- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
dethroner #1996 üzenetére
Csak 1 tipp, igaz teljesen mas megkozelitesbol. Ha lehetoseged van, szedd le a darabokat ujbol, Pl. a Freemake Video Downloader-rel, ami freeware es meg tudod adni, konkretan milyen formatumban kapja le a YT-s videokat.
Ezzel elvileg le tudod egyezo formatumban szedni a klippeket, amit utana osszefuzol VD-vel
udv
Balinov -
dethroner
veterán
A segítségetek kérném, mert már a hajam tépem. Youtube-ról leszedtem egy több részből álló videót. Össze akartam fűzni őket, de a magyar 1.5.4-es program azt írta, nem tudja összefűzni, mivel "cannot append segment the audio streams have different sampling rates" . Ennek a magyar verziónak nincs külön audio beállítási része, ezért videó tömörítés opciónál kiválasztottam hogy az xvid mpeg4 codec alatt tömörítse újra, és így az összes részt átkonvertáltam. Elkezdtem a részeket összefűzni, de az egyesítés után a hozzáadott részben csúszni kezdett a hang, pedig minden részt külön-külön minden rész tökéletes volt.
Próbálkoztam az 1.9.11-es virtualdub-bal is, de az meg nem talál a kitömörítéshez codec-et, holott K-lite codecpack fent van. Mi a francot csináljak? -
detroitrw
addikt
válasz
liksoft #1992 üzenetére
ok így világos
ilyenkor régebben az eac3to-ba simán átkonvertáltam ugyan abba a formátumba(#1993) Moretimer:
nagyon szívesen (a címet majd küldöm ...)
egyáltalán nem volt nagy szám
majd ha rögzülnek a progik funkciói Neked is könnyen fog menni
(mit hol keress, s mire jó) -
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1981 üzenetére
na megcsináltam
leírom miként készült:1. megnéztem hogy a formátumok stimmelnek e, ill. hogy mennyi a tényleges fps-ük
2. amit küldtél wav az nem wav hanem ac3, szal azt átneveztem
3. a videó és a japán nyelv 24fps (1:55:44); a magyar hang 25fps (1:51:05)
4. szal két választás van vagy a 24-et 25-re húzod vagy a 25-öt 24-re
5. a leírás miatt a 24-et 25-re választottam, szal virtualdub-ba betettem az avi-t, video/frame rate/change frame rate to (fps) ... s ide beírod az fps értéket (25); mivel nem kell a hang azt kikapcsoltam no audio; a videonak direct stream copy; save as avi ...
6. a japán hangot is átrakom 25-re, megui-ba (kezdő lapon, input fül) berakom az audio-t, encoder settings (AC3) - config/sample rate (Speed-up (24 to 25)); esetleg még fixálod a hang tulajdonságait (448kbps)
7. mivel mindegyik 25fps-el rendelkezik muxolod, megui/muxer/avi muxer ...
8. ellenörzés után láttam hogy a magyar hangba késleltetési csúszás is van (+500ms); újramuxoltam úgy hogy a magyar hanghoz adtam még Delay: 500ms-et
9. s kész -
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1973 üzenetére
hmm ez érdekes
esetleg ha nem avi a nyersanyagod akkor azzal is próbálhatsz fps-t váltani
ill. a vd is tud fps-t változtatni(#1976) Moretimer
most akkor egyszer késik vagy folyamatosan nő a késés?
a videó és az audió milyen hosszú? (időbe)ha gondolod megcsinálom Neked csak küld el a cuccost
-
Moretimer
aktív tag
Berakom az audiot wdm-ba, letiltom az eredeti audiot, hogy véletlenül se kavarjon be. Majd interleave-audio skrew corretion, és adok neki -500-at, mert ugye késik a hang.
Elmentem aviba és semmi sem történik, bármennyit is adok neki + vagy - ba..... -
liksoft
nagyúr
válasz
Moretimer #1973 üzenetére
A hangot tedd ki WAV-ba. Így tedd a film alá (a film fps-hez ne nyúlj). Két csúszás lehet lineárisként.
1. Az elejétől a végéig ugyanakkora a késleltetés. Ekkor az audio/interleave menüpont skew ponton kell millisec értékben a csúszást korrigálnod.
2. Lineárisan növő csúszás. Audio/advanced filter bekapcsolása után a filters-ben kell dolgoznod. (Input - stretch - outpou). A stretch értékkel tudod a csúszást lineárisan korrigálni.
Sokszor a kettő csak együtt ad végleges megoldást. Sok sikert, kell türelem hozzá.
Ha random módon csúszik, akkor a lehető legnagyobb blokkonként külön-külön el kell játszani az egészet, és újra egyesíteni a blokkokat. Ez az igazi hangtechnikusi feladat (erre mondják: nem fehér embernek való, más meg nem vállalja).
-
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1969 üzenetére
ez eleje stimmel?
az eltérés lineáris? vagy van egy hely ahonnan megugrik?
lehet csak fps különbség van,
de lehet olyan is hogy a hang és a videó más anyagból van
szal pl. van egy video s reklám volt benne itt általában nem csak a reklámot rakják bele (vagy törlik) de a filmbe is beletörölnek (esetleg megnövelik) ... mint pl. ami a hivatalos anyagokba szokott lenni (dvd)
szal ezeket kéne tisztáznide vannak olyan videó szerkesztő progik amik a filmsávot s az audió sávot külön töltik be
e mellé harmadiknak betöltöd a hangsávodat s minden kiderül hol s mennyi csúszás van
s korrigálni is tudod (vágni, nyújtani ...)
s ha készen vagy akkor lemented külön a hangsávot s mux-olod -
Moretimer
aktív tag
Hello,
Az a problémám, hogy egy wav hangfájl 4 perccel rövidebb, mint a film eredeti hangja. Szeretném a film alá tenni, eddig sikertelenül. Próbáltam már lelassítani 4%-al a hangot, átkonvertálni, hosszán szerkesztettem, de semmi.
Örülnék ha valaki tanácsot adna ez ügyben. Köszi. -
Korte123
csendes tag
Sziasztok!
Régóta használom a VirtualDubot avik vágására, de most olyan gondom akadt, hogy MPEG2-ből kell DV AVI-t konvertálnom, és a VirtualDubMod-dal csinálnám, mert mással nem tudom mivel lehetne.Turkáltam az Interneten, és találtam egy bizonyos Cedocida DV codecet, amit direkt VirtualDub-hoz ajánlanak, az ember feltelepíti, és máris tud DV AVI-t exportálni.
Felraktam, és semmi.. Nem jelent meg a Compression listában.
Tudom, hogy régen ez a konvertálás dolog már sikerült, de most valahogy nem tudom kiválasztani a kimenetnél, hogy DV AVI-ba mentse.Próbáltam több DV codecet is, de semmi. Végső elkeseredésemben egy másik, ilyen szempontból "szűz" gépen is megpróbáltam, feltelepítettem a Cedocida codecet, és ott egyből megjelent a VirtualDubModban a Compression-nál, és gyönyörűen tud MPEG2-ből DV AVI-t konvertálni.
A kérdésem az, hogy az én gépemen vajon miért nem látja a VirtualDub ezt a codecet? Mit kéne újratelepítenem vagy letörölnöm ehhez, nem tudja valaki?
Köszönöm szépen előre is!
-
Moretimer
aktív tag
válasz
detroitrw #1954 üzenetére
Uhh, nekem ez már magas egy kicsit.
Szóval annyit akaqrok, hogy ugye van egy avim magyar hanggal.
Tenni szeretnék mellé egy japán 5.1-et és magyar feliratot, persze nem égetve.
Na m most én csináltam mindent, csak az nem jött ki amit szerettem volna.
Már a codek beállítása avira, és ott a pass cuccok milyenek is legyenek, már ott elakadtam kicsit.
Esetleg ha lenne kedved hozzá, leírnád lépésenként a mozzanatokat?
Nagyon megköszönném. -
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1951 üzenetére
a virtualdub nem tud ilyet, csak ráégetni (viszont a virtualdub-al kódold a videót)
de vannak muxer progik amik hozzá tudják a filmhez fűzni a feliratotpl. megui
tools/muxer/avi muxers így ki-be/váltani lehet a feliratokat hangokat
ne tévesszen meg hogy a feliratnál csak srt van a listába, mert ssa-t is nyugodtan berakhatsz
-
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1945 üzenetére
belerakod az avi-t ...
benyomod hogy az audio direct stream copy legyen
innen leszeded a legújabbat (subtitler-2_4.zip)
video/filter/add/subtitler s itt betallózod a ssa feliratot (ha nem abba van a google segít átalakítani a feliratot)innentől meg már csak Compression -t kell bazirgatod
ha az előnézeti képen megfelel a mérete a feliratnak akkor nem kéne változnia menet közbe -
Borisz76
nagyúr
válasz
Moretimer #1945 üzenetére
Én inkább azt kérdezném ,hogy minek égeted rá a feliratot ?
A legtöbb pc-s lejátszó kezeli rendesen a .sub .srt stb fájlokat.
Sőt az ősréginek számító asztali DVD lejátszóm is szépen elboldogul a film fájl mellé tett ugyanolyan nevű felirat fájlal.Igazság szerint én sosem preferáltam az égetett feliratot.
Miért kell ráégetni.....csak ez a kérdés jár a fejemben !
Bocsi de nem akarok személyeskedni. Ezt inkább általánosságban kérdezem.
-
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1943 üzenetére
miért adsz meg neki átméretezést ha nem változtatod meg a pixelek számát?
amúgy a miatt kérdeztem mert az átméretezésnek kell lenni a legutolsónak, mert pl. ha beállítasz egy betűméretet 640-be s elötte 320-átrakod s úgy pakolja bele a feliratot elképzelhető hogy a betűméret a duplája lesz mivel a 640-hez lőtted be a betük méretéts melyik felirat ráégetőt használod?
-
Moretimer
aktív tag
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Végre találtam a kédésemhez illő topikot, ami nincs kihalva.
Szóval az lenne a problémám, hogy a lementett avi, felirat ráégetés után majd kétszer akkora lesz.
Xvid codecet választom ki mentés előtt, és avi formátumban is mentem le.
Mi lehet a probléma? Köszi a segítséget előre is. -
zolynet
veterán
Sziasztok!
Biztos vmi apró beállítás hiányzik....szóval pontosan szinte frame-re pontosan beállítom a kivágandó részt vdub1.10.1-ben, de nem pontosan azt vágja ki hanem a kezdő pont -4-5mp.
Mi lehet a gond? (direct stream copy esetén)
Full processing mode-ban megy, de akkor 6mp 100mega lesz, nem ez lenne a cél.
Ötlet? -
GAbre
veterán
Üdv!
Sztetek milyen codeket rakjak fel,mert felraktam a legújjab kl codec packot,de így se enged szerkeszteni pár ugyanolyan forrásból származó videót!?
Eddig még nem volt ilyen nálam!Thx.
-
Borisz76
nagyúr
Igen sajnos nem fog menni....tapasztaltam én is hasonlót.
Megoldás bár macerásabb :
Hangot menteni mind a 2 videósávról illetve videósávokat menteni hang nélkül.
Összefűzni erre alkalmas programmal mind a videót mind a hangot.Majd muxolni.
Bár ilyet sosem csináltam de így elviekben sikerülhet.
-
GAbre
veterán
Üdv mindenkinek.
Nagyon szeretem eme kis programot.
De most olyan problémám van vele,h 2 részt akarok összekötni,de azt írja:
Cannot append segment: The audio streams have different data formats.
Elvileg mind a két partnak ugyanaz az audiófajtája.Vhogy össze lehet illeszteni?
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Nincs időm végigolvasni a topikot,olyan problémába ütköztem,hogy sceneket akartam kivágni a virtualdubokkal és egyszerűen nem nyit meg semmit,se a MOD se a normál,pedig régen ezzel csináltam mindent,k-lite codec pack van fent,mi lehet a baj,a MOD betölti az anyagot de kép nem jelenik meg hiába húzom a csúszkát.a sima még vmi xvides hibaüzit is dob.
Tanácstalanság.
-
Borisz76
nagyúr
Sajnos tényleg csak a KF-nél lehet vágni.
1. Betöltöd a kívánt file-t. File , Open Video File...
2. Video , Direct stream copy
3. Audio , Direct stream copy
4. A nem kívánt jelenet elejére ugrasz .....KF-re kell állni.
5. Home gomb megnyomása : kijelöli a képkockát.
6. A kivágni kívánt jelenet utáni KF-et megkeresed.
7. Ha megvan akkor a nyíl billentyűvel ( balra ) visszalépsz 1-et.
8. END billenytűvel kijelölöd a kockát.
9. A kijelölt szakasz törléséhez : DEL billenytű leütése.
10 ...ha mindent jól csináltál akkor mentés : File , Save old format avi.
Annó mikor rögzítettem ( VirtualDub-bal, VIVO-s VGA-val ) én is adást a tv-ből akkor még 352*288-as felbontáson real-time XviD-el tömörítve 2-3 napi folyamatos felvételt csináltam. Leginkább az HBO-ról.
Ezt a kapott anyagot vagdostam szét ezen a módon.
Ha emlékeim nem csalnak akkor volt a kodekben egy olyan beállítás ,hogy ha bizonyos szint felett változik a kép tartalma akkor az automatikusan KF-m lett !Így könnyebb volt vágni is.
-
Balinov
titán
szia, nezd at a vdub doksiat, de ugy emlekszem a keyframe-ket enkodolasnal kell megadni, szoval lehet, hogy csak KF-nel tudsz vagni, mert nem lehet utolag hozzaadni a videohoz kf-t. Anno mikor tunerrel vettem fel tv-bol belefutottam en is ebbe, konkretan reklamok kivagasanal, es inkabb megadtam a kodeknek, hogy 25kockankent legyen kf.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Mert egymástól függő képkockák vannak benne. A "kulcskép" az alap amiből kiindul, és utána másodpercekig csak az előző képhez képesti különbséget rögzíti. Így ilyen vágásnál a kezdeti pozíció kulcskép (kulcskocka / keyframe) kell, hogy legyen. Az alsó sorban találsz sárga kulcsos gombot. Azzal ugorj egyet. Itt van a következő valós átszerkesztés nélküli kezdeti pozíció. Ha jó hagyd meg, ha nem, az első rész újraszerkesztendő. Sőt, a hangot sem célszerű össze vissza vagdosni. Ezért jó, ha megmarad a nyers változat, mert onnan sokkal könnyebb vagdosni.
-
zaba
tag
Sziasztok!
Kérdés, hogy ha van egy *.divx fájlom, aminek az elejéből le akarok vágni 195 frame-et a végéből meg 10 frame-et, akkor, ha Driect stream copy van video-ra és audiora is beállítva, miért csak a végét vágja le a fájlnak, az elejét nem.
Tehát ez van:
0-195 nem kell
195-43526 kell
43526-43536 nem kell.
Mark in 195; Mark out 43526, az output.avi fájlom mégis 0-43526-ig tart. -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
milyen parancssort kéne használni hogy egy bizonyos mappából csak az "avs" fájlokat rakja be a "job control"-ba?
és hogy az encoding type: 1st pass és 2nd pass, is belekerüljön, szal "duplán" szerepeljena 1st pass és a 2nd pass beállításai külön vcf-be mentettem el
eddig itt tartok:
virtualdub.exe /s pass1.vcf /c /b input outputde így betölti az mp4-et (anyafájlt) is, de csak az avs-t kéne
s persze csak az aktuális kódolás típusa szerepel a listába(pl.: 1st pass -é)
előre is thx
-
Balinov
titán
válasz
kiskaloo #1916 üzenetére
Probald ki a MediaCoder-t, elvileg olvassa az asf fajlt igy at tudod valami emberibb formaba transzkodolni.
-
kiskaloo
csendes tag
Üdv!
A következő problémára tudna valaki megoldást?
Van egy 2,4 Gb-os ASF fájlom, de semelyik (általam próbált) lejátszó vagy konvertáló vagy splitter nem olvassa be. A fájl elvileg nem hibás, de már ötletem sincs, mihez kezdjek vele..
Nem akarom törölni, mert fontos felvétel van rajta.Köszönöm a segítséget!
-
gabo9201
senior tag
Üdv!
Van itt ez az x264 Codec. Na most én ezt szeretném használni, de nem tudom hogyan kell feltelepíteni. Amikor letöltöm próbálom elindítani az exe-t, de semmit sem csinál. Mit kell ezzel csinálni?
Mod.:
Op. rendszer Win7 64-bit, próbáltam a 32-biteset is feltenni de az is dettó ugyanezt csinálja.
-
Márton
nagyúr
Sziasztok
Egy usb-s easycap-pel szeretnék rögzíteni PAL videót a virtualdubbal.
Amikor kiválasztom az eszközt, és beállítom NTSC helyett, hogy PAL, át is
vált szines képre, látszólag minden OK.
Egészen addig, amig a rögzítést el nem indítom, mert akkor ismét fekete-fehér
képet kapok, mert NTSC-re vált.
Hol lehet beállítani, hogy hagyja már békén a forrást, és rögzítsen csak szépen
25fps-sel? -
Hujikolp
őstag
Üdv!
danih hozzászólása nyomán leszedtem, és elkezdtem beállítgatni a dolgokat, de ezt nem tudtam megcsinálni: Tegyél be 1-2 B-frame-et is, x264 alatt használj CABAC-ot, el fogja bírni az andro.
Ezt merre kell? Illetve, hol van olyan, hogy konvertálás? Tehát a beállított értékekkel mentődjön el. -
-
joecontra
addikt
válasz
gabo9201 #1906 üzenetére
Hali!
Ha bitráta alapján akarsz konvertálni akkor a "Single pass - bitrate-based (ABR)"-t válaszd. Utána írd be, hogy milyen bitrátával szeretnéd konvertálni.
A többit nem kell variálni, azokat hagyd default-on.A felbontást nem a kodekben, hanem a VDub menüben "Video" > "Filters..." -> "Add" -> "Resize" pontban kell állítani.
Üdv,
J -
gabo9201
senior tag
Leszedtem a 32bites VirtualDub-ot és így már tényleg működik.
Viszont ennek a codecnek elég bonyolult (számomra) a felhasználói felülete. Például még azt sem találom, hogy hol lehet beállítani a felbontást és a bitrátát
Meg azt sem tudom például, hogy ez:
mit állít? Tehát ez a "single pass ratefactor"
Meg akkor ott van még a képkockasebesség is, azt hol találom?
-
törölt tag
válasz
joecontra #1903 üzenetére
Az azért vicc ha az x.264 nem létezik x64 verzióban. Mondjuk már attól is csuklik az ember, hogy nincs belőle hivatalos bináris (a'la XviD). Így meg aztán arra sincs garancia, hogy a többféle verzió ugyan úgy normális stream-et produkál. Nesze neked kompatibilitás. Aztán csodálkoznak az emberek, hogy egyes x.264-be tömörített videoknál nem működik a DXVA, így a proci ezerszer nagyobb fogyasztás mellett kénytelen dekódolni a video-t... Szánalom.
-
gabo9201
senior tag
válasz
joecontra #1901 üzenetére
Köszi!
A videó infót a TheKmplayer médiainfójánál szoktam megnézni gondolom az is megteszi
Most feltettem ezt a h264-es codecet amit küldtél, de a VirtualDub még nem jeleníti meg. Valahol hozzá kellene adnom?
-
joecontra
addikt
válasz
gabo9201 #1900 üzenetére
A konvertáláshoz a MediaInfo progival nézd meg az egyes konvertálandó videók bitrátáját. Aztán ha pl. fele akkora kimeneti videót akarsz, az akkor az eredeti videó bitrátájának a felét állítsd be a kodekben.
Ezzel együtt a felbontást is csökkentheted hogy a képkocka/bitráta arány nagyjából megmaradjon.Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Könyvajánló
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Samsung LCD és LED TV-k
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest