- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aureal
őstag
válasz
detroitrw #2184 üzenetére
Amúgy rengeteg free progi van már de olyan lehetőség nem sokban lehet sztem hogy újrakódolás nélkül csak egyszerűen más konténer formátumba kipakolja.
Az Avisynth nem az ami virtual stream servert csinál a Vdubnak? Na ezt sose tudtam hogy lehet használni vagy mi a lényege, de nem is csípem mikor parancssorban kell vmivel bohóckodni.
Amúgy csodálkozom a Vdubon hogy rég megírhatták volna egy fullos videó progivá már mióta létezik, de ezek a szabad szoftveres elgondolások elég spártaiak úgy veszem észre. Nem véletlen hogy a linuxot is ezért heggesztgetik össze-vissza 879 verzióban, ahelyett hogy lenne 1-2 ami normális szvsz. -
-
-
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
detroitrw #2163 üzenetére
Bele van égetve. Próbáltam olvasgatni, hogy melyik szűrővel kell kitakarni. A "subtitler" szűrőt találtam, de nem biztos, hogy ezt kell használni. Próbáltam ezt kiválasztani, s az előnézetre kattintani, de nem jelent meg a kép, hogy kitudjam jelölni a felirat helyét.
Ha igen, akkor hogyan kell használnil? -
vz12
tag
válasz
detroitrw #2107 üzenetére
Köszi az ötletet, de a videó részt nem szeretném babrálni.
Esetleg azon még elgondolkodom, hogy kivágom azt a 12 kockányi képet és hangot, jelen esetben ez nem tűnik nehéznek (mert ott gyakorlatilag nincs hang), ugyanakkor jó lenne megérteni, hogy mitől keletkezett a probléma, mert azt fel nem fogom. -
MezeiPocok
csendes tag
válasz
detroitrw #2107 üzenetére
Köszönöm sikerült, ha az angol nyelvűre rakom a magyar hangsávot akkor tökéletes lesz, ha a magyarra az angolt akkor van csúszás. Érdekes...
Még egy kérdés. A jobb klikk/tulajdonságok/részletek résznél lévő adatokat hogyan tudom szerkeszteni? A képen lévő részek. Az ablak alján lévő "tulajdonságok és személyes adatok eltávolítása" nem csinál semmit.
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2063 üzenetére
Szia detroitrw!
Felszállt a füst. Működik az AviSynth, az éjjel sikerült rendbeszednem. Leszedtem az egészet és ujrainstalláltam egy korábbi tipust, vmint egy új FFms2-őt, amit egy angol fórumon alkalmaztak, mondván, hogy sajnos ki kell válogatni, mert nem mindegyik szereti az mp4-et megnyitni. Most úgy néz ki, hogy a Virt.Dub bármelyikével ráhúzással is dolgozik.
Köszönöm a segítséget és a biztatást.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2060 üzenetére
Szia!
Én régóta használok VirtualDubot, Az 1.9.1-est és az mpeg miatt az 1.6.19-et.
Mivel az AviSynthtet eddig nem használtam, mert nem kellett, ezért utána néztem a használatnak és több helyen a VirtDubMod-ot nyomatták, hát ezért kezdtem ezzel.
Valami más is van mégitt, mivel azóta a HCgui025-el is dolgom van, de az sem veszi be a scriptet. Hivatkozik a DirectShowSourcé-re, hogy nem találja, pedig ott van. A gépről leszedtem a többi scriptet is, az az egy, ami ide kell jól van megírva. Több variációt is próbáltam. Az ffmpegsource -vel sem veszi be. Valami itt alapból nem stimmel. Még semit nem tudtam vele megnyitni. Jobban az mp4, az mkv érdekel. Két gépem is van, mind a kettőn szoktam dolgozni a videó szerkesztés miatt. A másikon is fent van egy korábbi változat, de az sem működik. Az avs parancsokat a minták alapján csináltam, de nyilván az elérési utakat figyelembe vettem (nem most kezdtem) és mégsem megy.
Valahol alapból nem működik valami az AviSynthnél. Vagy nem tudom.
Minden esetre köszi a hozzámvaló türelmedet.Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2058 üzenetére
Szia!
Feladom. Egyszerűen sehogy sem akarja bevenni a VDMod, mindíg hibát jelez.
Mellékelem a hibaüzenetet. Nem találja az ffmpegSource módot, de nincs is indexálva.
Új AviSynthtet tettem fel, betettem a plugins mappába az általad megadott FFMs-t, de nem veszi tudomásúl a VDMod.
Hát ennyit, sajna nem jön össze./dl/upc/2012-05/05/236603_acu1e9zom8owldpo_avisynth.jpg
Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2054 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
Nekem a 2.5.8-as van fent. Ennek a plugin mappájában van a colors rgb.avsi, a DirectShowSurce.dll és a TCPDeliver.dll. Ez a három. Más nincs. Ehhez tegyem hozzá az ffms-2.17-cplugin kpl mappát, vagy szedjem ki belőle egyenként a tartozékokat: a két mappát(doc, x64), az FFMS-2.avs, az ffms2.dll-t,vmint az ffmsindex2-őt? Azért kérdezem ilyen szájbarágósan, mert már sokféleképpen kisérleteztem és biztosra szeretnék menni.
Nekem nem sok kodec van fent, csak sz Xvid, Divx és azok, amiket a különböző progik feltesznek. Ott azért van rendesen( a Virt.Dub-ban látszik). Érdekes, hogy ugyanezt az AviSynthtet tettem fel a másik gépemre és ott még van más plugin is.
megpróbálom ezt az alpha-3-at.
Csak a VirtualDubbal működik? Másként hogy lehet megnyitni?
Bocs, sokat kérdezek.
Ü. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
detroitrw #2044 üzenetére
Szia detroitrw!
Az előző hozzászólásomban nem kérdeztem, hogy csak a VirtualDubmod-al lehet az AviSynth-et megnyitni, ill. alkalmazni? Én az AviSynt-el eddig nem foglalkoztam, nem kellett használnom. Most az MP4-kapcsán merült fel, ott is úgy, hogy át kellene alakítani 1920x1080 - 60i-ből 720x576 -25i-re és egyik helyen (más progik bevonásával) ezzel oldották meg az interpolálást.
Továbbá az flv-vel kapcsolatban kérdezem, hogy a megadott scriptet ha beadom, miért nem nyitja meg a videót, mindíg kiírja, hogy nem lehet lejátszani, a formátum nem támogatott.
Még eddig semmit nem tudtam megnyitni sajna, sem mp4, sem mkv, sem flv fájlokat.
Kérném szépen a rövid válaszodat, mielőtt megzavarodok.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
Szia detroitrv!
Nem boldogulok a VirtualDubmod Avisynhtes megnyitással. Konkrétan az ffmegsource2-vel szeretném megnyittatni az mp4-es fájlokat. Betettem az Avisynth plugins mappájába a 4 db. ffmeg2 fájlt. A Virt.Dubmod fájl megnyitójánál lent az Avisynth template viszont nem adja ki csak az avisource, a default,a DirectShow Source, az Mpeg2 és az Mpeg source lehetőségeket. Mit kellene tennem, hogy ez is megjelenjen, mivel így hiába írok scripteket nyilván nem tudom kijelölni. A template mappában nem jelenik meg ennek az avst-je.Előre is köszi a válaszodat: Pibácsi
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Na ... asszem működik. Legalábbis megnyitni sikerült ... ezt írtam be az AVS-be: FFMpegSource2("PATH\video.flv", atrack=-1) => gugliztam
Viszont azt továbbra sem tudom, van-e ily módon lehetőség összeilleszteni 2 FLV-t?! Erre esetleg van vmilyen script-es megoldás?
Nagyon köszi!
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
detroitrw #2041 üzenetére
Köszi a segítséget, és liksoft Neked is.
Ha az FLV to AVI converterrel csinálom, akkor az új avi fájl elején még jó a hang, a végén már 17 mp-el csúszik ... ennyivel ér előbb véget a hang, mint a kép. (a kép hossza 55:27)AviSynth 2.5 telepítve van, de ez az AVS kiterjesztésű fájl nem akaródzik működni. Ezt le tudnád még 1x írni.
Szóval kreáltam egy flv.avs fájlt, de mit írjak bele pontosan és a VirtualDub mappán belül hova másoljam??Köszi
-
-
-
Moretimer
aktív tag
válasz
detroitrw #1954 üzenetére
Uhh, nekem ez már magas egy kicsit.
Szóval annyit akaqrok, hogy ugye van egy avim magyar hanggal.
Tenni szeretnék mellé egy japán 5.1-et és magyar feliratot, persze nem égetve.
Na m most én csináltam mindent, csak az nem jött ki amit szerettem volna.
Már a codek beállítása avira, és ott a pass cuccok milyenek is legyenek, már ott elakadtam kicsit.
Esetleg ha lenne kedved hozzá, leírnád lépésenként a mozzanatokat?
Nagyon megköszönném. -
Moretimer
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged