- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi erősítő építése
- Autós kamerák
- Kompakt vízhűtés
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
praki
csendes tag
hello
egy egyszerű problémám akadt most töltöttem le e virtualdubmod 1.5.10.1-et és szeretnék feliratot égetni egy avi file-ba! légyszi segítsetek má hogy hogy kel ezt csinálni! -
Agostino
addikt
Üdv.
Lenne egy olyan gondom, hogy van egy angol avim, van hozzá magyar szinkronom. Az avi 23.976 fps, a szinkron 25.000. Megfogtam az avit, átraktam 25re, alárakom a szinkront, ami egy darabig tökéletesen passzol, de egy idő után elkezd egyre jobban és jobban csúszni. Mit lehet ilyenkor tenni? Interlace VDModnál tud ilyet? Nézegettem, de mintha az csak x másodperccel csúsztatna csak, nekem meg kvázi nyújtani kellene a szinkront. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Hammon Serra #892 üzenetére
Azért máskor használd a keresőt!
[link] -
Hammon Serra
senior tag
Bocs mindenkitől.Nem olvastam végig.
Én ezzel a nevezett virtualdobmod-al szeretném a filmek elejéről levágni a reklámot és a égéről is.Hogy egy kész filmet elmenthessek.
valaki leírná nekem,hogyan is kel ezt?
Köszönöm!
Ja és avi-ban veszem fel a tv tunerrel. -
törölt tag
Sziasztok!
Éppen filmet mentettem a TV-ről MPEG4 avi -ba, de közben újraindult a számítógép. Most nem tudom megnyitni, a következő hibaüzenetet kapom: ''Cannot determine file type''
Van olyan program, ami esetleg kijavítja a fejléc hibás MPEG4 -et ? -
polip
addikt
hát ezt igy nem tudom, jobb ha kitapasztalod...
csinálj probákat 1-2 perces avival, és mindgyiken más méret legyen...
én azt csináltam, hogy lementettem proba_16, proba_18, stb néven a avikat, (kb 10 sec-esek voltak) és azokon volt a felirat...
a 16 meg a 18 a betüméret volt, amit használtam rajta...hamar rájössz melyik a jó -
sirdani
tag
Sikerült! Köszi!
-
polip
addikt
beleégetésről:
naszal fel kell dobni egy vobsub 2.23-at...az installkor kérdi, hogy tegye e be a plugint vdub alá...
rá kell klikkelni hogy igen,de csak a TEXTSUB-ot kell feltenni
ezután vdubban a filterek közt ott lesz a textsub, ez a legjobban beállítható textfelrakó filter -
sirdani
tag
Úgyhogy újabb kéréssel jövök. Feliratot szeretnék ráégetni a filmre. Ez sikerült is. De a felirat mérete túl kicsi. Hogyan tudnám növelni a felirat méretét? A felirat típusa .srt.
Előre is thanx.
Persze Virtualdubbal szeretném... Mi az a Gknot? -
sirdani
tag
És igen sikerült! Delay-oltam 2 másodbercel a hangot és így tökéletes lett! Bár így legalább rájöttem hogy a VBR-es hang egy kicsit problémás. Úgy csináltam meg hogy meghallgattam hogy a 10-ik másodpecben van egy telefonbúgás (a filmben). A Cbr hangos filmben ez a búgás a 8-ik másodpecben volt így hozzáadtam 2 másodpercet és tadaa tökéletesen megy!
[Szerkesztve] -
sirdani
tag
Hmm most az a biztos hogy el kell csúsztatnom a hangot mert a VBr mp3-ban van pár másodperc ''üresség''.
-
<Adamsky>
nagyúr
''A Demux nem jó mert rövidebb hangot csinál.''
Hát az meg hogy a pékbe lehet.Annak a demuxnak mindenféle változatás nélkül ki kéne szednie a hangot legyen az MP3, WMA, WAV vagy AC3.
Én ezt a VirtualDub-ot hagynám a fenébe a helyedben. Nem véletlen, hogy a GKnot mellé is a Mod verziót teszik. Szerintem szedd le a VDub Mod-ot innen [link] és próbálkozz azzal. -
sirdani
tag
A francba! Ezt a szart egyszerűen semmivel nem tom átkonvertálni úgy hogy ne csússzon... Még vmi egyéb tipp?
-
sirdani
tag
válasz
<Adamsky> #862 üzenetére
Va egy kis gáz! A Demux nem jó mert rövidebb hangot csinál. A virtualdub (legfrisebb) Save Wav elmentette mp3-ba csak Wav kiterjesztést adott neki. Ezt átneveztem. És az normálisan tudta elmenteni, úgy hogy ugyanolyan hosszú lett a hang mint a videó. Még jön a konvertálgatás úgyhogy mindjárt írok...
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem tudom, hogy mi lehet nálad a gond, de én most kipróbáltam VirtualDub Mod 1.5.10.2-vel, és minden gond nélkül ki tudtam cserélni a hangot CBR-re. Streamlist -> demux -> konvertálás -> Add -> Save As AVI...
Felíratot pedig még sose égettem rá AVI-ra de ha jól emlékszem, akkor VobSub-al érdemes. A VobSub-ban pedig minden beállítható (pozíció, méret, talán még a szín is). -
sirdani
tag
Szijasztok!
egy kérdéssel zargatlak titeket:
Eddig nekem soha nem ment a VBR audios AVi-k átkonvertálása CBR audiosba. A hang eddig mindig csúszott. Neten utánaolvastam hogy a nandub megoldja, de az nem csinált semmi jót, mert ba*** átkonvertálni (1.0-ás verzió). Virtualdubbal elmentettem wav-ba átkonvertáltam CBR mp3-ba visszaillesztettem úgy se ment. VirtualdubMOD is tehetetlen ezügyben (igen próbáltam header felülírás nélkül is). Eddig csak a DivX Converter segített de annak meg 1.5 óra amíg konvertál.
SZóval vki monnyon egy progit amivel a videó konvertálása nélkül tok CBR audios Avit csinálni VBR-ből, és ne csússzon a hangja.
Ja és mégegy kérdés! Virtualdubba ráégettem feliratot a filmre:
1.Oké, megy! De van egy kis gond! Az asztali DVD lejátszón kicsi a felirat. Elfárad a szemem mire giböngészem. Hogy lehet növelni a felirat méretét?
2. Alternatív megoldás nincs amivel nem kódolja át a progi a videót csak ráégeti minden képkockára a feliratot???
Ha a feliratos cuccost rossz témába írtam szójjatok h hova kelet vona -
bnagy618
csendes tag
Kérdésem lenne hogy Virtualdub-al lehet-e a képet remegésmentesíteni és ha igen hogyan?
-
<Adamsky>
nagyúr
...pedig szerintem közel a megoldás!
Ahogy azt a másik topicban is írták Neked az a WAV bizony nem WAV, hanem MP3. Ha valamilyen furcsa okból kifolyólag ezt a két filmrészletet nem képes a VDub összeilleszteni, akkor szvsz. tényleg annyi a teendő, hogy a két MP3-at (''WAV'') újrakódolod azonos beállítások mellett (lehetőleg CBR-be). Az MP3-akat szépen visszateszed a film alá, majd ''append segment'' Így egyszerűen működnie kell! -
-
<Adamsky>
nagyúr
Érdekes hibaüzenet.
Közben eszembe jutott, hogy két WAV összefűzésében végülis semmi kunszt nincs.Nem kell ehhez semmilyen spec. program. Valamilyen jobbfajta hangszerkesztő progival (GoldWave vagy SoundForge) szvsz. könnyedén megoldható.
Köztes megoldásként én azt is kipróbálnám, hogy a két ''segment''-ből kivenném a hangot, és a kivett hangot újra elmenteném ugyanolyan beállítások mellett, majd az eredményt visszatenném a ''segment''-ek alá. Ezután a két részt már össze kéne tudnia illeszteni a VirtualDub-nak. Egyébként miért használsz WAV-ot? Kicsit nagy luxus nem? -
Chili7
őstag
Két wav fájlt hogyan lehet összefűzni?
aviról vettem le őket, hogy össze tudjam őket fűzni. Az avit sikerült, a hangot nem tudom hogy kell.
Help pls! Audacityvel sem sikerült.
Köszi -
plaja
csendes tag
Sziasztok!
Elkészítettem a legújabb 1.6.15-ös VirtualDub magyarítását.
Letölthető a http://www.freeweb.hu/thebat oldalról, alul az
egyebek címszó alatt.
Lajos -
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem viszont tök fölösleges újrakódolni a hangot. Vedd ki a film alól, kódold újra a filmet, majd tedd vissza. Egyébként volt már ebben a topicban is asszem link olyan encoder-ről, ami beépül a VirtualDub-ba, vagy directshow filter-ként működik. De mégegyszer mondom, hogy ez neked most nem feltétlen kell.
-
Grandi
aktív tag
Gondolom ezáltal az egész filmet átkonvertálja és ezért kell hozzá a videó kodek meg az audiot megadni.
-
Grandi
aktív tag
Avi filmbe szeretnék feliratot égetni.
A gondom az lenne, hogy kiválasztom a filmet, majd a File / File information / audio stream ráta az 48000 Hz
.
Ellenben az Audio / Compression / MPEG layer-3 nál a maximális érték, amit választani lehet az 24000 Hz, pedig fontos, hogy ugyanaz legyen, mint az eredeti.
Tud valaki egy olyan verziószámu VirtualDubot írni, illetve átküldeni, vagy linkelni ami tudja a 48000 Hz-t?
Már 8 félét töltöttem le, a legrégebbitől a legújabbig,de semmi, pedig létezik..
Tudom ,nem egyedi gond, hisz szinte minden film 48000Hz
Előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
Nandub-ban van Interleaving opció. Ott külön tudod állítani a preload-ot is ms-ban, illetve pozitív-negatív értékekkel a csúszást is(lehet, hogy az újabb VirtualDub-ok is tudják,ebben nem vagyok biztos). Video menüben mindig állíts DirectStreamCopyt, különben több gigás lesz a divx-ed.
Nandubbal vagy VirtualDubbal a video újrakódolása nélkül lehet tologatni(bizonyos határokon belül) a hangot.
Hogy az a program miért csúsztatja el a hangot, azt így nehéz lenne megmondani. -
Kewin21
tag
Őőőő,nem tom milyen fajta...
Netről szedtem olyat,ami kezeli az mpeg2-t,wmv-t,stb.
Van olyan,hogy végig azonos értékkel csúszik,de van olyan is,hogy például az elején 1-2 másodpercet,de szép lassan helyreáll a klip végére... -
ssolitude
őstag
válasz
littleNorbi #825 üzenetére
VirtualDubMod , File/Open, megnyitod a filmet.Stream/Streamlist, itt látni fogod az avi hangsávját(audiostream). Jobb oldalt Disable, aztán OK. Video/Direct Stream Copy kijelöl.Végül File/Save as... és egy tetszőleges néven elmented az avit, amin már nem lesz hang.
-
ssolitude
őstag
válasz
littleNorbi #821 üzenetére
Átvenni? Azt hogy érted?
-
Kewin21
tag
WMV-t konvertáltam Divx 5.2-es codec-kel,és elcsúszott a hang...
Mit kell csinálnom,hogy ne csússzon el? -
ssolitude
őstag
válasz
littleNorbi #819 üzenetére
Ha egybe lettek kódolva, és később lettek kettévágva, akkor File/Append segment alatt az(már megnyitott) első darbhoz hozzányitod a második, harmadik, stb.. darabot, Video menüben Direct Stream copy, és Save avi...
Ha nem egyforma bitrátájúak a darabok, akkor VirtualDubMod-al sem tudod összerakni, más megoldást kell keresni(AviJoiner, egyebek).
[Szerkesztve] -
littleNorbi
aktív tag
Hogy tudok 2 filmet összevágni VirtualDub/-Mod-dal ?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tiroxine #812 üzenetére
''...hogy kéne beállítani, hogy egy másfél órás filmből egy cd-s legyen...''
Ezt nehéz lenne egy pár mondattal elintézni. A lényeg, hogy kell egy jó bitrate kalkulátor, amivel ki tudod számítani, hogy bitrátával legyen tömörítve a film, hogy még ráférjen egy CD-re. Ha megy az angol, akkor itt [link] találsz egy elég jó leírást, hogy hogyan is kell ''belőni'' az Xvid encoder-t.
''...mp3 formátumnál csak 56 kBit/sec-ot...''
Én még sose tömörítettem úgy filmet, hogy közvetlenül a VDub-ból tettem volna azt. Neked is inkább azt ajánlom, hogy a hangot kezeld külön (szedd ki, és tömörítsd le egy külső tömörítővel). Ha mégis a VDub-ot szeretnéd használni, akkor pedig keresni kell egy DirectShow ''típusú'' tömörítőt, mert a VDub tudtommal csak az ilyen kodeket tudja kezelni (pl.: [link]) -
corlagon
senior tag
válasz
tiroxine #812 üzenetére
Kösz, próbálkozom, bár nem tudom hogy kéne beállítani, hogy egy másfél órás filmből egy cd-s legyen, de majd kitapasztalom.
Mi a forrás? Dvd? Mpeg1/2/4-es avi?
Hogy lehetne jobb minőségbe tömöríteni?
Tegyél fel egy rendes mp3 codecet, akkor 320 kbit/s + 48 KHz-ig mehetsz. -
tiroxine
csendes tag
válasz
<Adamsky> #810 üzenetére
Kösz, próbálkozom, bár nem tudom hogy kéne beállítani, hogy egy másfél órás filmből egy cd-s legyen, de majd kitapasztalom.
Újabb probléma: az audio tömörítésnél, mp3 formátumnál csak 56 kBit/sec-ot, és 24000 Hz-et ajánl fel maximum. Hogy lehetne jobb minőségbe tömöríteni? -
tiroxine
csendes tag
Helló! Nundubbal próbálok videóba feliratot tenni, ami sikerülne is, csak az a baj, hogy nem tudom sehogy se tömörített formába menteni az avit, 60 gigás fájlt akar csinálni. A Help azt írja, hogy a ''Video -> Compression'' menüpontnál lehet beállítani a tömörítést, csakhogy nálam nincs ilyen menüpont. Valaki tudna segíteni?
-
+M.I.N.D.
csendes tag
Elnézést, ha túl primitívnek tűnik a kérdésem, de sajnos nem boldogulok.
VirtDub-ban próbálok deinterlace-elni (smart...) mpeg2 fájl-t, beállítom a szükséges dolgokat, de nem tudom elmenteni mpeg2-be. Aviba vsz lehetne, de azt vissza kéne ismét konvertálni. Van más megoldás? -
polip
addikt
hát tedd fel a codec-et
de ha fennvan, akkor is ált ilyenbe futsz bele:
''Vitualdubmod error: only handle [S-TEXT] subs for the moment''
azaz sajna a feliratokkal nem tud mit kezdeni
a teendő:
1. szedd le az mkvmextract-ot az Mkvtoolnix-ról (http://mkvtoolnix.matroska.org).
2. Az mmg.exe-vel nyisd meg a filmet, és a subtitles stream-eket, amit nem szeret a VdubMod szedd ki, majd felirat nélkül mux-old újra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest