- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
Szia Vinca!
Nem tudom, megoldódott-e már a stabilizáló gondod, de összefoglaltam, szerintem hogyan kell megoldani. Leírom.
A stabilizálás két főlépésben történik. Pass 1, Pas 2.(ellentétben több más stabilizálótól.).
Az alábbiak szerint kell megoldani. Szükséges hozzá a Virt.Dub. Deshaker.vdf plugin.
1. File / Próba videó megnyitása
2. Video / Filters / Add / Deshaker (megnyilik)
3. Pass1.kijelölés
Beállítások
Pass 1 parameters:
Suarce pixel aspect: Square pixels (1.0), vagy Standard PAL vagy NTSC
Video typ: Progressive, vagy Interlace
Video output: None (itt a Virt.Dub monitoron nincs pötty), vagy Motions vectors (ez pöttyös) Scale: Full
Use pixels: all A többi beállítás marad
4. Save as avi: bármilyen néven lehet menteni, de ne az eredeti cím legyen, mivel átírja az eredetit! A mentést általában tömörítetlenbe fogadja el. (meg lehet próbálni az eredeti fájlba, ha megy. Progresszív esetében több lehetőség is van). A mentett videó nem használható semmire, de az egészet ki kell menteni, mivel a Pass 2 hossza is ettől függ.
Nem kell bezárni a programot, nem kell ujra tölteni a videót, itt kell folytatni!
5. Video / Filters / Deshaker ujbóli megnyitása (configure).
6. Pass2-re kattintás, a beállításokat az Edge compressio-nál át kell állítani Fixed Zoom (no borders)-ra, a többi marad, majd OK.
7. Save as avi: Bármilyen néven el lehet menteni, de ne az eredeti legyen és ne az előző Pass 1 cím, mivel ezeket átírja.! (vagy másik mappába kell menteni). Itt már elfogadja az eredeti fájlt is. A videó hossza megegyezik a Pass 1 hosszával, ha itt tovább mentjük - mert a Pass 1-et esetleg közben leállítottuk - akkor onnan már sötét marad a videó.
Ez az utólsó mentés lesz a végeredmény, ez már a stabilizált kép. Úgy tűnik, hogy ez a megoldás élesebb képet eredményez, mint más stabilizálók. (Mercalli, Ulead, AVS, stb.) Viszont időigényesebb – mivel két konvertálás szükséges.üdv. Pibácsi
-
Drótszamár
őstag
Szia, csináltam egy rövid leírást. Ha így csinálod jó lesz.
1. 47proba.mp4 megnyitása
2. Video / Filters / Add / Deshaker
3. Pass1 Beállítások
Pass 1 parameters / video output: none
Scale: Full
Use pixels: all4. Save as avi: Bármilyen néven mentheted, de ne 47proba.mp4 legyen !!!!!!!!
Ne zárd be a programot, ne töltsd be újra a videót !!!!
5. Video / Filters / Deshaker szerkesztése
6. Pass2-re kattintsd át majd OK
7. Save as avi: Bármilyen néven mentheted, de ne 47proba.mp4 legyen ! Ez lesz a végeredmény.
-
Drótszamár
őstag
Ezzel nem próbáltad még? [link]Sorry, most látom, hogy ezt próbáltad... Nem volt ismerős a neve.
Pass1 video output-nál mit állítasz be? Én none-t szoktam. A tünetek alapján olyan mintha a motion vektoros videót használná a Pass2-ben forrásnak.
Ha felteszel valahova egy részletet kipróbálom a gépemen.
-
Vinca
csendes tag
Mindenem 32 bites és a helyzet egy jottányit sem javult, azaz fehér pöttyös, ugyanúgy mozgó kimenet. Csak 1 beállítást változtattam meg: "no borders"-re a Pass 2-ben. Mivel ezt olvastam:
"Yes, Deshaker is 32 bit so you need to run the 32 bit version of VirtualDub. Download and install additional codecs to get around the AVI issue. The simplest is DivX which VD can read. Output is to raw AVI though so you'll need quite a bit of hard drive space.",
ezért először a FormatFactory-val az avi/divx kódolást választottam, a hang maradt mp3-on. (A hangra nem is lenne szükségem, mert a legtöbbször külön kimentem wav-ba.). A Pass 1 és 2 után, mentés előtt még bejelöltem az old format avi - vagy valami hasonló lehetőséget.
HELP! Kérlek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged