- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
Szia ph2012!
Önmagában az Xvid is .avi fájl. Az avi "gyüjtőkonténerben" elég sok fájl tömörűl. Kérdés, hogy ami neked van, az micsoda. Gondolom, hogy tömörítetlen fájl lehet, az alapban nagyméretű (vagy M-Jpeg, DV. stb.). Ha van XMadia Recorde programod, akkor oda, ha behívod, a fájl részen találsz egy info részt, ami kiadja, hogy milyen fájlba van jelenleg. Ezzel a programmal át is tudod konvertálni más fájlba.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2220 üzenetére
Szia alcapone386!
Mire jutottál?Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2220 üzenetére
Szia alcapone386!
Ezek szerint sikerűlt, Ez a Capture Flux sztem is jobb, mint az előző. Könnyebb a kezelése is. Ott még a felső sorban lévő lakattal is vigyázni kell, mert ha lezárod, akkor nem tudsz állítni.
Ha mégse megy valami, szivesen segítek.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2215 üzenetére
Szia!
Van még egy másik program a Capture Flux v5.2.3, vagy a v6.0.5.0 progi. Ez mind a kettő szabad és nem telepűl, csak a letöltés után a mappában található exe fájlt kell elindítani. Előtte természetesen a kamerát feltenni a FireWire kábelra és bekapcsolni.A "nyitott könyv"-nél a Video Source résznél meg kell keresni a kamerát és lehet indítani. A kisérletezéshez nem kell a felvétel gombot benyomni. A felső sorban a hangot engedélyezni kell és a lakatot is, mivel ez utóbbi lezár mindent. Mindkettővel lehet adatokat rögzíteni. Az előbbi blogbeírásban leírtakkal mindet lehet egyszerre, de ezekkel csak válogatva. Vagy a mostani valós dátumot és a videó lejátszás idejét, vagy a felvételkori dátumot és lejátszási időt, vagy a sec. lejátszási időt veszi fel. Beállítás kérdése. Lehet a számokat tetszés szerint is nagyítani, betűtipust választani, betűszínt választani, vagy automatikust választani, ami egy méret és fehér. Lehet a számok alá csíkot tenni. Több variáció van, ki kell ismerni. Ez elég egyszerű és a felvétel kezelése is. De lehet képeket is készíteni a videóból. Meg kell keresni a beállítási módokat - DV-2 native, Jpeg - és hogy hová mentse a videót.
Sok sikert.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2215 üzenetére
OK.
Várom, hogyan sikerűlt megoldani.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
alcapone386 #2212 üzenetére
Szia alcapone386!
Már a DV digitalizálás topikban is olvastam a kérdésedet és meg is válaszoltam. Ott nem figyeltem, hogy a VirtualDub-ot alkalmazod. Hát azzal egyébként sem a legjobb felvinni a gépre. Vannak erre alkalmasabb és egyszerűbb progik, de nem minden capture program alkalmas arra, hogy ezeket az adatokat felvegye. Még a nagyobb szerkesztőben találhatók sem. Én egyet tudok ajánlani, az itt valahol már említett "Enosoft DV Processor" kis progit, aminek a házi alkalmazása ingyenes és amivel több dolgot/adatot át lehet venni együtt a videóval FireWire kábel alkalmazásával. Mondjuk alapból nem a megszokott helyre teszi, bár be lehet állítni a "configure" pozícióban azt is, és kijelölni a pipákkal, hogy melyik adatot hagyja rajta. A jobb oldali monitor alatt a lenyílósban be kell jelölni, megnevezni a fájlt és így DV-2-be kell átvenni és akkor az eredeti váltottsoros fájlt kapod. Ha közben megpróbál beindítani valami más szerkesztő progit, akkor azt le kell állítni a piros x-el. A bal oldali "Enable RemoteDV" kockát be kell jelölni, mert így indítja a monitor alatt lévő gombokkal a kamerádat, ha nincs bepipálva, akkor kézzel kell kezelned a kamerát. Szokni kell.A középső "ByPass"-t nem kell pipálni, mert akkor kihagyja a középen bejelölteket. Középen fent be kell jelölni az "Aut" kockát és a "Text Overlay" kockát. (a többit nem). Ezután itt a "configure" részt megnyitva oda kell huzogatni a kis csíkokat, ahol meg akarod jeleníteni. A felvételt középen indítod. (ha nem megy, akkor előbb elindítod a baloldali monitor alatt éa úgy a középső Run füllel.). Ezt egy arra alkalmas videó szerkesztővel meg kell vágni és DVD-t lehet készíteni belőle, ha kell.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
MaxxDamage #2202 üzenetére
Szia luimapeiz!
Korábban kisérleteztem több módszerrel (több szoftverrel) a logó eltávolítására, írtam is egy összefoglalót, de elég hosszú (majdnem 2 oldal A4-ben), úgyhogy privátba mellékelem neked. Minden esetre az biztos, hogy valamennyi homály marad a logó helyén amit már nem tudsz eltüntetni. Bár a minta alapján elég jól sikerűlt.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
Szia Aureal!
Sajna a VirtualDubbal nem tudod megnyitni (még a VirtualDub 1.6.19,-el sem, ami az mpeg-et is megeszi, a többi egyik sem nyit mpg-et). Amivel boldogulsz, az az Avidemux 2.4.4 (ebből sem jó más, bár van már frissítése elég sok). Itt némileg egyszerűbb dolgokat is meg lehet csinálni, vágni, filterezni, logót eltávolítani, konvertálni stb.Ügyes program és ingyenes. Van a másik az XMedia Recode v3.1.6.9. Ez is egy sokat tudó progi, ingyenes. Itt is lehet átalakítani, egyszerűbb dolgokat elvégezni, csak ki kell ismerni. Nagyon sok formátumot képes elmenteni. Ezen kivűl a VideoReDo TV Suite H264 v4.20.7.626 hajlandó fogadni, vágni, többet öszefűzni, konvertálni mpg-be többek között. (szerkeszteni nem lehet). Legjobbnak az Avidemuxot találom.
Ha próbálkozol valamelyikkel, akkor szivesen segítek.üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
GEPESZ66 #2162 üzenetére
Szia GEPESZ 66!
Én használtam a VirtualDub-ot is és van többek között egy Remove Logo New! v1.2, vagy pl. Avidemux 2.4.4. Használom mind a hármat. Ebből most a VirtualDub-ot írom le. Úgy értelmezem, hogy angol felíratos normál filmet akarsz módosítani. Ez azért érdekes, mivel ezek alapban progresszívek, még akkor is, ha DVD-n vannak és esetleg az váltottsoros (mivel általában azok) és innen van neked átmentve a PC-re, (bár nem írod, milyen fájlba). Ha így van, akkor a kész videót ami előtt kimented a VirtualDub-ból a - video - compressio - t be lehet állítni Xvid-re, vagy Divx-re és ott kb. 1500 kbps-re. De ha alapban Xvid-be, vagy Divx-ben van, akkor is alkalmazható.Logó eltávolító, pixel eltávolítás
Virtual Dub 1.9.1 megnyitás – behívjuk a pixeles (max egy pixelhiba), vagy logós videót, ezután Videó – Filter – Add filter – logoaway v4.0 beta szűrő – OK.
Beállítás: configurations – XY, ellenőrzésre át lehet kapcsolni a „Solid fill”positióra, ott egy fekete kockát ad a pozicióról, így könnyebben be tudjuk határolni a helyet, de utána vissza kell kapcsolni az XY-ra. Itt egy átlátszó kocka van, ahol alatta az eredeti kép látható.Vagy az UGLARM pozicióval a lenti exponent pover-al egy egypontos, a kocka széleiből középre futó fade tónussal való beállítás érhető el (rombusz). Nem olyan élesek a kocka szélei. Az XY beállítása, ha ezt választjuk: X-Y weight poti középen marad, ez a kockán belül csinál egy x-y tengely elfordulást a benne lévő homályos képpel. A Blur power poti 4(1)-nél. Ez homályosítja a kockán belüli képet, de az erősebb nem mindig jó. Az XY beállításnál homályosan meghagyja az eredeti képkontúrokat, az UGLARM-nál ezt kiveszi. Ezt is érdemes használni beállítva a potit. Ezzel a rombusz állítható alapkockából rombuszba.
Show preview: ellenőrzés. A beállítás kb. 80%-ot kivesz a logóból, felíratból, pixelből.
Ha egy-két helyen felvillan még megjelenik, akkor nagyobbítani kell a takaró-négyzeten.
Beállítjuk a mentést: - video - compression, ez fontos, mert egyébként tömörítetlenbe menti el és ez sok helyet foglal. Az Audio marad Direct stream copy (az eredeti hang). A videó fájltól függ a mentési fájl is. (pl.váltottsoros, progresszív).
Általában az összes többi mentési mód progresszívbe teszi át (Xvid, Divx, M-Jpeg stb).Váltottsoros MPEG esetében a VirtualDub 1.6.19 használható, itt avi tömörítetlenbe kell kimenteni, (viszont sok helyet foglal), csak így tudja megtartani a váltottsorosságot, nincs mpg mentési mód.. Ezután az Avidemux-al áttesszük mpg-váltottsorosba. (Upper FF, vagy Lower FF.).Viszonylag gyorsan átkonvertálja. A kimentett és viszanézett videón ez a négyszög látható. Az UGLARM-nál pl. középre-átlósan központosítva, az XY (Blu power:4) esetében ez egy stabil négyszög, mindkét esetben áttetsző, ez utóbbi talán nem befolyásolja úgy a kép-anyagot, mint az előző. A homályos kocka végigvonúl a képen, odafigyelve mindig felismerhető, de legalább élvezhetően letakarja a nem kívánt területet ill. nem világít a korábban zavaró pixelpont..Üdv. Pibácsi Papa946
-
pibácsi
senior tag
Szia Vinca!
Nem tudom, megoldódott-e már a stabilizáló gondod, de összefoglaltam, szerintem hogyan kell megoldani. Leírom.
A stabilizálás két főlépésben történik. Pass 1, Pas 2.(ellentétben több más stabilizálótól.).
Az alábbiak szerint kell megoldani. Szükséges hozzá a Virt.Dub. Deshaker.vdf plugin.
1. File / Próba videó megnyitása
2. Video / Filters / Add / Deshaker (megnyilik)
3. Pass1.kijelölés
Beállítások
Pass 1 parameters:
Suarce pixel aspect: Square pixels (1.0), vagy Standard PAL vagy NTSC
Video typ: Progressive, vagy Interlace
Video output: None (itt a Virt.Dub monitoron nincs pötty), vagy Motions vectors (ez pöttyös) Scale: Full
Use pixels: all A többi beállítás marad
4. Save as avi: bármilyen néven lehet menteni, de ne az eredeti cím legyen, mivel átírja az eredetit! A mentést általában tömörítetlenbe fogadja el. (meg lehet próbálni az eredeti fájlba, ha megy. Progresszív esetében több lehetőség is van). A mentett videó nem használható semmire, de az egészet ki kell menteni, mivel a Pass 2 hossza is ettől függ.
Nem kell bezárni a programot, nem kell ujra tölteni a videót, itt kell folytatni!
5. Video / Filters / Deshaker ujbóli megnyitása (configure).
6. Pass2-re kattintás, a beállításokat az Edge compressio-nál át kell állítani Fixed Zoom (no borders)-ra, a többi marad, majd OK.
7. Save as avi: Bármilyen néven el lehet menteni, de ne az eredeti legyen és ne az előző Pass 1 cím, mivel ezeket átírja.! (vagy másik mappába kell menteni). Itt már elfogadja az eredeti fájlt is. A videó hossza megegyezik a Pass 1 hosszával, ha itt tovább mentjük - mert a Pass 1-et esetleg közben leállítottuk - akkor onnan már sötét marad a videó.
Ez az utólsó mentés lesz a végeredmény, ez már a stabilizált kép. Úgy tűnik, hogy ez a megoldás élesebb képet eredményez, mint más stabilizálók. (Mercalli, Ulead, AVS, stb.) Viszont időigényesebb – mivel két konvertálás szükséges.üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2063 üzenetére
Szia detroitrw!
Felszállt a füst. Működik az AviSynth, az éjjel sikerült rendbeszednem. Leszedtem az egészet és ujrainstalláltam egy korábbi tipust, vmint egy új FFms2-őt, amit egy angol fórumon alkalmaztak, mondván, hogy sajnos ki kell válogatni, mert nem mindegyik szereti az mp4-et megnyitni. Most úgy néz ki, hogy a Virt.Dub bármelyikével ráhúzással is dolgozik.
Köszönöm a segítséget és a biztatást.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2060 üzenetére
Szia!
Én régóta használok VirtualDubot, Az 1.9.1-est és az mpeg miatt az 1.6.19-et.
Mivel az AviSynthtet eddig nem használtam, mert nem kellett, ezért utána néztem a használatnak és több helyen a VirtDubMod-ot nyomatták, hát ezért kezdtem ezzel.
Valami más is van mégitt, mivel azóta a HCgui025-el is dolgom van, de az sem veszi be a scriptet. Hivatkozik a DirectShowSourcé-re, hogy nem találja, pedig ott van. A gépről leszedtem a többi scriptet is, az az egy, ami ide kell jól van megírva. Több variációt is próbáltam. Az ffmpegsource -vel sem veszi be. Valami itt alapból nem stimmel. Még semit nem tudtam vele megnyitni. Jobban az mp4, az mkv érdekel. Két gépem is van, mind a kettőn szoktam dolgozni a videó szerkesztés miatt. A másikon is fent van egy korábbi változat, de az sem működik. Az avs parancsokat a minták alapján csináltam, de nyilván az elérési utakat figyelembe vettem (nem most kezdtem) és mégsem megy.
Valahol alapból nem működik valami az AviSynthnél. Vagy nem tudom.
Minden esetre köszi a hozzámvaló türelmedet.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2058 üzenetére
Szia!
Feladom. Egyszerűen sehogy sem akarja bevenni a VDMod, mindíg hibát jelez.
Mellékelem a hibaüzenetet. Nem találja az ffmpegSource módot, de nincs is indexálva.
Új AviSynthtet tettem fel, betettem a plugins mappába az általad megadott FFMs-t, de nem veszi tudomásúl a VDMod.
Hát ennyit, sajna nem jön össze./dl/upc/2012-05/05/236603_acu1e9zom8owldpo_avisynth.jpg
Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2054 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
Nekem a 2.5.8-as van fent. Ennek a plugin mappájában van a colors rgb.avsi, a DirectShowSurce.dll és a TCPDeliver.dll. Ez a három. Más nincs. Ehhez tegyem hozzá az ffms-2.17-cplugin kpl mappát, vagy szedjem ki belőle egyenként a tartozékokat: a két mappát(doc, x64), az FFMS-2.avs, az ffms2.dll-t,vmint az ffmsindex2-őt? Azért kérdezem ilyen szájbarágósan, mert már sokféleképpen kisérleteztem és biztosra szeretnék menni.
Nekem nem sok kodec van fent, csak sz Xvid, Divx és azok, amiket a különböző progik feltesznek. Ott azért van rendesen( a Virt.Dub-ban látszik). Érdekes, hogy ugyanezt az AviSynthtet tettem fel a másik gépemre és ott még van más plugin is.
megpróbálom ezt az alpha-3-at.
Csak a VirtualDubbal működik? Másként hogy lehet megnyitni?
Bocs, sokat kérdezek.
Ü. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2044 üzenetére
Szia detroitrw!
Az előző hozzászólásomban nem kérdeztem, hogy csak a VirtualDubmod-al lehet az AviSynth-et megnyitni, ill. alkalmazni? Én az AviSynt-el eddig nem foglalkoztam, nem kellett használnom. Most az MP4-kapcsán merült fel, ott is úgy, hogy át kellene alakítani 1920x1080 - 60i-ből 720x576 -25i-re és egyik helyen (más progik bevonásával) ezzel oldották meg az interpolálást.
Továbbá az flv-vel kapcsolatban kérdezem, hogy a megadott scriptet ha beadom, miért nem nyitja meg a videót, mindíg kiírja, hogy nem lehet lejátszani, a formátum nem támogatott.
Még eddig semmit nem tudtam megnyitni sajna, sem mp4, sem mkv, sem flv fájlokat.
Kérném szépen a rövid válaszodat, mielőtt megzavarodok.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2044 üzenetére
Szia detroitrv!
Nem boldogulok a VirtualDubmod Avisynhtes megnyitással. Konkrétan az ffmegsource2-vel szeretném megnyittatni az mp4-es fájlokat. Betettem az Avisynth plugins mappájába a 4 db. ffmeg2 fájlt. A Virt.Dubmod fájl megnyitójánál lent az Avisynth template viszont nem adja ki csak az avisource, a default,a DirectShow Source, az Mpeg2 és az Mpeg source lehetőségeket. Mit kellene tennem, hogy ez is megjelenjen, mivel így hiába írok scripteket nyilván nem tudom kijelölni. A template mappában nem jelenik meg ennek az avst-je.Előre is köszi a válaszodat: Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest