- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
vinikorn #2091 üzenetére
Szia.
Bár már választ kaptál a kérdésedre én csak egy példát említenék :
Olyasmi ez mint az MP3-as zenék esetében a VBR ( Variable BitRate ) eljárás.
Ahol csak egy hegedű szól oda nem kell annyi adat mint ott ahol egy egész zenekar játszik.
A filmeknél ugyanez igaz a képre.....álló, statikus képhez nem kell annyi adat mint egy üldözési, akciójelenethez ahol minden változik a képen. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Moretimer #1945 üzenetére
Én inkább azt kérdezném ,hogy minek égeted rá a feliratot ?
A legtöbb pc-s lejátszó kezeli rendesen a .sub .srt stb fájlokat.
Sőt az ősréginek számító asztali DVD lejátszóm is szépen elboldogul a film fájl mellé tett ugyanolyan nevű felirat fájlal.Igazság szerint én sosem preferáltam az égetett feliratot.
Miért kell ráégetni.....csak ez a kérdés jár a fejemben !
Bocsi de nem akarok személyeskedni. Ezt inkább általánosságban kérdezem.
-
Borisz76
nagyúr
Igen sajnos nem fog menni....tapasztaltam én is hasonlót.
Megoldás bár macerásabb :
Hangot menteni mind a 2 videósávról illetve videósávokat menteni hang nélkül.
Összefűzni erre alkalmas programmal mind a videót mind a hangot.Majd muxolni.
Bár ilyet sosem csináltam de így elviekben sikerülhet.
-
Borisz76
nagyúr
Sajnos tényleg csak a KF-nél lehet vágni.
1. Betöltöd a kívánt file-t. File , Open Video File...
2. Video , Direct stream copy
3. Audio , Direct stream copy
4. A nem kívánt jelenet elejére ugrasz .....KF-re kell állni.
5. Home gomb megnyomása : kijelöli a képkockát.
6. A kivágni kívánt jelenet utáni KF-et megkeresed.
7. Ha megvan akkor a nyíl billentyűvel ( balra ) visszalépsz 1-et.
8. END billenytűvel kijelölöd a kockát.
9. A kijelölt szakasz törléséhez : DEL billenytű leütése.
10 ...ha mindent jól csináltál akkor mentés : File , Save old format avi.
Annó mikor rögzítettem ( VirtualDub-bal, VIVO-s VGA-val ) én is adást a tv-ből akkor még 352*288-as felbontáson real-time XviD-el tömörítve 2-3 napi folyamatos felvételt csináltam. Leginkább az HBO-ról.
Ezt a kapott anyagot vagdostam szét ezen a módon.
Ha emlékeim nem csalnak akkor volt a kodekben egy olyan beállítás ,hogy ha bizonyos szint felett változik a kép tartalma akkor az automatikusan KF-m lett !Így könnyebb volt vágni is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Speeedfire #1654 üzenetére
Ez kell neked : [link]
MKVMerge a neve.
-
Borisz76
nagyúr
720*400
mkv konténerben
x.264 -es kodekkelTelepíts egy x264 kodeket.....mert szegény VDMod nem tudja kezelni kodek nélkül, ezért kapod a hibaüzit.
Amúgy mkv fájlok-at inkább ezzel : [link] ( MKVMerge 3.0 ) próbáld meg szerkezteni. Bár ez a progi nem kódolásra való...sokkal inkább hangsávok, feliratok gyors és egyszerű össze / szét - fésülésére, ezenkívül vágásra és darabolásra is használható.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
fradi81 #1562 üzenetére
Wikipédia: "Az MP3 egy veszteséges tömörítésen alapuló zenei fájlformátum, jelenleg az egyik legelterjedtebb. Valójában két különböző, de nagyon hasonló formátum, az MPEG–1 Audio Layer 3 és az MPEG–2 Audio Layer 3 közös neve; illetve létezik egy nemhivatalos MPEG–2.5 Audio Layer 3 is. A három elsősorban a bitráta és a mintavételezési frekvencia megengedett értékeiben tér el.
Az MP3 szabványok nem definiálják a tömörítő algoritmust, csak a kitömörítőt és a fájl formátumát, így az MP3-nak a használt tömörítő (kodek) szerint számos különböző változata lehet."Plusz még: [link]
Szóval az XP codec pack listáján nem szerepel mp3 formátumot támogató codec. (Szerintem.) A legjobbnak tartott MP3 kódoló (codec) a LAME MP3 kódolója. Önállóan is letölthető a megadott linken keresztül, de ha már codec pakot keresel én inkább javasolnék másik hármat, végül is egy is elég közülük, és mind feltesz valamilyen MP3 dekódolót. K-Lite codec pack. ACE Mega codec pack. Windows Essential codec pack. Ezek talán a legtöbb dekódolót tartalmazó csomagok. ÉS még valami fontos. Ahhoz, hogy az mp3 formátumot le lehessen játszani magának az alkalmazásnak kell valamilyen MP3 kódolást támogatnia. Pl.: Winamp: Lame MP3-at támogatja. Az említett három codec pack pedig felteszi a windows media player classi-ot, ami szintén támogatja csomagok által használt dekódolók használatát.
Forrás : Iternet
-
Borisz76
nagyúr
válasz
fanofmanu #1555 üzenetére
VirtualDubMod kell neked !!! ( Én az 1.5.10.1-es verziót használom )
Innen leszedheted : [link]
Az kezeli a több hangsávos avi-kat. Lehet ki illetve beletenni hangsávokat.
1. Streams menüpont
2. Stream List menüpont.Egy új ablak jelenik meg ahol 1. és 2. számú stream-eket látod.
( 1 es stream az alap hang amit a lejátszó prg alapból el kezd játszani. )
3. Az eltávolítandó hangsávra klikk
4. Jobb oldalon gomb : DISABLE
5. OK6. File menüpont
7. Save As...Értelemszerűen hangsávot is lehet ugyanezzel a módszerrel beilleszteni csak akkor az ADD gombot kell megnyomni és máris tallózhatjuk be a kívánt hangsávot.
Természetesen az fps-nek illetve a videó és audió hosszának stimmelnie kell a teljes sikerhez.Támogatott hangformátumok amit ismer és képes az aviba belefűzni :
Wav , Mp3 , AC3 , DTS , OggRemélem értető voltam.
-
Borisz76
nagyúr
Mindíg tanul az ember valami újat
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
beeeeerka #1353 üzenetére
Szia.
A KEYFRAME-ek sűrűségét a kodeknél lehet beállítani ...mielőtt a filmet digiznéd, akkor állítsd be.
Kodekfüggő,hogy hol kell.
Másik megoldás ha tömörítetlenül veszed fel. Hátránya a piszok nagy helyigény......
Ekkor viszont minden képkocka kulcskocka azaz keyframe lesz.Remélem nem késő
a válasz.
-
Borisz76
nagyúr
Shift + Jobbra/Balra nyil ----> "K"eyframek-re ugrik. Mindíg a legkozelebbire !
Vágni pedig :
1. Megkeresed a vágási ponthoz legkozelebb eső Keyframe-et.
2. HOME billentyű. Ezzel jelölöd ki az elejét.
3. Megkeresed a vágási ponthoz legközelebbi Keyframet.......
4. Majd BALRA NYÍL 1X-i megnyomása !!!!
5. END billentyű. Ezzewl jelölöd ki a végét.4. pont magyarázata :
Ha a kijelölt rész kivágod akkor az anyag pontosan Keyframe-el folytatódik.
Nem lesz benne hiba.Az ,hogy Keyframek milyen sűrűn vannak a filmben azt a kódolásnál lehet beállítani.
Ha valakinek így nem felel mag akkor TÖMÖRÍTETLENÜL kell az anyagot megvágni mert akkor minden frame / képkocka Keyframe azaz TELJES értékü képkocka. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1267 üzenetére
Éppen ezért ha tehetem magamnak kódolok filmet.
DVD beszerez,lerippel,átkódol. ÉS IME A LÉNYEG :
1, A lehető legnagyobb elérhető felbontást használom....720*XYZ ( Fekete sávok nélkül)
2, Meghagyom az eredeti hangot ( AC3 5.1 Magyar ha nincs akkor Angol )
3, Általában 1495 Mb méretre készítem a filmeket...mert 3db akkor pont 1 dvd-re fér.Egy filmet nem néz meg az ember 2-3 naponta...esetleg 2-3 havonta.Erre a célra meg megfelelő egy jól elkészített rip is. Ezért nem a DVD-ket gyűjtöm hanem a rip-eket...meg így egy kicsit a lemezeken is lehet spórolni.
Bár egy ideje HD filmeket is szedegetem......azért az odab@sz minőségben a DVD-nek is.
Már csak egy korrekt monitor/tv kellene hozzá olyan 100-110 cm-es -
Borisz76
nagyúr
válasz
Katharina #1265 üzenetére
Szia.
Nem írtad ,hogy mit szeretnél csinálni a megnyitott állományal..
A figyelmeztetés csak arról szól ,hogy a hang VariableBitRate-s azaz változó adatátviteli sebességű. Nyomj egy OK-t és ne foglalkozz vele.
Ha zavar akkor használd a VirtualDubMOD nevü változatot. Ez alapból kezeli az AC3-as és Mp3-as hangal kódolt filmeket is. Néha én is ezt használom ha a "sima" verzió nem boldogul a filmek összevágásával.
-
Borisz76
nagyúr
Az túlzás,hogy könnyen.....gyakorolni kell, próbálgatni a különböző beállításokat.
Elsőre elég bonyolultnak tünik de bele lehet jönni.
Én annó TVadást vettem fel vele ( VB-al ) non-stop vettem az HBO adását 2-3 napig majd a kívánt filmeket kivágtam és tömörítettem 1-2 cd-s méretre.
K.rva jó kis progi......
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
A VirtualDub-ban vannak különböző beépülő modulok ( Plug-in ).
Van olyan ami "ráégeti" a feliratot a filmre de akkor a filmet újra kell kódoltati vele, ami ugye időigényes.
Szeretném megkérdezni, hogy miért akarod hiszen a legtöbb asztali dvd felismeri a feliratokat illetve a pc-n is lehet a filmhez feliratot pakolni.
Tehát nincs értelme ráégetni....szerintem. Bár nem tudom,hogy milyen anyagról van szó. -
Borisz76
nagyúr
Még egy lényeges infó ami kimaradt :
Az oldalról le lehet tölteni egy úgynevezett teszt CD-t amin különböző kodekekkel/beállításokkal/hangokkal vannak filmrészletek,hangok,képek.
Letölt , kiír , kipróbál...és örül ha mindent visz
Elég sokat elárul egy ilyen teszt a lejátszóról !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1235 üzenetére
Szia.
Ha asztali dvd-ről, tesztelésről , infórol van szó akkor :[link]
EZ A LEGJOBB oldal a részedre !!!!!
Szerény személyemnek pedig egy Yamada 7600-as tpusú asztali DivX-es DVD lejátszója van .........amit a fentebb említett oldalon is megtalálsz. Mivel van online üzletük lehet tőlük rendelni is.
Mindenképpen nézd meg.
Mindenkinek ajánlom aki hasonló asztali dvd lejátszót/ felvevőt szeretne.
Mostanában már akad olyan cucc is ami kezeli az x264-es kodeket és boldogul az .mkv kiterjesztésű fájlokkal is.
Természetesen mindez roppant áttekinthető formában, képekkel ,adatokkal feltüntetve , s ha ez is kevés akkor ott a fórum a különböző kérdésekre.....Sok sikert hozzá !!!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1232 üzenetére
Szia.
El kell szomorítsalak.
Mivel az x264-es kodek fejlettebb mint a DivX,XviD ezért NEM fogod tudni rendesen átkódolni a filmet olyan minőségben ahogyan azt te szeretnéd.
AZONOS bitrátával íme a minőségi sorrend :
1 x264
2 XviD
3 DivX
4 Mpeg2Ha a minőséget vesszük állandóra akkor meg a méretsorrendet kapjuk meg.......
Ami ugyanaz mint az előző.A "forrásanyag" is amint látom 700Mb-os tehát már eleve eléggé tömörített.
És ebből lejön még az AC3-as hangsáv mérete. Marad a filmnek kb 450-500 Mb és ahogyan látom 1265kbps adat jut a képre.Használj hasonló bitrátát kb -1200kbps- ( hiába adsz meg nagyobb bitrátát ha úgy sincs az eredetiben annyi adat ) és úgy kodold át. Méretét tekintve biztosan nagyobb lesz a DivX,XviD-es verzió mint 700Mb.
Személyes véleményem szerint jobban jársz a az eredeti dvd-ről ( ha megvan ) újrakódolod a filmet 1400 Mb-ra.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1230 üzenetére
Szia.
Lassan értem ,hogy mit is akarsz.....
Nagyfelbontású anyagot akarsz átalakítani olyan formára ,hogy az asztali DVD lejátszód is megegye...mégpedig az eredeti 5.1-es hangjával.
Eddig ok.
A felbontást le kell hozzá venni MINDENKÉPPEN....max 720*576 lehet mert ezt támogatják a lejátszók. Értelemszerűen a vertikális ( 576 ) felbontás lehet kevesebb is a fekete csíkok miatt ( szélesvásznú a film ).
A hang nem probléma az maradhat 5.1-es....már a legtöbb DivX-es lejátszó is kezeli.
...............pillanat..........
Megnéztem gyorsan a Dr.DivX simán vette a HD-s anyagot. ( mkv fájl ,x264-es kodek )
Tehát elviekben nincs akadálya annak ,hohy kissebb felbontásba varázsold a filmet
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Vistát nem ismerem még......Sorry. ( Bár már próbaképpen fent volt a gépen kb 2 hétig
)
De a DivX honlapjáról töltsd le a legutolsó elérhető verziót és azt (is) tedd fel.
Ha mégsem megy akkor a Vista szórakozik veled.
Talán 1 év múlva mikor már több alapvető hibát kijavítottak a Vistában AKKOR fogom én is csak feltenni......annó az XP-vel is így voltam.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Legegyszerűbb megoldás ( mint kezdőnek ) a Dr.DivX nevü program : [link]
A progi fizetős...de úgy emlékszem ,hogy 15 napig ingyenesen használható
1. : Válaszd a VIDEO FILE menüpontot
2. : Analizálni fogja a kiválasztott fájlt.
3. : Analizálás után választhatsz hangsávot...ha esetleg több lenne. De most csak 1 van :
4. : Itt megadhatod hogy ( MAKE ) hány darabban szeretnéd az adott fájlt és mekkora méretben ( Mb in Size )...hány MB-ban. 1cd ugye 700 Mb.
Itt alul több hasznos infó is látható ( Profile Output )
-A videó hossza
-A leendő anyag ÁTLAGOS Videósáv-adatsebessége
-Hangformátum és adatsebessége
-Videó felbontása pixelben
-Videó sebessége : FPS Frame / sec ( Másodpercenkénti képkockák száma )
-A kódolt anyag várható végleges mérete.Ha megvagy akkor : NEXT gomb a jobb alsó sarokban.
5. : Encode Video ablak ( Megint látod a részleteket.......)
-Select...gombnál váloztathatod meg a mentés helyét !
Most pedig jöhet a MODIFY SETTINGS....gomb !!!
6. : Dupla ablakot kell hogy láss magad előtt :
- Egy ablakban a videót tudod elindítani / nézni
- Másik ablakban pedig :
- Csúszkán állíthatod a felbontást...... RESIZE ( Maximum : 720*576 )
- Levághatod az oldalakról a fekete csíkokat.....CROP
- Változtathatsz a hangon. ( VBR vagy CBR , Mono vagy Sztereó illetve az átviteli sebességen.......de általában a 128kbps VBR az elegendő. Ha picit jobb hangot szeretnél akkor állítsd át 160-ra vagy feljebb.
- Sampling Rate-hez nem érdemes nyúlni !Ha ezzel megvagy jöhet az : ADVANCED SETTINGS.....
7. : Ezt az ablakot kell látnod....megint egy csomó beállítás
Legfontosabb az ENCODE PERFORMANCE és az ENCODE MODE.Encode mode : 1 vagy 2 menetes tömörítést lehet beállítani. Természetesen a 2 menetes a jobb minőségű de hosszabb ideig dolgozik a gép. ( 1 menet LOG fájl létrehozása....videó elemzése kockánként...majd 2.menet a tényleges tömörítés a LOG fájl adatai alapján. )
Encode Performance : FAST , STANDARD , SLOW lehetőségekkel.
A tömörítés "gyorsasága ami befolyásolja a végleges minőséget.
SLOW az ajánlott beállítás !!!FRAME RATE : x1 , x1/2 , x1/3 lehetőségek vannak. x1 az ajánlott mert ha nem akkor diafilm lesz a végeredmény !!!
Innentől 2 lehetőség van :
1. Azonnal kódoljon ( Encode gomb )
2. Beteszed a "projektedet" a munkalistába....mert éjszakára akarod elindítani a kódolást.Mi most a munkalistát választjuk
BACK gomb !!! és ezt látod megint.....
Jobb alsó sarokban : Defer job for batch encoding mellé PIPA !!! majd Encode gomb !!!
És íme előugrott a JOB LIST...azaz a munkalista :
Az aktuális munkát : Felfüggesztheted , törölheted és indíthatod.
De ha a bal alsó sarokban a SINGLE ENCODE-ra klikkelsz akkor visszaugtik a legelső ablakra......és adhatsz neki másik munkát.
Majd ha az összes résszel végeztél és beraktad a JOB LIST-ba akkor mehet éjszakára a kódolás !!!A program erősen ( CPU ) processzorfüggő !!! Minél erősebb a cpu annál gyorsabban végez a kódolással.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
A "nyersanyag" min található ? MiniDV-n esetleg.
A gépre amit felmásoltál az milyen formátumú ? ( Tömörítetlen esetleg Mpeg2-es )
....bár ha tömörítetlen lenne akkor nem 13 Gb hanem jóval nagyobb lenne.....így látatlanban azt mondom ,hogy mpeg2-es....lehet tévedek.
Nos innen kezdve 2 variáció van :
1, Tömörített DivX , XviD formába akarod tenni 1 esetleg 2 cd méretűre.
2, Normál ( asztali ) DVD formátumra szeretnéd kódolni.1-ben tudok esetleg segíteni......
2-ban nem. Nem nagyon foglalkoztam soha menüs dvd készítésével.....inkább a rip-elésévelIgazából szerintem a 2. érdekelne téged inkább mert azt nem kell magyarázni a rokonoknak hogy hogyan is kell lejátszani ( Ha kapnának egy másolatot belőle.....)
Azt ,hogy a nyersanyag min van azért kérdeztem mert van olyan DVD szerkeztő program ami a MiniDV-n lévő anyagot egy az egyben áthúzza a gépre és még pofon egyszerű is használni , szerkezteni. ( Bár fizetős program. )
Bár én annó másképp oldottam meg a saját VHS kazin található BULIS anyag DVD-re juttatását:
Ismerősömnek van egy Hi-Fi Sztereó Panasonic videója ( amivel lejátszotta a cuccot ) és a felvételért egy Grundig asztali dvd-felvevő volt a felelős
2 órás anyagot áthúzott kifogástalan minőségben
És nem kellet ide-oda másolgatnom. De nekem szerencsém volt vele....mert vágni sem akartam.
Ha DVD-t szeretnél és szerkezteni is kell akkor keress egy hasonló topic-ot itt a PH-n
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1216 üzenetére
Szia.
Csak azt nem írtad ,hogy konkrétan mit is akarsz.....
1 . Jól szóljon a film ? Tegyél fel AC3Filter [link]nevü progit
2. Lejátszódat cseréld le erre : [link]
Ebben a KMPlayer-ben rendesen be lehet állítani a hangformátumot.....
3. Hangot ki akarod kapni a filmből : [link]MKVToolnix nevü prg.
Ezzel lehet a HD-s anyagokat vagdosni, szerkezteni......hangot kikapni, tologatni / húzni a hangot.....stb.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#65675776 #1212 üzenetére
Igen. Az OpenDML-el volt gondja a játékosomnak ami egy ilyen old format mentés után eltűnt ! S ezután simán lejátszotta a fájlt.
Miért ne lehetne egy avi fájl 2 gb-nál nagyobb ? Pláne ,hogy régóta nem Fat32-őt hanem NTFS-t használok ( XP ). Nem is egy olyan filmem van ami eredetileg 3 cd-s méretü volt.....majd összefésültem ( kb 2100 Mb ) Néró-val UDF módban kiírtam és az asztali dvd-lejátszómon meg élveztem
Bár igazság szerint az ilyen módon megírt lemezeket nem szereti ....mert ákom-bákom karaktereket ír ki ha lépkedni akarok a filmek között.
Gondolom egy Firmware-frissítés ezt is megoldaná.....mert már elég régi verzió.Őszintén szólva PONTOSAN nem tudom ,hogy mi a különbség az old format és a másik mentési formátum között.
Majd kipróbálom........hátha lesz valami szemmel látható különbség.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#65675776 #1210 üzenetére
Igazából nem tudom........
Én mindíg így mentettem el a filmeket akkor is amikor "csak" összefésültem a cd1 és cd2 tartalmát egy fájlba. ( Mert úgy is mindent DVD lemezre rögzítek )
Volt olyan is amikor az asztali DivX-es , XviD-es lejátszóm nem boldogult 1-2 filmel akkor pedig csak berakom a filmet a VirtualDub-ba és megint elmentem old format-ban......
.....méretben 1-2 Mb eltérés lesz de az újat már játsza az asztali is
Bizonyos DNS csoport által kódolt anyagokról van szó. Remélem érthetően köntörfalazok
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #1208 üzenetére
Köszönöm
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Cickánykoma #1205 üzenetére
Szia.
A képen amit beszúrtál ott van a Configure gomb.
Megnyomod és bejön az adott kodek beállítási lehetősége.
DivX esetén lehet választani :
1st pass / Első menet ( Log fájl létrehozása - Végigmegy az anyagon és elemzi a képet majd az adatokat elment : Kockánként mi és hogyan változik )
2nd pass / Második menet ( A LOG fájl alapján a különböző változásokat figyelembe véve ténylegesen lekódólja a filmet. )
Példa : Ez az eljárás hasonló a VBR MP3-hoz mert ott is Variable BitRate van azaz változik a másodpercenkénti adatok átvitele. Zenénél ha csend van akkor oda nem sok adat kell...ha meg szól a létező összes hangszer akkor oda kell az adat.
UGYANEZT megcsinálták a képre is :
Sötét jelenethez nem kell annyi képi adat mint mondjuk egy jó kis robbanáshoz / lángoláshoz vagy gyorsan pörgő jelenethez.Video / Compression menüpont
DivX 6.8 kiválaszt és Configure menüpont !
Multipass , 1st pass ( 1 menet ) kiválasztása és beállíttása. OK( Ennél a pontnál használhatod a beépített Calculátort / számológépet, hogy a film hosszától és hangminőségétől függően beállítsd az adatátkiteli sebességet a videóhoz.)
Majd SAVE OLD FORMAT AVI és adsz egy nevet meg helyet ,hogy hová mentse DE alul van egy kis négyzet ami mellé ez van írva : Don't run this job now, add it to job controll so I can run it in batch mode Na oda kell egy pipa !!!
Pl : FILMEM 1MENET néven mentsd el.Majd megint :
Video / Compression menüpont
DivX 6.8 kiválaszt és Configure menüpont !
Multipass , Nth pass ( 2.menet ) kiválasztása és beállítása. OK
Majd a fentebb leírt módon mentsd el DE vigyázz változtasd meg a nevét.
PL FILMEM 2MENET és OKEkkor még nem indul el a kódolás !!!
Fálj menüpont
Job Controll.....rész ( F4 )
A táblázatban látod a berakott munkádat :Job 1 és Job 2 néven
Szerepel még ott az eredeti fájl neve, az új fájl nevei , kódolás kezdete-vége és Státusza.
Értelem szerűen a START gombal indítható el.Remélebb így érthetőbb voltam.
Bocs de gyorsan löktem össze az infókat -
Borisz76
nagyúr
válasz
Cickánykoma #1200 üzenetére
Szia.
Én is a Vista h@lyeségére gondoltam először.
Sajnos nem tudok ebben segíteni mert én - Mint az emberek 99%-a - is XP-t használok.
Sorry.
Mod : A kodeket 2 menetes tömörítésre állítottad ? Mert akkor csinál ilyet.
Én annó így csináltam :
Egy nagyobb anyagból vágtam ki több apró dolgot de ezek mind tömörítetlenek voltak.
Majd ezeket a tömörítetlen nagy fájlokat kódoltam kicsire a VD-al.Kodekbeállítás 1 menet ( log fájl létrehozása )
ÉS !!! : Nem indítottam el a tömörítést HANEM :Hozzáadtam a munkalistához ( Job )
Majd minden beállítás maradt. Váltottam a kodeken belül 2. menetre és szintén mentettem a munkalistába !
Ezt mondjuk 10-12 anyagnál 20-24 sort eredményez a Joblist-ben
Lehet nállad is ez a gond : Kodek 1 menetre van állítva és akkor asszem csak a LOG fájl végleges méretét mutatja : Jelen esetben 55K
Ez a gond szerintem....99%
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dr. Romano #1197 üzenetére
Szia.
Először is :
Tisztában kell lenni azzal ,hogy az LG házimozid milyek kodekeket támogat.
Mert lehet ,hogy valami kodek-gond van.
Mekkora a fájl ? Mert van olyan lejátszó ami nem szereti a 2 GB-nál nagyobb fájlokat.
PC-n nézted már a filmet....mert ha ott is akadozik akkor sz@rul van kódolva.Másodszor : Én inkább egy firmware-frissítéssel kezdeném a probléma megoldását !
Itt nézz szét : [link]
Egy nagyon hasznos oldal asztali DivX-es XviD-es DVD-lejátszókról / felvevőkről.
Ha szerencséd van akkor megtaláod a saját playeredet. Sőt akár firmware-t is találsz hozzá. Érdemes alaposan utánnalvasni a frissítés menetének - lejátszóként más és más lehet - és csak utánna belevágni.
Harmadszor : Ha frissítés után is fennál az említett probléma akkor kell csak átkódolni a filmet. Amire megint van több program, eljárás.
Kódoláshoz segítség : [link]
Üdv : Borisz76
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Azt ,hogy milyen "keretprogit" használsz majdnem mind1.
A képminőséget elsősorban a felbontás + adatátvitel ( bitráta ) határozza meg.
Az anyag hosszától függően 1 illetve 2 cd-s méretre érdemes kódolni a cuccot.
Feltételezés :
DVD-ről kódolsz filmet akkor érdemes meghagyni a maximális elérhető felbontást.
Pl : 720 * xxx ( Fekete sávok lejönnek ugye.)Illetve a bitrátát a lehető legmagasabbra állítani de 900 kbps felett már egész jó képet kapsz Divx és Xvid kodek esetében is.
Mindenféleképpen !!! 2 menetes tömörítést javaslok !!!
Vanak "profilok" is a kodekekben. Onnan is választhatsz.
Érdemes a Highest - Legjobb -at választani.Így hirtelen ennyi.
Esetleg ezt nézd meg : [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest