Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gsc73
aktív tag
válasz
Borisz76 #1601 üzenetére
Hali!
Olyan szinten feladtam a küzdelmet, hogy 1 lépésben oldjam meg a dolgot (pedig az lenne az igazi), így a video konvertáló progranmok felé fordultam, pontosan ahogy írtad, csak először meg kellett fizetnem a tanulópénzt, mert nem olvsatam a hozzászólásod.....
Azaz feltelepítettem vagy 5-6 konvertáló progit, mire megtaláltam az Xilisoft-ot....Tulajdonképpen ez az egy ami nálam működik rendesen....más nem.Így tehát első lépésben konvertálás avi-ba, majd átalakítás VDUB-bal. Mondjuk 3-4 perces videoklipekkel még elbohóckodok, nem tudom mi lenne ha hosszabb filmekkel kellene szórakozni...
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
válasz
Borisz76 #1598 üzenetére
Hát ez nekem nem megy.............kifogott rajtam......nem értem.......
Megint órákat ba.....el, és nem nem nem......Tehát fent van a K-lite Full, amiben van X.264. Olvastam az alábbi dolgot:
Az ffdshow általában a legtöbb rendszeren telepítve van, így felrakása nem szükséges, csak néhány beállítást kell elvégezni. Ha valaki más h264 dekóder kodeket használ, aminek nincs VFW (Video for Windows) támogatása, akkor telepítse az ffdshow-t, de minden formátum mellől a telepítőben vegye ki a pipákat mind audio, mind video fronton.
Ha már fenn van, akkor a következő módosítást kell eszközölnünk a beállításokban:
Start menü -> Programok -> ffdshow -> VFW codec configuration -> felül válasszuk a Decoder fület, bal oldalt a Kódekek sort, majd a jobb oldalt megjelenő listában a H264 melletti disabled-re kattintva állítsuk át libavcodec-re. Így most már a VirtualDubMod képes kezelni a H264 kódolású fájlokat is. Ha a Start menüben a fenti módon nem találjuk meg, akkor próbáljuk így: Programok -> Codec packunk neve -> ffdshow -> ...Megcsináltam, de nem segített.....(illetve nem kellett semmit sem csinálni, mert ott volt)
Próbáltam letölteni X.264 kodeket, csak mindenhol egy kb 1Mb-s exe-t találtam 1372-es verziószámmal, ami paracssorból sok mindenre jó, de a VDubMod, attól még nem nyitja meg......
Mit tegyek? (lehetne kérni szájbarágósan?) vagy egy linket, hogy ezt tedd fel, és okés lesz, vagy ezt-meg ezt kéne beállítani....)
Nagyon hálás lennék!
Üdv: g.
-
beeeeerka
tag
válasz
Borisz76 #1354 üzenetére
Szia,
Köszi a választ.
Most két hétig szabin vótam, uh nem késő ( addig eloevastam ~1200-ig a hsz-eket ).
Azért furcsállom egy kicsit, hogy júni elejéig, amikor feldobtam a kérdést, 1-2-3 naponként voltak hsz-ek, de akkor úgy látszik, leblokkoltam a témát ( biztosan a billenytyűzeten keresztül is érezhető, hogy leprás vagyok ... ), és Balinov is ismét "nagyurat" játszik, pedig korábban egyészen közlékeny volt ...Konkrétan ( mert nem értek hozzá ) a tömörítetlen formátum az mit jelent, *.avi-t ?
Ezzel már próbálkoztam, de nem sikerült, ez rögtön elvette a kedvemet, nincs napi 168 órám ezzel foglalkozni, bár vsz az is kevés lenne ...
A tömörítetlen nekem jó lenne, mert felvétel után rögtön megvágnám és be is tömöríteném. Vagy legföljebb veszek egy legócsóbb SATAvinyót csak a tömörítetlen felvételeknek.Még egy kérdés ( OFF ): A beállításoknál kérnék segítséget, de nekem TV@nywhere Plus karim van és azt nem mindenki ismeri. Szal: már máshol is láttam, ésszükségem lenne rá, hogy a képernyőt ( v. egy részletet kivágva ) hogyan kell elmenteni pl. *.jpg-be, amit belinkelnék ide a hsz-embe, hog ymás is láthassa a beállítási lehetőségeket.
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv: B.
-
vizu
csendes tag
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Borisz76 #1272 üzenetére
Köszi a reakciót!
Ezeket a hálós témákat csak sötét háttérnél lehet látni, de már rájöttem, h ez valszeg DivX "feature", sokszor láttam már máskor is és csak DivXnél. Olyasmi, mint photoshopnál a transzparens réteg. Megy a film, de mintha felette lenne "vmi", mintha 1 koszos ablaküvegen keresztül néznék tv-t...
A "kosz" cimszóval arra a kockásodásra gondolok, ami akkor látszik, amikor a spiné elkezd feltápászkodni a földről. Ha nem lehet kiszűrni, akkor ennyi..Sajnos nincs jobb minőségű forrásom -
Anakin007
aktív tag
válasz
Borisz76 #1233 üzenetére
Nem szomorítasz el (annyira)
Köszi a helpet, talán boldogulok majd. Marad az xvid, mivel sajna nincs nálama dvd, eleve h264-ben kaptam, ez tekintendő forrásnak. A méret annyira nem érdekel, inkább hogy lejátszható legyen. Másrészt ezt már az elején tapasztaltam, mekkora difik vannak ugyanannál a filmdarabnál, különb. codec-eknél... hatalmas, egyben le a kalappal a h264 előtt, tényleg irtó jó formátum!
Köszi mindent még1x! -
Anakin007
aktív tag
válasz
Borisz76 #1231 üzenetére
A teljesség kedvéért feltoltam egy infó-ablakot, mi is van perpill:
A 720*576 a szabv. dvd-video felbontás amit írtál, ám nem dvd-t szeretnék csinálni belőle, csak másmilyen tömörítést, "látható veszteség" nélkül. Jelenleg is eleve 640*256-ban van, szal ezzel nem is lenne gond. A gond az, hogy eddig nem találtam semilyen divx beállítást, aminél ne romlott volna csúnyán a kép (nekem csúnyán, kissé finnyás vok és sokat adok/adnék a minőségre). Mint írtam, csak xvid-nél sikerült úgy belőni, hogy a finnyás szemem se szúrta ki, hogy vhol pixelesedett volna a kép, főleg részletgazdag, gyorsabb mozgású képtartalomnál.
xvid-nél már jó volt, úgy meg is békülnék vele, de ezt már mondtam asszem..
Szvsz nem a kissebb felbontás, hanem az újrakódolás látható minőségveszteség nélkül és a frankó hang (beleértve az 5.1-et) megléte a végső cél. Nemsokára kiderül, épp alkot vmit a Dr.divx..
Van még 1 rakat film, amit meg kell csinálni, de szerencsére sima tv minőségű képpel és sima sztereó hangal szerelt cuccok
Ezzel kapcsolatban is lenne egy kérdés: olyankor mi van, amikor az a baja a forrásnak (divx3-tól divx5-ig kódolot különb. anyagokról van szó), hogy cefetül akadozik lejátszáskor a kép, de a hang nem... szvsz olyasmi, mint amikor kimaradnak képkockák...irtó idegesítő és ráadásul fejfájást okoz. Meglehet ezt vhogy szögelni vdubban v. vmi mással? -
Anakin007
aktív tag
válasz
Borisz76 #1217 üzenetére
Tengermély Tiszteletem!
Szal konkrétan két probléma miatt kell a filmet megszabni: h263 kódolás, ami nem lenne baj (irtó jó cucc),csak még nem találtam asztali lejátszót, se írót, ami lejátszaná ezt, ezért át kell konvertálni vmi fogyaszthatóbb formátumba. A másik amit írtam is, hogy késik a hang. Megnézem a progikat, amiket ajánlottál oszt majd nyafogok, ha ügyetlen vok
Kössz amúgy a cuccot! -
pamu
csendes tag
válasz
Borisz76 #1225 üzenetére
Szia Borisz!
Telepítettem a Dr. Divx-et (Vistára) először a újabb beta verziót majd utána a régebbit.
Mindkettő telepítés után az írja ki inditáskor, hogy nem talál instalált divx codecet.
Pedig a legújabb K-lite 3.7.5. full van telepítve + leszedtem ugyanonnan a legújabb divx codec csomagot is és az is feltettem a gépre. Az eredmény ugyanaz nem talál divx codecet. Pedig a virtualdub-ban a video/compression-ban látható.
Ha tudsz segíts plz, és bocs hogy ilyen problémás vagyok! -
törölt tag
válasz
Borisz76 #1213 üzenetére
Az előző hsz-omban úgy szerepelt, hogy egy ilyen, azaz old format avi nem lehet 2GiB-nál nagyobb, és ez meg is felel a valóságnak. A régi digitalizáló sw-ek esetén ezért volt fontos a filedarabolás képessége. OpenDML esetén ilyen gond nincs, ott a filerendszer szabhat csak határt, ez FAT32 esetén 4GiB.
-
Cickánykoma
tag
válasz
Borisz76 #1204 üzenetére
Üdv !
De 2-passban használom mivel csak az jelenik meg a kodekek közt (nincs 1-pass)
Ezt a részét totálisan nem értem amit irtál:
[I]Kodekbeállítás 1 menet ( log fájl létrehozása )
ÉS !!! : Nem indítottam el a tömörítést HANEM :Hozzáadtam a munkalistához ( Job )
Majd minden beállítás maradt. Váltottam a kodeken belül 2. menetre és szintén mentettem a munkalistába [/I]
El tudnád nekem légyszives magyarázni konyhanyelven lépésről lépésre???
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Borisz76 #1198 üzenetére
Szia
Igaz, picit hiányosan adtam az infókat
Tehát ilyen házimozink van
Őszintén szólva én csak azt tudom hogy a DivX és Xvid filmekkel simán elboldogul (persze van amelyik szaggat).
Sajna ehhez a típushoz én sehol nem találtam fw-t, pedig már szétnéztem szinte mindenhol
A filmek mérete a szaggatás szempontjából lényegtelennek tűnik, mert ez 700MB-os fájlal és 1,4GB-ossal is előfordult már.
A PC-men ezek a filmek minden gond nélkül mennek (itt a szaggatásnak nyoma sincs).Csak azt nem értem miért szaggatnak egyes filmek.
Itt egy film adatlapja ami picit elkezd akadni ha részletgazdagabb jelenetek tűnnek fel a képernyőn.Ha ezt átkonvertálom Divx vagy Xvidbe akkor jó lesz, de érezhetően romlik a minősége...
A hardver nem bírja vajon?Mindenesetre köszi a helpet és a linkeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest