save as avi: Bármilyen néven mentheted, de ne 47proba.mp4 legyen !!!!!!!!
Ne zárd be a programot, ne töltsd be újra a videót !!!!
5. Video / Filters / Deshaker szerkesztése
6. Pass2-re kattintsd át majd OK
7. Save as avi: Bármilyen néven mentheted, de ne 47proba.mp4 legyen ! Ez lesz a végeredmény.
-
Vinca
csendes tag
válasz
Drótszamár #2087 üzenetére
Köszönöm, Drótszamár! Ez egy rövid próbavideó, de a lényeg, a kameramozgás, benne van:
A Pass 1-nél még nem állítottam outputot (ezt egy leírásban sem találtam), csak a Pass 2 után, a mentésnél: old format avi Minden beállítást változatlanul hagytam (kivéve a Pass 2-nél a no borders-t) azért, hogy csak egyszer az életben kapjak már pöttyetlen kimenetet!!!
Egyébként tegnap este bukkantam erre az oldalra, rendesen leírja, persze kérdés, hogy működik-e?
-
Drótszamár
őstag
Ezzel nem próbáltad még? [link]Sorry, most látom, hogy ezt próbáltad... Nem volt ismerős a neve.
Pass1 video output-nál mit állítasz be? Én none-t szoktam. A tünetek alapján olyan mintha a motion vektoros videót használná a Pass2-ben forrásnak.
Ha felteszel valahova egy részletet kipróbálom a gépemen.
-
Vinca
csendes tag
Mindenem 32 bites és a helyzet egy jottányit sem javult, azaz fehér pöttyös, ugyanúgy mozgó kimenet. Csak 1 beállítást változtattam meg: "no borders"-re a Pass 2-ben. Mivel ezt olvastam:
"Yes, Deshaker is 32 bit so you need to run the 32 bit version of VirtualDub. Download and install additional codecs to get around the AVI issue. The simplest is DivX which VD can read. Output is to raw AVI though so you'll need quite a bit of hard drive space.",
ezért először a FormatFactory-val az avi/divx kódolást választottam, a hang maradt mp3-on. (A hangra nem is lenne szükségem, mert a legtöbbször külön kimentem wav-ba.). A Pass 1 és 2 után, mentés előtt még bejelöltem az old format avi - vagy valami hasonló lehetőséget.
HELP! Kérlek!
-
Vinca
csendes tag
Sziasztok! Deshaker-problémám van. Több beállítást is leszedtem, de akárhogy is állítom a Pass 1-et, majd a Pass 2-t, az eredmény nem javul egy csöppet sem, ráadásul a kimentett videó tele van fehér pöttyökkel. Csak egy 7 másodperces, 640x480, mpeg4 videóról van szó. A FormatFactory-val konvertáltam avi-ba, mpeg4/Xvid kódolóval. (A javítandó 3 perces lenne, de addig nem akarok tovább kínlódni vele, amíg a röviddel nem jutok eredményre.) Ráadásul tömörítetlen avi-ba kell majd mentenem a jót, hogy szerkeszteni tudjam a Vegas-szal.
Borzasztóan sajnálom, hogy ilyen láma vagyok, nyilván mindenki gond nélkül használja ezt a filtert. A neve: Gunnar Thalin, v 1.8 a VirtualDubMode 1.5.10.2-ben. (A VDub 1.9.11 pluginjai közé nem lehetett bemásolni.)
Előre is kösz a válaszokat.
-
Balinov
titán
válasz
Dave-11 #2080 üzenetére
szia, ha a vdub nem tud valamilyen formatumot megnyitni, azt jellemzoen a kodekhiany okozza. Nem hasznalsz veletlen csak MPCHC-t, VLC-t, KMPlayert, mindenfele kodek nelkul. Lehet, csak az a baja, hogy nincs megfelelo coded felteve.
Bocs a banalisnak tuno kerdesert, de hatha
-
Dave-11
tag
Régen használtam ezt a progit, most gondoltam újra előveszem, de csak csalódást és fájdalmat okozott
Szinte semmit nem tudok vele megnyitni (VirtualDub 1.9.11).
Igazából régebben feliratok égetéséhez használtam.
Valaki el tudná mondani, hogy ezt a programot mire érdemes használni? És hogy milyen videókat tudok vele megnyitni? Egy tutorial oldal is jöhet, ha lehet magyart, de az angolt is megértem. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
XviDet szeretnék felírat égetni. Próbáltam 1.6.x verzióval, de az nem ismerte fel az xvidet. Az 1.9.x verziónál még idáig sem jutottam, video/filtersben nincs subtitler. Segítenétek, mit, hogyan kell csinálnom?
Köszi! -
detroitrw
addikt
vannak "scriptek" amikkel eléggé egyszerűen lehet tömegesen hozzáadni a fájlokat virtualdub-hoz.
egy egyszerű példa:
1. avismaster ezzel létre lehet hozni minden videóhoz a megfelelő avisynth utasítást
avisynth -hez (ffms2 fájlok)
használható kiterjesztések: AVI MKV MP4 FLV WMV OGM VOB MPG M2TS TS (elképzelhető hogy többhöz is jó)
parancssor, pl.:
LoadPlugin("x:\x\ffms2.dll")
a=FFVideoSource("%fp%", threads=1)
b=FFAudioSource("%fp%")
audiodub(a, b)2. lemented a virtualdub-ba a kívánt beállításokat (save processing settings "ctrl+s")
ezt átnevezed "vcf" kiterjesztésre (pl.: "alap.vcf")
hozzá csinálsz egy parancssort
pl.:
virtualdub.exe /s alap.vcf /c /b x:\videok-be\ x:\videok-ki\így hozzá lesz adva az összes videó a kívánt beállításokkal a virtualdub job control-jához (F4)
ha egyszer megcsinálja valaki akkor talán utána már csak az ágybavizelés az egyszerűbb
és a végeredmény szerintem jobb lesz -
mente1632
csendes tag
válasz
Forza_JUVE #2043 üzenetére
Én ezt a progit használom a konvertáláshoz, beállítási lehetőségekkel.
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2063 üzenetére
Szia detroitrw!
Felszállt a füst. Működik az AviSynth, az éjjel sikerült rendbeszednem. Leszedtem az egészet és ujrainstalláltam egy korábbi tipust, vmint egy új FFms2-őt, amit egy angol fórumon alkalmaztak, mondván, hogy sajnos ki kell válogatni, mert nem mindegyik szereti az mp4-et megnyitni. Most úgy néz ki, hogy a Virt.Dub bármelyikével ráhúzással is dolgozik.
Köszönöm a segítséget és a biztatást.Ü. Pibácsi
-
detroitrw
addikt
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2060 üzenetére
Szia!
Én régóta használok VirtualDubot, Az 1.9.1-est és az mpeg miatt az 1.6.19-et.
Mivel az AviSynthtet eddig nem használtam, mert nem kellett, ezért utána néztem a használatnak és több helyen a VirtDubMod-ot nyomatták, hát ezért kezdtem ezzel.
Valami más is van mégitt, mivel azóta a HCgui025-el is dolgom van, de az sem veszi be a scriptet. Hivatkozik a DirectShowSourcé-re, hogy nem találja, pedig ott van. A gépről leszedtem a többi scriptet is, az az egy, ami ide kell jól van megírva. Több variációt is próbáltam. Az ffmpegsource -vel sem veszi be. Valami itt alapból nem stimmel. Még semit nem tudtam vele megnyitni. Jobban az mp4, az mkv érdekel. Két gépem is van, mind a kettőn szoktam dolgozni a videó szerkesztés miatt. A másikon is fent van egy korábbi változat, de az sem működik. Az avs parancsokat a minták alapján csináltam, de nyilván az elérési utakat figyelembe vettem (nem most kezdtem) és mégsem megy.
Valahol alapból nem működik valami az AviSynthnél. Vagy nem tudom.
Minden esetre köszi a hozzámvaló türelmedet.Ü. Pibácsi
-
detroitrw
addikt
válasz
pibácsi #2059 üzenetére
én csak azt nem értem mikor tűnik már el a virtualdubmod a köztudatból!
az egy ősrégi verzió, mellesleg annak van "saját" avisynth-e így amiket telepítesz azokat lefogadom nem is használja!szal tessék letölteni innen egy verziót és boldogan használni
nem véletlenül írtam hogy én a Vmod-ot nem használom pont ezek miatt, az tény hogy van 1-2 jó funkciója de nem ér fel a mostani virtualdub verziókhoz -
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2058 üzenetére
Szia!
Feladom. Egyszerűen sehogy sem akarja bevenni a VDMod, mindíg hibát jelez.
Mellékelem a hibaüzenetet. Nem találja az ffmpegSource módot, de nincs is indexálva.
Új AviSynthtet tettem fel, betettem a plugins mappába az általad megadott FFMs-t, de nem veszi tudomásúl a VDMod.
Hát ennyit, sajna nem jön össze./dl/upc/2012-05/05/236603_acu1e9zom8owldpo_avisynth.jpg
Üdv. Pibácsi.
-
detroitrw
addikt
-
detroitrw
addikt
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2054 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
Nekem a 2.5.8-as van fent. Ennek a plugin mappájában van a colors rgb.avsi, a DirectShowSurce.dll és a TCPDeliver.dll. Ez a három. Más nincs. Ehhez tegyem hozzá az ffms-2.17-cplugin kpl mappát, vagy szedjem ki belőle egyenként a tartozékokat: a két mappát(doc, x64), az FFMS-2.avs, az ffms2.dll-t,vmint az ffmsindex2-őt? Azért kérdezem ilyen szájbarágósan, mert már sokféleképpen kisérleteztem és biztosra szeretnék menni.
Nekem nem sok kodec van fent, csak sz Xvid, Divx és azok, amiket a különböző progik feltesznek. Ott azért van rendesen( a Virt.Dub-ban látszik). Érdekes, hogy ugyanezt az AviSynthtet tettem fel a másik gépemre és ott még van más plugin is.
megpróbálom ezt az alpha-3-at.
Csak a VirtualDubbal működik? Másként hogy lehet megnyitni?
Bocs, sokat kérdezek.
Ü. Pibácsi -
detroitrw
addikt
válasz
pibácsi #2052 üzenetére
Szia!
én a mpeg, mp4, flv -hez leginkább a ffms-2.17-cplugin.7z -et használom. De sokszor az alap DirectShow is megnyitja
Persze ebbe is akad olyan hogy nem tudja lekezelni a videót (valszeg a videó kompatibilitási problémái miatt) ...
ha ezt kicsomagolva berakod az AviSynth 2.5\plugins\ mappába (persze elötte töröld a másik ffm fájlokat) akkor onnantól egy egyszerű parancssal tudod behivatni a dekódolót:
FFmpegSource("x:\bemenet.kit", vtrack = -1, atrack = -1)nem tudom az avisynth-ből melyik van telepítve de én ezt ajánlom AviSynth 2.6.0 alpha 3
ill. itt szokták frissíteni a avisynth.dll -t, hátha ennek a cseréje is majd segítalap codec amit használok az a k-lite mega csomag
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2044 üzenetére
Szia detroitrw!
Az előző hozzászólásomban nem kérdeztem, hogy csak a VirtualDubmod-al lehet az AviSynth-et megnyitni, ill. alkalmazni? Én az AviSynt-el eddig nem foglalkoztam, nem kellett használnom. Most az MP4-kapcsán merült fel, ott is úgy, hogy át kellene alakítani 1920x1080 - 60i-ből 720x576 -25i-re és egyik helyen (más progik bevonásával) ezzel oldották meg az interpolálást.
Továbbá az flv-vel kapcsolatban kérdezem, hogy a megadott scriptet ha beadom, miért nem nyitja meg a videót, mindíg kiírja, hogy nem lehet lejátszani, a formátum nem támogatott.
Még eddig semmit nem tudtam megnyitni sajna, sem mp4, sem mkv, sem flv fájlokat.
Kérném szépen a rövid válaszodat, mielőtt megzavarodok.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
Szia detroitrv!
Nem boldogulok a VirtualDubmod Avisynhtes megnyitással. Konkrétan az ffmegsource2-vel szeretném megnyittatni az mp4-es fájlokat. Betettem az Avisynth plugins mappájába a 4 db. ffmeg2 fájlt. A Virt.Dubmod fájl megnyitójánál lent az Avisynth template viszont nem adja ki csak az avisource, a default,a DirectShow Source, az Mpeg2 és az Mpeg source lehetőségeket. Mit kellene tennem, hogy ez is megjelenjen, mivel így hiába írok scripteket nyilván nem tudom kijelölni. A template mappában nem jelenik meg ennek az avst-je.Előre is köszi a válaszodat: Pibácsi
-
törölt tag
Sziasztok, félig off, de látom, Ti "videóztok" itt
Szeretnék Youtube-ra pár alap video-t készíteni, zene (mp3, flac, ape) és rá képek, átvezetők, stb.Milyen SW-t tudnátok ajánlani hozzá ? Halvány lila gőzöm sincs, mi kéne. Csináltam már régen ilyet, de hogy mivel.. ? Talán a Nero-nak volt vmi hülye tool-ja, de végül legyaktam, mert az egész Nero csomag amekkorára megnőtt, ahhoz képest, hogy anno CD író sw-ként indult..
.. na de ON, kellene valami. DVD authoring, blu ray authoring, akármi.. aminek exportja lehet avi, amit Youtube megesz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #2046 üzenetére
[link] Én ennek még az 1.2-es változatát használom. Nekem bejött.
-
detroitrw
addikt
válasz
Forza_JUVE #2046 üzenetére
gondolom nem a legújabb AviSynth 2.6.0 alpha 3 -at telepítetted fel
először avivá kell tenni a virtualdub-al s utána az avikat összefűzni
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Na ... asszem működik. Legalábbis megnyitni sikerült ... ezt írtam be az AVS-be: FFMpegSource2("PATH\video.flv", atrack=-1) => gugliztam
Viszont azt továbbra sem tudom, van-e ily módon lehetőség összeilleszteni 2 FLV-t?! Erre esetleg van vmilyen script-es megoldás?
Nagyon köszi!
-
detroitrw
addikt
válasz
Forza_JUVE #2042 üzenetére
csak ennyi legyen benne:
DirectShowSource("X:\video.flv", audio=true)ahol az X:\video.flv az flv teljes útvonala
ha a teljes útvonalat megadod neki akkor mindegy hova rakod ezt a fájlt
és ezt a fájlt kell beadni a virtualdubnak -
Forza_JUVE
aktív tag
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
detroitrw #2041 üzenetére
Köszi a segítséget, és liksoft Neked is.
Ha az FLV to AVI converterrel csinálom, akkor az új avi fájl elején még jó a hang, a végén már 17 mp-el csúszik ... ennyivel ér előbb véget a hang, mint a kép. (a kép hossza 55:27)AviSynth 2.5 telepítve van, de ez az AVS kiterjesztésű fájl nem akaródzik működni. Ezt le tudnád még 1x írni.
Szóval kreáltam egy flv.avs fájlt, de mit írjak bele pontosan és a VirtualDub mappán belül hova másoljam??Köszi
-
detroitrw
addikt
válasz
Forza_JUVE #2039 üzenetére
ha kiveszed a film alól a hangot akkor annak a hossza mennyi tér el a videó hosszától?
ill. amikor átkonvertáltad a hangot akkor nem csökkent a hossza?amúgy az flv-t is be tudod a virtualdub-a adni avisynth-el
avisynth telepítése után egyszerűen csinálsz egy AVS kiterjesztésű fájlt a videóknak:
DirectShowSource("X:\video.flv", audio=true)ezt belerakva a virtualdub-a nagy valószínűséggel megfogja nyitni
s szinte bármilyen kiterjesztésű videóval működik -
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #2039 üzenetére
Szia!
Én az flv2avi-t használom ilyenhez. huffy+wav kimenettel. Az összefűzhető, újra szerkeszthető.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
FLV videofájlok szerkesztésében kérnék 1 kis segítséget. A szándékom egyszerű, de nem sikerült még eredményre jutnom ... 2 db flv videofájlt szeretnék egybefűzni.
Amolyan "Direct stream copy"-s megoldásra gondoltam, mint pl. 2 egyforma avi fájl esetében, csak sajnos ezt a formátumot nem nyitja a VirtualDub-om, pedig szedtem le AAC plugint.Így néznek ki az flv-k:
Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Duration : 55mn 27s
Bit rate mode : Constant
Nominal bit rate : 1 050 Kbps
Width : 620 pixels
Height : 348 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 29.970 fps
Standard : NTSC
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.162Audio
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : Yes
Format settings, PS : No
Duration : 55mn 27s
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Bit depth : 16 bitsOdáig már eljutottam, hogy egy SUPER (C) nevű flv editorral szétszedtem a képet és a hangot ... képből XviD-el avit, a hangból Audacity segítségével mp3-at gyártottam, majd VirtualDub-al egymásra tettem őket ... de sajnos elég komoly csúszás lett a hangban, a fájl vége felé.
Ha vkinek vmi ötlete van, megköszönném.Üdv.
-
detroitrw
addikt
válasz
kovi831 #2037 üzenetére
a 64bitest inkább ne használd mert oda 64bites de-encoderek kellenek ... (ill. semmivel nem jobb)
valszeg a virtualdubmod-ot használtad mert abba vannak input pluginok -
kovi831
aktív tag
Srácok, tudnátok segíteni?
Nemrég töltöttem le az 1.9.9-es verziót de gondom támadt a fájlok beolvasásával.
Több mint 500(cam felvétel) percnyi mpg-et kéni összefűzni(nagyon sok darabban van), majd szétdarabolni 2 órás részekre.Csak az gond, hogy kiírja filtert/plugint integráljak be neki.A verzió amit letöltöttem 64bites.Már nagyon rég használtam a program valamelyik régi verzióját,de azzal nem kellet így szívni "benne" volt minden(vagy egy előre belőtt ver. volt). -
detroitrw
addikt
válasz
yamaha-r1 #2034 üzenetére
a virtualdub-ba van "sima" élesítő filter (sharpen)
vagy itt van egy elég komoly filter (Gpu Shader) vannak jó kis effektek amiket tovább kedvedre finomíthatsz -
yamaha-r1
csendes tag
segítsetek lécci
a videók, amiket felvettem homályosak. tudnátok segíteni h tudnám kiélesíteni??? előre is köszi -
detroitrw
addikt
válasz
liksoft #2029 üzenetére
a difi ott volt hogy a videó hosszabb volt minden esetbe mint az alatta lévő audió ... klikk
gondolom részenként adtak neki késleltetést, hogy jó legyen ...
de az összerakásnál ez a késleltetés megszűnik s összeadódik a sok különbségsokmindent kipróbáltam ...
aztán fogtam s megnéztem mi lesz akkor ha pusztán a videót és a hangot újrakódolom (persze az fps-t is át kellett konvertálni*! mert abba is volt különbség!), érdekes módon sokkal kisebb lett a különbség klikka végére amikor összesítettem akkor ennyi maradt klikk
* az fps-t nem átváltani hanem konvertálni kellett !
mert a lejátszási sebesség jó volt (1db 25fps és 18db 59.75fps)
a sima fps átalakítás csak felgyorsította a részt, így növelni kellett az framek számát s hogy ezáltal ne legyen gyorsabb a film növelni kellett az fps értéket isígy is maradt benne egy kis eltérés de ettől szerintem még éppen a nézhető kategória
remélem legalább egy része érthető volt
-
detroitrw
addikt
válasz
gabo9201 #2021 üzenetére
csinálj neki avisynth utasítást
megui/tools/AVS script creator
persze kell neki telepített avisynth iss ha készen a fájl akkor máris bele lehet rakni a virtualdub-ba
annyi hogy alapból blokkolja a hangot (szal átírod az AVS fájlba a false-t true-ra
)
(#2020) dethroner:
amint közös nevezőre kerülnek sikerülni fog az összefűzés -
gabo9201
senior tag
válasz
dethroner #2020 üzenetére
Valaki tudna működő megoldást arra, hogy a VDub kezelje az MPEG2-t?
-
dethroner
veterán
-
-
-
dethroner
veterán
válasz
liksoft #2016 üzenetére
ÁÁ, srácok kicsit részletesebben. Nagyon nem vagyok otthon ebben a témában. Eddigi kapcsolatom a virtualdub-al annyi volt, hogy bizonyos avi fájlokat nem olvas be házimozim. Na, eddig ezekben a videót konvertáltam át xvid mpeg 4-be. De ennyi, ehhez meg nem kellett túl nagy ész.
De most volt egy film, amit sehol máshol nem leltem fel. A film 13 részre van szedve és néhány rész még külön kétfelé vágva. A kettévágott részeket gond és hiba nélkül tudom összefűzni. De a többi összefűzés nem megy -
-
detroitrw
addikt
válasz
dethroner #2008 üzenetére
a liksoft-ost úgy is megpróbálhatod hogy no audio, ha így megy akkor tényleg a hang a bűnös
úgy értem hogy mivel hozzárakni engedi így beállítod a video/compression értéket s így nem lesz jóval nagyobb a kapott eredmény
amúgy tényleg, a film alatt milyen hang van? mp3, ac3, ...?
-
liksoft
nagyúr
válasz
dethroner #2005 üzenetére
Szerintem ez AC3 hang, amit nem kezel korrekt módon a VD. Legalább a hangot célszerű lenne átalakítani WAV-ba, és amikor össze lett rakva egybe, akkor újra tömöríteni. Én a VDMOD-dal szoktam a hangot kiszedni, "PX3's AC3 to WAV" progival átalakítani (pont a hang csúszásai miatt!), majd szegmensenként visszarakni a WAV-ot (VD 1.9....), összefűzni, és mikor egyben van, akkor tömöríteni a hangot.
-
dethroner
veterán
Virtualdub 1.9.11 szerintem azért nem talált nálam xvid codec-et, mert a program 64 bites verziójával próbálkoztam. A 32 bites látja az avi fájlokat. De továbbra sem értem hogy az összefűzés után miért csúszik a hang. És most ennél a változatnál már a direct stream copy-nál miért csinál 10X akkor fájlt, mint az a kettő, amiből készül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby rádiós topik
- Linux kezdőknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generációt
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest